0 : 1 Torinfos in de Ticker Memphis Depay 23. / dir. vrije trap
0 : 2 Torinfos in de Ticker Jop van der Linden 39. / Eigen goal
0 : 3 Torinfos in de Ticker Andrés Guardado 44. / Schot met links

90'
De tweede helft was niet om aan te zien. Beide ploegen waren content met de stand die in de rust al bereikt was. Geen goals meer in de tweede helft dus en daardoor wint PSV met 0-3 in Deventer.
90'
90'
Er komen twee minuten bij in Deventer!
88'
Go Ahead moet volgende week op bezoek bij NAC Breda. Een ontzettend belangrijke wedstrijd in de strijd om degradatie. Dan zal de ploeg uit Deventer echt punten moeten gaan pakken.
84'
Goed schot Türüc! De begaafde middenvelder annex aanvaller komt vanaf de rechterflank naar binnen en haalt uit. Jeroen Zoet tikt de bal net over het doel.Het levert commotie op, omdat Richard Liesveld over het hoofd ziet dat Zoet nog aan die bal zit. Booy is daar boos over.
83'
Oscar Hiljemark die in de basis werd verwacht, vervangt Hendrix. Hiljemark zal gewoon op de opengevallen positie op het middenveld gaan spelen.
83'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Oscar Hiljemark
83'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Jorrit Hendrix
80'
De wedstrijd is allang geen wedstrijd meer. PSV maakt zich ook niet meer druk om meer doelpunten te maken en bij Go Ahead zijn ze allang tevreden als het bij 0-3 blijft.
76'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Jürgen Locadia
76'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Luciano Narsingh
76'
Gele kaart voor Jules Reimerink (Go Ahead Eagles)
De invaller tikt Willems aan op de hak. Terecht geel!
73'
Giliano Wijnaldum is de derde invaller aan de kant van de thuisploeg. Hij vervangt de geblesseerde Xander Schenk. Daardoor staan de broertjes Wijnaldum samen op het veld!
72'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Giliano Wijnaldum
72'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Xandro Schenk
68'
Wijnaldum is te slordig! De bezoekers komen er met drie mensen uit, maar Wijnaldum besluit om het zelf te doen en hij loopt zich vast. Dit had de captain beter moeten doen!
67'
Go Ahead dicht bij de 1-3! Vanuit een hoekschop kopt Plet richting het doel en via invaller Lars Lambooij gaat de bal bijna in het doel.
66'
Het is al met al geen prettig jubileumduel voor de thuisploeg. Een kansloze missie tegen de aanstaand kampioen uit Eindhoven.
62'
Philip Cocu zal tevreden zijn over zijn team. Het speelt goed in Deventer en heeft de draad ook in de tweede helft weer opgepakt, nadat de eerste paar minuten voor de thuisploeg waren. De kans is aanwezig dat PSV nog veel verder wegloopt bij de Eagles.
58'
Van der Linden besluit eens uit te halen vanaf ruim dertig meter. Zijn schot wordt zonder moeite door Zoet gepakt. Maar met zijn traptechniek is het niet gek dat hij het eens probeert!
56'
Een schotje van invaller Jules Reimerink gaat net voorlangs! De poging zat tussen een schot en een voorzet in. Toch laat de invaller zich gelden en laat hij meer zien dan dat Wesley Verhoek deed in de eerste helft.
54'
De Jong kopt een voorzet van Narsingh richting het doel van Go Ahead, maar hij wordt terug gefloten. Hij zou geduwd hebben.
50'
Depay wordt met een steekpass van Hendrix diep gestuurd, maar het schort aan de voorzet van Depay. Die bereikt De Jong niet en gaat aan alles en iedereen voorbij.
49'
Kowet komt goed uit de kleedkamer! Maar zeer waarschijnlijk gaat dat de ploeg van Foeke Booy niets meer opleveren.
46'
Plet! De spits wordt aangespeeld in het zestienmetergebied en schiet vervolgens uit de draai. Via een been van een PSV'er hobbelt de bal naast. Zo heeft Go Ahead na rust al meer laten zien dan in de hele eerste helft.
46'
46'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Lars Lambooij
46'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Sander Duits
46'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Jules Reimerink
46'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Wesley Verhoek
45'
PSV is vanaf de eerste minuut heer en meester in Deventer. Go Ahead Eagles wordt compleet overlopen door de koploper uit Eindhoven. De ruststand is 0-3, maar had nog hoger uit kunnen vallen. De doelpunten kwamen van Depay, Van der Linden (eigen goal) en Guardado.
45'
44'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 0:3 door Andrés Guardado
Een variant vanuit een vrije trap levert een voorzet van Willems op. Daarna kan Wijnaldum koppen en brengt Van der Hart redding. Daarna komt de bal voor de voeten van Guardado en hij tikt de bal binnen. Het is de eerste treffer van dit seizoen, voor de Mexicaan.
39'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 0:2 door Jop van der Linden (eigen doelpunt)
Brenet dribbelt de zestienmeter in en mag ver komen, hij wordt niet aangepakt door een speler van Go Ahead. Uiteindelijk schiet hij, maar Van der Hart kan weer redding brengen. Vervolgens gaat de bal via hem tegen Jop van der Linden aan en daarna in het doel.
38'
Met een 0-1 ruststand naderen we de rust. Een volledig terechte tussenstand. De Eindhovenaren kunnen zichzelf verwijten dat de voorsprong niet hoger is. Go Ahead zet niets tegenover de vele aanvallen van PSV.
34'
Türüç! Eindelijk laat Kowet in aanvallend opzicht iets zien. Türüc haalt uit vanaf dertig meter en doet dit niet onverdienstelijk. Hij dwingt Jeroen Zoet tot een uiterste krachtinspanning. De doelman kan de hobbelende bal in twee instanties pakken.
33'
Andrés Guardado probeert het vanaf twintig meter, maar zijn schot is niet genoeg in de hoek en daardoor is het een prooi voor Van der Hart.
31'
Zowaar Go Ahead dichtbij de goal van PSV. Depay verliest slordig de bal en daardoor kan Amevor door. Zijn voorzet wordt van richting veranderd en belandt op het dak van het doel.
29'
Narsingh haalt de achterlijn en probeert PSV'ers te bereiken voor het doel, maar Van der Hart ligt wederom in de weg. Hij voorkomt dat PSV een kans op 0-2 krijgt. Voorlopig staat hij geweldig te keepen!
27'
Omhaal De Jong! Joshua Brenet geeft een voorzet en De Jong besluit om de bal om te halen. Het ziet er spectaculair uit, maar het rendement is minder. Van der Hart kan de bal, die recht op hem afkomt, gemakkelijk klem pakken.
26'
PSV combineert en dit keer is De Jong het eindstation. Zijn afstandsschot is te hoog. Dit hebben we de spits wel eens beter zien doen.
25'
Een volkomen verdiende voorsprong voor PSV. Go Ahead heeft het ontzettend moeilijk tegen het goed spelende PSV.
23'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 0:1 door Memphis Depay
Depay hielp al twee kansen om zeep, maar ditmaal is het raak! De vrije bal is van ongeveer 25 meter. Depay produceert een zwabberbal laag in de rechterhoek. Dit keer kan Van der Hart niet voorkomen dat de aanvaller scoort. Mooie vrije trap!
21'
De hoekschoppen van PSV zijn gevaarlijk. De ploeg scoort het vaakst uit standaardsituaties en dat valt te begrijpen. De ploeg heeft enkele goede koppers en heeft met Jetro Willems ook een speler die een goede voorzet in huis heeft.
18'
Opnieuw Depay! Een hoekschop van PSV komt bij de tweede paal en daar staat Depay. Hij neemt de bal aan en schiet vervolgens, maar opnieuw is Van der Hart de sta in de weg! De wedstrijd Van der Hart - Depay is 2-0.
18'
PSV heeft de wedstrijd onder controle. Go Ahead is met name aanvallend voorlopig machteloos.
15'
Depay moet scoren! Deniz Türüç wil terugspelen op doelman Van der Hart, maar hij ziet Depay over het hoofd. De international kan de bal oppikken en doorlopen naar de doelman van Go Ahead. Van der Hart blijft lang staan en redt op de poging van Depay. Dit had de 0-1 moeten zijn!
13'
Mawouna Amevor krijgt een afvallende bal voor de voeten en aarzelt niet. Hij haalt uit vanaf de rand van het zestienmetergebied, maar zijn schot gaat hoog over. Een kwestie van de verkeerde man op de verkeerde plek!
11'
De supporters van de Eagles hijsen allemaal de shawls boven het hoofd. Zij zorgen voor een fantastische sfeer in Deventer!
9'
Kans Georginio Wijnaldum! De middenvelder gaat de combinatie aan met Luuk de Jong, maar wacht te lang met uithalen als hij in de zestien is. Uiteindelijk wordt zijn schot geblokt.
6'
PSV zet meteen druk op de achterste linie van de thuisploeg. Daar heeft Go Ahead vooralsnog moeite mee.
3'
Depay krult de eerste vrije trap van de wedstrijd over de muur, maar recht in de handen van Van der Hart.
2'
Daar is de eerste counter van PSV! Memphis Depay geeft de bal te hard op Luciano Narsingh en daardoor kan Mickey van der Hart de bal pakken.
1'
Go Ahead heeft afgetrapt in een sfeervolle Adelaarshorst! Er is ook een reden voor een feestje, want het is de duizendste eredivisiewedstrijd van de thuisploeg!
1'
Opstellingen!
Philip Cocu kan in Deventer niet beschikken over Santiago Arias, Adam Maher, Karim Rekik en de al langer geblesseerde Stijn Schaars. Door de blessures starten Joshua Brenet en Jorrit Hendrix in de basis tegen Go Ahead Eagles. Nicolas Isimat-Mirin begint wederom als vervanger van Rekik. Bij Go Ahead Eagles vervangt Mawouna Amevor Sven Nieuwpoort. Voor de rest spelen dezelfde namen als vorige week in Dordrecht.

Welkom! Vanavond kruisen Go Ahead Eagles en PSV de degens. Kowet is verwikkeld in de degradatiestrijd. PSV is de trotse koploper van de eredivisie. Voor beide ploegen dus een reden om de wedstrijd in drie punten om te zetten. Mijn naam is Jari Wesselink en ik doe verslag van deze wedstrijd. Onder de knop wedstrijddetails kunt u de opstellingen voor deze wedstrijd bekijken.

Go Ahead speelt duizendste wedstrijd in de eredivisie
Go Ahead staat momenteel nog op de vijftiende plaats, een plek die recht geeft om volgend jaar wederom in de eredivisie te voetballen. De club uit Deventer heeft twee punten meer dan nummer zestien, Heracles Almelo. Om op die veilige plek te blijven, kan de ploeg van Foeke Booy de punten heel goed gebruiken. De coach staat onder druk, vanwege de tegenvallende prestaties van de laatste weken. Het resultaat van de afgelopen zes wedstrijden is dat de Eagles vier punten konden bijschrijven. Er werd knap gewonnen in Zwolle, maar ook heel teleurstellend verloren bij de hekkensluiter FC Dordrecht. Om de jubileumwedstrijd glans te geven, heeft Go Ahead een goed resultaat nodig. De pech is wel dat de tegenstander van vandaag PSV is. De Eagles wonnen in 1983 voor het laatst in eigen huis van de opponent uit Eindhoven.

PSV wil de dreun van vorige week verwerken in Deventer
PSV is de koploper van de eredivisie, maar verloor vorige week van naaste achtervolger Ajax (1-3). Ondanks de nederlaag, is de voorsprong van PSV nog elf punten op de Amsterdammers. Om het niet spannend te maken in de strijd om de titel, zal PSV drie punten mee moeten nemen uit Deventer. Dat lukte vorig jaar ook, nadat de ploeg met 2-0 had achter gestaan (2-3 winst). Philip Cocu kan in de Adelaarshorst niet beschikken over basisspelers Karim Rekik, Santiago Arias en Adam Maher. Ook de langdurig geblesseerde Stijn Schaars is er nog niet bij. Waarschijnlijk zullen Nicolas Isimat-Mirin, Joshua Brenet en Oscar Hiljemark daardoor in de basis starten. Bij PSV hopen ze dat sterspeler Memphis Depay zijn goede vorm weer terug gaat vinden. Hij is samen met Luuk de Jong de topscorer van de eredivisie, maar de international staat al een aantal weken droog.