ADO Den Haag Zaterdag, 7. Maart 2015
19:45 uur
sc Heerenveen
0:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Luciano Slagveer 78. / Schot met links  (Stefano Marzo)

90'
De tweede helft was leuker dan de eerste helft, maar spectaculair werd het nooit echt. Ondanks kansen van Kramer, Van Duinen en Zuiverloon kwam ADO Den Haag niet tot scoren in eigen huis. Aan de andere kant mikte ook Uth net naast, maar Luciano Slagveer beloonde een van zijn weinige geslaagde acties wel met een treffer. Vanaf rechts kwam hij sterk naar binnen en schoot de bal beheerst binnen. In het laatste kwartier hield ADO open huis en voerde de druk op, maar aan beide kanten leverde dat niet meer doelpunten op.
90'
90'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Henk Veerman
90'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Mark Uth
87'
Zuiverloon profiteert bijna van een fout van Nordfeldt. Na een voorzet van Jansen zit de keeper mis. Zuiverloon komt met een halve karatetrap invliegen, maar kan de bal geen richting meegeven bij de tweede paal. Daardoor gaat de bal naast het doel van Heerenveen.
85'
Slagveer is veel feller in het duel dan Meijers en krijgt een mooie kans. Hij schiet de bal dit keer richting de verre hoek, maar mikt voorlangs.
84'
Van den Berg lijkt een grote kans te krijgen, maar verpest die mogelijkheid met een zeer slechte aanname. ADO komt daar goed weg.
81'
Fraser gaat alles of niets spelen en zet er een extra aanvaller bij. Houtkoop zorgde vorige week voor de late gelijkmaker, lukt hem dat vanavond weer?
81'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Xander Houtkoop
81'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Timothy Derijck
78'
Doelpunt voor sc Heerenveen, 0:1 door Luciano Slagveer
Slagveer is Derijck te snel af en speelt de verdediger door de benen. Daarna schiet hij de bal beheerst in de korte hoek en zet de bezoekers daarmee onverwacht op voorsprong.
76'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Kevin Jansen
76'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Dion Malone
74'
Uth schiet net naast! Uth draait slim weg bij Malone en creëert daarmee ruimte voor zichzelf. Hij schiet echter net naast, waardoor het 0-0 blijft.
72'
Langzaam kruipt de wedstrijd naar het Haags Kwartiertje. De laatste weken is ADO daarin telkens effectief gebleken.
68'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Aleksandr Yakovenko
68'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Mike van Duinen
68'
Wat een kans voor Kramer! Van Duinen geeft de bal prachtig voor bij de tweede paal. De instormende Kramer krijgt de bal niet op doel gemikt en kopt in het zijnet.
64'
Van Duinen profiteert bijna van een misser van Van Anholt. Kramer stuurt zijn aanvalspartner snel weg, maar het schot in de korte hoek van Mike van Duinen is niet lastig genoeg om Nordfeldt mee te verrassen.
62'
Gele kaart voor Kenneth Otigba (sc Heerenveen)
Alweer de derde kaart voor Heerenveen. Otigba haakt pootje bij Kramer, wanneer de spits aan aanvallen denkt. Ook deze kaart is terecht.
61'
Wormgoor probeert met een lange bal het spel van rechts naar links te verplaatsen, maar zijn bal gaat ruim over de zijlijn.
58'
Eindelijk een schot op doel van Heerenveen. Namli neemt Hansen onder vuur, maar mikt recht op de keeper.
56'
Gele kaart voor Pele van Anholt (sc Heerenveen)
Van Anholt komt er te wild in. De scheidsrechter, die veel wegwuift, moet nu wel handelend optreden.
52'
Wilson Eduardo lijkt gevaar te kunnen stichten, maar zijn bal vanaf rechts is net te scherp, waardoor Van Duinen bij de tweede paal net niet bij de bal kan.
49'
De Roon heeft al weer een aantal kleine overtredingen achter zijn naam staan. Het lijkt dan ook een kwestie van tijd voordat de middenvelder een gele kaart gaat pakken.
46'
Thern heeft vlak voor de rust een botsing met Zuiverloon gehad en lijkt daar teveel last van te hebben, waardoor hij niet verder kan spelen.
46'
46'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Janio Bikel
46'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Simon Thern
45'
Een wissel en een gele kaart. Dat is eigenlijk het enige wat er te melden valt over deze eerste helft. Lerin Duarte moest zich met een hamstringblessure na 22 minuten al laten vervangen en Simon Thern kreeg geel voor het opbreken van een kansrijke aanval van ADO. Kansen vielen er verder niet te bespeuren in Den haag, ondanks dat de thuisploeg wel de bovenliggende partij was in de eerste helft.
45'
45'
Er komen nog minimaal twee minuten extra tijd bij in de eerste helft.
42'
Uth is boos op Thern. Laatstgenoemde besluit om zelf op doel te schieten in plaats van zijn spits in stelling te brengen. Aangezien zijn schot zeer matig is, is zijn spits terecht boos.
39'
Nul. Dat is het aantal echte kansen die er zijn geweest tot zover. Komt daar in de laatste vijf minuten voor rust nog verandering in?
36'
Malone loopt bij ADO helemaal mee op, met de bal aan de voet. De verdediger wacht zo lang met het maken van een beslissing, dat hij de ruimte zelf dichtloopt en zijn schotpoging geblokt ziet worden.
33'
Heerenveen heeft nog steeds geen fatsoenlijke aanval op kunnen zetten. De veel te harde voorzet van De Roon, die kansloos over de zijlijn gaat, is typerend voor het aanvalsspel van de bezoekers in de eerste helft.
30'
Bij ADO schreeuwt iedereen om een strafschop. Kramer denkt de bal, na een hoge voorzet, in te kunnen koppen. Op het moment dat hij dat wil doen, krijgt Otigba de bal tegen zijn arm. Daar komt Heerenveen heel goed weg.
28'
Alberg lijkt voor ADO een prachtige schietkans te krijgen, maar hij besluit de bal te steken op Mike van Duinen. De pas is echter veel te scherp en daardoor onhaalbaar voor de aanvaller.
27'
Gele kaart voor Simon Thern (sc Heerenveen)
Er ligt voor ADO enorm veel ruimte aan de rechter kant. Dat ziet Thern ook. Met een overtreding breekt hij de aanval op en voorkomt grotere schade voor zijn team.
22'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Younes Namli
22'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Lerin Duarte
21'
Duarte kan niet verder en zal zo worden vervangen door Namli.
20'
Ineens zit Lerin Duarte op de grond. Dat ziet er niet goed uit voor de speler van sc Heerenveen.
19'
ADO lijkt eindelijk aan een aanval te kunnen denken, maar een voorzet van Meijers vanaf de linkerkant is veel te scherp en niet binnen te houden voor Van Duinen.
15'
Het eerste kwartier heeft nog weinig spektakel gebracht. ADO is de bovenliggende partij, maar is nog niet tot grote kansen gekomen. Heerenveen weet de voorwaartsen nog helemaal niet te bereiken en is vooral ADO aan het tegenhouden.
12'
Meijers is alweer terug binnen de lijnen, dus is het weer elf tegen elf.
11'
Meijers raakt geblesseerd op een ongelukkige actie, waarbij hij zelf zijn balverlies probeert te herstellen. Na hulp van de verzorger lijkt hij gewoon verder te kunnen.
9'
Via een omweg wordt Kramer gevaarlijk uit die corner. Alberg geeft de bal uiteindelijk voor en Kramer kruipt uit de rug van zijn tegenstander, maar de spits kopt vervolgens naast.
8'
Meijers geeft bal in een keer voor na een mooie actie van Wilson Eduardo op het middenveld. Van Aken is alert voor Heerenveen en verwerkt de bal tot hoekschop.
7'
Van Duinen reageert te laat op een diepe bal achter de verdediging van Heerenveen. De spits is bang voor buitenspel, maar daardoor is Nordfeldt eerder bij de bal dan hem.
4'
Marten de Roon gaat twee keer achter elkaar fel het duel in op het middenveld, maar dat mag van de scheidsrechter. Zet hij hiermee direct de toon voor deze wedstrijd?
1'
Heerenveen heeft de bal aan het rollen gebracht in Den Haag. We zijn onderweg.
Bij de thuisploeg zit de belangrijkste wijziging op de bank, waar Aleksandr Yakovenko weer plaats zal gaan nemen.
Naast Marten de Roon keert ook Joey van den Berg weer terug in de basis bij sc Heerenveen. Sam Larsson is nog niet fit genoeg bevonden en zit vanavond niet bij de selectie.
Een doelpuntrijke wedstrijd. Dat is wat we vanavond mogen verwachten tussen ADO Den Haag en sc Heerenveen. Na de winterstop scoorde ADO in al haar vier thuiswedstrijden minstens twee keer, terwijl in drie van de vier uitwedstrijden van Heerenveen dit kalenderjaar minimaal drie goals vielen. Mijn naam is Dennis Korpel en ik zal live verslag doen van deze wedstrijd.

ADO Den Haag
Na een twijfelende start van die kalenderjaar (drie wedstrijden zonder zege op rij) heeft ADO de smaak inmiddels te pakken. De club die sinds kort in Chinese handen is, heeft de afgelopen vijf wedstrijden niet verloren. De strijd tegen degradatie hebben de Hagenezen dan ook voorlopig achter zich gelaten. Ondanks alle bestuurlijke perikelen, weten de mannen van Henk Fraser op het veld goed de focus te bewaren. Na de mentale opsteker van vorige week, toen er in blessuretijd een punt werd veroverd op bezoek bij FC Groningen, moest de ploeg deze week wel een domper verwerken. Wilfried Kanon zal dit seizoen namelijk niet meer in actie komen. De verdediger heeft een knieblessure en is inmiddels geopereerd.

Voor Heerenveen is de uitwedstrijd bij ADO een jaarlijks terugkerende zware opgave. Sinds 2008 wisten de Friezen in Den Haag niet meer te winnen. Daarbij komt dat Heerenveen dit seizoen op kunstgras niet heel sterk presteert en de laatste drie uitwedstrijden kwam de ploeg niet tot winst. De ploeg is dan ook gebrand op een goed resultaat, mede ook om aan te tonen dat men in Heerenveen geen last heeft van een kunstgrascomplex. Sam Larsson en Joey van den Berg zitten dicht tegen hun rentree aan, maar of ze vanavond kunnen spelen is nog niet bekend. Wel zal Marten de Roon weer terugkeren in de basis, nadat hij zijn schorsing heeft uitgezeten.

De wedstrijd staat vanavond onder leiding van scheidsrechter Martin van den Kerkhof. De opstellingen van beide teams zijn vanaf ongeveer een uur voor aanvang van de aftrap hier te vinden.