Go Ahead Eagles Zondag, 25. Augustus 2013
12:30 uur
FC Groningen
3:3
1 : 0 Torinfos in de Ticker Marnix Kolder 11. / Schot met links  (Erik Falkenburg)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Tjaronn Chery 45. / Schot met links  (Nick van der Velden)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Marnix Kolder 48. / Schot met rechts  (Mawouna Amevor)
2 : 2 Torinfos in de Ticker Krisztián Adorján 54. / Schot met links  (Filip Kostić)
3 : 2 Torinfos in de Ticker Xandro Schenk 59. / Schot met rechts
3 : 3 Torinfos in de Ticker Género Zeefuik 87.  (Filip Kostić)

90'
Samenvatting

Go Ahead Eagles en FC Groningen hebben gelijkgespeeld in een boeiend duel. Het werd uiteindelijk 3-3. In het eerste kwartier na de rust werd er al drie keer gescoord. Kolder bracht de Eagles vlak na rust op een 2-1 voorsprong. De spits kreeg de bal aangespeeld van Mawouna Amevor en schoot de bal uit de draai met rechts in de korte hoek. Even later stond het alweer gelijk. Filip Kostić snelde voorbij Amevor en gaf de bal voor op Krisztián Adorján. De Hongaar kapte Jop van der Linden uit en schoot de bal vervolgens met links tegen de touwen. Na een uur spelen zette Xandro Schenk de thuisploeg weer op voorsprong. Na slecht uitverdedigen van FC Groningen kwam de bal uiteindelijk voor de rechtervoet van Schenk. De linksback van Go Ahead Eagles werd niet gehinderd in zijn poging en liet doelman Marco Bizot kansloos.
Alsof het eerste kwartier nog niet bizar genoeg was, werd het daarna alleen maar erger. Twee spelers van FC Groningen werden met rood naar de kant gestuurd door scheidsrechter Jeroen Sanders. Adorján kreeg de rode kaart omdat hij Sjoerd Overgoor een elleboog zou hebben gegeven. Even later moest ook Timo Letschert naar de kant, de verdediger van Groningen kreeg twee keer geel. Letschert maakte eerst een harde overtreding op Kolder, nog geen vijf minuten later beging hij wederom een overtreding. Hij haalde Deniz Türüç neer vlakbij het strafschopgebied en kreeg terecht zijn tweede gele kaart.
Go Ahead Eagles leek de overwinning niet meer weg te kunnen geven. Met name Xander Houtkoop kreeg een aantal grote kansen om de wedstrijd in het slot te gooien, maar faalde keer op keer. Vlak voor tijd kregen de Eagles echter de deksel op de neus. Génerzo Zeefuik werkte een hoekschop tegen de touwen en bracht de Groningse fans in extase.
90'
90'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Omar Kavak
90'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Jop van der Linden
90'
Aardige mogelijkheid voor Lars Lambooij. Hij krijgt de bal aangespeeld in het strafschopgebied van Amevor. Zijn schot wordt tot hoekschop verwerkt.
89'
Gele kaart voor Género Zeefuik (FC Groningen)
Vasthouden van Zeefuik zorgt ervoor dat hij de gele kaart krijgt.
87'
Doelpunt voor FC Groningen, 3:3 door Género Zeefuik
FC Groningen is op gelijke hoogte gekomen. Zeefuik loopt een hoekschop van de rechterkant binnen. Hoe is het mogelijk?!
87'
Alles of niet voor FC Groningen. Van de Looi brengt nog een spits met Richairo Zivkovic.
87'
Wissel in bij FC Groningen -> Richairo Zivkovic
87'
Wissel uit bij FC Groningen -> Rasmus Lindgren
84'
Bijna de 4-2 van Schenk! De hoekschop Türüç komt voor de voeten van Schenk terecht, de linksback mikt de bal echter op de paal!
84'
Wat een heerlijke voetballer is Türüç toch. Hij heeft een heerlijke actie in huis en is in staat om een mooie steekbal te geven.
83'
Weet Houtkoop vandaag het net nog te vinden? Waarschijnlijk is daar een klein wonder voor nodig.
82'
Weer een mogelijkheid voor Houtkoop. De vleugelflitser komt vanaf de rechterkant naar binnen en haalt uit met zijn linker. Het schot gaat richting de korte hoek, maar doelman Bizot weet redding te brengen.
81'
Overigens is Kolder naar de kant gehaald, zijn vervanger is Joey Godee. Hij maakt vandaag zijn officiële debuut voor Go Ahead Eagles.
80'
Género Zeefuik! FC Groningen komt bijna op gelijke hoogte. Een diepe bal wordt verkeerd ingeschat door Vriends. Zeefuik kan schieten, maar Room kan redding brengen.
80'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Joey Godee
80'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Marnix Kolder
79'
Weer een misser van Houtkoop! Een heerlijke steekbal van Türüç zet Houtkoop alleen voor de keeper. Zijn schot is wederom wild en gaat naast het doel.
78'
De angel is uit de wedstrijd, Go Ahead Eagles probeert de wedstrijd rustig uit te spelen en speelt de bal rustig rond.
77'
Wissel in bij FC Groningen -> Género Zeefuik
77'
Wissel uit bij FC Groningen -> Tjaronn Chery
76'
Go Ahead Eagles moet de wedstrijd nu rustig kunnen uitspelen, de Eagles hebben twee man meer na de rode kaarten van Adorján en Letschert.
75'
Gele kaart voor Jarchinio Antonia (Go Ahead Eagles)
Kinderachtige gele kaart van Sanders. Antonia schiet de bal, nadat er al is gefloten, nog op het doel. Dit mag niet volgens de regels, gele kaart voor Antonia.
73'
Van de Looi grijpt in, hij haalt aanvaller Kirm naar de kant en brengt verdedigende middenvelder Maikel Kieftenbeld.
73'
Wissel in bij FC Groningen -> Maikel Kieftenbeld
73'
Wissel uit bij FC Groningen -> Andraž Kirm
71'
Oef! De vrije trap van Van der Linden na de overtreding van Letschert op Türüç spat uiteen op de lat.
70'
Geel-rode kaart voor Timo Letschert (FC Groningen)
Letschert maakte zojuist al een zware overtreding op Kolder. Nu legt de centrale verdediger Türüç neer op de rand van het strafschopgebied en ontvangt hij zijn tweede gele kaart.
68'
Rode kaart voor Krisztián Adorján (FC Groningen)
Volgens scheidsrechter Sanders geeft Adorján een elleboog aan Overgoor. De scheidsrechter geeft de aanvallende middenvelder van Groningen daarvoor de rode kaart. Lijkt een beetje zwaar bestraft.
66'
Gele kaart voor Timo Letschert (FC Groningen)
Timo Letschert komt hard ingevlogen op Kolder en krijgt daarvoor de gele kaart van de scheidsrechter.
65'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Lars Lambooij
65'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Erik Falkenburg
64'
Bal van de lijn! FC Groningen komt bijna op gelijke hoogte. Room is van de doellijn na een redding. Kirm krijgt de bal voor zijn voeten en kan de bal in het lege doel schieten. Van der Linden haalt de bal echter van de doellijn af.
64'
Türüç en Lindgren krijgen geel van scheidrechter Sanders na een opstootje.
63'
Gele kaart voor Rasmus Lindgren (FC Groningen)
63'
Gele kaart voor Deniz Türüç (Go Ahead Eagles)
62'
Wat een heerlijke wedstrijd is dit. De sfeer zit er goed in, wat kan FC Groningen nog?
59'
Doelpunt voor Go Ahead Eagles, 3:2 door Xandro Schenk
Wat een wedstrijd! Schenk zet de Eagles weer op voorsprong. Het begint allemaal bij Türüç die een voorzet geeft vanaf de linkerkant. Antonia kan koppen, maar de bal wordt uitverdedigd. De bal komt voor de voeten van Houtkoop, die tegen een verdediger van FC Groningen aanschiet. Vervolgens is Schenk er als de kippen bij om de bal alsnog met rechts in het doel te schieten.
56'
Houtkoop had de wedstrijd allang moeten beslissen, de linksbuiten van de Eagles heeft al twee grote kansen gemist. Als Go Ahead Eagles vandaag niet weet te winnen zal hij vanavond slecht slapen.
54'
Doelpunt voor FC Groningen, 2:2 door Krisztián Adorján
Het staat weer gelijk in de Adelaarshorst. Kostić snelt voorbij Amevor en geeft een perfecte voorzet. Adorján kapt Van der Linden uit in het strafschopgebied en schiet de bal met links snoeihard in het doel. Wat een wedstrijd!
53'
Houtkoop! Net als in de eerste helft krijg Houtkoop een levensgrote mogelijkheid. De linksbuiten krijgt de bal aangespeeld van Türüç. Houtkoop kapt zijn tegenstander uit en schiet met rechts, recht op de doelman. Wat een misser!
52'
Nu is het weer de thuisploeg dat een mogelijkheid krijgt. Kolder ziet Antonia vrijstaan. De rechtsbuiten haalt uit, maar ziet zijn poging over het doel verdwijnen.
51'
De tweede helft begint leuk. FC Grongingen krijgt weer een mogelijkheid. Rasmus Lindgren stuurt Kirm weg. De Sloveen besluit voor eigen succes te gaan en probeert de bal in de verre hoek te schieten. Room brengt redding.
48'
Doelpunt voor Go Ahead Eagles, 2:1 door Marnix Kolder
Go Ahead Eagles is weer op voorsprong gekomen. In eerste instantie schiet Türüç op het doel. Marco Bizot kan redding brengen, maar de bal komt voor de voeten van Amevor. De rechtsback van de Eagles schiet de bal in de voeten van Kolder. De spits draait en schiet met rechts de bal in de korte hoek. Bizot is kansloos.
47'
Aardige mogelijkheid voor Van der Velden. De vrije trap na de overtreding op Kirm wordt door Van der Velden bijna in het doel gewerkt. De bal gaat maar net voorlangs.
46'
Gele kaart voor Xandro Schenk (Go Ahead Eagles)
Xandro Schenk wordt gedold door Kirm, de linksback trekt vervolgens aan het shirt van de Sloveen. Scheidsrechter Sanders geeft hem daarvoor de gele kaartn.
46'
We zijn weer begonnen in Deventer, FC Groningen heeft afgetrapt.
46'
45'

FC Groningen heeft in de blessuretijd van de eerste helft voor een ruststand van 1-1 gezorgd. Go Ahead Eagles kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Een goede aanval die via Sjoerd Overgoor en Erik Falkenburg uiteindelijk bij Marnix Kolder uit kwam. De spits van de Eagles kon van dichtbij de 1-0 tegen de touwen tikken. Vervolgens hadden de Eagles de wedstrijd lange tijd onder controle. Een kwartier voor de rust begonnen beide teams weer kansen te creëren. Op aangeven van Jarchinio Antonia kreeg Xander Houtkoop een grote kans, het schot van de vleugelaanvaller was echter te wild.
De bezoekers moesten het vooral van schoten van afstand hebben. Een volley van Krisztián Adorján kwam via de vingertoppen van doelman Eloy Room terecht op de lat en afstandsschoten van Filip Kostić miste precisie. In de blessuretijd kwamen de bezoekers toch op gelijke hoogte. Overgoor verloor slordig de bal, hierdoor konden Nick van der Velden en Tjaronn Chery samen op doelman Room af. Van der Velden was niet zelfzuchtig en gaf Chery de mogelijkheid om de 1-1 te maken.
45'
45'
Doelpunt voor FC Groningen, 1:1 door Tjaronn Chery
Knullig balverlies van Sjoerd Overgoor zorgt ervoor dat Van der Velden en Chery samen af kunnen gaan op doelman Room. Van der Velden is niet zelfzuchtig en geeft Chery de mogelijkheid om de bezoekers op gelijke hoogte te schieten. Slecht verdedigen van de Eagles!
45'
De scheidsrechter trekt er nog één minuut blessuretijd bij.
44'
Gele kaart voor Andraž Kirm (FC Groningen)
De eerste gele kaart van deze wedstrijd is voor Andraž Kirm, de aanvaller van FC Groningen trekt aan het shirt van Türüç en krijgt daarvoor de gele kaart.
43'
Weer een kleine mogelijkheid voor de bezoekers. Een voorzet van Van der Velden wordt door Bart Vriends voor de voeten van Kostić gekopt. De Serviër twijfelt niet en haalt uit, zijn schot mist precisie.
42'
Türüç is een fel baasje en dat weet Eric Botteghin nu ook. De middenvelder van de Eagles is de verdediger te slim af op de achterlijn en wint een strafschop voor de thuisploeg.
40'
Van der Velden ontsnapt aan een gele kaart. Hij springt onbesuisd mee in een duel met Van der Linden. Scheidsrechter Sanders vindt een vermaning genoeg.
35'
Ondanks een mindere fase van beide teams is het inmiddels weer een leuke wedstrijd. Wie gaat er als eerste een doelpunt maken?
33'
Weer Groningen. Kostić krijgt een kans om te schieten vanaf de linkerkant, zijn schot verdwijnt net naast het doel van Room.
32'
De volley van Krisztián Adorján! FC Groningen komt bijna op gelijke hoogte. Wederom neemt Van der Velden een vrije trap, in eerste instantie kan Go Ahead Eagles de bal uitverdedigen. De bal komt perfect voor de voeten van Adorján, de Hongaar neemt de bal op de volley en dwingt Room tot een redding. Dat scheelde niet veel.
30'
FC Groningen komt bijna op gelijke hoogte. Een vrije trap van Van der Velden wordt door Deniz Türüç bijna in eigen doel gewerkt. Room weet redding te brengen.
29'
Wat een misser van Xander Houtkoop! De vleugelaanvaller krijgt een grote kans om de voorsprong te vergroten. Het is Jarchinio Antonia die Houtkoop oog in oog met de keeper zijn. Het schot van de aanvaller is te wild en gaat over het doel. Wat een gemiste kans.
27'
FC Groningen loert op de counter. Kostić leek aan de aandacht van de Deventerse verdediging zijn ontsnapt, maar Mawouna Amevor was uiteindelijk op tijd terug om de counter onschadelijk te maken. Amevor maakt een sterke indruk.
24'
Eindelijk weer een poging op doel. Giliano Wijnaldum is mee opgekomen en probeert van afstand doelman Room te verrassen. Zijn schot gaat recht op de keeper af.
23'
Go Ahead Eagles controleert de wedstrijd, maar weet geen kansen te creëren. De wedstrijd begon veelbelovend, maar inmiddels is het niet erg amusant meer.
18'
Het publiek zingt: 'Wie niet springt, die is voor Zwolle.' De grote rivaal van Go Ahead Eagles, PEC Zwolle, staat bovenaan in de Eredivisie. Go Ahead Eagles mag daarom vandaag geen flater slaan.
15'
Kolder speelde in het verleden dertien Eredivisieduels voor FC Groningen, hij wist echter nooit te scoren voor de Groningers. Kolder heeft nu in vier Eredivisieduels voor de Eagles tweemaal gescoord.
11'
Doelpunt voor Go Ahead Eagles, 1:0 door Marnix Kolder
Marnix Kolder zet Go Ahead Eagles op voorsprong na een mooie aanval. Sjoerd Overgoor stuurt Falkenburg weg op de linkerflank. FC Groningen vergeet Kolder te dekken, de spits kan daarom de voorzet van Falkenburg vrij gemakkelijk in het doel tikken.
9'
Chery kreeg zojuist een tik van Erik Falkenburg te verwerken. Chery neemt wraak op de middenvelder van de Go Ahead Eagles, maar scheidsrechter Jeroen Sanders houdt de kaarten nog op zak.
6'
Het stadion aan de Vetkampstraat is uitverkocht. De sfeer in De Adelaarshorst zit er weer goed in.
4'
De eerste mogelijkheid van de wedstrijd is voor de bezoekers. Een voorzet van Filip Kostić kan nog worden weggewerkt door Jop van der Linden. De bal komt voor de voeten van Tjaronn Chery, zijn schot wordt over het doel gewerkt door doelman Eloy Room.
3'
FC Groningen begint vandaag met Nick van der Velden in de spits. David Texeira, Género Zeefuik en Richairo Zivkovic zitten op de bank. Opvallende keuze van trainer Erwin van de Looi.
1'
We zijn begonnen in Deventer, Go Ahead Eagles heeft afgetrapt.
1'

Van harte welkom bij de wedstrijd Go Ahead Eagles tegen FC Groningen. Mijn naam is Jurre Hermans en ik doe vandaag live verslag. Onder de knop wedstrijdgegevens kunt u de opstellingen voor deze wedstrijd bekijken.

Promovendus Go Ahead Eagles is aardig begonnen aan de competitie. Op de eerste speeldag moest het in Utrecht aantreden tegen de plaatselijke FC, het duel eindigde in een 1-1 gelijkspel. In eigen huis wonnen de Eagles met 2-1 van ADO Den Haag, terwijl de Eagles op bezoek in Eindhoven een helft lang kon imponeren, maar verloor het uiteindelijk met 3-0 van PSV. Go Ahead Eagles heeft tot dusver veel lof gekregen voor het vertoonde spel in de Eredivisie.
FC Groningen begon goed aan de competitie, op bezoek in Nijmegen werd er met 4-1 gewonnen van NEC. Ook FC Utrecht thuis was geen probleem, Groningen won met 2-0. Vorige week ging het echter gruwelijk mis, FC Groningen liep tegen een fikse zeperd aan op bezoek in Leeuwarden bij Cambuur. De Friezen waren uiteindelijk met 4-1 te sterk voor het team van Erwin van der Looi.

Het is inmiddels alweer dertien jaar geleden dat deze wedstrijd voor het laatst werd gespeeld. Op 22 april 2000 kwamen de Groningers op bezoek en wonnen de wedstrijd met 3-2. De laatste keer dat Go Ahead Eagles een thuiswedstrijd van FC Groningen wist te winnen was een jaar eerder, destijds wonnen de Eagles met 1-0.

Go Ahead Eagles moet het vandaag doen zonder Kevin Spanjaard (knie), Joost Krijns (lies) en Michel Gerritsen Mulkes (enkel). Joey Godee moest de eerste drie wedstrijden nog missen, maar zit nu wel bij de wedstrijdselectie. Erik Falkenburg maakt zijn basisdebuut.
FC Groningen moet het doen zonder Henk Bos en Nick Bakker, beide jonkies zijn geblesseerd aan de knie. De Groningers moeten het ook doen zonder Michael de Leeuw, de topscorer van het vorige seizoen kan niet spelen door een enkelblessure. Ook Lorenzo Burnet is niet van de partij, de linksback is disciplinair geschorst.