14:30 uur
SBV Excelsior
2:2
1 : 0 Torinfos in de Ticker Sébastien Haller 60. / Penalty
1 : 1 Torinfos in de Ticker Tom van Weert 75. / Schot met rechts  (Ninos Gouriye)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Tom van Weert 79. / Schot met rechts  (Daryl van Mieghem)
2 : 2 Torinfos in de Ticker Danny Verbeek 84. / dir. vrije trap

90'
Zo saai als de eerste helft was, zo leuk was de tweede. Dit duurde wel tot de 1-0 van Utrecht na een uur spelen. De benutte strafschop van Haller bracht de wedstrijd echt los. Een kwartier later was het twee maal Tom van Weert die scoorde en daarmee Excelsior richting handhaving schoot. Een knappe vrije trap van Danny Verbeek maakte het vervolgens voor de bezoekers nog even heel spannend, maar verder dan 2-2 kwam Utrecht niet meer, waardoor Excelsior verzekerd is van nog een jaar Eredivisievoetbal.
90'
90'
Nog drie minuten blessuretijd scheiden Excelsior van heel veel vreugde.
88'
Doordat AZ op 3-2 voor is gekomen is Excelsior bij deze stand officieel in veilige haven. Hoe gaat de slotfase zich ontknopen?
86'
De laatste wedstrijden is het voor Excelsior steeds mis gegaan in de slotfase van de wedstrijden. Gaan de Kralingers het vandaag wel volhouden?
84'
Doelpunt voor FC Utrecht, 2:2 door Danny Verbeek
Een prachtige vrije trap van Verbeek. Met links schiet hij de bal over de muur en onhoudbaar achter Coutinho, die versteend aan de grond staat en alleen maar naar de bal kan kijken.
81'
Wissel in bij FC Utrecht -> Kristoffer Peterson
81'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Mark Diemers
79'
Doelpunt voor SBV Excelsior, 1:2 door Tom van Weert
Wat een spits! Via een super snelle counter staat Excelsior ineens met drie man voor het doel. Van Mieghem behoudt het overzicht en ziet bij de tweede paal Van Weert helemaal vrij staan, die de bal in het lege doel schiet.
78'
Er komt ineens geluid uit het uitvak. De supporters van Excelsior zaten een kwartier lang heel beteuterd op hun stoeltjes, maar zien nu toch weer licht aan het einde van de tunnel.
77'
Gele kaart voor Cedric Badjeck (SBV Excelsior)
Te stevig inkomen levert de invaller Excelsior de tweede gele kaart van de middag op.
75'
Wissel in bij SBV Excelsior -> Daryl van Mieghem
75'
Wissel uit bij SBV Excelsior -> Ninos Gouriye
75'
Doelpunt voor SBV Excelsior, 1:1 door Tom van Weert
Wat een opluchting bij Excelsior. Deze goal kan wel eens heel erg belangrijk zijn. Tom van Weert laat zien een echte spits te zijn door met het puntje van zijn schoen een voorzet van Gouriye te verlengen en achter Ruiter te werken.
73'
Wissel in bij FC Utrecht -> Danny Verbeek
73'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Bart Ramselaar
72'
Het laatste kwart van de wedstrijd is begonnen. Excelsior moet echt uit een ander vaatje gaan tappen om het noodscenario van deze middag te voorkomen.
68'
Rubio Rubin zit op de grond met kramp. De speler die terugkeert van een blessure lijkt een lege tank te hebben en klaar te zijn voor een wissel.
68'
Wissel in bij SBV Excelsior -> Cedric Badjeck
68'
Wissel uit bij SBV Excelsior -> Rick Kruys
67'
Ayoub neemt een vrije trap in één keer. Hij mikt net te hoog en ziet zijn bal over het doel verdwijnen.
64'
Excelsior moet nu wel echt vol aan de bak. NAC voor, zelf achter. Op deze manier staan beide ploegen op 31 punten.
60'
Doelpunt voor FC Utrecht, 1:0 door Sébastien Haller
Coutinho duikt naar links, Haller schuift de bal rustig naar rechts. 1-0 voor de thuisploeg.
59'
Strafschop voor Utrecht! Ayoub gaat over het been van Fischer. Haller mag aanleggen voor de 1-0.
57'
De eerste echte kans voor Excelsior! De bal valt via de kluts voor de voeten van Stans. De aanvallende middenvelder besluit in één keer uit te halen maar schiet de bal net naast het doel van Ruiter.
53'
Letschert kopt een hoekschop van FC Utrecht zonder gevaar ruim naast.
49'
Weer eens een gevaarlijk moment van de kant van FC Utrecht. Aan de rechterkant krijgt van der Maarel ineens heel veel vrijheid. Zijn poging lijkt op een mislukte voorzet, maar verschalkt Coutinho bijna in de korte hoek. De keeper weet knap de bal met één hand uit zijn doel te houden.
46'
Kevin van Diermen ging vlak voor de rust al naar binnen met een hoofdblessure. Hij komt niet meer terug. Botaka neemt zijn plek over, waarmee Excelsior van 4-4-2 weer terugschakelt naar het vertrouwde 4-3-3 systeem.
46'
46'
Wissel in bij SBV Excelsior -> Jordan Botaka
46'
Wissel uit bij SBV Excelsior -> Kevin van Diermen
45'
Deze eerste helft valt amper samen te vatten. Op één kans van Yassin Ayoub na tien minuten spelen na, viel er weinig te genieten in Utrecht. Excelsior speelt met een hecht verdedigend blok, waar FC Utrecht amper doorheen weet te komen. De bezoekers zelf hebben aanvallend gezien nog helemaal niets laten zien en lijken te azen op dat ene punt.
45'
45'
Door de vele blessurebehandelingen komen er nog drie minuten blessuretijd bij in deze eerste helft.
41'
Nog een kleine vijf minuten tot aan de rust. Gaat er nog iets gebeuren voor de thee, of geloven beide ploegen het wel voor deze eerste helft?
38'
Ayoub heeft vandaag betere vrije trappen genomen. Deze poging gaat bij de tweede paal aan alles en iedereen voorbij.
35'
Bij Excelsior moet de tussenstand uit Alkmaar inmiddels ook bekend zijn geworden, maar vooralsnog verandert dat helemaal niets aan de spelwijze van de bezoekers. Het is en blijft een echt verdedigend blok.
31'
Een opstootje op het veld. Letschert is iets te fel en ineens lijkt iedereen wakker te schrikken. Liesveld bekijkt het en bedekt alles met de mantel der liefde, door niemand een kaart te geven.
28'
Het is dat het lekker weer is in Utrecht, anders hadden de bezoekers in het stadion echt een hele vervelende middag. We wedstrijd wil maar niet los komen.
24'
Gele kaart voor Khalid Karami (SBV Excelsior)
een harde schreeuw van Ayoub na een onbesuisde tackle van Karami. Een terechte gele kaart voor de speler van Excelsior.
23'
Rubio Rubin krijgt een vrije trap van Ayoub op zijn hoofd. De kopbal mist helaas voor FC Utrecht de kracht om Coutinho te kunnen verschalken, waardoor de doelman van Excelsior de bal eenvoudig uit de lucht plukt.
21'
Na twintig minuten voetbal moet het publiek in de Galgenwaard het doen met slechts één kans. Die ene kans was dan ook wel direct een hele grote, maar die was niet aan Ayoub besteed, waardoor het nog altijd 0-0 staat.
17'
Nog altijd staat Excelsior zeer verdedigend bij balbezit van Utrecht. De bezoekers hebben vandaag duidelijk de intentie om achterin de boel dicht te houden en van daaruit op zoek te gaan naar gevaarlijke uitvallen.
14'
Timo Letschert krijgt op 22 meter van het doel van Coutinho een mooie vrije trap te nemen. Hij krijgt de bal echter niet over de muur heen, waardoor het ongevaarlijk blijft.
10'
Wat een kans voor Ayoub! Dit had de 1-0 moeten zijn. Haller legt een voorzet perfect terug naar Ayoub, die in de zestien helemaal vrij staat. Ayoub raakt de bal niet goed en schiet de bal naast.
7'
Voorzichtigheid troef. Beide ploegen zijn niet van plan om vroeg in de wedstrijd veel risico's te nemen, waardoor het een tactisch steekspel aan het worden is.
3'
FC Utrecht start dominant aan de wedstrijd. Excelsior zakt in en laat het initiatief vooralsnog aan de thuisploeg.
1'
Nadat Noah di Tomasso de symbolische aftrap heeft gedaan, heeft FC Utrecht de wedstrijd echt in gang gezet.
1'
Opstellingen:
Excelsior begint met een extra verdedigend ingestelde speler. Kevin van Diermen neemt in de basis de plek over van Daryl van Mieghem. Bij Utrecht maken er twee spelers hun debuut in de selectie. Jelle de Lange en Bart Ramselaar nemen hun plek in op de bank, mede door de vele blessures waar Rob Alflen nog steeds mee te kampen heeft.
Voor FC Utrecht staat er in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen niets meer op het spel. Excelsior krijgt vanmiddag weer een kans om zichzelf veilig te spelen. Bij een overwinning zijn de Rotterdammers zeker van een nieuw seizoen in de Eredivisie, anders is men in Kralingen afhankelijk van de uitslag bij AZ – NAC. Lukt het Excelsior vandaag wel om de eindfase van de wedstrijd ongeschonden door te komen? Mijn naam is Dennis Korpel en ik zal live verslag doen van deze wedstrijd.

FC Utrecht
FC Utrecht is klaar met het seizoen 2014/2015. De Domstedelingen bungelen ergens op een veilige plek halverwege de strijd tegen degradatie en de strijd om de play off plekken. En dat is maar goed ook voor de ploeg van trainer Rob Alflen, aangezien hij vanmiddag maarliefst tien spelers moet missen wegens blessures. Toch wil Alflen de laatste thuiswedstrijd van het seizoen met een goed gevoel afsluiten, waardoor het puzzelen wordt voor de trainer. Wat FC Utrecht ook zal sterken in de aanloop naar dit duel, is het feit dat de ploeg in eigen huis nog nooit heeft verloren van Excelsior.

Excelsior
Waar het bij Excelsior eigenlijk alleen over het ontlopen van degradatie zou moeten gaan deze dagen, was Europees voetbal ineens het gesprek van de dag op en rond Woudestein. Door het extra ticket wat Nederland op basis van de Fair Play ranglijst heeft gekregen voor Europees voetbal, ligt Excelsior ineens op koers voor een hele korte zomerstop. Maar de prioriteiten voor de Rotterdammers zijn duidelijk. Handhaving gaat boven fairplay. “We pakken liever tien gele kaarten en een overwinning, dan nul gele kaarten en een nederlaag”, aldus trainer Marinus Dijkhuizen. De laatste twee wedstrijden gaf Excelsior vlak voor tijd steeds een goed resultaat uit handen, waardoor de ploeg nog niet veilig is. Al het hele seizoen ontvangt Excelsior de complimenten voor het leuke voetbal, maar punten pakken is in deze fase van de competitie belangrijker. Aanvoerder Sander Fischer beseft zich dat ook ter degen. Hij heeft geen zin om de concurrentie in de gaten te gaan houden vanmiddag en wil lijfsbehoud op eigen kracht veilig spelen. “We willen niet afhankelijk zijn van anderen en gaan dus gewoon vol voor de overwinning”, liet hij afgelopen week optekenen door Voetbal International. De drie punten moeten door Excelsior worden behaald zonder de geblesseerde Alessandro Damen, Luigi Bruins en Kevin Vermeulen.

De wedstrijd staat vanmiddag onder leiding van scheidsrechter Richard Liesveld. De opstellingen van beide teams zijn vanaf ongeveer een uur voor aanvang van de aftrap hier te vinden.