AZ Alkmaar Zondag, 10. Mei 2015
14:30 uur
NAC Breda
3:2
1 : 0 Torinfos in de Ticker Steven Berghuis 12. / Schot met links  (Markus Henriksen)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Jeffrey Sarpong 34. / Schot met rechts  (Mats Seuntjens)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Adnane Tighadouini 38. / Schot met rechts  (Uroš Matić)
2 : 2 Torinfos in de Ticker Robert Mühren 83. / Kopbal  (Guus Hupperts)
3 : 2 Torinfos in de Ticker Aron Jóhannsson 88. / Schot met rechts

90'
Lang leek het erop dat NAC Breda met drie punten zou vertrekken en dus hoop mocht houden op het ontlopen van de nacompetitie. In de slotfase bleek AZ toch aan het langste eind te trekken. Via goals van Mühren en Jóhannsson werd de overwinning binnen gesleept, waardoor AZ mag blijven hopen op de derde plek.
90'
90'
In blessuretijd heeft Berghuis zelfs nog de 4-2 op de schoen, zijn stiftje gaat over het doel van Ten Rouwelaar.
89'
Wissel in bij NAC Breda -> Felitciano Zschusschen
89'
Wissel uit bij NAC Breda -> Dirk Marcellis
88'
Doelpunt voor AZ Alkmaar, 3:2 door Aron Jóhannsson
Ongelofelijk, AZ op voorsprong! Vanaf een meter of dertig ramt Jóhannsson de bal buiten bereik van Ten Rouwelaar in het doel.
87'
Gele kaart voor Markus Henriksen (AZ Alkmaar)
In een erg sportieve wedstrijd dan toch nog een kaart. Henriksen gaat op de bon na een duwtje op De Zeeuw.
84'
Een minuut later staat NAC Breda alweer bijna op voorsprong: Joey Suk kopt de bal op de lat!
83'
Doelpunt voor AZ Alkmaar, 2:2 door Robert Mühren
De kansen zijn spaarzaam voor AZ, maar deze goal zit er prima in. Mühren kopt de corner van Hupperts netjes tegen de touwen!
81'
NAC Breda wordt in de slotfase ver teruggedrongen, Berghuis slingert de bal nog maar eens voor. Via Marcellis wordt het een corner.
77'
Opnieuw komt AZ goed weg! Sarpong heeft de 1-3 op de schoen, maar verzuimt te scoren.
74'
Wissel in bij NAC Breda -> Joey Suk
74'
Wissel uit bij NAC Breda -> Divine Naah
72'
Wissel in bij AZ Alkmaar -> Robert Mühren
72'
Wissel uit bij AZ Alkmaar -> Celso Ortíz
70'
Een sterke aanval van AZ waarbij Ten Rouwelaar eerst zelf goed redt en vervolgens geholpen wordt door de paal. Poulsen staat vervolgens buitenspel, waardoor de doelman van NAC Breda het spel mag hervatten.
67'
Inmiddels is het tempo volledig uit de wedstrijd: AZ lijkt niet sneller te kunnen, NAC Breda vindt het allemaal wel prima en koestert de voorsprong.
64'
Wissel in bij AZ Alkmaar -> Guus Hupperts
64'
Wissel uit bij AZ Alkmaar -> Thom Haye
60'
Plotseling krijgt Fernandez de gelegenheid om de voorsprong verder uit te breiden! Esteban is net op tijd uit zijn doel om te voorkomen dat de spits kan schieten.
57'
Eindelijk weer eens een goede aanval van AZ, die begint en eindigt bij Ortiz. Hij ziet zijn schot net voorlangs gaan.
55'
Een ongelukkige botsing tussen Esteban en Fernandez, die allebei vol voor de bal gaan. Fernandez blijft even liggen, maar lijkt verder te kunnen.
52'
Wat een geluk voor Esteban! Guyon Fernandez kan de bal van dichtbij koppen en kopt op het lichaam van de AZ-goalie, die daardoor nog net op tijd in kan grijpen.
50'
Fraaie pass van Matic op Sarpong, die veel ruimte heeft aan de rechterkant. Hij kan schieten, maar via het been van Johansson wordt het een corner.
47'
Wissel in bij NAC Breda -> Guyon Fernandez
47'
Wissel uit bij NAC Breda -> Mats Seuntjens
46'
46'
Wissel in bij AZ Alkmaar -> Muamer Tanković
46'
Wissel uit bij AZ Alkmaar -> Dabney dos Santos
45'
Na een vroege goal van Berghuis leek AZ een makkelijke middag tegemoet te gaan. Het kon eenvoudig door de verdediging van NAC Breda heen lopen, maar verzuimde om meer doelpunten te maken. Na ruim een halfuur sloeg NAC Breda terug en dat leek AZ van slag te bergen. Eerst scoorde Sarpong, even later zette Tighadouini de bezoekers zelfs op voorsprong.
45'
45'
Berghuis en Henriksen proberen een combinatie met hetzelfde trucje als aan het begin van de wedstrijd. Dit keert mislukt de aanval, Berghuis komt niet tot een schot.
41'
AZ is even helemaal de weg kwijt, want er volgt opnieuw een kans voor NAC Breda. Seuntjens schiet de bal een metertje over het doel van Esteban.
38'
Doelpunt voor NAC Breda, 1:2 door Adnane Tighadouini
Nu dan toch de voorsprong voor NAC! Na een hoekschop valt de bal stil voor de voeten van Tighadouini die geen moment twijfelt en de bal binnen schiet.
37'
Zomaar een kans voor NAC Breda om op voorsprong te komen! Miscommunicatie in de verdediging van AZ en Sarpong is er vandoor. Esteban kan redding bieden.
34'
Doelpunt voor NAC Breda, 1:1 door Jeffrey Sarpong
Eerst kan Esteban nog redden op een schot van Matic, maar in de rebound belandt de bal via Seuntjens en Sarpong alsnog in het doel.
30'
Veel ruimte bij Dos Santos, die het hele middenveld kan oversteken. Aan de rechterkant kan hij de bal afspelen op Jóhannsson, maar hij heeft te veel tijd nodig en verspeelt de bal.
27'
Waar NAC moet komen, doet AZ het juist rustig aan. Er wordt rustig rondgespeeld, in afwachting van een fout aan de kant van NAC Breda.
24'
NAC moet nu komen en probeert dat ook wel, maar voorlopig zonder succes. Een voorzet van Ligeon komt net niet bij Seuntjens terecht.
21'
Er is steeds veel ruimte voor AZ om te schieten. Dit keer is het Thom Haye die van afstand maar eens een poging waagt, Ten Rouwelaar kan de bal keren.
17'
Er is even wat ruimte voor Tighadouini aan de linkerkant, maar zijn voorzet kan in één keer gepakt worden door Esteban.
14'
Weer is het Berghuis die de bal op Ten Rouwelaar afvuurt. Dit keer is de doelman alert en kan hij de bal tot een corner verwerken.
12'
Doelpunt voor AZ Alkmaar, 1:0 door Steven Berghuis
Fraaie aanval van AZ! Berghuis neemt de bal mee, krijgt hem even later met een hakje terug van Henriksen en knalt zelf tot slot met links binnen.
10'
Ligeon! De rechtsback is mee opgekomen en duikt opeens op voor het doel van Esteban. Na een prachtige actie vuurt hij de bal vanaf de rand van het strafschopgebied op de lat.
8'
AZ even in de problemen: Wesley Hoedt speelt de bal te hard terug op Esteban, die de terugspeelbal nog maar net tot een corner kan verwerken.
6'
Prima opening van Thom Haye op Dabney dos Santos. Dos Santos weet de bal net niet binnen te houden.
3'
Het balbezit is in de eerste minuten voor de thuisploeg. De verdediging van NAC staat echter goed, waardoor er nog geen kansen ontstaan.
1'
Welkom bij de wedstrijd tussen AZ en NAC Breda. Mijn naam is Jessica Westdijk en ik doe verslag van dit duel. Rond 13.30 zullen de opstellingen van beide teams te vinden zijn onder het kopje wedstrijddetails.

AZ
AZ is nog altijd in de race voor de derde plaats, die rechtstreeks toegang geeft tot Europees voetbal. De achterstand op Feyenoord is echter drie punten, wat betekent dat een overwinning vanmiddag op NAC Breda noodzakelijk is.

De ploeg van John van den Brom is in ieder geval helemaal fit in aanloop naar het slot van de competitie. De enige die ontbreekt is de geschorste Nemanja Gudelj, die afgelopen week een contract bij Ajax ondertekende. Hij wordt vanmiddag vervangen door Thom Haye. Jan Wuytens keert mogelijk weer terug na een knieblessure.

NAC Breda
Ook voor NAC Breda staat er nog genoeg op het spel: de Bredanaren hebben nog twee wedstrijden de tijd om ervoor te zorgen dat ze de nacompetitie ontlopen. De achterstand op nummer vijftien Excelsior, maar NAC Breda heeft ook nog eens een minder doelsaldo. Dat betekent dat er uit de laatste twee wedstrijden minimaal vier punten gehaald moeten worden, een hels karwei voor de mannen van Robert Maaskant.

Wel heeft Maaskant ook een zo goed als fitte selectie. Alleen middenvelder Divine Naah, die gehuurd is van Manchester City, is er mogelijk niet bij. Hij moest de hele week de trainingen laten schieten vanwege een buikspierblessure.

Er wordt om 14.30 afgetrapt in Alkmaar. Veel plezier bij dit duel!