NAC Breda Zaterdag, 25. April 2015
19:45 uur
Heracles Almelo
1:3
0 : 1 Torinfos in de Ticker Bryan Linssen 16. / Schot met rechts  (Wout Weghorst)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Ramon Zomer 25. / Kopbal  (Bryan Linssen)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Mats Seuntjens 38. / Kopbal  (Demy de Zeeuw)
1 : 3 Torinfos in de Ticker Jaroslav Navrátil 71. / Schot met rechts  (Bryan Linssen)

90'
Een kwartier na rust had Seuntjens de kans op NAC op gelijke hoogte te koppen, maar dit liet hij na. Castro voorkwam de treffer. Twintig minuten voor tijd deelde Navratil de genadeklap uit. Heracles was de gelukkigste.
90'
90'
Er komen vier minuten bij in Breda, maar het zal er niet meer toe doen.
87'
De thuisploeg lijkt zich te hebben neergelegd bij een nederlaag. De 1-4 zit er eerder aan te komen dan de 2-3.
83'
Weghorst nog bijna met de 1-4, na een indraaiende vrije trap van Bel Hassani. Je gelooft het niet maar de grote Weghorst met immense voeten kwam een teenlengte te kort om te scoren.
81'
Je kunt alleen maar lof hebben voor de supporters van NAC. Zij blijven de ploeg steunen, ondanks de negatieve tussenstand.
77'
De wedstrijd lijkt beslist in Breda. De fans van NAC zullen zich toch wat anders hebben voorgesteld van deze wedstrijd. Zij lijken zich op te moeten maken voor de nacompetitie.
74'
Maaskant is door zijn wissels heen en gaat alles of niets spelen. Zijn ploeg heeft minimaal twee doelpunten nodig.
73'
Wissel in bij NAC Breda -> Felitciano Zschusschen
73'
Wissel in bij NAC Breda -> Hakim Borahsasar
73'
Wissel uit bij NAC Breda -> Dirk Marcellis
73'
Wissel uit bij NAC Breda -> Jeffrey Sarpong
73'
Wat is Linssen vanavond toch belangrijk voor Heracles, met een treffer en twee assists.
71'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 1:3 door Jaroslav Navratil
Linssen speelt Kenny van der Weg door de benen en is hem daarna kwijt. Hij bewaart het overzicht en legt de bal breed op invaller Navratil. Is dit de definitieve beslissing?
68'
Bel Hassani! Weghorst bereikt Bel Hassani met een sliding. De kleine middenvelder dribbelt de zestien binnen en haalt daarna verwoestend uit. Het schot gaat rakelings langs de kruising. Misschien was het beter geweest om de bal met de binnenkant van de voet in de hoek te plaatsen.
67'
Brahim Darri heeft zijn klasse niet kunnen tonen vanavond. Het is nu de beurt aan Jaroslav Navratil.
67'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Jaroslav Navratil
67'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Brahim Darri
65'
Na een voorzet komt de afvallende bal voor de voeten van Naah, maar nadat hij hem met moeite onder controle kreeg, is het schot niet goed. De bal gaat zowel over als naast.
62'
Mooie actie van Tighadouini. Hij passeert Tim Breukers en probeert de bal richting de verre hoek te krullen, maar Castro laat zich niet verrassen. Het blijft vooralsnog 1-2.
58'
Kopkans Seuntjens! Ruben Ligeon geeft wederom een goede voorzet. Seuntjens kan zijn hoofd er tegenaan zetten, maar Castro redt prachtig op de lijn.
56'
Schotje van Sarpong, na slecht uitverdedigen van Heracles. Slordig van de bezoekers, maar Sarpong is niet bij machte om het af te straffen.
54'
Gele kaart voor Bryan Linssen (Heracles Almelo)
Linssen onderbreekt een veelbelovende aanval, door De Zeeuw te vloeren. Hiervoor ontvangt hij terecht geel.
51'
Een gevaarlijk moment voor het doel van NAC, want Linssen geeft een strakke lage voorzet. Ten Rouwelaar kan voorkomen dat iemand van Heracles de bal binnen tikt.
47'
Gele kaart voor Iliass Bel Hassani (Heracles Almelo)
Hij maakt eerst hands en tikt daarna de bal weg. Voor het tweede voorval krijgt hij een gele kaart. Domme actie van de invaller.
46'
De thuisploeg heeft afgetrapt voor de tweede helft!
46'
45'
Het was een enerverende helft in deze eerste helft van de degradatiekraker. Een effectief Heracles stond na 25 minuten met 0-2 voor. Daarna was het NAC dat op zoek ging naar de aansluitingstreffer en die viel vijf minuten voor rust, via Seuntjens. Hopelijk krijgen we net zo'n leuke tweede helft!
45'
45'
Er komen maar liefst vier minuten bij in de eerste helft.
44'
Gele kaart voor Demy de Zeeuw (NAC Breda)
De Zeeuw vloert Dario Vujičević en dit levert hem een gele kaart op. Het is de derde kaart van de wedstrijd. Wat kaarten betreft staat NAC wel voor, maar daar heeft de ploeg van Maaskant natuurlijk niets aan.
42'
Opnieuw een perfecte voorzet van De Zeeuw, ditmaal op Sarpong bij de tweede paal. Sarpong kan de bal niet richting doel plaatsen en dus gaat de bal over en naast.
38'
Doelpunt voor NAC Breda, 1:2 door Mats Seuntjens
Demy de Zeeuw geeft een scherpe voorzet op Seuntjens bij de tweede paal en hij kopt de bal in de kruising. Knappe goal van de thuisploeg en een verdiende aansluitingstreffer!
37'
John Stegeman wisselt ook al in de eerste helft en dat is opmerkelijk. Illias Bel Hassani voor Thomas Bruns.
37'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Iliass Bel Hassani
37'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Thomas Bruns
33'
Snelle wissel van Robert Maaskant! Aanvaller Guyon Fernandez vervangt middenvelder de Kamps. NAC gaat nu al aanvallender spelen. Dit zal ook te maken hebben met de gele kaart van De Kamps, aangezien hij ook te boek staat als een agressief ingestelde speler.
32'
Wissel in bij NAC Breda -> Guyon Fernandez
32'
Wissel uit bij NAC Breda -> Joeri de Kamps
31'
Jeffrey Sarpong! Een afvallende bal komt voor de voeten van Sarpong, maar zijn schot gaat rakelings naast de paal. Kansen genoeg voor de thuisploeg!
30'
Divine Naah moet scoren! Naah gaat de combinatie met Seuntjes aan en komt daardoor oog in oog met Bram Castro, maar Naah weet de doelman niet te passeren. Castro voorkomt de aansluitingstreffer.
28'
En nu wordt het voor NAC een hele lastige opgave vanavond om het effectieve Heracles te kloppen.
25'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 0:2 door Ramon Zomer
Linssen draait een vrije trap voor het doel van NAC en daar verlengt Ramon Zomer de bal met het hoofd richting de tweede paal. Niemand raakt daarna de bal aan en daardoor valt de bal binnen.
25'
Gele kaart voor Joeri de Kamps (NAC Breda)
Zes wedstrijden wist hij geen gele kaart te pakken, maar vanavond heeft hij na 24 minuten zijn kaart te pakken. De Kamps is topscorer wat betreft gele kaarten in de eredivisie.
23'
Tighadouini! Seuntjes gaat sterk een duel aan en geeft een voorzet vanaf de achterlijn. De bal komt knap bij de tweede paal voor de voeten van Tighadouini. Hij schiet ineens, maar Castro voorkomt in de korte hoek dat NAC op gelijke hoogte komt.
22'
Het publiek in het Rat Verlegh Stadion staat als een echte twaalfde man achter NAC. De fans weten hoe belangrijk dit duel is voor de club.
19'
Gele kaart voor Wout Weghorst (Heracles Almelo)
Hij gaat iets te hard een duel aan en arbiter Danny Makkelie bestraft dit met een gele prent. Het is de zesde van het seizoen voor Weghorst en dat is veel voor een centrumspits.
18'
Ten Rouwelaar was de laatste jaren een heel betrouwbare sluitpost voor NAC, maar vanavond gaat de doelman wederom in de fout. Hij heeft dit seizoen al veel punten gekost.
16'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 0:1 door Bryan Linssen
Weghorst wint een duel op het middenveld en stuurt Bryan Linssen weg op de rechterflank. De buitenspeler komt het strafschopgebied binnen en haalt uit vanuit een moeilijke hoek. De bal gaat recht op Jelle ten Rouwelaar af, maar de rossige doelman weet de bal niet uit het doel te houden. Niet de eerste blunder dit seizoen, van de keeper van NAC Breda.
12'
Opnieuw neemt Tighadouini een vrije trap. De afstand is ongeveer hetzelfde, maar wederom komt de bal niet in de buurt van het doel. Dit keer gaat de bal over, maar de bal is aangeraakt.
10'
Je merkt de eerste tien minuten dat er veel spanning staat op de wedstrijd. Voor beide ploegen is het misschien wel de belangrijkste wedstrijd van het seizoen tot nu toe. Het is de vraag wie daar het best mee om kan gaan.
8'
Adnane Tighadouini gaat achter een vrije trap staan vanaf 25 meter, maar de bal gaat in de muur. Een hoekschop volgt.
4'
Daar is Wout Weghorst voor de eerste keer! Hij wordt bereikt met een voorzet op goede hoogte, maar Weghorst kan de bal niet op goal koppen. De bal verdwijnt enkele meters naast het doel.
2'
NAC meteen gevaarlijk via Mats Seuntjens en Jeffrey Sarpong, Seuntjes probeert het met de hak en Sarpong probeert de rebound tegen de touwen te werken.
1'
Heracles heeft de degradatiekraker geopend!
1'
Opstellingen!
Zowel Robert Maaskant als John Stegeman heeft besloten om de opstelling niet te wijzigen ten opzichte van vorige week. NAC Breda en Heracles Almelo behaalden beide vorige week positieve resultaten.
Welkom! Zaterdagavond staat er een heuse degradatiekraker op het programma. NAC Breda ontvangt Heracles Almelo in het Rat Verlegh Stadion. Beide ploegen zijn gebaat bij punten om de nacompetitie en eventuele degradatie te ontlopen. Mijn naam is Jari Wesselink en ik doe verslag van deze wedstrijd. Onder de knop wedstrijddetails kunt u opstellingen voor deze wedstrijd bekijken.

Het is erop of eronder voor NAC Breda
NAC is uitgegroeid tot een traditionele eredivisieclub. Degradatie zou een regelrechte ramp betekenen voor de volksclub. Om de nacompetitie te ontlopen moet NAC in eigen huis zien te winnen van de opponent uit Almelo. De laatste dagen was er veel commotie of deze wedstrijd wel door zou gaan, aangezien de hoofdtribune van NAC misschien niet veilig genoeg zou zijn. Vrijdagmiddag is besloten dat het ‘Avondje NAC’ gespeeld kan worden, omdat de tribune veilig genoeg is.

Sportief gezien gaat het de laatste weken redelijk voor de wind in Breda. De ploeg van Robert Maaskant is al vijf wedstrijden op rij ongeslagen. Daarbij moet wel aangetekend worden dat de laatste drie wedstrijden eindigden in een gelijkspel. Vorige week pakte NAC nog knap een puntje op bezoek bij Ajax (0-0). Toch baalden de geelzwarten, want er had misschien zelfs meer ingezeten.

Heracles Almelo kan zich officieus veilig spelen in Breda
De opdracht voor Heracles is eigenlijk heel simpel: winnen. Als de ploeg van John Stegeman de wedstrijd winnend afsluit, dan vergroot het de voorsprong op NAC tot zes punten. Met nog twee wedstrijden voor de boeg, zou dat betekenen dat Heracles officieus veilig is. Gezien het betere doelsaldo van de Heraclieden, zal de ploeg niet meer in de problemen komen bij winst.

De resultaten van de club uit Almelo zijn de laatste weken wisselvallig. Vorige week werd gewonnen van PEC Zwolle in eigen huis, maar die week ervoor was Ajax te sterk voor Heracles. Daarvoor won de ploeg van FC Dordrecht, na een nederlaag tegen sc Heerenveen. Het zegt alles over de wisselvalligheid van de ploeg van Stegeman. Toch zou het een goede prestatie zijn als de ploeg de nacompetitie ontloopt, want de eerste zeven wedstrijden van het seizoen gingen verloren.