1 : 0 Torinfos in de Ticker Michael Higdon 33. / Kopbal  (Jeffrey Leiwakabessy)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Michael Higdon 52.  (Søren Rieks)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Hakim Ziyech 86. / dir. vrije trap

90'
Einde wedstrijd Het is afgelopen! NEC Nijmegen wint voor de eerste keer in het Eredivisieseizoen 2013/2014 een wedstrijd. Na iets meer dan een halfuur spelen kwam de ploeg van Anton Janssen op voorsprong door een doelpunt van Higdon. In de tweede helft verdubbelde de Engelsman de score, waarmee de buit binnen leek voor de thuisploeg. Vlak voor tijd kwam de spanning in het duel terug, toen Ziyech uit een vrije trap scoorde. Het doelpunt kwam echter te laat voor de Friezen, die zonder punten huiswaarts keren.
90'
In de laatste minuut van de blessuretijd krijgt NEC een vrije trap op iets meer dan twintig meter van het doel. Jantscher gaat achter de bal staan en schiet op goal, maar Nordfeldt brengt redding.
90'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Marcel Stutter
90'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Michael Higdon
90'
Heerenveen krijgt drie minuten extra speeltijd om de 2-2 te maken.
90'
Dat was bijna de 2-2! Uit een voorzet schiet Wildschut bijna de gelijkmaker tegen de touwen. Doelman Johnsson staat echter goed opgesteld en niet met zijn handen, maar met zijn hoofd houdt hij de bal tegen.
88'
De spanning is om te snijden in De Goffert. Het geloof is terug bij de Friezen.
86'
Doelpunt voor sc Heerenveen, 2:1 door Hakim Ziyech
Met een heerlijke vrije trap brengt Ziyech de spanning in de wedstrijd terug! De invaller krult de bal prachtig over het NEC-muurtje en via de onderkant van de lat passeert de bal de doellijn. De Friezen hebben nog een kleine vijf minuten plus extra speeltijd om de gelijkmaker af te dwingen.
85'
Op de rand van het strafschopgebied begaat Van Eijden een overtreding op Finnbogason. Heerenveen krijgt op een zeer gevaarlijke positie een vrije trap!
82'
De invallers bij Heerenveen brengen erg weinig. Wildschut heeft veel balverlies en ook Ziyech haalt niet zijn gewone niveau. Nwofor is nog maar net ingevallen, dus daar valt nog niet heel veel van te zeggen.
79'
Het lijkt bijna niet meer mis te kunnen gaan voor NEC. De thuisploeg staat op een comfortabele 2-0 voorsprong en lijkt voor de eerste keer dit seizoen te gaan winnen.
76'
Het gaat erg lastig voor Heerenveen worden om nog een punt aan deze wedstrijd over te houden. NEC staat goed en georganiseerd te verdedigen en de bezoekers creëren nauwelijks kansen.
75'
Jahanbakhsh laat zich meteen gelden met een héérlijke aanname. Met de hak neemt de invaller de bal mee, maar uiteindelijk verliest hij het duel tegen twee Heerenveen-verdedigers.
75'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Uche Nwofor
75'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Rajiv van la Parra
72'
Gele kaart voor Kenneth Otigba (sc Heerenveen)
Otigba speelt met een tackle de bal, maar krijgt van Wiedemeijer wel een gele kaart. Volgens de scheidsrechter kwam de verdediger van Heerenveen te gevaarlijk in.
70'
De bezoekers uit Friesland hebben nog twintig minuten om wat te doen aan de 2-0 achterstand. Dit seizoen verloor Heerenveen nog geen uitduel en won NEC nog geen enkele wedstrijd, maar daar kan vandaag verandering in komen.
70'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Alireza Jahanbakhsh
70'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Ryan Koolwijk
67'
Heerenveen dringt aan. Ditmaal is het Ziyech die tot een schot komt. In het strafschopgebied, rechts van het doel, ontvangt hij de bal. De invaller draait naar zijn linkerbeen en haalt uit, maar Johnsson hoeft zich niet te strekken om de bal tegen te houden.
65'
Finnbogason probeert met een individuele actie de spanning in de wedstrijd terug te brengen. De spits krijgt de bal ingespeeld van Ziyech en in plaats van de combinatie aan te gaan, draait de IJslander en schiet hij op goal. Het schot ontbeert kracht en gaat daarnaast een metertje naast het doel van Johnsson.
61'
Vanaf het moment dat NEC op voorsprong kwam, heeft Heerenveen vrijwel niets meer gecreëerd. De Nijmegenaren werden dit seizoen het meest gepasseerd van alle Eredivisie-ploegen, maar staan vandaag goed te verdedigen.
57'
Gele kaart voor Mitchell Dijks (sc Heerenveen)
De back van Heerenveen krijgt alsnog een gele kaart van Wiedemeijer voor de (lichte) overtreding op Rieks.
55'
Aan de rechterkant van het veld is Rieks Dijks te snel af en lijkt hij door te kunnen lopen richting Nordfeldt. De linksback van Heerenveen maakt een lichte overtreding op de Deen, die besluit niet te vallen maar zijn actie door te zetten. Enigszins uit balans schiet Rieks richting het Heerenveen-doel, waar Nordfeldt staat die de bal stopt.
55'
Uit een lastige positie probeert Van la Parra wat te doen aan de 2-0 achterstand. De buitenspeler schiet vanaf de rand van het strafschopgebied en ziet zijn inzet meters over het doel van Johnsson eindigen.
52'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 2:0 door Michael Higdon
Het aanvallende spel van Heerenveen in de tweede helft brengt risico's met zich mee, en daar maakt NEC uitstekend gebruik van. In de counteraanval breekt Rieks door aan de rechterkant van het veld. De Deen wacht heel lang voordat hij de bal voorgeeft en dat is uiteindelijk de juiste keuze geweest. Met een lage bal bereikt Rieks de Engelsman, die bij de tweede paal opduikt en de score voor NEC verdubbelt.
49'
Heerenveen gaat een tempootje hoger spelen. De backs van de Friezen (Van Anholt en Dijks) zullen de instructie van Van Basten hebben gekregen om aanvallender te spelen, want zij laten zich in aanvallend opzicht meteen gelden.
47'
Van den Berg raakte aan het einde van de eerste helft geblesseerd en is daarom in de rust gewisseld. Ook Slagveer is er bij de Friezen uit. Hij zat niet helemaal lekker in de wedstrijd, dus krijgt Wildschut de kans.
46'
46'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Yanic Wildschut
46'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Luciano Slagveer
46'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Hakim Ziyech
46'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Joey van den Berg
45'
Einde eerste helft Het is rust in Nijmegen. De eerste twintig minuten was sc Heerenveen erg dicht bij een 0-1 voorsprong, maar Finnbogason (schot rakelings naast) en Otigba (kopbal op de lat) scoorden net niet. Higdon scoorde wel. Na iets meer dan een halfuur spelen zorgde de Engelsman voor de 1-0, door uit een voorzet van Leiwakabessy raak te koppen.
45'
Gele kaart voor Rajiv van la Parra (sc Heerenveen)
Op het veld ligt Van den Berg, die geblesseerd blijft liggen na een duel. NEC Nijmegen gaat echter gewoon door met aanvallen, tot ongenoegen van Van la Parra. De buitenspeler van Heerenveen wil dat het spel wordt stilgelegd en zorgt daar met een domme, lompe overtreding op Rieks voor. Daar krijgt Van la Parra een gele kaart voor.
43'
Van den Berg heeft veel last van zijn heup en lijkt het spel vroegtijdig te moeten verlaten.
40'
We naderen het einde van de eerste helft. NEC is sinds het doelpunt wat verdedigender gaan spelen. Daar hebben de bezoekers veel moeite mee. Zij proberen een gaatje te vinden in de Nijmeegse verdediging, maar slagen daar vooralsnog niet in.
37'
Gezien de twee grote kansen die sc Heerenveen eerder deze wedstrijd kreeg, is de voorsprong van NEC een beetje tegen de verhouding in. Daar zullen ze in Nijmegen echter niet om malen.
34'
Even later staat het bijna 2-0. Met een lange bal wordt Higdon bereikt, die de bal teruglegt op Jantscher. De linksbuiten van NEC schiet de bal uit de lucht en het schot lijkt richting de rechterkruising te vliegen. Nordfeldt staat echter goed opgesteld en zonder al te veel moeite weet hij redding te brengen.
33'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 1:0 door Michael Higdon
Met een kopbal brengt Higdon de thuisploeg op voorsprong! Via Jantscher komt de bal bij Leiwakabessy, die op zijn beurt de bal hoog in de zestien brengt. Daar staat natuurlijk de ijzersterke Higdon, die in een luchtduel Kruiswijk verslaat en met een rake kopbal voor de 1-0 tekent.
31'
Gele kaart voor Michael Higdon (NEC Nijmegen)
De Engelsman gaat te hard door op Kruiswijk en krijgt daarvoor een terechte gele kaart van Wiedemeijer.
29'
Daar had Finnbogason een heel mooi doelpunt kunnen maken! Met een prachtige lange bal speelt Van den Berg de bal over de verdediging van NEC heen, waar de IJslander opduikt. De topscorer van de Eredivisie probeert de bal in een keer uit de lucht over de keeper heen te spelen, maar de bal komt nooit in de buurt van het doel en stuitert over de achterlijn.
26'
Het is een open wedstrijd waarin veel goed en veel fout gaat. Beide ploegen spelen met veel inzet en passie, maar zijn tot op heden slordig in de passing. De bezoekers kwamen al twee keer dicht bij de voorsprong, maar scoorden niet. De thuisploeg, NEC, laat zijn tanden zien en is niet van plan om vandaag achteruit te lopen.
23'
Eikrem laat zich aan het begin van de wedstrijd zien met goede voorzetten en passes. De keuze van Van Basten om hem op te stellen, is tot nu toe te rechtvaardigen.
21'
Kort na de eerste mogelijkheid volgt voor de Nijmegenaren een tweede kans(je). Van net buiten de zestien schiet Pálsson richting doel, maar Nordfeldt raapt de bal simpel op.
19'
Even later is het NEC Nijmegen dat de eerste kans van de wedstrijd krijgt. Aan de linkerkant van het veld is Jantscher Van Anholt te snel af. In plaats van voorlangs te snijden, kiest de buitenspeler ervoor om terug te kappen en de bal op de zestien meter te leggen. Daar staat Rieks, die in één keer wil uithalen, maar de bal compleet verkeerd raakt.
18'
Otigba kopt op de lat! Voor de tweede keer deze wedstrijd is sc Heerenveen heel dicht bij de 0-1. Ditmaal is het Otigba die bijna scoort. De verdediger van Heerenveen kopt de bal uit een hoekschop van Eikrem tegen de lat. Er zat ook nog een handje van doelman Johnson aan, wat misschien het verschil is tussen de bal tegen de touwen of de bal op de lat.
15'
Finbogasson mist een levensgrote kans! Finbogasson en missen zijn twee woorden die je meestal niet in dezelfde zin gebruikt, maar dit keer is het wel van toepassing. De IJslander probeert een één-twee met Van la Parra aan te gaan, maar krijgt uiteindelijk de bal terug van Van Eijden, die per ongeluk de topscorer van de Eredivisie oog in oog met Johnson zet. Gewoonlijk mist Finnbogason zo'n buitenkansje niet, maar dit keer schiet hij de bal niet in, maar net naast de lange hoek.
12'
De vrije trap levert NEC niets op: de bal wordt hoog voor gebracht, maar door doelman Nordfeldt weggebokst.
11'
Op zijn eigen helft, rechts van het strafschopgebied, lijdt Slagveer balverlies. De buitenspeler probeert zijn fout te herstellen, maar maakt daarbij een overtreding op Leiwakabessy. De vrije trap die NEC krijgt, kan de eerste kans van de wedstrijd opleveren.
7'
Het is duidelijk dat de twee ploegen vanavond maar met hetzelfde doel spelen: winnen. Heerenveen is het team dat vooralsnog meer balbezit heeft, maar NEC staat goed opgesteld en loert op de counter.
4'
Aan de rechterkant van het veld stoomt Vermijl op en met een mooie steekpass weet Koolwijk hem te bereiken. Er lijkt een gevaarlijke situatie te ontstaan voor het doel van Nordfeldt, maar de Belgische rechtsback neemt de bal niet goed aan en loopt 'm over de achterlijn.
2'
Bij de bezoekers staat vandaag Eikrem in het veld. De Noor heeft ten faveure van Ziyech een basisplaats gekregen van Van Basten.
1'
De spelers van sc Heerenveen hebben afgetrapt. We zijn begonnen!
1'
Voorafgaand aan de wedstrijd is er één minuut stilte gehouden ter nagedachtenis van het overlijden van Remco Janssen en Pauke Meijers.
Hallo en welkom bij het live-verslag van de wedstrijd NEC Nijmegen - sc Heerenveen! Mijn naam is Vincent Houttuin en ik zal voor jou verslag doen van dit duel. Onder het kopje 'Wedstrijddetails' kan je zien welke spelers om 20:00 aan de aftrap zullen staan. Alvast veel plezier gewenst!

In de Goffert treedt vanavond de hekkensluiter van de Eredivisie aan tegen het goed presterende Heerenveen. NEC wacht nog altijd op de eerste overwinning van het seizoen en zal er vanavond alles aan doen om de eerste driepunter te behalen. Dat zal geen gemakkelijke opgave worden, want de Friezen verloren dit seizoen nog geen enkel uitduel.

De ploeg van Marco van Basten bezit voorafgaand aan de elfde speelronde de negende plaats in de Eredivisie, maar moet nog wel een duel inhalen. Eerder dit seizoen werd de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag afgelast vanwege de slechte staat van het veld. In verliespunten staat sc Heerenveen op een knappe gedeelde tweede plaats.

NEC wisselde al heel vroeg in het seizoen van trainer; Alex Pastoor werd al na drie wedstrijden ontslagen. Onder de nieuwe trainer, Anton Janssen, wordt er nog ondermaats gepresteerd. Sinds zijn aanstelling verloren de Nijmegenaren weliswaar slechts twee van de zeven duels, maar werd er nog geen enkele keer gewonnen. Daarnaast bezit NEC nog altijd de laatste plaats in de Eredivisie.

Ook vorige week lukte het de ploeg van Janssen niet om te winnen. In Almelo kwam NEC op 0-1, maar hield het de voorsprong niet vast. Dat had de club mede te danken aan Christoph Hemlein, die al vroeg in de wedstrijd een rode kaart pakte. Met tien man sleepte NEC een punt uit het vuur, maar hoopte het na de 0-1 - terecht - op meer.

Voor sc Heerenveen verliep de vorige speelronde nog een stuk teleurstellender. In het Abe Lenstra Stadion kwamen de Friezen met 2-0 voor, maar verloor het de wedstrijd tegen Vitesse alsnog. In de slotminuut van de wedstrijd zorgde Patrick van Aanholt er met de 2-3 voor dat het Heerenveen-publiek met een kater het stadion verliet.