sc Heerenveen Zaterdag, 25. April 2015
18:30 uur
Willem II
1:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Bruno Andrade 78. / Schot met rechts  (Frank van der Struijk)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Mark Uth 80. / Schot met links  (Sam Larsson)

90'
Willem II was de enige ploeg die recht kon maken op een overwinning vanavond. Net als in de eerste helft kreeg de ploeg in de tweede helft de grootste kansen. Vooral Bruno Andrade was zeer gevaarlijk en raakte onder andere nog een keer de paal. Nadat Andrade eindelijk toch het doel wist te treffen, schoot Uth twee minuten later de 1-1 alweer binnen. Heerenveen kon verder niet veel inbrengen tegen het Tilburgse aanvalsspel en moest dan ook genoegen nemen met één punt.
90'
90'
Gele kaart voor Ali Messaoud (Willem II)
Messaoud voorkomt een snelle uitbraak van Heerenveen. Nadat willem II de bal verliest, haalt hij de angel uit de uitbraak met een slimme overtreding.
89'
Gele kaart voor Jerry St. Juste (sc Heerenveen)
St. Juste komt hard in, maar brengt daarmee wel rust in zijn ploeg. Willem II leek bezig met een gevaarlijke aanval, maar de jonge verdediger maakte daar met een stevige ingreep abrupt een einde aan.
84'
Komt er nog een winnaar in Heerenveen? Het laatste kwartier van de wedstrijd is met afstand de leukste van deze wedstrijd.
83'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Younes Namli
83'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Sam Larsson
80'
Doelpunt voor sc Heerenveen, 1:1 door Mark Uth
En het staat weer gelijk! Op het moment dat Van der Struijk geblesseerd op het veld ligt, speelt Heerenveen door. Uth krijgt de bal in de zestien aangespeeld en de spits schiet, zonder na te denken, direct binnen met zijn linkerbeen.
79'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Lerin Duarte
79'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Luciano Slagveer
78'
Doelpunt voor Willem II, 0:1 door Bruno Andrade
Wie anders dan Bruno Andrade! Zijn vierde grote kans van de avond is wel raak. Een diepe bal valt achter de verdediging van Heerenveen. Andrade let daar goed op en lobt de bal met rechts subtiel over Nordfeldt heen, die nu wel kansloos is.
74'
Tegen de paal! Weer ontsnapt Heerenveen. Bruno Andrade blijft de gevaarlijkste man. Zijn schot vanaf links spat uiteen tegen de paal. Nordfeldt zit met zijn vingertoppen nog aan deze inzet, waardoor de teller op 0 blijft staan.
71'
Wissel in bij Willem II -> Wiljan Pluim
71'
Wissel uit bij Willem II -> Jordens Peters
70'
De wissel bij Willem II had te maken met een blessure bij Haemhouts. De wissel van Heerenveen is vooral bedoeld om voorin meer stootkracht te creëren.
69'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Henk Veerman
69'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Simon Thern
69'
Wissel in bij Willem II -> Freek Heerkens
69'
Wissel uit bij Willem II -> Robbie Haemhouts
67'
Gejuich uit het uitvak! Maar het is optisch bedrog. Armenteros schiet de bal keihard in het zijnet.
65'
Deze inzet van Slagveer is typerend voor de wedstrijd van Heerenveen. De buitenspeler komt naar binnen en lijkt de bal goed te hebben liggen voor een schot van afstand. Ook hij raakt de bal niet goed en schiet hoog over.
64'
Het thuispubliek laat heel voorzichtig de onvrede merken over het vertoonde spel. De eerste fluitconcerten zijn hoorbaar naar weer een slechte voorzet van de thuisploeg.
60'
Na rust heeft de thuisploeg nog niets van betekenis laten zien. Willem II is de bovenliggende partij, maar vergeet zichzelf te belonen.
59'
Willem II blijft maar kansen missen. Weer is het Messaoud. Hij probeert het nu met een kopbal, maar ook deze poging is recht op Nordfeldt af.
56'
Van den Bergh ontsnapt aan een gele kaart. Dijks loopt de middenvelder behendig voorbij, wat Van den Bergh niet over zijn kant kan laten gaan. hij geeft de verdediger een tik mee en krijgt daarvoor slechts een vermaning.
52'
Gele kaart voor Simon Thern (sc Heerenveen)
Thern springt in een luchtduel tegen Wuytens aan. De middenvelder van Heerenveen krijgt voor dit vergrijp zijn tweede gele kaart va het seizoen.
52'
Willem II blijft de aanval zoeken. Ditmaal verloopt die aanval via Ali Messaoud. De nummer tien haalt vanaf de linkerkant van de zestien ineens uit, maar weet het daarmee Nordfeldt niet moeilijk te maken.
48'
Nordfeldt met een onwaarschijnlijke redding! Armenteros stuurt de mee opgekomen Van der Stuijk weg. De verdediger is niet egoistisch en legt de bal af op Andrade, maar doet dit niet helemaal zuiver. Andrade komt nog wel bij de bal, maar schiet deze tegen de hand van Nordfeldt aan, die zo zijn doel nog steeds schoon houdt.
46'
Willem II heeft in de rust ingegrepen en Ben Sahar ingebracht voor Terell Ondaan. Sahar neemt vooralsnog gewoon de positie van Ondaan over, aan de rechterkant in de aanval.
46'
46'
Wissel in bij Willem II -> Ben Sahar
46'
Wissel uit bij Willem II -> Terell Ondaan
45'
De wedstrijd schommelt heen en weer tussen beide ploegen. Zowel Heerenveen als Willem II hebben fases gehad waarin ze de bovenliggende partij waren. Voor de thuisploeg heeft niet niet echt tot grote kansen geleid, voor Willem II wel. Binnen twee minuten kregen zowel Bruno Andrade als Samuel Armenteros allebei een grote kans. Andrade kopte die van hem over en Armenteros schoot zijn kans tegen Nordfeldt op. Daardoor staat het in de rust nog steeds 0 tegen 0.
45'
45'
Larsson krijgt vlak voor rust alle ruimte van de verdedigers van Willem II. Hij probeert de bal met rechts laag in de hoek te mikken, maar zijn schot wordt gekraakt.
41'
De wedstrijd kruipt richting de rust. De twee grote kansen van Willem II zojuist hebben de thuisploeg wakker geschud, maar een echte reactie komt er vooralsnog niet.
37'
Weer een grote kans voor Willem II! Deze keer is het Armenteros. Die ontdoet zich knap van Jerry St. Juste en kan alleen op de keeper af. Daar blijft de spits niet koelbloedig en schiet recht tegen Nordfeldt op. Hier komt Heerenveen goed weg.
36'
Wat een kans voor Bruno Andrade! Ondaan geeft vanaf rechts een perfecte voorzet op Andrade, die even ontdaan is van Otigba. De aanvaller kan vrij inkoppen, maar mikt de bal over het doel van Nordfeldt heen.
34'
Larsson probeert een vrije trap gevaarlijk in te snijden bij de eerste paal, waar Uth in komt lopen. De Duitse spits kan de bal niet goed verlengen en ziet zijn poging kansloos achter gaan.
30'
Lamprou keept een goed eerste half uur voor de bezoekers en is op zijn hoede. Ook nu komt de doelman weer op tijd zijn goal uit, om het gevaar in de kiem te smoren.
28'
Beide aanstichters van het opstootje krijgen nu dan ook een gele kaart.
28'
Gele kaart voor Kenneth Otigba (sc Heerenveen)
28'
Gele kaart voor Bruno Andrade (Willem II)
27'
Otigba en Andrade krijgen ruzie met elkaar en binnen een mum van tijd staan alle spelers er omheen om zich ermee te bemoeien.
26'
Gele kaart voor Dries Wuytens (Willem II)
Wuytens vangt de opstormende Otigba op en krijgt daarvoor een terechte gele kaart. Hierdoor is hij geschorst voor de volgende wedstrijd van Willem II.
24'
Heerenveen drukt en gaat wat meer op zoek naar de openingstreffer. De sterke fase die Willem II even heeft gehad, is inmiddels achter de rug.
22'
Een schot van Larsson gaat recht op Lamprou af. Door de zwabber in de bal heeft de doelman er moeite mee en stompt deze door het midden terug het veld in. Gelukkig voor Lamprou staat daar geen Heerenveen speler voor een rebound.
20'
Een goede steekbal van Van den Bergh lijkt Urh alleen voor de keeper te zetten. Lamprou doorziet de bal echter snel, komt op tijd zijn doel uit en neutraliseert het gevaar.
16'
Bikel speelt de bal te ver voor zich uit. Wanneer de middenvelder dat probeert te herstellen, maakt hij een forse overtreding op Haemhouts. Bikel komt weg met een laatste waarschuwing.
14'
Van den Bergh heeft iets heel moois in gedachte. Op de rand van de zestien stuitert de bal zo op, dat deze naast zijn lichaam blijft hangen. Met een halve volley probeert de middenvelder op goal te schieten, maar zijn poging gaat ruim over.
11'
Doordat De Roon in de verdediging speelt, is het middenveld van sc Heerenveen vandaag iets anders ingericht. Bikel staat erbij, maar vooral Thern neemt de oorspronkelijke rol van zijn aanvoerder over.
8'
Jerry St. Juste heeft heel veel vrijheid, maar kopt de bal naast. Dat was de eerste goede mogelijkheid voor de thuisploeg.
7'
Heerenveen krijgt kort achter elkaar twee corners. De eerste was zonder gevaar. Komt dat er wel uit de tweede?
4'
De openingsfase is wat rommelig. Beide ploegen beginnen slordig aan de wedstrijd, met veel balverlies.
1'
De bezoekers hebben afgetrapt in Heerenveen. De jacht naar de Play Offs is ingezet.
1'
Marten de Roon schuift bij sc Heerenveen een linie terug. De aanvoerder, die normaal op het middenveld zijn kunsten laat zien, vangt achterin de leegte op die door diverse blessures en schorsingen is ontstaan.

Bij Willem II zijn er geen verrassingen in de basis. Jordens Peters, die vorige week een lichte hersenschudding opliep in de wedstrijd tegen Groningen, is vanavond ook gewoon van de partij.
Heerenveen is nog niet helemaal zeker van een plek in de Play Offs, terwijl er voor Willem II ook nog een kans is om diezelfde Play Offs te halen. De inzet van vanavond is dan ook duidelijk. Heerenveen weet zich bij een zege verzekerd van een verlenging van hun seizoen terwijl de Tilburgers bij een overwinning aan blijven haken in de strijd om de laatste plek in die Play Offs. Dit is bijna wel een garantie voor een leuke pot voetbal. Mijn naam is Dennis Korpel en ik zal live verslag doen van deze wedstrijd.

sc Heerenveen
Op bezoek bij PSV had sc Heerenveen afgelopen week weinig in te brengen. Het kampioensfeest kon geen moment in gevaar worden gebracht door de Friezen. Vanavond is de thuisploeg wel gewoon de favoriet in de wedstrijd tegen Willem II. Dat ondanks de uitdaging die trainer Dwight Lodeweges in zijn defensie heeft. Door een schorsing van Stefano Marzo en een blessure van Doke Schmidt moet hij gaan puzzelen. Daar komt nog bij dat Joost van Aken nog altijd onzeker is voor dit treffen. Lodeweges wil Willem II niet te vroeg al te wijs maken en zal pas op het laatste moment bekend maken wie hij op gaat stellen.

Willem II
Willem II reist met vertrouwen af naar Heerenveen, met de 2-1 thuiszege eerder dit seizoen in het achterhoofd. De huidige nummer tien van de Eredivisie kent een prima eerste seizoen na de promotie en mag nog steeds hopen op die kers op de taart. Maar dat de ploeg drie speelrondes voor het einde al veilig was van nacompetitie, kwam in geen enkele stoute droom voor aan het begin van dit seizoen. Nu die hoofddoelstelling is bereikt, denkt men voorzichtig al aan een volgend doel. Europees voetbal werd door Bruno Andrade afgelopen week genoemd als motivatie voor de komende wedstrijden. “Daar willen we vol voor gaan”, aldus de aanvaller. Aanvoerder Jordens Peters sluit zich hier ook bij aan. Of de aanvoerder vanavond zelf van de partij is is overigens nog maar de vraag. Vorige week liep hij een lichte hersenschudding op. Over zijn meespelen zal pas op een laat moment een beslissing vallen.

De wedstrijd staat vanavond onder leiding van scheidsrechter Jochem Kamphuis. De opstellingen van beide teams zijn vanaf ongeveer een uur voor aanvang van de aftrap hier te vinden.