Feyenoord Zaterdag, 22. November 2014
19:45 uur
FC Dordrecht
2:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Jens Toornstra 86. / Schot met rechts  (Colin Kâzım-Richards)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Ruben Schaken 90. / Schot met rechts

90'
Ook aan de tweede helft begon Feyenoord fel, maar lang bleven de goals uit. Een rode kaart voor Marvin Peersman hielp de thuisploeg echter in het zadel. Tegen tien Dordtenaren wist Toornstra vlak voor tijd de bevrijdende treffer te maken. In blessuretijd scoorde ook Ruben Schaken nog, waardoor Feyenoord uiteindelijk een 2-0 overwinning mag noteren.
90'
90'
Doelpunt voor Feyenoord, 2:0 door Ruben Schaken
In de laatste minuut van de blessuretijd nog een prachtige goal van Ruben Schaken! Na een fout van Lima stompt Kurto de bal weg. Die komt voor de voeten van Schaken terecht en zijn boogballetje belandt in het doel.
90'
Vier minuten extra tijd nog, die waarschijnlijk rustig uitgespeeld zullen gaan worden. FC Dordrecht is moegestreden, Feyenoord voelt dat de punten binnen zijn.
86'
Doelpunt voor Feyenoord, 1:0 door Jens Toornstra
Eindelijk is 'ie daar dan, de goal voor Feyenoord! Toornstra volleyt de bal achter Kurto.
85'
Nog vijf minuten voor Feyenoord om vol in de aanval te gaan tegen de tien man van Dordrecht, die vooral proberen tegen te houden nu.
83'
Gele kaart voor Ryan Koolwijk (FC Dordrecht)
Ryan Koolwijk komt stevig in op Toornstra en krijgt daarvoor terecht de gele kaart voorgehouden.
82'
Wissel in bij Feyenoord -> Mitchell te Vrede
82'
Wissel uit bij Feyenoord -> Rick Karsdorp
77'
Vilhena met een afstandsschot, Kurto bokst de bal weg. De doelman is voorlopig de held van Dordrecht.
75'
Wissel in bij FC Dordrecht -> Ryan Koolwijk
75'
Wissel uit bij FC Dordrecht -> Robin Gosens
75'
Wissel in bij Feyenoord -> Ruben Schaken
75'
Wissel uit bij Feyenoord -> Karim El Ahmadi
73'
Rode kaart voor Marvin Peersman (FC Dordrecht)
FC Dordrecht met tien man verder! Peersman komt met een gestrekt been in op Toornstra en mag meteen vertrekken.
71'
Gele kaart voor Filip Kurto (FC Dordrecht)
De gele kaart voor de Dordste doelman zal er al een tijdje aan te komen. Wiedemeijer vond het tijdrekken nu wel mooi geweest.
71'
Immers! Een vrije trap belandt op het hoofd van Immers, die kopt een paar centimeter naast het doel van Kurto.
68'
Wissel in bij Feyenoord -> Bilal Başaçıkoğlu
68'
Wissel uit bij Feyenoord -> Jean-Paul Boëtius
65'
Kansje voor FC Dordrecht dan nu. Joris van Overeem dribbelt het strafschopgebied in, maar Kenneth Vermeer grist de bal voor zijn voeten weg.
61'
Kazim Richards gaat voor eigen geluk en schiet van afstand. Dat zorgt voor onvrede bij Tonny Vilhena, waarna een opstootje volgt.
60'
Wissel in bij FC Dordrecht -> Joris van Overeem
60'
Wissel uit bij FC Dordrecht -> Rihairo Meulens
59'
Enorme kans voor Feyenoord! Boëtius met een geweldige voorzet, maar Kazim Richards kopt recht in de handen van Kurto.
57'
Gele kaart voor Sven van Beek (Feyenoord)
Everon Pisas staat koud in het veld en gaat meteen in de aanval. Sven van Beek heeft geen andere oplossing dan hem onderuit te halen en krijgt daarvoor geel.
56'
Wissel in bij FC Dordrecht -> Everon Pisas
56'
Wissel uit bij FC Dordrecht -> Erixon Danso
51'
Oef, op de lat! Uit een corner kopt Terence Kongolo op de bovenkant van de lat. Feyenoord is hard op zoek naar de openingstreffer.
50'
Wat een redding! Toornstra met een enorme kans van dichtbij, maar Kurto is er snel bij en blokt het schot.
48'
Een corner voor Feyenoord nu. Maar de thuisploeg heeft hetzelfde probleem als in de eerste helft: de buitenspelval. Ditmaal is het Immers die wordt teruggefloten.
46'
Feyenoord begint net als in de eerste helft fel. Onder druk speelt Meulens de bal kort terug op Kurto, die maar net weg kan werken.
46'
De tweede helft is begonnen! Geen wissels aan beide kanten.
46'
45'
Het was eenrichtingsverkeer van Feyenoord in de eerste helft, maar de stand is na 45 minuten nog altijd 0-0. Viermaal liep Feyenoord in de buitenspelval van FC Dordrecht, dat zelf slechts twee kleine kansjes wist te creëren. Het tempo ligt laag, waardoor deze wedstrijd nog bepaald geen spektakel te noemen valt.
45'
45'
Op slag van rust nog een aardige kans voor FC Dordrecht: Erixon Danso zet voor, maar Ten Voorde is een paar stappen te laat.
44'
Het Legioen uit zijn onvrede over de prestaties van Feyenoord in de eerste helft. Het tempo ligt laag en de stand is nog altijd 0-0, veel gemor en gefluit in De Kuip.
40'
Boëtius met de voorzet en Jens Toornstra haalt maar eens uit. Hij raakt de bal vol en de bal belandt op de tweede ring.
39'
William Troost-Ekong en Kurto lopen samen Kazim Richards onderuit. De Feyenoorder denkt aan een penalty, maar Wiedemeijer wil er niets van weten.
36'
Immers met een geweldige voorzet op Kazim Richards! Die laatste staat vrij bij de tweede paal, maar kan net niet bij de bal.
32'
Gele kaart voor Rihairo Meulens (FC Dordrecht)
Rihairo Meulens vloert Boëtius, waarna Reinold Wiedemeijer hem de eerste kaart van de wedstrijd geeft.
30'
Een halfuur onderweg inmiddels en de stand in Rotterdam is nog altijd 0-0. Feyenoord loopt steeds in de buitenspelval van FC Dordrecht, dat zelf nog nauwelijks kansen wist te creëren.
26'
Uit het niets een kans voor FC Dordrecht! Ten Voorde staat plots alleen voor Kenneth Vermeer, maar weet de bal niet te controleren en komt dus niet tot een schot.
24'
Ongelofelijk, opnieuw buitenspel! Feyenoord helpt de eigen kansen om zeep door steeds net op het verkeerde moment de bal te versturen.
22'
FC Dordrecht geeft veel ruimte weg, waardoor Boëtius tot een schot kan komen. Kurto redt uiteindelijk met moeite.
16'
En dat is al de derde keer... Jean-Paul Boëtius was er vandoor, maar voordat hij kan scoren wordt ook hij afgevlagd wegens buitenspel.
13'
Filip Kurto met een goede redding, hij keert de inzet van Kazim Richards. Even later probeert de Feyenoorder het nogmaals met een omhaal.
11'
Weer buitenspel! Ook Lex Immers maakt een doelpunt, maar ook ditmaal wordt de goal afgekeurd.
8'
Goal! Of toch niet.. Colin Kazim-Richards denkt te scoren, maar even daarvoor stond Karim El Ahmadi al buitenspel. Het doelpunt wordt dus terecht afgekeurd.
6'
Het spel speelt zich vooral af rondom het Dordtse strafschopgebied, maar van een schietkans voor Feyenoord is het nog niet gekomen.
2'
Feyenoord meteen in de aanval! Een corner van de thuisploeg kan uiteindelijk door Rick ten Voorde worden weggewerkt.
1'
FC Dordrecht heeft afgetrapt! Het duel in De Kuip is begonnen.
1'
Welkom bij de wedstrijd tussen Feyenoord en FC Dordrecht. Het duel zal gespeeld worden in De Kuip en gaat tussen de huidige nummer 4 en de hekkensluiter van de Eredivisie. FC Dordrecht zal moeten stunten in Rotterdam om van die rode lantaarn af te komen. Mijn naam is Jessica Westdijk en ik doe verslag van deze wedstrijd. Rond half zeven zullen onder het kopje wedstrijddetails de opstellingen bekend gemaakt worden.

Feyenoord
Het wordt voor Feyenoord een belangrijke week, naast de wedstrijd tegen FC Dordrecht worden nog twee belangrijke duels gespeeld. Donderdag komt Sevilla op bezoek voor de Europa League, volgende week zondag reizen de mannen van Fred Rutten af naar PSV voor de topper in de Eredivisie.

Vanwege interlandverplichtingen was de selectie pas op donderdag weer compleet, toen Kenneth Vermeer, Karim El Ahmadi en Jordy Clasie weer aansloten. Laatstgenoemde zit vanavond een schorsing uit, zijn plaats wordt ingenomen door Tonny Vilhena. Daarnaast ontbreken ook Luke Wilkshire, Elvis Manu en Joris Mathijsen, zij kampen met blessures. Drie punten en ongeschonden uit de strijd komen, lijken dus het belangrijkst vandaag voor de Rotterdammers.

De promovendus uit Dordrecht heeft het na een goede start in de Eredivisie erg moeilijk. Als zes wedstrijden op rij gingen verloren, vaak met grote cijfers. Zo werd vlak voor de interlandperiode nog met 0-4 van FC Twente verloren.

Diezelfde interlandperiode heeft FC Dordrecht opvallend genoeg nog een probleem opgeleverd. Josimar Lima en Jeffrey Fortes landden na hun interlands met de Kaapverdische eilanden pas gisteren weer in Nederland, maar moeten vanavond in Rotterdam toch aan de bak. De selectie in Dordrecht is al erg krap en omdat Ilias Haddad al ontbreekt vanwege een schorsing, kan Ernie Brandts het zich niet veroorloven om nog meer belangrijke spelers aan de kant te zetten. Het belooft dus een zware avond te worden voor FC Dordrecht.

Doelpuntrijke historie
Het duel Feyenoord – FC Dordrecht heeft een doelpuntrijke historie. De laatste keer dat dit duel gespeeld werd, was in het seizoen 2013-2014. In de tweede ronde van de KNVB-beker won de thuisploeg met 3-0. In de Eredivisie werd dit duel voor het laatst gespeeld in 1995. Na een 4-1 voorsprong voor de Rotterdammers eindigde het duel uiteindelijk in 5-4. Hopelijk wordt het vanavond net zo'n spektakel als bijna twintig jaar geleden.

De wedstrijd van vanavond staat onder leiding van Reinold Wiedemeijer en begint om 19.45. Veel plezier bij Feyenoord – FC Dordrecht!