1 : 0 Torinfos in de Ticker Michiel Kramer 42. / Kopbal  (Aaron Meijers)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Simon Poulsen 45. / Schot met links  (Thom Haye)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Mattias Johansson 67. / Schot met rechts
1 : 3 Torinfos in de Ticker Nemanja Gudelj 83. / dir. vrije trap
2 : 3 Torinfos in de Ticker Roland Alberg 85. / Schot met rechts  (Kevin Jansen)

90'
AZ heeft verdiend gewonnen na een goede tweede helft van Alkmaarse kant. ADO was niet bij machte en Alkmaar Zaanstreek maakte via Johansson en Gudelj fantastische doelpunten. De late aansluitingstreffer van Alberg kon de nederlaag van de thuisploeg niet meer voorkomen.
90'
90'
ADO dringt nog fors aan onder luid gejuich van het publiek. Rochet houdt zijn doel echter schoon.
90'
De minimale extra speeltijd bedraagt vier minuten.
88'
ADO zet aan in de slotfase! Een listige vrije trap van Alberg wordt kort gespeeld op Jansen die net over het doel van Rochet (AZ) schiet.
85'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 2:3 door Roland Alberg
Uitblinker Alberg puntert dan toch nog de gelijkmaker achter Rochet. Krijgen we toch nog een spannende slotfase in Den Haag?
84'
Aanvoerder Nemanja Gudelj beslist met wéér een mooie goal aan de kant van AZ de wedstrijd. Wat spelen de Alkmaarders goed in de tweede helft, en wat stelt ADO dan toch teleur.
83'
Doelpunt voor AZ Alkmaar, 1:3 door Nemanja Gudelj
Een fantastisch genomen vrije trap op 20 meter van het doel. Keeper Martin Hansen van ADO Den Haag is kansloos.
80'
Alberg met een schot! Invaller Roland Alberg besluit het eens van afstand te proberen. Zijn schot uit de tweede lijn wordt makkelijk gekeerd door Sergio Rochet.
78'
AZ blijft sterker in de wedstrijd. ADO Den Haag kan absoluut geen vuist maken in de tweede helft en valt ver terug.
75'
Het Haags kwartiertje gaat in! Weet de thuisploeg onder aanmoediging van de fanatieke aanhang nog een punt uit deze wedstrijd te slepen?
71'
Wissel in bij AZ Alkmaar -> Mikhael Rosheuvel
71'
Wissel uit bij AZ Alkmaar -> Guus Hupperts
70'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Xander Houtkoop
70'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Tyronne Ebuehi
69'
Onterecht afgekeurde goal AZ Een goal van Robert Mühren wordt afgekeurd wegens buitenspel. De spits van AZ stond dat echter niet.
69'
AZ krijgt de beloning voor goed werk in de tweede helft. De Alkmaarders werden beter en beter en komen terecht op voorsprong.
67'
Doelpunt voor AZ Alkmaar, 1:2 door Mattias Johansson
Na een afgeslagen voorzet pikt rechtsback Johansson de bal op en haalt vervolgens verwoestend uit. Opnieuw een schitterende goal van de kant van AZ.
64'
Een fase van enkele blessurebehandelingen. De laatste minuten werden Ortiz (AZ), Bakker en Tyronne Ebuehi (beiden ADO) behandeld met fysieke klachten.
60'
Vrije kopkans Robert Mühren! Een lekkere voorzet van Hupperts belandt op het hoofd van de nieuwe spits van AZ. De kopbal is niet hard genoeg en Martin Hansen verwerkt de poging tot corner.
58'
Gele kaart voor Roland Alberg (ADO Den Haag)
Hele smerige overtreding van de middenvelder van ADO op de enkels van Ortiz (AZ). Scheidsrechter Van Sichem bestraft de actie slechts met geel.
58'
Wie van beiden gaat op zoek naar de voorsprong? Ook na 60 minuten spelen blijven ADO en AZ aan elkaar gewaagd.
56'
Een blessurebehandeling voor Celso Ortiz van AZ. Na een botsing met Danny Bakker (ADO) moet de Paraguayaan even naar de kant om zijn knie te laten behandelen.
54'
Ook de supporters van AZ laten zich gelden. Het uitvak moedigt de rood-witten aan met kreten als "Red-White Army, Red-White Army!"
52'
Goed doorjagen van ADO onder leiding van Alberg leidt tot een schietkans. Mike van Duinen mag het proberen maar schiet op tegen een verdediger van AZ.
50'
AZ neemt duidelijk het initiatief in het begin van de tweede helft en probeert wat meer naar voren te voetballen.
48'
Het totale toeschouwersaantal vanavond in het Kyocera Stadion bedraagt 10.678.
46'
Eerste kans van de tweede helft komt op naam van AZ. Guus Hupperts wordt diep gestuurd en geeft een prima steekbal op Henriksen. De Noor probeert direct, maar zijn schot is te zwak om doelman Hansen serieus op de proef te stellen.
46'
46'
Wissel in bij AZ Alkmaar -> Mattias Johansson
46'
Wissel uit bij AZ Alkmaar -> Derrick Luckassen
45'
Een wat bleek rustige eerste helft is spectaculair geëindigd. Vlak voor rust scoorden zowel Michiel Kramer (ADO) als Simon Poulsen (AZ). Laatstgenoemde maakte een absolute wereldgoal door na een goede actie splijtend uit te halen. Daarmee is de ruststand 1-1 in het Kyocera Stadion.
45'
45'
Doelpunt voor AZ Alkmaar, 1:1 door Simon Poulsen
Wereldgoal van linksback Poulsen. Aan de linkerkant van het veld maakt de Deen zelf de actie om vervolgens vanaf punt zestien snoeihard via onderkant lat binnen te knallen.
44'
En zo heeft de onverwachtse wissel aan de kant van ADO direct wat opgeleverd. Met de inbreng van Alberg komt er meer creativiteit in het elftal van Fraser.
42'
Doelpunt voor ADO Den Haag, 1:0 door Michiel Kramer
Een perfecte kopbal van topscoorder Kramer na een goede voorzet vanaf de linkerkant van Aaron Meijers. ADO maakt een belangrijke goal vlak voor rust.
38'
En zo is Roland Alberg weer in de ploeg van ADO Den Haag. De middenvelder komt net terug van een blessure en is nog niet helemaal fit. Toch is hij de vervanger van de met een blessure uitgevallen Thomas Kristensen.
37'
Wissel in bij ADO Den Haag -> Roland Alberg
37'
Wissel uit bij ADO Den Haag -> Thomas Kristensen
35'
Nog tien minuten te spelen in het eerste bedrijf van de wedstrijd. AZ en ADO doen weinig onder voor elkaar en dus is de tussenstand van 0-0 terecht.
32'
Bijna Mike van Duinen! Een goede uittrap van keeper Hansen belandt zowaar voor de voeten van de spits van ADO. Keeper Rochet (AZ) komt ver uit en pareert de poging van Van Duinen.
30'
Een tam eerste half uur van de wedstrijd in het Kyocera Stadion. Nog weinig echt uitgespeelde kansen en voorzichtig spel van beide teams.
29'
Gele kaart voor Guus Hupperts (AZ Alkmaar)
De Limburger maakt een schwalbe in het strafschopgebied van ADO.
28'
Wilfried Kanon is tot nu toe wat ongelukkig in zijn acties. De Ivoriaanse verdediger van ADO speelt veel ballen slecht in en is slordig in de opbouw.
25'
Gele kaart voor Derrick Luckassen (AZ Alkmaar)
De rechtsback van AZ haalt de angel uit de aanval van de Alkmaarders. Deze actie wordt bestraft met de eerste kaart voor AZ.
25'
Grote kans Robert Mühren! Op randje buitenspel breekt de spits door en komt vrij voor keeper Hansen. De Deen staat zijn mannetje en keert de inzet.
24'
Na een kwart wedstrijd zijn er twee schotkansjes te noteren. Beide pogingen waren vanaf ongeveer achttien meter van het doel. De keepers stonden echter goed op hun post en de stand is nog 0-0.
23'
Nu is ADO weer aan de beurt. Michiel Kramer legt vanaf de zijkant goed terug richting penaltystip. Medespeler Kevin Jansen raakt de bal net niet en verdediger Hoedt (AZ) schiet de bal over de achterlijn.
21'
Schotkans Markus Henriksen! Een identieke poging als die van Kristensen in de achtste minuut. Een schot van Henriksen (AZ) wordt uitstekend gekeerd door ADO-goalie Martin Hansen.
19'
AZ speelt nadrukkelijk op de counter. Na een fout van ADO-verdediger Wilfried Kanon kan de snelle rechtsbuiten Guus Hupperts weggestuurd worden. Zijn voorzet wordt door een verdediger van ADO verwerkt tot corner. De tweede corner van de wedstrijd neemt AZ kort en resulteert in niets.
17'
AZ komt na ruim een kwartier gespeeld te hebben wat beter in de wedstrijd. Nu zijn het voornamelijk de Alkmaarders die de bal in de ploeg houden.
14'
De eerst hoekschop van de wedstrijd is voor de bezoekers. Het duel tussen Henriksen (AZ) en Kanon (ADO) wordt gewonnen door eerstgenoemde. De corner van Haye is vervolgens slecht. De bal gaat al over de achterlijn terwijl het zestien meter-gebied nog niet bereikt is.
12'
Mooie actie van Simon Poulsen, de linksback van AZ. De Deen komt op aan de linkerkant van het veld, kapt enkele verdedigers uit en geeft de bal voor. Zijn pass komt echter niet aan bij de spitsen van Alkmaar Zaanstreek.
11'
Ook de nieuwe hoofdcoach van AZ Alkmaar is vanavond present in het stadion. John van den Brom, met wie al een mondeling akkoord is, bekijkt de wedstrijd tussen zijn oude en nieuwe ploeg vanaf de tribune.
8'
Gele kaart voor Gianni Zuiverloon (ADO Den Haag)
De rechtsback van ADO onderbreekt een aanval van AZ en gaat direct op de bon.
8'
Kans ADO! Thomas Kristensen haalt verwoestend uit vanaf een meter of achttien van het doel van AZ. Keeper Rochet weet de bal te keren en verwerkt de bal naar de zijkant van het veld.
7'
Een zeer open begin van de wedstrijd met nog weinig kansen voor beide teams. ADO is wel dominant qua balbezit. De tegenstanders uit Alkmaar trekken zich voornamelijk terug.
6'
Ook vanavond is het Kyocera Stadion weer zeer sfeervol. De supporters van de Ooievaars, met name die van Midden-Noord, moedigen hun club met veel passie aan.
4'
Bijna eigen goal AZ! Derrick Luckassen verkijkt zich op een diepe bal aan de kant van ADO. Hij verwerkt de bal tot corner, maar dat gaat maar net naast het doel van keeper Sergio Rochet. De corner aan de kant van de Hagenezen leidt tot niets.
2'
Michiel Kramer is de man in vorm aan de kant van ADO. De spits heeft al vier goals gemaakt in de Eredivisie!
1'
De spelers komen het veld op onder leiding van scheidsrechter Tom van Sichem. De wedstrijd tussen ADO en AZ gaat zo beginnen!
ADO Den Haag speelt in een heus 4-4-2 systeem vanavond. Aanvallers Mike van Duinen en Michiel Kramer moeten voor de doelpunten aan Haagse kant zorgen. Tyronne Ebuehi staat voor de tweede keer in de basis. De pas 18-jarige speler van ADO moet het aanvalstrio van AZ opvangen en start in de verdediging.
In de spits bij AZ speelt vanavond Robert Mühren. De Volendammer geniet in de wedstrijd tegen ADO de voorkeur boven Muamer Tanković. Verder mag ook jongeling Wesley Hoedt weer vanaf het begin starten centraal naast Jeffrey Gouweleeuw. Dat betekent dat Jan Wuytens plaats mag nemen op de bank in het Kyocera Stadion.

Van harte welkom bij de wedstrijd tussen ADO Den Haag en AZ Alkmaar. Het duel in speelronde zeven start om 20.45 uur. Mijn naam is Koen Larmit en ik zal u voorzien van live commentaar bij de wedstrijd in Den Haag. Ongeveer een uur voor de aftrap zijn de opstellingen der beide teams te vinden onder het kopje wedstrijddetails.

ADO Den Haag
De Hagenezen hebben wat recht te zetten na de zeperd midweeks. In de tweede ronde van de KNVB beker werd verloren na penalty’s van Almere City FC. Na 90 minuten stond er 1-1 op het scorebord in het Mitsubishi Forklift stadion. Ook na verlenging kon er geen winnaar aangewezen worden. Beide teams scoorden namelijk nog één keer en met een 2-2 eindstand moesten penalty’s de wedstrijd beslissen. Conclusie: Henk Fräser heeft zeer waarschijnlijk niet getraind op het fenomeen penalty’s nemen. Thomas Kristensen, Aaron Meijers, Gianni Zuiverloon en Dion Malone misten namelijk alle pogingen vanaf elf meter. Almere City FC schoot wel twee maal raak, waardoor ADO al vroeg moet afhaken in de strijd om de felbegeerde dennenappel.

De competitiestart van de Ooievaars is eveneens wisselvallig te noemen. Voor aanvang van speelronde zeven bezet ADO een dertiende plaats met één overwinning, drie gelijke spelen en twee nederlagen. Lichtpunt in de selectie is topscorer Michiel Kramer. "Ik zit goed in mijn vel. En ik ben natuurlijk blij met vier doelpunten in zes wedstrijden", vertelt Kramer aan RTV West. "Maar het zou natuurlijk veel fijner zijn als we ook als ploeg meer punten pakken." Die punten moeten vanavond behaald worden in het eigen Kyocera Stadion tegen AZ.

AZ Alkmaar
Alkmaar Zaanstreek wist wel door te dringen tot de derde ronde van de KNVB beker. Afgelopen woensdagavond werd het Limburgse EVV verslagen met de minieme score van 0-1. Het enige doelpunt kwam op naam van jongeling Thom Haye. Uit de loting bleek dat AZ het in de volgende ronde van het bekertoernooi opnieuw mag opnemen tegen een amateurclub. Dit keer mogen de rood-witten op bezoek bij GVVV uit de Topklasse zaterdag. In de Eredivisie bezet AZ een negende plaats. Er werd drie keer gewonnen en drie keer verloren.

Naast een zeer wisselvallige start van de competitie zijn het ook rumoerige weken in Alkmaar. Nadat hoofdtrainer Marco van Basten terugtrad in de rol van assistent kon de directie het niet eens worden met Alex Pastoor. De toenmalig assistent van Van Basten is vervolgens op straat gezet vanwege een integriteitkwestie. Dat betekent dat op dit moment assistent-trainer Dennis Haar de honneurs waarneemt. Deze tijdelijke klus vervuld Haar junior met assistent San Marco aan zijn zijde. De onderhandelingen met John van den Brom zijn inmiddels geopend, er is zelfs al een mondeling akkoord. Na het weekend zal er meer duidelijkheid ontstaan rondom het aantrekken van de oud-trainer van onder meer ADO Den Haag als hoofdcoach van AZ Alkmaar.

ADO-AZ
De balans tussen beide teams is in het voordeel van de Alkmaarders. In de 52 ontmoetingen trok AZ 23 maal aan het langste eind, werd er elf keer gelijk gespeeld en gingen de Hagenezen achttien maal met de drie punten aan de haal. Het doelsaldo is 93:70 in het voordeel van AZ Alkmaar. Vorige editie was een prooi voor ADO, door doelpunten van Mike van Duinen en Danny Holla aan de kant van de Hagenezen en een tegendoelpunt van Markus Henriksen van AZ eindigde het duel in 2-1.

De wedstrijd tussen de nummers dertien en negen van de ranglijst wordt geleid door scheidsrechter Tom van Sichem en zijn assistenten Mark Strijker en Rens Bluemink. Ik wens u alvast veel plezier bij de wedstrijd!