04.04.2015 22:35

Linssen bezorgt Heracles drie cruciale punten

De spelers van Heracles Almelo kunnen al vroeg juichen. binnen tien minuten maakt Bryan Linssen (l.) er 1-0 van tegen FC Dordrecht. (04-04-2015)

Met twee goals en een assist was Bryan Linssen op zaterdagavond de grote man. Op bezoek bij FC Dordrecht had Heracles het heel lastig, maar Linssen zorgde er hoogstpersoonlijk voor dat de drie punten toch mee gingen naar Almelo.

Na het eerste kwartier van de wedstrijd had het er alle schijn van dat het een eenvoudige avond voor Heracles zou gaan worden. De bezoekers uit Almelo stonden toen inmiddels al op een 0-1 voorsprong, nadat Bryan Linssen de bal beheerst binnen wist te volleyen. Na deze goal kreeg Heracles nog twee levensgrote kansen. Maar bij de eerste tegenstoot van FC Dordrecht stond het weer gelijk. Jeffry Fortes speelde de bal perfect in op Everon Pisas, die vervolgens beheerst Bram Castro wist te verschalken.

Na deze goal was Heracles het helemaal kwijt. FC Dordrecht pakte de controle over de wedstrijd. Wederom Pisas stond aan de basis van de 2-1. De buitenspeler speelde Tim Breukers eenvoudig uit en behield het overzicht. Joris van Overeem kwam op de rand van de zestien goed inlopen en schoot de bal met rechts beheerst binnen. Ook na deze voorsprong bleef FC Dordrecht de controle over de wedstrijd houden. Voornamelijk via de linkerkant, waar naast Pisas ook Robin Gosens vaak opdook, werd de thuisploeg geregeld gevaarlijk. Met wat kunst en vliegwerk wisten de bezoekers de schade te beperken en de rust met een kleine achterstand te halen.

In de tweede helft begon Heracles weer fel, maar dit keer kwamen de bezoekers niet tot grote kansen. Net als in de eerste helft zakte dit initiatief na een kwartier redelijk weg, waarna Dordrecht de controle weer over kon nemen. Lange tijd leek er geen vuiltje aan de lucht voor de hekkensluiter van de Eredivisie, totdat de bal na zeventig minuten voor de voet van Linssen viel. De maker van de 0-1 zag bij de eerste paal Wout Weghorst opduiken, die daar vervolgens de bal goed binnen schoot.

Direct na deze 2-2 leek Heracles door te pakken, maar een schot van Brahin Darri spatte uiteen tegen de paal, waardoor Dordrecht niet binnen een paar minuten twee forse klappen hoefde te incasseren. Toch moet Dordrecht zich na deze treffer beperken tot tegenhouden. Filip Kurto hield zijn ploeg lange tijd in de wedstrijd, maar moest zich vlak voor tijd toch gewonnen geven. Weer vonden Weghorst en Linssen elkaar in een combinatie. Ditmaal kwam de assist van de spits en kon Linssen afmaken. Zijn tweede treffer van deze avond betekende de 2-3 en leverde zijn ploeg drie punten op.

Door het gelijke spel van NAC Breda loopt Heracles twee punten uit op haar naaste concurrent. De ploeg uit Almelo komt na deze zege op gelijke hoogte met ADO Den Haag en heeft zelfs Excelsior en FC Utrecht weer in het vizier. Door deze nederlaag lijkt voor FC Dordrecht het doek in de Eredivisie wel te zijn gevallen na vanavond.

Door: Dennis Korpel