Feyenoord
0:4
0 : 1 Torinfos in de Ticker Giliano Wijnaldum 28. / Eigen goal
0 : 2 Torinfos in de Ticker Jens Toornstra 41. / Kopbal  (Elvis Manu)
0 : 3 Torinfos in de Ticker Colin Kâzım-Richards 58. / Schot met rechts  (Elvis Manu)
0 : 4 Torinfos in de Ticker Mitchell te Vrede 89. / Schot met links  (Elvis Manu)

90'
Feyenoord heeft zich hersteld na de bekernederlaag tegen Go Ahead Eagles. Ook in de tweede helft hadden de Deventernaren niets in te brengen en Feyenoord heerste. Kazim-Richards scoorde schitterend raak en in de laatste minuten werd het ook nog 4-0 dankzij invaller Mitchell te Vrede.
90'
90'
Gele kaart voor Mitchell te Vrede (Feyenoord)
Lars Lambooij windt zich op nadat Te Vrede hem een duwtje heeft gegeven. Beide spelers krijgen in de slotfase nog geel van Kuipers.
90'
Gele kaart voor Lars Lambooij (Go Ahead Eagles)
90'
Nog twee minuten worden er toegevoegd aan de wedstrijd, waar Jens Toornstra het veld heeft verlaten voor Bilal Başaçikoğlu.
90'
Wissel in bij Feyenoord -> Bilal Başaçikoğlu
90'
Wissel uit bij Feyenoord -> Jens Toornstra
89'
Doelpunt voor Feyenoord, 0:4 door Mitchell te Vrede
Ook nog 4-0! Elvis Manu is niet zelfzuchtig als hij alleen op doelman Cummins afgaat. De buitenspeler legt af op de meegelopen Mitchell te Vrede die ook nog zijn doelpuntje mag meepikken.
88'
Ook een vrije trap van Van der Linden kan daar geen verandering in brengen. Sven van Beek werkt de hoge voorzet weg.
86'
De thuisploeg wil nog graag een doelpunt maken, maar het lijkt er niet in te zitten vandaag. De Feyenoord-defensie staat zijn mannetje en geeft niets weg.
83'
Ook Mitchell Te Vrede krijgt nog een paar minuten. De spits vervangt de doelpuntenmaker, Colin Kâzim-Richards.
83'
Wissel in bij Feyenoord -> Mitchell te Vrede
83'
Wissel uit bij Feyenoord -> Colin Kâzim-Richards
82'
Nelom bijna! De linksback krijgt alle ruimte om uit te halen, maar de verdediger schiet enkele meters over het doel.
78'
Rick Karsdorp mag ook nog wat minuten pakken. Hij vervangt rechtsback Luke Wilkshire.
78'
Wissel in bij Feyenoord -> Rick Karsdorp
78'
Wissel uit bij Feyenoord -> Luke Wilkshire
77'
Feyenoord zakt wat meer in, waardoor de Eagles eindelijk aanvallen. Dat valt bij het publiek goed in de smaak.
75'
Op de paal! Precies op dezelfde plek als waar Van der Linden woensdag scoorde, schiet hij nu op de paal. Hier ontsnapt Vermeer aan een tegendoelpunt.
74'
Nou eindelijk laten de Eagles wat van zich zien. Sjoerd Overgoor dribbelt ver naar voren en wordt uiteindelijk een halt toegeroepen door Terence Kongolo. Jop van der Linden mag het eens met een vrije trap proberen, die woensdag zo succesvol bleek.
72'
Bijna kan Lex Immers een voorzet vanaf links raak koppen, maar hij kan er net niet bij.
69'
Feyenoord lijkt wat gas terug te nemen en is niet meer zo op zoek naar de vierde treffer.
65'
Go Ahead probeert het wel, maar nog altijd is Vermeer nog niet op de proef gesteld. De doelman heeft een wel heel makkelijke avond.
63'
Nog maar een wissel zou Foeke Booy moeten denken. Hij haalt Peter van Ooijen naar de kant en in zijn plaats komt Jeffrey Rijsdijk.
63'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Jeffrey Rijsdijk
63'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Peter van Ooijen
61'
De wedstrijd lijkt nu al gespeeld te zijn en daarmee revancheert Feyenoord zich op de verloren bekerstrijd afgelopen woensdag. De ploeg van Fred Rutten oogt veel geïnspireerder en feller dan woensdag en is vele malen sterker dan de opponent uit Deventer.
58'
Doelpunt voor Feyenoord, 0:3 door Colin Kâzim-Richards
WAUW! Wat een beeldschoon doelpunt. Kâzim-Richards draait open en schiet van ver schitterend raak, buiten bereik van doelman Cummins. De spits maakt zijn tweede doelpunt van het seizoen voor de Rotterdammers.
55'
Een goed ingestuurde vrije trap van Feyenoord gaat via een Go Ahead-been over de achterlijn: hoekschop. Die levert echter (wederom) niks op.
53'
Nou, nou Cummins. De goalie wacht wel heel lang totdat hij uittrapt en schiet hem dan tegen een Feyenoorder aan. Daarna heeft hij alle geluk van de wereld dat de bal in zijn handen valt.
51'
De Feyenoorders spelen achterin rustig de bal rond, terwijl bij GAE alleen spits Marnix Kolder de bal probeert af te pakken. De spelers van de thuisploeg twijfelen of ze moeten jagen of niet.
50'
Doelman Kenneth Vermeer is nog geen één keer getest door de spelers van Go Ahead. Vermeer komt steeds dichterbij zijn eerste overwinning in het shirt van Feyenoord.
48'
Ondanks dat de Deventernaren Feyenoord afgelopen woensdag in de beker versloegen, is het niet vanzelfsprekend dat er wéér van Feyenoord gewonnen wordt. Go Ahead wist sinds mei 1985 geen enkele Eredivisie-wedstrijd tegen Feyenoord meer te winnen.
46'
Go Ahead-trainer Foeke Booy is niet te spreken over het spel van zijn team. Hij heeft Jules Reimerink daarom naar de kant gehaald en in zijn plaats is Nick de Bondt gekomen.
46'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Nick de Bondt
46'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Jules Reimerink
46'
45'
Feyenoord leidt verdiend met een 2-0 voorsprong. Nadat beide teams even op gang moesten komen, was het de uitploeg dat gevaarlijk werd via onder meer Elvis Manu. Vlak hierna scoorden de Rotterdammers ook dankzij een eigen doelpunt van Giliano Wijnaldum. Niet veel later verdubbelde Jens Toornstra de score dankzij een prima voorzet van Manu.
45'
44'
Immers! De middenvelder krijgt de bal zomaar in de zestien meter aangespeeld en schiet maar net voorlangs.
43'
Feyenoord drukt door en wil ook nog de 3-0 maken. Nu zet Immers voor en geeft Vriends een hoekschop weg. De hoekschop levert echter niks op.
41'
Doelpunt voor Feyenoord, 0:2 door Jens Toornstra
En het staat 0-2 in De Adelaarshorst! Een afgemeten voorzet van Manu belandt perfect op het hoofd van Jens Toornstra. De aanvallende middenvelder hoeft alleen maar zijn hoofd tegen de bal te zetten.
39'
Scheidsrechter Björn Kuipers waarschuwt GAE dat het geen spreekkoren meer moet laten horen.
35'
Zo zeg! Colin Kâzim-Richards probeert het met een omhaal en dat is niet eens slecht geprobeerd. Zijn poging mist maar net het doel.
34'
Bij Feyenoord staan alleen Mitchell Te Vrede (drie goals) en Colin Kazim-Richards (één treffer) op de lijst van doelpuntenmakers. Dat was in de historie van de club na zes speelronden nog nooit gebeurd. Nu komt daar nog eens een eigen doelpunt bij.
30'
Bal van de lijn! Bijna de gelijkmaker! Fernando Lewis lijkt de gelijkmaker te noteren na een hoekschop van Jop van der Linden, maar de bal wordt van de lijn gehaald door Luke Wilkshire.
28'
Doelpunt voor Feyenoord, 0:1 door Giliano Wijnaldum (eigen doelpunt)
Het is raak! Feyenoord komt op een 1-0 voorsprong dankzij Giliano Wijnaldum. In eerste instantie lijkt Lex Immers van dichtbij binnen te tikken nadat Colin Kâzim-Richards een voorzet van Nelom verlengt, maar het is Wijnaldum die het leder nog aanraakt.
26'
Doelpunt afgekeurd! Elvis Manu lijkt de openingstreffer te maken, maar de assistent-scheidsrechter vlagt voor buitenspel. In de herhaling is te zien dat dat terecht is.
24'
Manu toch! Elvis Manu krijgt de bal prima aangespeeld van Nelom op de linkerflank. De buitenspeler heeft alle tijd om uit te halen, maar schiet het leder echter veel te zacht op doelman Cummins. Dit had een doelpunt moeten zijn.
23'
Feyenoord heeft weliswaar veel meer balbezit, maar weet daar nog geen kansen van te creëren. De ploeg van Fred Rutten is nog te slordig.
21'
Na ruim twintig minuten is er nog altijd weinig spektakel in Deventer. Beide ploegen tastten wat af en het is wachten op de eerste grote kans.
19'
Prima actie van Manu! De vervanger van Jean-Paul Boëtius passeert knap zijn directe tegenstander en geeft vervolgens voor. Jop van der Linden reageert attent en haalt weg.
17'
Slordig gedaan door Lewis. De aanvaller wordt de diepte ingestuurd en krijgt behoorlijk wat tijd om er wat goeds mee te doen. Lewis wil het echter te mooi doen met zijn buitenkantje, waardoor de bal over de zijlijn gaat.
16'
Je zou het niet zeggen, maar Feyenoord is nog altijd ongeslagen in zijn laatste negen uitduels in de Eredivisie. Vijf keer wonnen de Rotterdammers en vier keer speelde het elftal gelijk.
14'
El Ahmadi! Karim El Ahmadi probeert het eens van afstand en doet dat niet eens heel onaardig. Zijn poging gaat enkele meters over het doel van Cummins.
13'
Een veelbelovende aanval van Feyenoord strandt in de handen van doelman Erik Cummins. Jens Toornstra, de rechtsbuiten van vandaag, wil de bal voorgeven, maar zijn voorzet wordt onderweg aangeraakt waardoor Cummins de bal simpel kan oppakken.
11'
En daar was GAE voor het eerst! Fernando Lewis onderschept de bal en haalt eens uit. Zijn inzet gaat echter ver naast.
9'
Feyenoord heeft al drie corners gehad, maar wist met nog geen enkele hoekschop gevaarlijk te worden.
8'
Slechts twee keer had Feyenoord een slechtere seizoenstart dan dit seizoen. In de jaargangen 1989/90 en 2008/09 haalden de Rotterdammers respectievelijk twee en vier punten uit hun eerste zes wedstrijden. Nu heeft de ploeg van Fred Rutten er vijf.
6'
Het eerste momentje voor het doel van de Eagles. Miguel Nelom geeft de bal strak voor, maar die wordt weggehaald door Bart Vriends.
5'
Het is nog een beetje zoeken voor beide teams. Beide ploegen hanteren de lange bal, vanwege het vroege druk zetten.
3'
Vijf van de laatste zeven competitiewedstrijden tussen de Eagles en Feyenoord eindigden in een gelijkspel. De laatste bekerwedstrijd eindigde, zoals u weet, in een overwinning voor de Deventernaren.
1'
Feyenoord heeft afgetrapt! Veel plezier met het volgen van deze wedstrijd!
1'
Bij Go Ahead Eagles keren doelman Erik Cummins en aanvoerder Marnix Kolder terug in de basisopstelling na de gewonnen bekerwedstrijd afgelopen woensdag. Daardoor keren Mickey van der Hart en Tije ten Den terug op de bank.

Feyenoord gaat 4-4-2 spelen, met de teruggekeerde Lex Immers en Elvis Manu in de basis. Manu vervangt Jean-Paul Boëtius. Verder is Ruben Schaken niet in de wedstrijdselectie opgenomen. Wat de reden daarvan is, is onbekend.
Goedenavond voetballiefhebbers! Welkom bij de herhaling van de wedstrijd uit de KNVB-beker tussen Go Ahead Eagles en Feyenoord. Kan Feyenoord zich revancheren voor de gevoelige nederlaag afgelopen woensdag? In Deventer werd het 2-0 voor de Eagles. Mijn naam is Rijcko Treep en ik doe u live verslag van dit spraakmakende duel.

De ploeg uit Deventer knokte zich woensdag dankzij doelpunten van Jules Reimerink en Jop van der Linden knap langs het geplaagde en kwakkelende Feyenoord. De Rotterdammers leden hun vierde nederlaag op rij en vinden zichzelf ook terug op de vijftiende plaats op de ranglijst, met evenveel punten als de nummer zeventien. Trainer Fred Rutten heeft de moed in ieder geval nog niet opgegeven.

“Ik zeg al weken dat de ommekeer gaat komen. Kennelijk moeten we eerst nog steeds een drempel over. Als winnende trainer ben je de gevierde man, maar als je verliest dan ben je niets. Dat hoort bij dit vak en daar moet je normaal mee omgaan. Ik wil en ik moet strijdbaar zijn. Ik heb het geloof nog lang niet opgegeven”, aldus Rutten.

Moeizaam
Ook Go Ahead, de nummer veertien van de Eredivisie, kon nog geen potten breken in de competitie. De ploeg van trainer Foeke Booy behaalde ook vijf punten, net als Feyenoord. De Deventernaren wonnen alleen moeizaam van Willem II (1-0) en speelde gelijk tegen FC Dordrecht en vorige week tegen ADO Den Haag. De overige wedstrijden, die allemaal in een nederlaag resulteerden, werden trouwens wel met minimale verschillen verloren (3-2 tegen Excelsior, 3-2 tegen FC Groningen en 2-1 tegen FC Twente).

Volgens trainer Foeke Booy moeten zijn spelers weer op nul beginnen vanavond na de gewonnen bekerwedstrijd van afgelopen woensdag. “We spelen wel gewoon weer met elf tegen elf. Ik heb gezegd dat we zaterdag uit hetzelfde vaatje moeten tappen. We kunnen het ons niet permitteren om minder te spelen. Ik wil beide wedstrijden winnen, en mijn team ook”, aldus de coach van de Eagles.

Eerdere ontmoetingen Vorig seizoen eindigde dit duel in Deventer in een 2-2 gelijkspel. In Rotterdam walsten de elf heren van toenmalig trainer Ronald Koeman over GAE heen. Het werd maar liefst 5-0 toen met vijf verschillende doelpuntenmakers. GAE wist in De Adelaarshorst van de 29 keer slechts zes keer te winnen van Feyenoord, dat op zijn beurt weer veertien keer aan het langste eind trok. Benieuwd naar de opstellingen? Die vindt u hier