Heracles Almelo
2:3
0 : 1 Torinfos in de Ticker Bryan Linssen 8. / Schot met links
1 : 1 Torinfos in de Ticker Everon Pisas 18. / Schot met links  (Jeffry Fortes)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Joris van Overeem 23. / Schot met rechts  (Everon Pisas)
2 : 2 Torinfos in de Ticker Wout Weghorst 71. / Schot met rechts  (Bryan Linssen)
2 : 3 Torinfos in de Ticker Bryan Linssen 86. / Schot met rechts  (Wout Weghorst)

90'
De Jupiler League is na vanavond bijna niet meer te ontlopen voor FC Dordrecht. Lange tijd leek de thuisploeg drie belangrijke punten bij te gaan schrijven en de laatste strohalm te gaan pakken, maar in het laatste kwartier ging het helemaal mis.De combinatie Weghorst - Linssen was twee maal effectief en leverde voor beide spelers een doelpunt en een assist op. Doordat de 2-3 vlak voor tijd viel was er voor Dordrecht geen tijd meer om zich te herstellen van deze klap. Heracles doet goede zaken in de strijd met NAC en neemt twee punten afstand van hun directe concurrent.
90'
90'
Heracles speelt de blessuretijd slim vol door veel kostbare secondes bij elkaar te sprokkelen met tijdrekken en de hoeken opzoeken. Dordrecht is na de 2-3 uit het veld geslagen en komt die klap niet meer te boven.
89'
Er komen nog minimaal drie minuten bij. Maar waarschijnlijk is dat niet genoeg voor FC Dordrecht.
86'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 2:3 door Bryan Linssen
Het gaat weer fout voor Dordrecht. Wie anders dan Bryan Linssen lijkt hier de matchwinner te gaan worden. Weghorst doet veel goed, legt de bal goed terug en bereikt Linssen. Die schiet zijn tweede van de avond binnen en dat is waarschijnlijk goed voor drie punten.
85'
Kurto houdt zijn ploeg op de been momenteel. Ditmaal ligt hij goed in de weg bij een schot van Iliass Bel Hassani.
84'
Wissel in bij FC Dordrecht -> Rick ten Voorde
84'
Wissel uit bij FC Dordrecht -> Anthony Biekman
83'
Zomer, wat doe je? Zomer is duidelijk geen spits. De verdediger staat helemaal vrij voor doelman Kurto, maar krijgt de bal niet voorbij de doelman van Dordrecht. De 2-2 blijft staan.
80'
Bijna een eigen doelpunt! Uit een hoekschop van Heracles raakt Peersman de bal helemaal verkeerd en verschalkt daarmee bijna zijn eigen doelman. Dordrecht ontsnapt.
78'
Wissel in bij FC Dordrecht -> Noel Goossens
78'
Wissel uit bij FC Dordrecht -> Everon Pisas
74'
Gele kaart voor Ilias Haddad (FC Dordrecht)
Haddad komt fors invliegen bij een luchtduel. Voor deze onbehouwen actie krijgt hij terecht een gele kaart.
73'
Tegen de paal!Daar was Heracles dicht bij een nieuwe voorsprong. Darri schiet van ruim twintig meter en raakt ongelukkig de paal.
71'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 2:2 door Wout Weghorst
Ook deze goal komt totaal uit de lucht vallen. Een gekraakt schot wordt door Linssen opgepikt, die de bal goed voorgeeft. Bij de eerste paal duikt Weghorst op en schiet de bal goed binnen.
68'
Nog een kwart wedstrijd te gaan. Kan Heracles nog iets doen aan deze achterstand?
66'
Dordrecht blijft gevaarlijk. Klaiber heeft ploeggenoten voor het uitzoeken wanneer hij aan de rechterkant in de zestien ineens veel vrijheid heeft. Zijn pass is echter niet zorgvuldig genoeg, waardoor de bal aan iedereen voorbij gaat.
65'
Een heerlijk schot van Fortes! Castro houdt Heracles hier in de wedstrijd door dit schot net onder de lat weg te tikken.
64'
Dit lijkt een zeer serieuze blessure voor Veldmate. De verdediger zit met een van pijn verbeten gezicht langs het veld en komt niet meer terug.
64'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Iliass Bel Hassani
64'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Jeroen Veldmate
63'
Veldmate zit geblesseerd op de grond, maar zijn ploeggenoten besluiten gewoon door te voetballen. De verdediger heeft last van zijn hamstring.
61'
Gele kaart voor Ramon Zomer (Heracles Almelo)
Korte is woest wanneer Zomer hem aan zijn schouder vasthoudt. De verdediger van de bezoekers wordt beboet voor zijn vergrijp.
57'
Heracles probeert het met een korte corner, maar weten de verdedigers van Dordrecht niet te verrassen.
53'
Daar is Dordrecht weer even. Nadat wederom Pisas op links de nodige duels weet te winnen, belandt de bal op rechts bij de mee opgekomen Klaiber. Die haalt van ver maar eens uit, maar schiet hoog over.
52'
Heracles komt na de rust hetzelfde uit de kleedkamer als voor rust. De bezoekers hebben iets teruggevonden van het goede spel uit het eerste kwartier en zijn op zoek naar de gelijkmaker.
49'
Een indraaiende vrije trap zorgt voor gevaar voor het doel van Dordrecht. De thuisploeg krijgt de bal over de eigen achterlijn gewerkt. Uit de daaropvolgende corner weet Heracles niets te creëren.
46'
46'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Thomas Bruns
46'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Simon Cziommer
45'
Een eerste helft met twee gezichten. Het eerste kwartier was Heracles heer en meester. Bryan Linssen nam zijn ploeg bij de hand en zorgde zelf voor een snelle 0-1. Na dit kwartier kwam Dordrecht uit het niets op gelijke hoogte en liet Heracles de wedstrijd volledig uit haar handen glippen. De thuisploeg pakte niet veel later de verdiende voorsprong en was in het vervolg van de eerste helft een paar keer dicht bij nog een treffer. Dordrecht lijkt zich te beseffen dat dit hun laatste kans is, hij Heracles lijkt de degradatievrees alleen maar verlammend te werken.
45'
41'
Weer veel ruimte op links. Gosens geeft de bal scherp voor en ziet Korte in komen glijden bij de tweede paal. De aanvaller is echter net te laat en mist de bal op een haartje. Heracles mazzelt hier.
40'
Cziommer verliest heel even zijn zelfbeheersing en dreigt zich te laten gaan in een opstootje met Steenvoorden. De routinier herpakt zich net op tijd en loopt weg bij deze situatie.
37'
Hier had Heracles op gelijke hoogte moeten komen. Darri pingelt zichzelf naar de nodige ruimte in de zestien van Dordrecht, maar schiet vervolgens veel te zacht in. Hij mikt tevens naast, waardoor Dordrecht ontsnapt.
33'
Daar is Heracles weer eens. Uiteraard is weer Linssen betrokken bij deze aanval. De doelpuntenmaker staat bij de tweede paal, wanneer er een hoge voorzet komt. Hij neemt de bal ineens, maar schiet deze het kleine stadion uit.
31'
Biekman is sterk als aanspeelpunt en kan de bal laten vallen op Steenvoorden, die goed in komt lopen. De Feyenoord huurling schiet net over het doel van Castro.
28'
Weer Pisas! Nadat Dordrecht op links weer het duel weet te winnen, staat Pisas nu centraal opgesteld om de bal af te maken. Gosens krijgt de bal ook bij hem, maar de man van het laatste kwartier schiet recht op Castro af.
25'
Grijpt Dordrecht hier haar laatste strohalm? De thuisploeg speelt ineens prima verzorgd voetbal. Wat een verschil met de openingsfase.
23'
Doelpunt voor FC Dordrecht, 2:1 door Joris van Overeem
Een prachtige aanval! Pisas wipt de bal over Breukers heen aan de linkerkant en behoudt vervolgens prima het overzicht. Hij legt de bal perfect terug op Van Overeem, die de bal met rechts beheerst binnen schiet.
22'
Heracles is het na de gelijkmaker even helemaal kwijt en moet een wervelstorm van Dordrecht zien te overleven. De thuisploeg heeft het geloof helemaal terug en is zowaar op zoek naar de voorsprong.
20'
Pisas doet aan de linkerkant wat hij wil. Hij loopt drie man van Heracles voorbij, totdat Veldmate hem met een halve heupzwaai over de zijlijn gooit.
18'
Doelpunt voor FC Dordrecht, 1:1 door Everon Pisas
Als donderslag bij heldere hemel komt Dordrecht op gelijke hoogte. Fortes ziet de ruimte waar Pisas in loopt en geeft de bal perfect mee. Pisas blijft vervolgens rustig en scoort beheerst in de korte hoek.
15'
Ook na de treffer blijft Heracles de baas in Dordrecht. Aan de hand van Bryan Linssen, die bij veel aanvallen betrokken is, zijn de bezoekers op zoek naar een snelle beslissing in deze wedstrijd.
11'
Hoe krijgt Heracles dit voor elkaar? Dit had de 0-2 moeten zijn! Haddad en Kurto knoeien en gaan samen hopeloos in de fout. Met twee man krijgt Heracles het vervolgens niet voor elkaar om één verdediger op de doellijn te passeren. Een prestatie op zich!
8'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 0:1 door Bryan Linssen
Daar is hij dan, de snelle goal van Heracles! Avdić geeft vanaf rechts voor, maar Troost-Ekong werkt deze nog weg. Dat doet de verdediger echter voor de voeten van Linssen, die de bal met links prachtig binnen schiet met een volley.
6'
Heracles begint offensief aan de wedstrijd en heeft veel drang naar voren. voor het doel zijn de bezoekers nog te slordig om gevaarlijk te kunnen worden, maar de opdracht van de ploeg uit Almelo is duidelijk; snel scoren.
3'
Een eerste schot van de wedstrijd. Van Overeem krijgt wat ruimte op het middenveld, maar zijn schot wordt geblokt.
1'
Jubilaris. FC Dordrecht speelt vanavond haar honderdste wedstrijd in de Eredivisie. En dat is een unieke wedstrijd. Want voor het eerst in de geschiedenis spelen FC Dordrecht en Heracles Almelo tegen elkaar in de Eredivisie. Dit treffen is een cruciaal duel in de strijd tegen degradatie. Voor FC Dordrecht komt de laatste strohalm steeds dichterbij, terwijl Heracles de hete adem van Nac Breda in haar nek voelt. Een overwinning is voor beide ploegen vanavond dan ook een must. Mijn naam is Dennis Korpel en ik zal live verslag doen van deze wedstrijd.

FC Dordrecht
In een cruciaal duel niet kunnen beschikken over je aanvoerder is nooit prettig. Toch moet FC Dordrecht het vanavond doen zonder Josimar Lima. De verdediger staat aan de kant met een knieblessure. Maar trainer Jan Everse blijft positief. ‘Degradatie ontlopen is lastig, maar nog niet onmogelijk. Maar dat we nu punten moeten gaan pakken is duidelijk’, aldus de interim oefenmeester. Hij legt daarbij de druk ook neer bij Heracles. ‘In Almelo zou degradatie een ramp zijn, terwijl wij al door iedereen zijn opgegeven. Wij kunnen dus lekker vrijuit voetballen.’ Everse kiest voorin waarschijnlijk voor Giovanni Korte en Anthony Beekman. Deze keuze gaat ten kosten van spits Mart Lieder, die daardoor waarschijnlijk naar de bank wordt verwezen.

Aanvoerder Mark-Jan Fledderus is duidelijk over het belang van de wedstrijd van vanavond. ‘Cruciaal, zo mogen we deze wedstrijd wel bestempelen. Bij winst zetten we een mooie stap richting handhaving’. Het uitvak zit dan ook vol in Dordrecht, wat aangeeft dat iedereen binnen de club zich bewust is van het belang van deze wedstrijd. Heracles kan in deze strijd alleen niet beseffen over Bart Schenkeveld, die last heeft van zijn knie, en Mike te Wierik, die nog niet wedstrijdfit is. Van de laatste zes uitwedstrijden, werd alleen de laatste gewonnen, in Den Haag. Opvallend aan de reeks uitwedstrijden van Heracles dit seizoen, is dat de ploeg er nog geen een keer in gelijk wist te spelen.

De wedstrijd staat vanavond onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük. De opstellingen van beide teams zijn vanaf ongeveer een uur voor aanvang van de aftrap hier te vinden.