01.11.2013 22:37

Pover NAC krijgt pak rammel bij RKC

NAC Breda had zich het kwartiertje rijden naar Waalijk beter kunnen besparen. Bij buurman RKC Waalwijk kwamen de Bredanaars slecht voor de dag en dat resulteerde in een 3-0 nederlaag. Deze tussenstand stond binnen een half uur al op het scorebord.

RKC leverde onder aanvoering van de teruggekeerde Evander Sno veel strijd en zette NAC daarmee met de rug tegen de muur. De vechtlust leverde de thuisploeg een vroege voorsprong op door een kopbal van Kenny van Hoevelen. Door een benutte strafschop van Sander Duits en een eigen doelpunt van Sepp de Roover zat RKC even later al op rozen.

Alleen een wonder kon NAC in de tweede helft nog redden, maar al snel bleek dat het onbegonnen werk was voor de ploeg uit Breda. RKC stond namelijk gegroepeerd en geconcentreerd te voetballen, terwijl bij NAC het vertrouwen in een wederopstanding ontbrak. Ook na een tweede gele kaart voor Van Hoevelen kon NAC geen potten breken. De Bredanaars mochten van geluk spreken dat RKC de score niet verder uitbreidde. Zo faalde Jean-David Beauguel bijvoorbeeld vanaf de penaltystip.

Dankzij de eerste zege in negen competitiewedstrijden verlaat RKC de laatste plek. De Waalwijkers staan nu zeventiende met negen punten uit twaalf wedstrijden. De nieuwe hekkensluiter is NEC, dat zaterdagavond in actie komt tegen FC Twente.

NAC, dat de laatste weken bezig was met een opmars, moet voorlopig even een pas op de plaats maken. De ploeg blijft elfde staan met 15 punten uit 12 duels .
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner