30.01.2015 21:50

SC Heerenveen wint opnieuw niet van Dordt

SC Heerenveen-middenvelder Daley Sinkgraven (m.) zit in de mangel tussen FC Dordrecht-spelers Adnan Alisic (l.) en Fernando Lewis (r.). (30-01-2015)

SC Heerenveen heeft wederom niet gewonnen van FC Dordrecht. Na de nederlaag in eigen huis tijdens de eerste competitieronde (1-2), kwam het vandaag niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Dat was de verdienste van de thuisploeg. FC Dordrecht was in de tweede helft de bovenliggende partij.

De wedstrijd kwam moeilijk los. Na een dik kwartier schreeuwde Luciano Slagveer om een strafschop. Josimar Lima zette een sliding in op Slagveer in het strafschopgebied en daarbij raakte Lima de bal met de hand. Hij deed het waarschijnlijk niet opzettelijk, maar hij raakte de bal wél met de hand.

Na een half uur nam sc Heerenveen de wedstrijd in handen. Dit leidde tot een grote kopkans van Joey van den Berg. Hij speelde in de spits, als vervanger van de geschorste Mark Uth. Enkele minuten later werkte Marvin Peersman de bal bijna in het eigen doel. Een voorzet vanaf de flank verlengde hij per ongeluk met zijn scheenbeen, waardoor de bezoekers bijna alsnog op voorsprong kwamen.

Een paar minuten voor rust werd Van den Berg opnieuw gevonden, ditmaal door Sam Larsson. Het schot van de gelegenheidsspits werd gepareerd door Filip Kurto. Dordt zette hier slechts enkele speldenprikjes tegenover in de eerste helft, kleine mogelijkheden waren er voor Mart Lieder.

Na rust kregen De Friezen alsnog de kans om de score te openen, maar Slagveer stuitte op Kurto, na een strakke voorzet van Van den Berg. De doelman liep een blessure op, na het uitkomen op de poging van Slagveer, en kon niet verder. Robbert te Loeke verving hem en maakte zijn debuut in de Eredivisie voor FC Dordrecht.

Na een uur spelen was verdediger Joost van Aken dichtbij een treffer. Hij stond op de goede plek na een indraaiende vrije trap van Larsson, maar zijn poging ging over het doel. Daarna kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd en dit leidde tot een goede kans na driekwart wedstrijd. Joris Overeem ging de combinatie met Robin Gosens en kwam het strafschopgebied binnen. Zijn voorzet was achter Lieder, maar kwam nog bij Lewis. Zijn schot werd echter geblokt.

Het laatste kwartier maakte de hekkensluiter de meeste aanspraak op de overwinning. Die overwinning kwam er niet en daardoor hielden beide ploegen een punt over aan de ontmoeting in het Riwal Hoogwerkers Stadion.

Door de remise pakt FC Dordrecht een belangrijk punt in de strijd tegen degradatie. Met elf punten bezet de ploeg van Ernie Brandts nog wel de laatste plaats, maar NAC Breda komt steeds meer in het vizier. sc Heerenveen zal de andere uitslagen van het weekend moeten afwachten om te zien of het de zevende plek op de ranglijst kan vasthouden.