1 : 0 Torinfos in de Ticker Kenny Van Hoevelen 7. / Kopbal  (Sander Duits)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Sander Duits 15. / Penalty
3 : 0 Torinfos in de Ticker Sepp De Roover 25. / Eigen goal

90'
De overwinning van RKC is in de tweede helft geen enkel moment in gevaar gekomen. De thuisploeg verzuimde zelfs nog de score te vergroten vanwege een gemiste strafschop van Beauguel. Ook een rode kaart voor doelpuntenmaker Van Hoevelen zorgde er niet voor dat NAC terug kon komen in de wedstrijd.
Bedankt voor het volgen voor dit duel. Ik wens u nog een fijn weekend en graag tot een volgende keer!
90'
90'
Wissel in bij RKC Waalwijk -> Damiano Schet
90'
Wissel uit bij RKC Waalwijk -> Jean-David Beauguel
88'
Ook in het laatste kwartier met een man meer kan NAC geen potten breken. Het oogt plichtmatig en verder dan een paar wanhoopspogingen van verre afstand komt de ploeg uit Breda niet.
85'
Gele kaart voor Jonas Ivens (RKC Waalwijk)
Ivens tikt Poepon van achter aan en dat is in de ogen van Blom genoeg voor een gele kaart.
83'
Sno wordt onder applaus naar de kant gehaald. De teruggekeerde middenvelder kan terugkijken op een uitstekende wedstrijd. RKC kan de rest van het seizoen nog veel plezier beleven aan Sno.
82'
Wissel in bij RKC Waalwijk -> Peter Jungschläger
82'
Wissel uit bij RKC Waalwijk -> Evander Sno
78'
Door de rode kaart voor Van Hoevelen haalt Koeman een aanvaller naar de kant voor een verdediger.
78'
Wissel in bij RKC Waalwijk -> Jonas Ivens
78'
Wissel uit bij RKC Waalwijk -> Romeo Castelen
76'
Geel-rode kaart voor Kenny Van Hoevelen (RKC Waalwijk)
Van Hoevelen krijgt de bal wat ongelukkig op zijn hand en krijgt daarvoor geel. Aangezien Van Hoevelen eerder in de wedstrijd ook al geel had, moet hij vertrekken.
69'
Braber krijgt hem er niet in! Een hoge hoekschop komt terecht bij Braber. Dankzij een stuit krijgt Braber zijn voet noch zijn hoofd tegen de bal en gaat de 4-0 aan de neus van RKC voorbij.
69'
Wissel in bij NAC Breda -> Anouar Hadouir
69'
Wissel uit bij NAC Breda -> Jeffrey Sarpong
65'
Het is onbegonnen werk voor NAC in de tweede helft. In tegenstelling tot de eerste helft kiest de ploeg wel meer de aanval en voetbal het ook beter, maar doordat RKC gegroepeerd staat te verdedigen is er geen doorkomen aan voor de Bredanaars.
62'
Onsympathiek van NAC! De ploeg voetbal door, terwijl Duits met pijn op de grond ligt.
59'
Sno bijna! Sno bekroont zijn terugkeer bij RKC bijna met een schitterend doelpunt. Halverwege de helft van NAC besluit hij uit te halen. De bal heeft een rare boog en dat zorgt ervoor dat Ten Rouwelaar de bal los laat en in tweede instantie de bal op kan rapen.
58'
Penalty gemist door Jean-David Beauguel, RKC Waalwijk
Beauguel mag de strafschop nemen in plaats van Duits, die in de eerste helft nog onberispelijk raak schot. Beauguel laat dat na. Hij schiet de bal in de rechter hoek, maar daar is ook Ten Rouwelaar.
57'
Gele kaart voor Kenny van der Weg (NAC Breda)
57'
Strafschop RKC! Van der Weg haalt Castelen, die snelheid is, neer in het strafschopgebied.
54'
In de opbouw speelt Seuntjes blind de bal terug op een medespeler, maar zit Joachim op het hoofd. Seuntjes kan opgelucht adem halen, omdat Joachim in de handen van Ten Rouwelaar schiet.
52'
NAC kiest de aanval waardoor er ruimte ontstaat voor RKC. En RKC lijkt hier al vroeg van te profiteren als Sno aan de bal is en richting het strafschopgebied gaat. Sno bewaart het overzicht en geeft af op Joachim, die in het strafschopgebied neer gaat. RKC wil een strafschop, maar daar gaat Blom niet in mee.
48'
Eerste kans NAC! Invaller Stipe laat zich zien. Hij komt vanaf rechts het strafschopgebied binnen en schiet hard. Šeda keert de bal en ziet dat Sarpong de bal in de rebound over schiet.
46'
NAC heeft afgetrapt en moet in Waalwijk op wonder.
46'
Wissel in bij NAC Breda -> Kenny van der Weg
46'
Wissel uit bij NAC Breda -> Boldiszar Bödör
46'
45'
Een ongekende luxe voor RKC. De thuisploeg zit met een 3-0 in een zetel. Een verdiende voorsprong voor RKC, omdat de ploeg veel meer vechtlust toont dan het tamme NAC. Wil NAC in de tweede helft nog ergens aanspraak op maken, dan moet het heel snel uit een ander vaatje gaan tappen en moet het daarnaast ook nog eens hopen op een wonder.

Graag tot de tweede helft!
45'
45'
Scheidsrechter Blom voegt twee minuten blessuretijd toe aan de eerste helft.
40'
Verbeek is het eerste slachtoffer van de wanprestatie van NAC. Hij wordt gewisseld en voor hem komt supersub Perica.
39'
Wissel in bij NAC Breda -> Stipe Perica
39'
Wissel uit bij NAC Breda -> Danny Verbeek
37'
De storm van RKC is inmiddels wat gaan liggen. De thuisploeg heeft wat gas terug genomen. Waarom zou RKC ook vol gas geven, want de ploeg staat op een riante voorsprong en heeft tot nu toe niets te vrezen voor een heel zwak NAC.
32'
Verdedigend is het een drama bij NAC, maar ook aanvallend speelt de ploeg van trainer Nebojša Gudelj helemaal niets klaar. Er is nog geen fatsoenlijke aanval opgezet door NAC.
32'
Wat scheelt dat! Prince Désir Gouano dicht bij de 4-0 met een kopbal op de paal.
25'
Doelpunt voor RKC Waalwijk, 3:0 door Sepp De Roover (eigen doelpunt)
Wat gebeurt hier in Waalwijk! 3-0! RKC zet NAC te kijk! NAC wordt afgetroefd op vechtlust. Aan de rand van het strafschopgebied zet Castelen een één-twee op met Beaguel. Diep in het strafschopgebied krijgt de rappe Castelen de bal perfect terug van zijn Franse teamgenoot. Castelen kan aan de rechterkant van het doel bepalen wat hij doet. De aanvaller besluit voor te zetten en ziet tot zijn geluk dat De Roover de bal in zijn eigen doel tikt.
22'
NAC hevig in de problemen! Joachim verovert de bal met een flinke portie vechtlust. Hij denkt niet na en schiet vanaf de linkerkant van ver op het doel van Ten Rouwelaar. De doelman heeft zoveel moeite met de knal van de Luxemburger dat hij de bal loslaat. Castelen is attent, maar krijgt er net niet genoeg zijn voet tegenaan. Via het lichaam van Ten Rouwelaar kan Braber het nog eens in de rebound proberen. Braber is onbeheerst en schiet de bal de tribunes in.
21'
Het is bijzonder om te zien hoe Sno vanavond staat te voetballen. Als een echte regisseur verdeelt hij het spel van RKC. Alsof Sno nooit is weggeweest. Knap!
16'
In het bekerduel met Cambuur Leeuwarden, eerder deze week, kwam NAC ook met 2-0 achter. In Friesland knokte NAC zich knap terug.
15'
Doelpunt voor RKC Waalwijk, 2:0 door Sander Duits
En dat is de tweede voor RKC. Duits schiet de strafschop hoog in de linker hoek. Ten Rouwelaar is kansloos.
15'
Het is een rommeltje in de verdediging van RKC. Weer een vrije trap van Duits. Deze gaat richting Braber en die wordt in de zestien neer getrokken door Buijs. Terechte strafschop.
15'
Penalty RKC!
14'
Castelen is in het eerste kwartier een plaag voor de defensie van NAC. De ploeg uit Breda heeft tot nu toe nog niet een passend antwoord op de snelheid van de buitenspeler.
11'
Castelen trekt naar binnen en schiet met links. Met een rare stuit gaat de bal naar de korte hoek. Het schot mist echter de power om het Ten Rouwelaar moeilijk te maken.
10'
NAC is het helemaal kwijt. De ploeg even met de rug tegen de muur na de vroege achterstand in Waalwijk. RKC gaat op zoek naar de 2-0!
7'
Doelpunt voor RKC Waalwijk, 1:0 door Kenny Van Hoevelen
Na de grote kans van Braber is het amper een minuut later wel raak. Een vrije trap vanaf links van Duits komt in het strafschopgebied op het hoofd van Van Hoevelen. Hij staat helemaal vrij en kopt raak. Het is zijn eerste doelpunt voor RKC.
6'
Een beste kans voor Braber! De middenvelder van RKC moet hier scoren. Castelen steekt de helft van NAC over en heeft Beauguel en Braber bij zich. Castelen legt af op Braber, die oog in oog staat met Ten Rouwelaar. De doelman redt goed!
4'
Braber kopt goed door op Jean-David Beauguel. De Fransman heeft de vrije doorgang op het doel van NAC, maar staat buitenspel.
2'
NAC kan rekenen op grote steun van de supporters. Het uitvak is uitverkocht en als blijk van waardering gaf NAC de supporters een rondje. Ook RKC is blij met de komst van NAC-supporters, want tot aan het begin van de tweede helft mogen de supporters uit Breda een biertje drinken. Normaliter wordt het uitvak droog gelegd.
1'
Goedenavond! Een hartelijk welkom bij de Brabantse derby tussen RKC Waalwijk en NAC Breda. Ik ben Steven Koelma en ik doe verslag van het treffen in Waalwijk.

Terwijl de storm maandag over ons land raaste, tekende Evander Sno een contract tot het einde van het seizoen bij RKC. Daarmee zijn de Sno en RKC met elkaar herenigd, omdat de middenvelder in de jaargang 2011/12 ook al speelde voor de Waalwijkers.

In dat seizoen maakte Sno indruk en dat leverde hem een transfer op naar NEC. Hij kreeg, nadat hij in 2010 al was getroffen door een hartstilstand, in Nijmegen te maken met hartritmestoornissen. Sno ging onder het mes en vond tijdens zijn revalidatie dat de toenmalige trainer van NEC, Alex Pastoor, te weinig interesse toonde. Dat zorgde voor frictie tussen Sno en zijn trainer waardoor het contract tussen de speler en NEC werd ontbonden.

Deze zomer hoopte Sno nog een contract af te dwingen bij FC Twente, maar dat ging niet door. Een andere club kwam er ook niet en dat zorgde ervoor dat Sno de afgelopen periode zijn conditie op peil hield bij RKC. Uiteindelijk heeft het er dus toe geleid dat Sno terug is op het oude nest. De middenvelder fleurt zijn terugkeer in Waalwijk meteen op met een basisplaats tegen NAC, ook een oude club van Sno.

In NAC treft Sno met RKC een ploeg die de smaak te pakken heeft. Tenminste in competitieverband, want de ploeg uit Breda werd deze week door Cambuur Leeuwarden uitgeschakeld in de beker. In de competitie gaat het beter, want NAC slot vier van de laatste zes wedstrijden winnend af. Daardoor is NAC terug te vinden op de elfde plaats en is het gat met koploper Twente slechts vier punten.

RKC is weliswaar hekkensluiter, maar kan met vertrouwen uitkijken naar het duel met NAC. De ploeg van trainer Erwin Koeman pakte afgelopen weekend een knap punt op bezoek bij Ajax (0-0).

Bij RKC keert Romeo Castelen terug in de basis, nadat hij tegen Ajax ontbrak vanwege knieproblemen. Hierdoor komt Damiano Schet op de bank terecht. De basisplaats voor Sno gaat ten koste van Kenny Anderson. Bij NAC zijn er geen wijzigingen ten opzichte van het doordeweekse bekerduel. Klik voor de complete opstellingen op de button 'wedstrijdgegevens' aan de linkerzijde van deze webpagina.

Graag tot over een half uur als beide ploegen aftrappen!