sc Heerenveen
0:0
geen

90'
In de tweede helft is de wedstrijd echt los gekomen. Dit was de verdienste van de thuisclub. FC Dordrecht maakte op basis van de tweede helft de meeste aanspraak op de overwinning, maar beide ploegen moeten genoegen nemen met een punt. 0-0 in Dordrecht!
90'
90'
Beide ploegen stevenen af op een gelijkspel. De laatste minuut van de blessuretijd is ingegaan!
90'
Er komen maar liefst zes minuten bij in Dordrecht! Dit heeft alles te maken met de blessure van Kurto.
90'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Younes Namli
90'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Sam Larsson
88'
Van Overeem speelde een geweldige wedstrijd en mag nu naar de kant. Zijn vervanger is Jeffry Fortes. Hij is teruggekeerd van de Afrika Cup, waar hij aan deelnam namens Kaapverdië.
88'
Wissel in bij FC Dordrecht -> Jeffry Fortes
88'
Wissel uit bij FC Dordrecht -> Joris van Overeem
85'
De Roon kan koppen na een hoekschop, maar zijn timing is niet goed. Datzelfde geldt voor de richting van de kopbal, want de bal gaat enkele meters naast.
81'
De tweede helft is echt voor de Schapenkoppen. Zij lijken het dichtst bij een driepunter.
80'
Lewis met een grote kans, maar de assistent grensrechter vlagt voor buitenspel!
79'
Gele kaart voor Doke Schmidt (sc Heerenveen)
Hij is te laat en vloert Van Overeem. Hij is de eerste speler die op de bon gaat vanavond.
77'
Schot vanuit de tweede lijn van Van Overeem wordt van richting verandert en gaat net naast. De thuisploeg wordt sterker!
75'
Het is in de tweede helft echt een wedstrijd geworden en dat is de verdienste van de thuisploeg!
71'
De spanning zit er goed in. Deze wedstrijd kan alle kanten op!
68'
Daar is Thomas Dalgaard dan toch! Hij vervangt Sinkgraven en daardoor zakt Van den Berg weer een linie.
67'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Thomas Dalgaard
67'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Daley Sinkgraven
65'
Die moet hangen, Dordt! Van Overeem gaat de combinatie aan met Gosens en komt het strafschopgebied binnen. Hij geeft vervolgens voor, maar zijn voorzet is achter Lieder en komt bij Lewis. Hij moet de bal eerst goedleggen voor zijn linker en daardoor kan het schot van dichtbij geblokt worden.
64'
FC Dordrecht heeft de zaken voorlopig goed op orde, want de ploeg heeft zicht op een resultaat tegen de Friezen.
61'
Bij vlagen zie je het goede positiespel van SC Heerenveen, waarvoor het zoveel complimenten kreeg na de wedstrijd tegen Vitesse, van vorige week.
57'
Joost van Aken! Een indraaiende vrije trap van Larsson komt bij de tweede paal en daar komt Van Aken inlopen. Zijn poging gaat echter over het doel. Dit was een kans hoor!
55'
Daley Sinkgraven ligt aangeslagen op de grond, na een tik van Steenvoorden. De schade lijkt mee te vallen.
51'
Robbert te Loeke maakt zijn debuut in de Eredivisie voor FC Dordrecht. Hij vervangt de geblesseerde Kurto, die een goede wedstrijd keepte.
50'
Wissel in bij FC Dordrecht -> Robbert te Loeke
50'
Wissel uit bij FC Dordrecht -> Filip Kurto
49'
Kurto heeft een blessure overgehouden aan de redding op de poging van Slagveer. Hij moet gewisseld worden.
47'
Slagveer stuit op Kurto! Van den Berg komt door aan de linkerkant en geeft een strakke voorzet op Slagveer bij de tweede paal. De aanvaller wil de bal binnen glijden, maar Kurto voorkomt dit.
46'
Een wissel bij De Schapenkoppen dus. Ališić eraf en daardoor gaat Van Overeem op het middenveld spelen. Invaller Everon Pisas gaat linksbuiten spelen en daardoor gaat aanwinst Fernando Lewis naar de rechterkant.
46'
46'
Wissel in bij FC Dordrecht -> Everon Pisas
46'
Wissel uit bij FC Dordrecht -> Adnan Ališić
45'
De wedstrijd kwam moeilijk los. Na een half uur namen de bezoekers de wedstrijd in handen en kregen twee mogelijkheden via Van den Berg. Daarnaast was er bijna een eigen doelpunt van Peersman. De thuisploeg zette hier wat speldenprikken tegenover. Voorlopig is het nog 0-0!
45'
44'
Auw, Van den Berg schiet de bal vanaf een meter vol in het gezicht van Gosens. Het is een wonder dat hij nog bij bewustzijn is!
41'
Tweede mogelijkheid Van den Berg! De spits wordt in de diepte gestuurd door Larsson, maar het schot van de spits wordt gekeerd door Kurto.
38'
Lewis scoort, maar staat buitenspel na het balletje van Adnan Ališić. Het feestje gaat niet door voor Dordt!
34'
Hoekschop van Sam Larsson, gevolgd door een kopbal van De Roon. Ongevaarlijk, want de bal gaat over het doel van Kurto. De brilstand blijft staan in het Riwal Hoogwerkers Stadion.
31'
Peersman wat doe je?! Hij verlengt een voorzet met zijn scheenbeen en de bal gaat bijna in eigen doel. De verdediger van Dordt ontsnapt!
30'
Een half uur gespeeld en het is geen van beide ploegen gelukt om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Het is vooralsnog een saaie bedoening in Dordrecht.
28'
Joey van den Berg met de kans! Marten de Roon geeft een perfecte voorzet op gelegenheidsspits Van den Berg, maar zijn kopbal is recht op doelman Filip Kurto. Dit had de 0-1 kunnen zijn!
24'
De hoekschop die hierop volgt, levert opnieuw een kansje op voor Lieder. Ditmaal kopt hij de bal recht op Nordfeldt.
23'
Lieder! Mart Lieder krijgt de bal aangespeeld van Matthew Steenvoorden in het strafschopgebied. Hij wipt de bal over Kristoffer Nordfeldt, maar de bal kan van de lijn gehaald worden!
22'
Een hoekschop van Joris van Overeem belandt achterin het strafschopgebied. Marvin Peersman staat daar, maar kan de bal niet op goal plaatsen. Hoog over!
20'
Het eerste kwart van de wedstrijd zit er bijna op. De bezoekers zijn de bovenliggende partij en hebben het meeste balbezit. Dat overwicht is alleen nog niet uitgedrukt in kansen.
17'
Is dat geen handsbal? Luciano Slagveer komt het strafschopgebied binnen en gaat het duel aan met Josimar Lima. Laatstgenoemde raakt daarbij de hand met de bal. Een typisch twijfelgevalletje.
14'
Robin Gosens komt op aan de linkerkant en legt de bal terug op Fernando Lewis, maar zijn schot vanaf randje zestien kan worden weg gehaald door Doke Schmidt.
12'
Twaalf minuten gespeeld in Dordrecht en de bezoekers hebben al vier hoekschoppen mogen nemen, maar hebben hier nog geen voordeel uit gehaald.
9'
Het begin van de wedstrijd heeft voorlopig geen kansen of mogelijkheden opgeleverd. Het is een rommelig begin op het veld.
5'
De eerste hoekschop van de wedstrijd levert het eerste kopkansje van de wedstrijd op. Joost van Aken kopt de bal ruim over!
4'
Het is vandaag de vraag of FC Dordrecht opnieuw kan winnen van de Friezen. Net als tijdens de eerste speelronde.
1'
Scheidsrechter Bas Nijhuis heeft voor de eerste keer gefloten vandaag. We zijn begonnen in Dordrecht!
1'
Opstelling
Fernando Lewis maakt vanavond zijn debuut voor FC Dordrecht. Hij start in de basis. Bij de bezoekers speelt Joey van den Berg in de spits, als vervanger van topscorer Mark Uth. De spits zit een schorsing uit. Van den Berg speelt normaal gesproken op het middenveld. Daarnaast speelt Doke Schmidt centraal in de defensie en dit gaat ten koste van Kenneth Otigba.
Welkom! FC Dordrecht en SC Heerenveen bijten vandaag de spits af van speelronde twintig in de Eredivisie. Plaats van handeling is het Riwal Hoogwerkers Stadion. Beide ploegen wonnen vorige week en willen deze lijn doortrekken. Mijn naam is Jari Wesselink en ik doe verslag van deze wedstrijd. Onder de knop wedstrijddetails kunt u opstellingen voor deze wedstrijd bekijken.

FC Dordrecht op jacht naar derde overwinning van het seizoen
De Schapenkoppen wonnen pas twee keer dit seizoen, waaronder vorige week. Toen versloeg de ploeg van Ernie Brandts een andere promovendus, Excelsior (1-0). De andere overwinning was uitgerekend op bezoek bij de tegenstander van vanavond (1-2). Niemand leek in de winterstop nog te geloven in handhaving voor de hekkensluiter. Door de overwinning van vorige week ziet de toekomst er toch wat rooskleuriger uit, met 4 punten achterstand op NAC Breda. Een nieuwe overwinning op SC Heerenveen zou FC Dordrecht weer in de race kunnen helpen. Dan zullen de manschappen van Brandts wel meer moeten gaan scoren, want tot op heden scoorde de ploeg pas dertien keer in negentien wedstrijden.

SC Heerenveen wil zich steviger in de subtop nestelen
De Friezen zullen niet akkoord gaan met een tweede nederlaag tegen de rode lantaarndrager. De ploeg is door de overwinning van vorige week op Vitesse (4-1) gestegen naar de zevende plek. Een plek die aan het eind van de rit recht geeft op deelname aan de play-offs om Europees voetbal. SC Heerenveen ontving de afgelopen week vele complimenten voor het spel tegen het teleurstellend presterende Vitesse. Dit zal het team van Dwight Lodeweges vanavond willen herhalen. Daardoor kan SC Heerenveen aansluiting vinden met de top-6 van de ranglijst. De Friezen zijn bovendien al vijf wedstrijden op rij ongeslagen. Topscorer van de Eredvisie Mark Uth kan zijn ploeg vanavond niet helpen om deze reeks voort te zetten. De spits zit tegen Dordt een schorsing uit.