25.08.2013 15:00

Go Ahead Eagles en FC Groningen delen de punten in boeiend duel

Erik Falkenburg in duel met Chery en Wijnaldum tijdens de wedstrijd Go Ahead Eagles - Groningen. Falkenburg was belangrijk met een assist, maar ook hij kon niet voorkomen dat Go Ahead Eagles een 3-2 voorsprong verspeelde tegen 9 Groningers in een geweldige spektakelstuk. In de Adelaarshorst werd het uiteindelijk 3-3. (25-08-2013)

Go Ahead Eagles en FC Groningen hebben gelijkgespeeld in een boeiend duel. Het werd uiteindelijk 3-3. De Eagles kwamen drie keer op een voorsprong dankzij treffers van Marnix Kolder (twee) en Xandro Schenk. Keer op keer wisten de Groningers de gelijkmaker te produceren. Tjaronn Chery, Krisztián Adorján en Género Zeefuik waren trefzeker voor de bezoekers. FC Groningen eindigde de wedstrijd met negen man, Adorján en Timo Letschert werden met rood naar de kant gestuurd.

Go Ahead Eagles kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Sjoerd Overgoor stuurde Erik Falkenburg diep op de rechterflank. Ondertussen stond Marnix Kolder geheel vrij in het centrum, de voorzet van Falkenburg was op maat en de spits van de Eagles tikte van dichtbij de bal tegen de touwen. Vervolgens had de thuisploeg de wedstrijd lange tijd onder controle. Een kwartier voor de rust begonnen beide teams weer kansen te creëren. Op aangeven van Jarchinio Antonia kreeg Xander Houtkoop een grote kans, het schot van de vleugelaanvaller was echter te wild.

De bezoekers moesten het vooral van schoten van afstand hebben. Een volley van Krisztián Adorján kwam via de vingertoppen van doelman Eloy Room terecht op de lat en afstandsschoten van Filip Kostić miste precisie. In de blessuretijd kwam FC Groningen toch op gelijke hoogte. Overgoor verloor slordig de bal, hierdoor konden Nick van der Velden en Tjaronn Chery samen op doelman Room af. Van der Velden was niet zelfzuchtig en gaf Chery de mogelijkheid om de 1-1 te maken.

In het eerste kwartier na de rust werd er drie keer gescoord. Kolder bracht de Eagles vlak na rust op een 2-1 voorsprong. De spits kreeg de bal aangespeeld van Mawouna Amevor en schoot de bal uit de draai met rechts in de korte hoek. Even later stond het alweer gelijk. Kostić snelde voorbij Amevor en gaf de bal voor op Krisztián Adorján. De Hongaar kapte Jop van der Linden uit en schoot de bal vervolgens met links tegen de touwen. Na een uur spelen zette Xandro Schenk de thuisploeg weer op voorsprong. Na slecht uitverdedigen van FC Groningen kwam de bal uiteindelijk voor de rechtervoet van Schenk. De linksback van Go Ahead Eagles werd niet gehinderd in zijn poging en liet doelman Marco Bizot kansloos.

Alsof het eerste kwartier nog niet bizar genoeg was, werd het daarna alleen maar erger. Twee spelers van FC Groningen werden met rood naar de kant gestuurd door scheidsrechter Jeroen Sanders. Adorján kreeg de rode kaart omdat hij Overgoor een elleboog zou hebben gegeven. Even later moest ook Timo Letschert naar de kant, de verdediger van Groningen kreeg twee keer geel. Letschert maakte eerst een harde overtreding op Kolder, nog geen vijf minuten later beging hij wederom een overtreding. Hij haalde Deniz Türüç neer vlakbij het strafschopgebied en kreeg terecht zijn tweede gele kaart.

Go Ahead Eagles leek de overwinning niet meer weg te kunnen geven. Met name Xander Houtkoop kreeg een aantal grote kansen om de wedstrijd in het slot te gooien, maar faalde keer op keer. Vlak voor tijd kregen de Eagles echter de deksel op de neus. Génerzo Zeefuik werkte een hoekschop van Kostić tegen de touwen en bracht de Groningse fans in extase.

Beide teams schieten niet veel op met één punt, met name Go Ahead Eagles zal balen van het gelijkspel. De Eagles hadden de wedstrijd grotendeels onder controle, maar konden de overwinning niet over de streep trekken. Volgende week speelt FC Groningen thuis tegen Ajax terwijl Go Ahead Eagles op bezoek moet in Waalwijk bij RKC.