1 : 0 Torinfos in de Ticker Filip Kostić 8. / Schot met links
1 : 1 Torinfos in de Ticker Kees Luijckx 19. / Schot met rechts
2 : 1 Torinfos in de Ticker Andraž Kirm 53. / Schot met rechts  (Filip Kostić)
2 : 2 Torinfos in de Ticker Mark-Jan Fledderus 62. / Penalty
3 : 2 Torinfos in de Ticker Eric Botteghin 75. / Schot met rechts
3 : 3 Torinfos in de Ticker Mark-Jan Fledderus 90. / Penalty

90'
Samenvatting

De wedstrijd in Groningen is in een 3-3 gelijkspel geëindigd. Lange tijd leek de thuisploeg aan het langste eind te trekken, maar dankzij twee strafschoppen van Fledderus kwam Roda JC op gelijke hoogte. Kirm bracht Groningen in de tweede helft op voorsprong, maar een strafschop van Fledderus bracht Roda JC op gelijke hoogte. Een kwartier voor tijd kwam Groningen weer op voorsprong. Een grove blunder van Kurto stond aan de basis van deze treffer. Botteghin kon hem vervolgens binnenschieten. In de blessuretijd kreeg Roda JC wederom een strafschop, waardoor Roda JC met één punt huiswaarts zal keren.
90'
90'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 3:3 door Mark Jan Fledderus
Wederom schiet Fledderus de strafschop in de linkerhoek. Deze keer zit Bizot aan de bal, maar de bal gaat toch in het doel.
90'
Gele kaart voor Giliano Wijnaldum (FC Groningen)
Voor het neerleggen van Pluim krijgt Wijnaldum de gele kaart.
90'
Weer een strafschop! Wijnaldum legt Pluim neer in het strafschopgebied en scheidsrechter Danny Makkelie geeft weer een penalty.
90'
De scheidsrechter trekt er nog drie minuten blessuretijd bij.
90'
Wissel in bij FC Groningen -> William Troost-Ekong
90'
Wissel uit bij FC Groningen -> Richairo Živković
90'
Gele kaart voor Ard van Peppen (Roda JC Kerkrade)
Van Peppen vangt Kirm op en krijgt daarvoor de gele kaart.
89'
Gele kaart voor Andraž Kirm (FC Groningen)
Kirm schiet de bal na het fluitsignaal van de scheidsrechter weg en krijgt daarvoor de gele kaart.
84'
Komt dat schot! Kirm poeiert de bal richting het doel, maar Kurto haalt de bal uit de kruising.
84'
Wissel in bij FC Groningen -> Michael de Leeuw
84'
Wissel uit bij FC Groningen -> Tjaronn Chery
83'
Nog een kleine tien minuten te gaan. Kan Roda JC nog op gelijke hoogte komen?
81'
Waarschijnlijk heeft Živković zojuist gelezen dat hij vrijwel onzichtbaar was vandaag, hij begint zich ineens met het spel te bemoeien!
79'
Živković! Weer krijgt de spits een grote kans om te scoren. Živković wordt door een teamgenoot gelanceerd en staat oog in oog met doelman Kurto. De Poolse doelman brengt redding op zijn inzet. Dit had de 4-2 moeten zijn.
77'
Gele kaart voor Tjaronn Chery (FC Groningen)
Chery haalt de counter van Roda JC eruit en krijgt voor deze slimme overtreding de gele kaart.
76'
De paal! Groningen probeert gelijk door te drukken. Kirm schiet de bal op doel. Deze keer kan Kurto redding brengen. De rebound komt voor de voeten van Živković terecht. De spits schiet de bal echter op de paal.
75'
Gele kaart voor Kees Luijckx (Roda JC Kerkrade)
Luijckx krijgt de gele kaart wegens protesteren. Hij was van mening dat er een overtreding werd gemaakt op Kurto.
75'
Doelpunt voor FC Groningen, 3:2 door Eric Botteghin
Wat een gigantische blunder van Kurto! Magnasco geeft een voorzet vanaf de rechterkant. Kurto plukt de bal uit de lucht, maar laat de bal vervolgens los. Botteghin is er als de kippen bij om de bal in het lege doel te schieten. Wat een grove blunder zeg!
74'
Živković is vrijwel onzichtbaar vandaag. Wordt er te veel druk op die jongen gelegd?
73'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Roly Bonevacia
73'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Mitchell Donald
70'
De afgelopen weken was Hupperts de smaakmaker bij Roda JC. Hij is nu echter vervangen door trainer Ruud Brood. Marc Höcher is in het veld gekomen.
69'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Marc Höcher
69'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Guus Hupperts
68'
Wat een heerlijk enerverende wedstrijd is dit toch. Het is nog geen minuut saai geweest in Groningen.
64'
Chery mag een vrije trap nemen. De middenvelder krult de bal over de muur, maar Kurto brengt redding.
63'
Gele kaart voor Bart Biemans (Roda JC Kerkrade)
Biemans begaat een stevige overtreding en krijgt daarvoor de gele kaart.
62'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 2:2 door Mark Jan Fledderus
Fledderus schiet de bal zuiver in de linkerhoek en laat doelman Bizot kansloos.
62'
Gele kaart voor Eric Botteghin (FC Groningen)
Botteghin heeft de gele kaart gekregen wegens het vasthouden van Demouge.
62'
Strafschop! Eric Botteghin trekt Demouge naar de grond, waardoor de scheidsrechter besluit Roda JC een strafschop toe te kennen.
60'
De duels worden feller in de Euroborg. Roda JC gaat met vechtvoetbal proberen weer op gelijke hoogte te komen.
58'
Oef! Weer een mogelijkheid voor FC Groningen. Wie anders dan Kostić staat aan de basis van de aanval. De Serviër geeft de bal scherp voor vanaf de linkerkant, maar Živković vergeet naar de bal toe te glijden. De bal gaat daarom voorlangs het doel.
56'
Németh oogt niet helemaal fit meer en wordt vervangen door Frank Demouge.
55'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Frank Demouge
55'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Krisztián Németh
53'
Doelpunt voor FC Groningen, 2:1 door Andraž Kirm
Groningen is weer op voorsprong gekomen. Roda JC was in de aanval, maar FC Groningen zet er een messcherpe counter tegenover. Kostić ontsnapt aan de linkerkant en geeft een scherpe voorzet op de zojuist ingevallen Kirm. De Sloveen staat bij de tweede paal te wachten en tikt de bal van dichtbij tegen de touwen.
52'
Eerste mogelijkheid in de tweede helft voor Roda JC. Dijkhuizen speelt Fledderus aan, die op de rand van de zestien meter staat te wachten. Fledderus schiet, maar produceert een afzwaaier.
52'
Van der Velden heeft het veld geblesseerd verlaten. De aanvaller annex middenvelder heeft weer last van zijn lies. Zijn vervanger is Andraž Kirm.
51'
Wissel in bij FC Groningen -> Andraž Kirm
51'
Wissel uit bij FC Groningen -> Nick van der Velden
50'
Eerste poging van de tweede helft komt van de voet van Chery. De middenvelder schiet van een meter op dertig, maar brengt Kurto niet in de problemen.
49'
Het balbezit in de tweede helft is tot dusver voor FC Groningen. Nog geen kansen.
46'
We zijn weer begonnen in de Euroborg. FC Groningen heeft afgetrapt.
46'
45'

Het staat in Groningen nog altijd gelijk. De wedstrijd golft op en neer en beide teams creëren kansen. Het doelpunt van Filip Kostić was schitterend, terwijl de gelijkmaker van Kees Luijckx een stuk minder mooi was. Beide teams hadden kansen om met een voorsprong de rust in te gaan, maar verzuimden om een tweede doelpunt te maken.
45'
45'
Wat een kans! Van der Velden lanceert Chery. Die staat alleen voor de doelman en wil hem passeren. Kurto brengt goed redding, waardoor Chery niet tot scoren komt. Dit had de 2-1 moeten zijn.
45'
Weer een aardige mogelijkheid voor Roda JC. Goede dieptebal van achteruit. Németh kan schieten, maar zijn poging gaat voorlangs.
44'
Schitterende vrije trap van Luijckx. De poging van de verdediger gaat richting de kruising, maar Bizot voorkomt een tegentreffer.
41'
Nog een paar minuten tot de rust. Wordt er nog gescoord voor de onderbreking?
39'
Vorig seizoen was er geen plaats voor Tom Hiariej bij FC Groningen en werd hij verhuurd aan FC Emmen. Nu staat Hiariej in de basis bij de Groningers. Het kan verkeren in de voetbalwereld.
37'
Gele kaart voor Henk Dijkhuizen (Roda JC Kerkrade)
Henk Dijkhuizen trekt aan het shirt van Kostić en krijgt daarom de gele kaart.
35'
Roda JC probeert het maar eens van afstand. Ard van Peppen schiet een afgeslagen bal met buitenkant links richting het doel. De poging van de linksback vormt echter geen enkele bedreiging voor Bizot.
32'
Mooie aanval! FC Groningen zet een goede aanval op en komt bijna op voorsprong. Nick van der Velden combineert met Johan Kappelhof. Het is de centrale verdediger die uiteindelijk kan schieten. Kappelhof raakt de bal echter niet zuiver, waardoor de bal naast het Limburgse doel verdwijnt.
31'
FC Groningen probeert de wedstrijd weer in handen te krijgen en speelt de bal geduldig rond. FC Groningen is momenteel zoekende.
29'
FC Groningen is dit seizoen nog ongeslagen in de Euroborg. Blijft die status na vanmiddag intact?
26'
FC Groningen - Roda JC is een heerlijke wedstrijd voor de neutrale toeschouwer. Als supporter van één van beide elftallen is deze wedstrijd zenuwslopend.
25'
Oei! Weer Roda JC! FC Groningen gaat in de fout op het middenveld, waardoor Fledderus in balbezit komt. De middenvelder heeft een scherpe voorzet op Donald in huis, die zijn voet tegen de bal zet. Bizot kan maar net redding brengen op de poging van Donald.
25'
Het lijkt erop dat Roda JC iets meer grip op de wedstrijd begint te krijgen. De Limburgers komen er steeds gevaarlijker uit.
23'
Oef! Bijna komt Roda JC op voorsprong. Mitchell Donald lanceert Guus Hupperts op de rechterflank. Hupperts geeft de bal voor op Németh die de bal niet achter doelman Bizot weet te krijgen. Mocht de Hongaar de bal wel tegen de touwen hebben geschoten, dan was de treffer afgekeurd. De assistent-scheidsrechter vlagde voor buitenspel. Goede aanval van Roda JC.
21'
Wiljan Pluim krijgt een afgeslagen bal voor zijn voeten en haalt uit van een meter of 28. De middenvelder ziet zijn inzet naast het doel verdwijnen.
20'
FC Groningen reageert gelijk. Kostić brengt Giliano Wijnaldum in stelling om vanaf de linkerkant op doel te schieten. De poging van de linksback van Groningen gaat voorlangs.
19'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 1:1 door Kees Luijckx
Het staat weer gelijk in de Euroborg. Een scherpe vrije trap van Fledderus kan niet worden uitverdedigd door FC Groningen. De bal komt voor de rechtervoet van Luijckx terecht, die de bal vrij simpel achter doelman Marco Bizot kan tikken.
17'
FC Groningen is het eerste kwartier de betere ploeg. Het team van Erwin van de Looi heeft veelal balbezit en creëert de betere kansen. De thuisploeg staat momenteel dan ook terecht op voorsprong.
13'
Wat een kans! Schitterende dieptebal op Richairo Živković. De spits van Groningen zet Kees Luijckx opzij en gaat vervolgens langs doelman Kurto. Živković speelt de bal echter te ver voor zich uit, waardoor de kans verkeken is. Dit had de 2-0 moeten zijn.
11'
Geen lekkere wedstrijd voor Biemans tot dusver. In eerste instantie leverde hij al twee keer de bal knullig in. Bij het doelpunt van Kostić kopt hij de bal niet goed weg. Als dat maar niet in dat koppie van die jongen gaat zitten, anders wordt het nog een lange middag voor hem.
8'
Doelpunt voor FC Groningen, 1:0 door Filip Kostić
Wat een doelpunt van Kostić! Stéfano Magnasco geeft de bal voor vanaf de rechterkant. Biemans kopt de bal weg, maar deze komt voor de voeten van Kostić terecht. De Serviër schiet de bal ineens met buitenkant links op doel, onhoudbaar voor Kurto. Schitterend doelpunt!
7'
Wederom een kansje voor Roda JC. Mark Jan Fledderus krijgt de bal aangespeeld van Anouar Kali. De middenvelder besluit vervolgens om vanaf ongeveer 23 meter uit te halen, maar zijn poging verdwijnt naast het doel.
7'
Vooralsnog is het een levendige wedstrijd in Groningen. Beide teams creëren kansjes, waardoor een treffer niet lang uit kan blijven.
5'
Eerste mogelijkheid voor de bezoekers. Krisztián Németh stormt op over de rechterflank en besluit om vervolgens van een meter of achttien te gaan schieten. De poging van de Hongaar gaat maar net voorlangs het doel.
3'
Weer gaat Biemans in de fout. Deze keer levert de centrale verdediger de bal in bij Filip Kostić. De Serviër loopt met de bal aan de voet richting het strafschopgebied van Roda JC en schiet de bal vervolgens maar net naast het doel van Kurto.
1'
Eerste kans van de wedstrijd is voor FC Groningen. Bart Biemans vergeet uit te verdedigen, waardoor Tjaronn Chery aan de bal kan komen. De middenvelder haalt ineens uit en dwingt Filip Kurto tot een redding.
1'
We zijn begonnen in de Euroborg. Roda JC heeft afgetrapt.
1'

Van harte welkom bij de wedstrijd FC Groningen tegen Roda JC Kerkrade. Mijn naam is Jurre Hermans en ik doe vandaag live verslag van deze wedstrijd. Onder het knopje wedstrijdgegevens kunt u de opstellingen van beide elftallen vinden.

FC Groningen staat voorafgaand aan speelronde twaalf op de zevende plaats. De Groningers moeten het doen met één punt minder als koploper FC Twente, het verschil is dus bijzonder klein. Ook Roda JC doet het goed. De Limburgers staan met zestien punten op de negende plaats, twee punten onder Groningen.
Roda JC wisselt hele goede uitslagen af met hele slechte. Zo werd er vorig weekend met 2-1 gewonnen van PSV, maar daar staat een 5-1 nederlaag tegen NAC Breda tegenover. Ook FC Groningen presteert wisselvallig. Zo werd er gewonnen van PSV en AZ en gelijkgespeeld tegen Vitesse en Ajax, maar verloren de Groningers van Cambuur Leeuwarden.

Beide teams kwamen midweeks uit in de KNVB Beker. FC Groningen had op papier een makkelijk thuiswedstrijd tegen Capelle, maar had het bijzonder moeilijk met de amateurs. Een eigen doelpunt van Jahriziñho Valentijn bracht de Groningers op voorsprong, voordat Eric Botteghin tien minuten voor tijd de verlossende 2-0 op het scorebord wist te zetten.
Roda JC zorgde net als het weekend ervoor voor een ware stunt. Op bezoek in het Philips Stadion werd er met 3-1 gewonnen van PSV. Twee doelpunten van Guus Hupperts en een treffer van Mark Jan Fledderus bracht de Limburgers in extase. De tegentreffer vlak voor tijd van Joshua Brenet kwam te laat.

FC Groningen kan niet beschikken over David Texeira (lies), Género Zeefuik (hamstring), Henk Bos (knie) en Nick Bakker (knie). Nick van der Velden had last van zijn lies, maar zal gewoon starten. Richairo Živković begint voor de eerste keer in de basis bij FC Groningen.
Trainer Ruud Brood heeft nog altijd een drietal afwezigen. Guy Ramos (achillespees), Martijn Monteyne (enkel) en Davy De Beule (enkel) zullen niet in actie komen in de Euroborg.