NEC Nijmegen Zaterdag, 17. Augustus 2013
PEC Zwolle
1:5
0 : 1 Torinfos in de Ticker Jesper Drost 15. / Kopbal
0 : 2 Torinfos in de Ticker Kamohelo Mokotjo 18. / Schot met rechts  (Youness Mokhtar)
0 : 3 Torinfos in de Ticker Fred Benson 38. / Kopbal  (Youness Mokhtar)
0 : 4 Torinfos in de Ticker Fred Benson 49. / Schot met links  (Youness Mokhtar)
0 : 5 Torinfos in de Ticker Youness Mokhtar 52. / Schot met rechts  (Kamohelo Mokotjo)
1 : 5 Torinfos in de Ticker Christoph Hemlein 76.

90'
NEC wordt in eigen huis overklast door PEC Zwolle, dat bij rust al ruim aan de leiding ging door doelpunten van Drost, Mokotjo en Benson. Na de theepauze scoorden Benson en Mokhtar al snel de vierde en vijfde treffer. Een klein kwartier voor tijd deed NEC iets terug, toen Van Hintum een inzet van Hemlein achter zijn eigen doelman werkte.
90'
90'
Extra speeltijd bedraagt twee minuten.
90'
Higdon mist! De Schot schiet de bal links in de hoek, maar Begois gokt goed en redt!
90'
Gele kaart voor Kevin Begois (PEC Zwolle). Doelman vloert Hemlein in eigen strafschopgebied waardoor NEC een penalty krijgt..
89'
Achtenteh met een zeer stevige overtreding op Alireza Jahanbakhsh. Scheidsrechter Vink spaart de verdediger van Zwolle, die al geel op zak heeft.
88'
PEC Zwolle laat NEC aan de bal en wacht op het laatste fluitsignaal. Ploeg kent een vliegende start met drie overwinningen in evenzoveel wedstrijden.
85'
Hemlein omspeelt zijn tegenstander op de achterlijn en legt de bal terug op invaller Alireza Jahanbakhsh, die de bal niet goed raakt en Begois redding ziet brengen.
84'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Alireza Jahanbakhsh
84'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Navarone Foor
78'
Conboy zet doelman Begois aan het werk met een vlammend schot. Sluitpost bokst de bal uit zijn doel.
76'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 1:5 door Bart van Hintum (eigen doelpunt) Een afgeslagen corner wordt opgepikt door Hemlein, die hard uithaalt. Via het been van invaller Van Hintum verdwijnt de bal in het doel van Zwolle.
76'
Van binnen zal hij koken, maar ogenschijnlijk rustig staat Alex Pastoor met de armen over elkaar langs de lijn.
73'
Achenteh schreeuwt het uit van de pijn na een beuk van Stutter. Omdat PEC Zwolle niet meer kan wisselen, moet de verdediger wel verder.
70'
Een corner van Stef Nijland wordt door iedereen gemist, waardoor Fernandez, die door niemand wordt gedekt, bij de tweede paal kan uithalen. Prima redding Johnsson.
68'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Bart van Hintum
68'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Kamohelo Mokotjo
67'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Jordy Tutuarima
67'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Seydina Diarra
65'
Omdat Lachman buiten de lijnen behandeld wordt, stuurt Ron Jans Broerse de dugout uit voor een warming-up.
64'
Guyon Fernandez, amper een minuut in het veld, is dichtbij een treffer, maar schiet rakelings over. De aanvaller kan de eerste speler ooit worden die als invaller in de eerste drie wedstrijden van het seizoen scoort.
62'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Stef Nijland
62'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Mateusz Klich
62'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Guyon Fernandez
62'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Fred Benson
61'
Begois tikt de bal net weg voor Stutter gevaarlijk kan worden. De doelman heeft op de rebound van Hemlein eveneens een antwoord.
60'
Niet voor het eerst deze wedstrijd gaat een vrije trap van Hemlein ruim naast.
60'
Gele kaart voor Kamohelo Mokotjo (PEC Zwolle). Middenvelder kegelt Stutter omver.
58'
Benson met een enorme kans op zijn hattrick, maar geluk voor NEC. Aanvaller schiet voor open doel, weliswaar uit een lastige hoek, naast.
55'
Gele kaart voor Youness Mokhtar (PEC Zwolle). Aanvaller schopt Hemlein onderuit en verschijnt in het boekje.
53'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Marcel Stutter
53'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Søren Rieks
52'
Doelpunt voor PEC Zwolle, 0:5 door Youness Mokhtar. Prijsschieten in De Goffert. Ditmaal kan Mokhtar scoren, na een slim passje van Mokotjo.
52'
'Alex rot op, Alex rot op', zingen de supporters van NEC. Oefenmeester zit met schaamrood op de kaken op de bank te kijken naar de wanvertoning van zijn elftal.
49'
Doelpunt voor PEC Zwolle, 0:4 door Fred Benson De centrale verdediger (!) Van der Werff kan zomaar doorlopen en bedient Benson, die bij de eerste paal met links binnen kan tikken.
48'
Higdon toont aan waarom hij voetbalt en niet turnt. Omhaal van de Schot is bijzonder houterig en gaat naast.
47'
Boze supporters hebben zich inmiddels gemeld bij de hoofdingang van het Goffertstadion. Zij willen verhaal halen voor de slechte resultaten.
46'
Beide ploegen beginnen ongewijzigd aan de tweede helft.
46'
45'
Een striemend fluitconcert voor de spelers van NEC. PEC Zwolle gaat halverwege met 0-3 aan de leiding door doelpunten van Drost, Mokotjo en Benson. Nijmegenaren worden overklast.
45'
45'
Higdon verlengt de bal op Rieks, die de bal weer teruggeeft aan de Schotse aanvaller. De spits haalt hard uit, maar jaagt de bal de tribunes in.
41'
En bijna een kwartet goals voor PEC! Mokhtar - wie anders? - dribbelt langs twee tegenstanders en haalt hard uit. Zijn inzet mist de kruising op een halve meter.
40'
De eerste NEC-supporters verlaten al het stadion. Dat zorgt er weer voor dat een aantal supporters 'en laat je club maar in de steek' begint te zingen.
38'
Doelpunt voor PEC Zwolle, 0:3 door Fred Benson. Mokhtar zet Bovenberg wederom te kijken en geeft de bal vanaf links hard voor. Benson loopt de bal van dichtbij over de doellijn. Wedstrijd nu al beslist.
37'
Telkens als NEC de tegenstander probeert op te jagen, wordt het weggetikt. PEC Zwolle toont aan het positiespel prima te beheersen.
34'
Eerste écht goede kans voor NEC. Thuisploeg neemt een vrije trap snel, waardoor Hemlein vanaf de rechterflank laag kan voorzetten. Navarone Foor lijkt te kunnen scoren, maar komt een teenlengte te kort om de bal tegen de touwen te tikken.
32'
Gasten minder dominant dan in het eerste kwart van de wedstrijd. Dat betekent overigens niet dat NEC kansen krijgt, daarvoor speelt de thuisploeg nog te matig.
28'
Pálsson met een goede actie op het middenveld. IJslander onderschept de bal en probeert Rieks alleen voor doelman Begois te zetten. Pass op de Deense buitenspeler is net te hard.
25'
Navarone Foor, de meeste creatieve man aan de kant van de thuisploeg, wordt nauwelijks bereikt en laat zich daarom nu zakken om de ballen op te halen. Een positief effect heeft het nog niet op het spel van de Nijmegenaren.
22'
Uit de bijbehorende vrije trap kan Bovenberg bij de tweede paal bijna inkoppen, maar de voorzet van Conboy is net iets te hoog.
21'
Gele kaart voor Rochdi Achenteh (PEC Zwolle). Verdediger laat zich foppen door Hemlein en trekt aan de noodrem.
20'
Waar de NEC-supporters in de eerste twintig minuten nog hun club positief steunden, zijn nu de eerste witte zakdoekjes zichtbaar. Dagen van Pastoor in Nijmegen lijken geteld.
18'
Doelpunt voor PEC Zwolle, 0:2 door Kamohelo Mokotjo. Youness Mokhtar draait simpel weg bij Bovenberg en legt breed op de Zuid-Afrikaan, die de bal simpel in de verre hoek plaatst.
18'
Higdon laat zich kinderlijk eenvoudig van de bal zetten in een duel met Van der Werff. Aanvaller nog onzichtbaar.
15'
Doelpunt voor PEC Zwolle, 0:1 door Jesper Drost. Van Eijden verspeelt de bal, waardoor Drost vrijgespeeld kan worden. Johnsson brengt nog redding op zijn schot, maar heeft is in de rebound kansloos.
13'
Volgens trainer Alex Pastoor moet de handelingssnelheid omhoog. Dat laat hij nu weten aan zijn doelman, die bij een spelhervatting volgens de oefenmeester treuzelt. "Tempo!", schreeuwt Pastoor langs de lijn.
12'
Een hoekschop wordt uitverdedigd door PEC Zwolle, waarna Pálsson de bal kan opvangen. De verdedigende middenvelder aarzelt niet en schiet ineens op doel, maar raakt de bal niet goed. Daardoor kan Begois simpel redding brengen.
11'
PEC Zwolle woedend omdat Mustafa Saymak in het strafschopgebied onderuit wordt gehaald door Kalle Johnsson, die zegt de bal te spelen. Scheidsrechter Vink vindt het niets en laat terecht doorspelen.
8'
NEC fel in de duels, maar kwalitatief minder dan PEC Zwolle. Daardoor is het de bal telkens snel kwijt en moet het achteruit.
5'
Zwolle begint goed aan het duel en jaagt direct op een doelpunt. NEC moet achteruit en beperkt zich tot tegenhouden.
2'
Youness Mokhtar komt vanaf rechts goed naar binnen en haalt uit. Zijn inzet gaat maar rakelings naast.
1'
Elf seconden gespeeld en Pálsson schiet de bal tegen de touwen! Doelpunt telt echter niet, omdat Higdon voorafgaand aan dat schot een overtreding heeft gemaakt.
1'
Terwijl 'Eye of the tiger' door de speakers schalt, betreden de 22 spelers het veld van het Goffertstadion, dat niet helemaal uitverkocht is.
Nog 25 minuten tot aan de aftrap van het duel tussen NEC en PEC Zwolle. Het Goffertstadion is nog lang niet vol. Beide elftallen zijn bezig met hun warming-up.
Voor Alex Pastoor is het onderonsje tussen NEC en PEC Zwolle allesbeslissend voor zijn toekomst in Nijmegen. Het hoofd van de oefenmeester ligt op het hakblok na een reeks slechte resultaten. Alleen een overwinning op Zwolle kan een ontslag voorkomen.
NEC haalde uit de eerste twee wedstrijden van dit Eredivisieseizoen nog geen enkel punt. In eigen huis bleek FC Groningen veel te sterk (1-4), terwijl de Nijmegenaren vorige week in Eindhoven bij PSV eveneens een pak slaag kregen: 5-0. De serie nederlagen is echter al vorig seizoen ingezet. Uit de laatste twaalf competitiewedstrijden pakte NEC namelijk slechts één puntje, thuis tegen AZ. De overige wedstrijden gingen allemaal verloren. De laatste overwinning dateert van 22 februari van dit jaar, toen Willem II in eigen huis nipt werd verslagen: 2-3.
Bij PEC Zwolle is de situatie totaal anders. De Zwollenaren handhaafden zich vorig jaar knap en hebben ook dit seizoen de doelstelling om de nacompetitie te ontlopen. Dat moet het wel doen zonder succescoach Art Langeler, die de club deze zomer verliet voor een baan bij PSV. Zijn opvolger Ron Jans kent een vliegende start in Overijssel. Op de eerste speeldag werd Feyenoord verrassend verslagen door een doelpunt in de blessuretijd van Guyon Fernandez. Vorige week won PEC verdiend met 1-3 bij Heracles Almelo, waardoor de ploeg na twee wedstrijden nog foutloos is.
Dat de ‘blauwvingers’ het momenteel voortreffelijk doen is mede door het slimme aankoopbeleid. De bij Feyenoord overbodige Mokotjo werd deze transferperiode transfervrij overgenomen en blijkt nu al een schot in de roos. De Zuid-Afrikaan heerst op het middenveld en toonde tegen Heracles al aan ook het scoren te beheersen. Van de Rotterdammers wordt dit seizoen ook Fernandez gehuurd. Hij begon in de eerste twee wedstrijden nog op de bank – Fred Benson kreeg van Ron Jans in de punt van de aanval de voorkeur – maar wist als invaller wel in beide wedstrijden te scoren.
Goedenavond en welkom bij het duel tussen NEC en PEC Zwolle. Mijn naam is Joep van Run en ik doe vanavond verslag van deze wedstrijd. Aftrap van het treffen tussen deze twee ploegen is om 20.45 uur. Onder de knop 'opstelling' zijn de opstellingen van beide elftallen te vinden.