17.08.2013 23:45

PEC Zwolle bezegelt lot van NEC-trainer Alex Pastoor

De koffers stonden al in de gang, maar kunnen nu definitief de auto in. Na een ontluisterende …. Nederlaag in eigen huis tegen PEC Zwolle lijken de dagen van trainer Alex Pastoor in Nijmegen definitief geteld. Met nul punten uit de eerste drie wedstrijden kent zijn ploeg een dramatische seizoenstart. PEC daarentegen is nog zonder puntverlies.

In Nijmegen leek iedereen voorafgaand te beseffen dat het duel tussen NEC en PEC Zwolle cruciaal was voor het vervolg van het seizoen. De supporters besloten daarom als een twaalfde man te fungeren en hun elftal op die manier een steuntje in de rug te geven. Veel maakte het niet uit, want de bezoekers waren vanaf de eerste minuut de bovenliggende partij. Dat resulteerde in de vijftiende minuut in een voorsprong. Drost werd vrijgespeeld en kon uithalen. Doelman Johnsson bracht redding, maar had op de rebound geen antwoord meer: 0-1.

Drie minuten later verdubbelden de Zwollenaren de marge na een fraaie actie van de ongrijpbare Mokhtar. De Marokkaanse dribbelaar draaide Bovenberg dol en legde de bal breed op Mokotjo, die de hoek voor het uitkiezen had en niet faalde.

De twee snelle tegentreffers betekende een mokerslag voor NEC, maar de Nijmegenaren lieten het hoofd niet hangen en gingen op zoek naar de aansluitingstreffer. Dat leverde in het eerste bedrijf één goede mogelijkheid op, maar Foor kwam een teenlengte te kort om een voorzet van Hemlein tegen de touwen te tikken.

Aan de andere kant van het veld bleek PEC Zwolle uiterst effectief. Acht minuten voor rust gooide Benson de wedstrijd in het slot, door een harde voorzet van Mokhtar in het Nijmeegse doel te lopen.

Ook na de theepauze ging PEC vrolijk verder. Binnen tien minuten in het tweede bedrijf vonden Benson (intikker) en Mokhtar (schot) het net. Het zorgde voor ongeloof op de tribunes, die langzaam steeds leger werden.

Na vijf treffers namen de bezoekers wat gas terug, waardoor NEC iets beter in de wedstrijd kwam. Kansen waren er over en weer, maar onder meer Higdon, Hemlein, Fernandez en Mokhtar hadden het vizier niet op scherp. Met een eigen doelpunt verzachtte invaller Bart van Hintum een klein kwartier voor tijd een heel klein beetje de pijn van NEC, al was de 1-5 eindstand alleszeggend. In de slotminuut miste Higdon namens de thuisploeg nog een penalty, hetgeen illustratief was voor NEC.