18:30 uur
NAC Breda
2:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Jules Reimerink 12. / Schot met rechts
2 : 0 Torinfos in de Ticker Alex Schalk 27. / Schot met rechts  (Jeffrey Rijsdijk)

90'
Go Ahead Eagles wint eenvoudig van een armzalig NAC Breda. Bij rust was de eindstand al bepaald: 2-0. In de tweede helft waren de grootste kansen opnieuw voor de thuisploeg. Vlak voor tijd kwam NAC ook nog eens met tien spelers te staan. Spits Mats Seuntjens schopte na en kreeg direct rood.
90'
90'
Gele kaart voor Kenny van der Weg (NAC Breda)
De frustratie zit diep bij de verdediger. Door zijn blunder in de eerste helft kwam Go Ahead op 1-0. Nu haalt de speler van NAC even door op zijn tegenstander.
90'
De minimale extra speeltijd bedraagt drie minuten.
90'
Wedstrijd in de Adelaarshorst zit er bijna op. Wat heeft het publiek in Deventer vandaag toch weer voor een geweldige sfeer gezorgd. Een mooie avond voor fans van Go Ahead, die van NAC gaan een lange terugweg tegemoet.
87'
Alex Schalk krijgt een verdiende publiekswissel. Wedstrijd is gespeeld. Go Ahead gaat een belangrijke en degelijke overwinning boeken op concurrent NAC Breda.
87'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Teije ten Den
87'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Alex Schalk
84'
Gele kaart voor Bart Vriends (Go Ahead Eagles)
83'
De wedstrijd lijkt nu definitief geklaard voor Go Ahead. Nog tien minuten te spelen tegen tien spelers van NAC moet lukken voor het team van Foeke Booy.
82'
Rode kaart voor Mats Seuntjens (NAC Breda)
De spits maakt een trappende beweging, wat een domme actie.
81'
Bijna Schalk! Mooi schot van de spits van Kowet vanaf de zestien gaat maar net naast het doel van Ten Rouwelaar.
80'
Zoals al eerder vernoemd is de Adelaarshorst vanavond uitverkocht. Een kleine 8.000 supporters zien hun club zo goed als zeker de winst pakken.
79'
Bijna 3-0! Fernando Lewis gaat alleen richting het doel van NAC, haalt vroeg uit waardoor Jelle ten Rouwelaar de bal gemakkelijk kan keren.
78'
Gele kaart voor Jesse van Bezooijen (NAC Breda)
De jonge verdediger komt hard in op zijn oude ploegmaat Alex Schalk.
76'
Gele kaart voor Adnane Tighadouini (NAC Breda)
Makkelijk gegeven geel voor een keurige sliding van Tighadouini rond de middenlijn.
76'
Het laatste kwartier is daar! Beide teams krijgen kansjes, de score staat nog altijd op 2-0 in het voordeel van Go Ahead.
75'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Lars Lambooij
75'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Jeffrey Rijsdijk
73'
Goede actie Rijsdijk! De uitblinker glipt door de verdediging van NAC in het strafschopgebied, legt de bal terug richting de penaltystip, maar niemand is daar op de bal op te pikken.
72'
Wissel in bij NAC Breda -> Stipe Perica
72'
Wissel uit bij NAC Breda -> Joeri de Kamps
68'
Een funniest home video waardig! Invaller Kingsley Boateng probeert te schieten, glijdt weg en valt over de bal. Vervolgens staat de jonge Ghanees op, haalt uit en ziet zijn inzet heel erg ruim over het doel gaan.
67'
Wissel in bij NAC Breda -> Kingsley Boateng
67'
Wissel uit bij NAC Breda -> Uroš Matić
67'
Direct een mooie voorzet van De Sa. Lewis legt de bal terug op Schalk, zijn inzet verdwijnt ruim langs.
66'
Daar is ie weer, Lesly de Sa! De huurling van Ajax kwam pas drie wedstrijden in actie en is na drie maanden blessureleed weer terug op het veld.
66'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Lesly de Sa
66'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Jules Reimerink
64'
NAC dringt nu toch wat meer aan richting het doel van Mickey van der Hart. Het heeft tot nu toe geleid tot enkele (ongevaarlijke) corners.
61'
Grote kans voor Erik Falkenburg! De middenvelder van NAC duikt geheel vrijstaand op in het strafschopgebied van de tegenstander. Zijn kopbal, na een vrije trap van Adnane Tighadouini, verdwijnt in de handen van Van der Hart.
60'
Nog een half uur te spelen in de Adelaarshorst. Wanneer gaat coach Eric Hellemons ingrijpen bij NAC?
57'
En nu dan een hoekschop voor NAC Breda. Geen gevaar voor het doel, de counter wordt ingezet door de thuisploeg, maar in de tegenstoot schiet Jules Reimerink zo ver naast dat het gevolg een ingooi is voor NAC.
54'
Van der Linden is weer op het veld. Intussen heeft NAC nog weinig kunnen creëren. Tot nu toe is het een makkelijk avondje voor Kowet.
53'
Verdediger Jop van der Linden (GAE) moet even naar de kant. De wenkbrauw van Van der Linden werd geraakt door de schoen van Kenny van der Weg.
51'
Opmerkelijke geluiden van de aanhang van Go Ahead. 'Aaaaaaaaaaaaaaah...' schalmt door de Adelaarshorst. Waarschijnlijk proberen ze hiermee de druk op de bezoekers te verhogen. Sfeervol is het in ieder geval wel in Deventer.
49'
Kans voor Rijsdijk! Fernando Lewis profiteert van een slippertje in de verdediging van NAC. De snelle buitenspeler geeft voor op Jeffrey Rijsdijk die met een slap schot het niet al te lastig maakt voor Jelle ten Rouwelaar.
48'
Go Ahead Eagles consolideert de voorsprong, NAC Breda zoekt naar een aansluitingstreffer.
46'
46'
De spelers staan weer op het veld. De tweede helft gaat zo beginnen zonder wijzigingen!
45'
Go Ahead Eagles gaat verdiend aan de leiding in de thuiswedstrijd tegen NAC Breda. Jules Reimerink maakte de openingsgoal na blunderen van Kenny van der Weg. Alex Schalk, geboren in Breda, maakte de 2-0 na een goede combinatie met Jeffrey Rijsdijk. NAC Breda had in de eerste helft weinig in te brengen.
45'
42'
Weer mooi samenspel tussen Rijsdijk en Schalk. Laatstgenoemde zet zijn ploeg bijna op 3-0. De poging van Schalk is echter te slap en een prooi voor Jelle ten Rouwelaar.
41'
We naderen de rust in de Adelaarshorst. Go Ahead Eagles gaat aan de leiding met 2-0 tegen NAC Breda. Bij deze stand neemt Kowet vijf punten voorsprong op de bezoekers.
40'
Opnieuw een kans voor NAC! Erik Falkenburg, oud speler van Go Ahead Eagles, schiet vanaf de zestien meter net naast het doel van keeper Van der Hart.
37'
Dit was de kans voor NAC! Mats Seuntjens heeft vrij baan richting het doel van Go Ahead, wordt gestuit door de verdediging, waarna de bal voor de voeten van Adnane Tighadouini komt. De topscoorder van NAC ziet zijn schot geblokkeerd worden.
34'
Alex Schalk was overigens niet bang om te juichen bij het scoren tegen zijn oude club. Nadat Schalk de 2-0 maakte liep hij ontzettend blij voor het vak van de uitsupporters door.
33'
Gele kaart voor Joeri de Kamps (NAC Breda)
Daar is De Kamps weer. Met een overtreding op Sander Duits pakt de middenvelder van NAC alweer zijn zevende gele kaart van het prille Eredivisieseizoen.
32'
De eerste poging is daar van Adnane Tighadouini. Na wat kappen en draaien schiet de linksbuiten van NAC met een schuiver richting Mickey van der Hart. De poging is echter niet lastig voor de keeper van Go Ahead.
30'
Go Ahead Eagles overtuigt, NAC Breda valt tegen. De verhoudingen zijn na een half uur spelen duidelijk in de Adelaarshorst. Voorlopig lijkt Go Ahead eerder de 3-0 te maken in plaats van de aansluitingstreffer van NAC Breda.
27'
Doelpunt voor Go Ahead Eagles, 2:0 door Alex Schalk
De oude 'Bomber van Breda' zet de aanval zelf op, schenkt de bal aan Jeffrey Rijsdijk, die op zijn beurt kapt en draait. Rijsdijk besluit om voor te geven en bereikt de mee doorgelopen Schalk. De spits van Go Ahead raakt de bal niet goed, maar ziet zijn inzet wel in het net verdwijnen. 2-0 voor de thuisploeg!
25'
Bijna 2-0! Een kopbal van Sven Nieuwpoort uit de corner van Van der Linden van Go Ahead wordt van de lijn gehaald door Mats Seuntjens.
24'
Eerste hoekschop van de wedstrijd is voor Go Ahead. Deze gaat natuurlijk genomen worden door trapspecialist Jop van der Linden.
22'
We zitten in een rustige fase van de wedstrijd met Go Ahead Eagles als overheersende ploeg. Het team van Foeke Booy controleert voorlopig de wedstrijd. De bezoekers uit Breda hebben weinig in te brengen.
19'
Eerste poging van de bezoekers! Mickey van der Hart (doelman Go Ahead) moet uit zijn doel komen op de bal weg te koppen. De bal belandt in de voeten van Erik Falkenburg die besluit te schieten van grote afstand. Zijn poging is niet al te gevaarlijk en wordt met de borst opgevangen door Van der Hart.
16'
Het publiek in Deventer gaat er flink achter staan. Het weet dat Kowet vandaag een zeer belangrijke overwinning kan boeken. Voorlopig gaat het de goede kant op voor de 'Trots aan de IJssel'.
14'
Go Ahead is sterker in het eerste kwartier van de wedstrijd. Ook op het scorebord is de verhouding nu duidelijk. Met dank aan de blunder van Kenny van der Weg.
12'
Doelpunt voor Go Ahead Eagles, 1:0 door Jules Reimerink
Oh oh Kenny van der Weg! De verdediger van NAC laat de bal van zijn voet glippen waardoor Reimerink vrij voor het doel komt. De buitenspeler twijfelt niet en brengt zijn ploeg op voorsprong met een schot door de benen van Ten Rouwelaar.
11'
Fantastisch schot van Jop van der Linden! Uit het niets poogt de verdediger van Go Ahead het doel te vinden met een schot vanaf 30 meter. De knal van Van der Linden gaat maar net naast de paal.
9'
Jop van der Linden met een goede indraaiende vrije trap vanaf de linkerkant van het veld. Jelle ten Rouwelaar wordt geacht met de vuisten naar voren te komen.
8'
Met één punt schiet zowel Go Ahead Eagles als NAC weinig op. Alleen winst telt vanavond!
5'
Het tempo zit er meteen goed in! Beide teams creëerden tot op heden geen noemenswaardige mogelijkheden.
3'
Mooi duel aan de rechterkant van het veld, waar Mats Seuntjes met hangen en wurgen het strafschopgebied van Go Ahead betreedt. De lange spits van NAC legt vervolgens uitstekend terug op Erik Falkenburg. De oud speler van Kowet schiet echter met een slap schot ruim naast.
2'
De wedstrijd in de onderste regionen van de Eredivisie is begonnen. De sfeer aan de Vetkampstraat is weer fantastisch.
1'
De spelers van beide teams betreden het veld in de Adelaarshorst. De wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en NAC Breda begint binnen enkele minuten!
Aan de kant van Go Ahead Eagles is Marnix Kolder niet fit genoeg om te spelen vanavond. Bredanaar Alex Schalk is zijn vervanger en mag het laten zien tegen zijn oude club.
Isak Ssewankambo vervangt de zieke Sepp de Roover aan de kant van NAC Breda. Joey Suk, die in eerste instantie niet bij de selectie zat, neemt plaats op de bank. Bij een eventuele invalbeurt zal Suk echter het shirt van De Roover met rugnummer 2 aan moeten trekken. NAC Breda heeft het shirt van Suk met rugnummer 14 namelijk niet meegenomen naar Deventer.

Van harte welkom bij de wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en NAC Breda in de dertiende speelronde van de Eredivisie. Mijn naam is Koen Larmit en ik zal live verslag doen van het duel in Deventer. Een ding is zeker, strijd zal er geleverd worden vanavond tussen de nummer vijftien en zestien van de ranglijst. Rond de klok van half zes worden de opstellingen bekend gemaakt onder het kopje wedstrijddetails.

Go Ahead Eagles
In een uitverkochte Adelaarshorst gaat de ploeg van Foeke Booy op zoek naar de drie punten. Het verschil tussen Kowet en NAC bedraagt twee punten in het voordeel van de thuisploeg. Het doel van de avond zal dan ook zijn om de bezoekers op vijf punten achterstand te zetten. Dit zal moeten gebeuren zonder mascotte Harly. De zeearend mag niet vervoerd worden vanwege de opkomende vogelgriep. Ook middenvelder Deniz Türüc zal niet van de partij zijn vanwege een schorsing. Spits Marnix Kolder is een twijfelgevalletje voor de wedstrijd vanwege pijn aan een ribspier. Daarentegen zit Lesly de Sa weer bij de selectie na drie maanden blessureleed. Voor keeper Mickey van der Hart was de interlandweek een bijzondere. De jonge goalie mocht debuteren voor Jong Oranje in het met 3-1 verloren oefenduel tegen Jong Duitsland. Hoogstwaarschijnlijk mag Van der Hart vanavond wéér plaats nemen tussen de doelpalen. Dat betekent dat de oud Ajacied concurrent Erik Cummins voorbij is gestreefd.

Nooit Opgeven Altijd Doorzetten Aangenaam Door Vermaak En Nuttig Door Ontspanning Combinatie Breda
Of te wel NAC, de NOAD ADVENDO combinatie uit Breda, waar op dit moment een crisis heerst. Zowel in het bestuur als op het veld rommelt het. De prestaties van de ‘Yellow Army’ vallen eveneens tegen. Met een zestiende plaats staan de Brabanders op een plaats die leidt tot play-offs om promotie/degradatie. Zaak is dus om vanavond de volle buit te pakken aan de Vetkampstraat en Go Ahead te passeren op de ranglijst. Dat zal geen makkie worden voor het team van trainer Eric Hellemons. De laatste competitieoverwinning in Deventer dateert namelijk van 1976. Daarnaast heeft NAC in het huidige seizoen voor het laatst gewonnen op 14 september in de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht. Vaste basisspeler Henrico Drost moet de wedstrijd in Deventer nog voorbij laten gaan vanwege een blessure. Jongeling Jesse van Bezooijen zal zijn plaats in het hart van de verdediging hoogstwaarschijnlijk weer overnemen.

Schalk & Suk
Het wordt een bijzondere avond voor Alex Schalk (Go Ahead Ealges) en Joey Suk (NAC Breda). Schalk zag het levenslicht in Breda en kleine Joey werd geboren in Deventer. Beide spelers speelden voor de tegenstander van vanavond en ontmoeten vele bekenden. Net als Erik Falkenburg, middenvelder bij NAC, die vorig jaar uitkwam voor Go Ahead Eagles.

Het zes punten duel in de onderste regionen van de Eredivisie zal geleid worden door scheidsrechter Ed Janssen. De vorige editie van de ‘Trots aan de IJssel’ – ‘Trots van het Zuiden’ eindigde in een 2-1 overwinning voor Go Ahead.

De wedstrijd in de Adelaarshorst zal om 18.30 uur beginnen.
Veel plezier bij het volgen van Go Ahead Eagles – NAC Breda!