30.01.2015 19:28

Van den Berg in de spits bij SC Heerenveen

Joey van den Berg (r.) raakt met dit schot de kruising in de wedstrijd NAC Breda - sc Heerenveen. Kenny van der Weg is met zijn sliding net te laat. (13-12-2014)
Joey van den Berg (r.) raakt met dit schot de kruising in de wedstrijd NAC Breda - sc Heerenveen. Kenny van der Weg is met zijn sliding net te laat. (13-12-2014)

SC Heerenveen-coach Dwight Lodeweges kiest tegen FC Dordrecht voor Joey van den Berg als spits. Hij vervangt Mark Uth. De topscorer van de Eredivisie zit vrijdagavond een schorsing uit en kan dus niet meespelen. Van den Berg is een vaste waarde op het middenveld van de Friezen, maar hij mag zich nu laten zien in een meer aanvallende rol.

Het zegt alles over het vertrouwen van Lodeweges in Thomas Dalgaard. De Deense spits werd afgelopen zomer gehaald als eerste spits, maar komt bij afwezigheid van Uth niet eens in aanmerking voor een basisplaats. De oud-speler van Viborg FF viel dit seizoen negen keer in, maar scoorde daarin niet. Volgens recente berichtgeving is er belangstelling voor hem en mag hij alweer vertrekken uit Friesland.

Er is nog een wijziging in de basisopstelling van SC Heerenveen. Centraal in de defensie speelt Doke Schmidt. Dit gaat ten koste van Kenneth Otigba.

Ook FC Dordrecht-coach Ernie Brandts heeft een wijziging in zijn opstelling doorgevoerd. Hij start met debutant Fernando Lewis in de basis. Daardoor is er geen plek voor Everon Pisas in de basisformatie. Lewis is gehuurd van AZ Alkmaar en speelde het eerste half jaar op huurbasis bij Go Ahead Eagles.

 

De wedstrijd is LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner