sc Heerenveen Zaterdag, 29. November 2014
18:30 uur
Heracles Almelo
0:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Wout Weghorst 47. / Schot met rechts  (Bryan Linssen)

90'
Heracles kwam binnen een paar minuten op voorsprong in Friesland, door een goal van Weghorst. Heerenveen was niet bij machte om de gelijkmaker te maken. Via Linssen en Avdić had de score zelfs hoger uit kunnen vallen, maar dit gebeurde niet en daardoor eindigt het duel in 0-1.
90'
90'
De vier minuten extra tijd zitten er bijna op.
89'
Otigba krijgt een kopkans, maar de bal gaat ruim over! Heerenveen lijkt opnieuw niet te winnen.
86'
Hoe kan Avdić hem missen!? Fledderus komt door aan de linkerkant en vindt Avdić. De spits hoeft de bal alleen maar binnen te tikken, maar stuit op Nordfeldt. De doelman voorkomt de 0-2 met een reflex.
85'
Pelupessy mag nog een paar minuten meedoen.
84'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Joey Pelupessy
84'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Thomas Bruns
83'
Tannane komt heel goed weg! De linkerspits gaat veel te hard door op invaller Schmidt. Een overtreding die minimaal geel op moet leveren en eigenlijk is rood de juiste straf, maar Sanders schat het helemaal verkeerd in en fluit niet eens voor een overtreding. Het publiek in Heerenveen is woest op de arbiter.
81'
Beide ploegen hebben gewisseld. Doelpuntenmaker Weghorst is vervangen door collega-spits Denni Avdić. Bij Heerenveen is de jonge Pelle van Amersfoort in het veld gekomen voor Marzo.
80'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Pelle van Amersfoort
80'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Stefano Marzo
79'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Denni Avdić
79'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Wout Weghorst
79'
Linssen had het moeten beslissen! De rechtsbuiten controleert de bal met de borst na een voorzet van Tannane. Daardoor speelt hij zichzelf vrij voor Nordfeldt, maar schiet recht op de doelman. Dit had 0-2 moeten zijn.
78'
De bal valt plots voor de voeten van Raitala op zestien meter van het doel, maar hij raakt het leer niet goed en de bal hobbelt naast.
75'
Sinkgraven is er bij gaan zitten en lijkt geblesseerd aan zijn enkel. Een daadwerkelijke blessure voor hem zou een aderlating zijn voor Heerenveen.
72'
Opnieuw een hoekschop voor Heerenveen! Die beginnen zich zo langzamer hand op te stapelen, maar wat koop je daarvoor?
69'
Doke Schmidt gaat er bij komen, achterin bij Heerenveen. Daardoor schuift Marzo door naar het middenveld. De thuisploeg blijft met drie verdedigers spelen.
69'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Doke Schmidt
69'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Morten Thorsby
68'
De druk van Heerenveen leidt voornamelijk tot corners, maar (nog) niet tot kansen.
65'
Een afvallende bal komt voor de voeten van aanvoerder De Roon in het strafschopgebied, maar met zijn linker schiet hij de bal hoog over.
64'
Gele kaart voor Mike te Wierik (Heracles Almelo)
Het gaat nu hard met de kaarten! Te Wierik tackelt Uth en krijgt hiervoor terecht de gele prent.
63'
Raitala heeft de bal voor zijn linker liggen en besluit uit te halen vanaf twintig meter. Het schot wordt gepareerd door Telgenkamp. Het schot had meer naar de hoek gemoeten.
63'
Door de komst van Dalgaard is Heerenveen één op één gaan spelen.
62'
Gele kaart voor Bryan Linssen (Heracles Almelo)
De buitenspeler gaat op de enkel van Jukka Raitala staan. Geel is meer dan terecht.
62'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Thomas Dalgaard
62'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Joost van Aken
61'
Gele kaart voor Stefano Marzo (sc Heerenveen)
De back van Heerenveen gaat stevig een duel met Tannane aan en is te laat. Terecht geel!
61'
Thomas Dalgaard gaat in de ploeg komen bij Heerenveen. Gaat Heerenveen met een extra aanvaller spelen of gaat hij clubtopscorer Uth vervangen?
60'
Afzwaaier van Larsson! De linksbuiten dribbelt naar binnen en zoekt zijn rechterbeen. Van twintig meter haalt hij uit, maar zijn schot is flink uit de richting en gaat ver naast.
56'
Fledderus ontsnapt aan de eerste kaart van de wedstrijd, nadat hij Sinkgraven heeft gehaakt.
54'
Heerenveen dringt aan! Maar het levert nog geen kansen op.
50'
Heracles dus op voorsprong. De ploeg won de twee vorige edities in Heerenveen. Gaan ze voor drie op een rij?
47'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 0:1 door Wout Weghorst
Mooie goal van de bezoekers. Bel Hassani zet de aanval op en passeert De Roon, vervolgens speelt hij Linssen vrij in het zestienmetergebied. Hij haalt de achterlijn geeft strak voor op Weghorst, die wel raad weet met deze bal en hem binnentikt.
47'
Kenneth Otigba duikt ineens vrij op voor Telgenkamp in het zestienmetergebied, maar de verdediger stuit op de doelman van Heracles.
46'
Cziommer had het moeilijk met Daley Sinkgraven de eerste helft, nu mag Mark-Jan Fledderus het proberen.
46'
46'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Mark-Jan Fledderus
46'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Simon Cziommer
45'
Soms heb je wedstrijden dat een 0-0 ook leuk kan zijn en dit is zo'n wedstrijd! Beide ploegen hebben voldoende mogelijkheden gehad om op voorsprong te komen, maar lieten dit na. Het moet wel heel raar lopen als dit duel ook daadwerkelijk in 0-0 eindigt.
45'
45'
Linssen gaat de combinatie aan met Weghorst en zet Oussama Tannane vrij op de zestienmeterlijn, maar zijn poging is te slap en belandt in de handen van Nordfeldt.
44'
Simon Cziommer probeert het van een meter of 35, maar dat had hij beter niet kunnen doen. Ik denk dat ze die bal nog wel een tijdje aan het zoeken zijn!
42'
Heracles probeert vaak gevaarlijk te worden door verre inworpen van Aktaou en Milano Koenders, maar vooralsnog zonder succes
39'
Wat een kans voor Weghorst! Fahd Aktaou speelt Stefano Marzo door de benen en gaat hem voorbij. Hij haalt de achterlijn en geeft een strakke voorzet op de spits van Heracles, maar zijn poging gaat naast. Hij hoefde er alleen maar tegenaan te lopen, hoe kan deze kans nu niet zitten!?
38'
De Friezen willen voor rust nog graag de score openen. Topscorer Uth is nog niet echt in scoringspositie geweest.
35'
Thomas Bruns lijkt aangeslagen na een duel met Larsson.
32'
Linssen met een omhaal! Een verre inworp van Heracles wordt verlengd door Wout Weghorst en komt terecht bij Linssen. Hij heeft een werelddoelpunt in gedachten en haalt de bal om vanaf elf meter. De bal gaat echter net naast het doel. Geweldige poging van de man in vorm.
29'
En net als je dat zegt, krijgt de thuisploeg weer een kans. Larsson met een fantastische steekpass met buitenkant voet, waarmee hij Uth voor Telgenkamp zet. Hij omspeelt de doelman, maar staat dan op de achterlijn en moet de bal uit halen. Weg kans!
28'
De storm van Heerenveen is wat gaan liggen.
24'
Thorsby dribbelt zich vrij om te schieten en haalt uit vanaf de zijkant van het strafschopgebied. Zijn poging belandt in de handen van Telgenkamp.
23'
Het begin van de wedstrijd was voor Heracles, maar Heerenveen komt beter in de wedstrijd en krijgt nu ook mogelijkheden!
22'
Grote kans voor Larsson! Hij heeft veel ruimte en steekt het veld over. Hij heeft vervolgens meerdere afspeelmogelijkheden, maar besluit om zelf te schieten op dik twintig meter van het doel. Zijn harde poging gaat via de benen van Telgenkamp over.
20'
Opnieuw Raitala in scoringspositie, maar zijn poging uit een vrije trap gaat over. Heerenveen lijkt de wedstrijd onder controle te krijgen.
19'
Heerenveen schreeuwt om een penalty, maar krijgt het niet! Goed combinatiespel aan de rechterkant van het veld, waardoor Thorsby het strafschopgebied binnenkomt en Sam Larsson bereikt, die wordt gevloerd door Bel Hassani, maar scheidsrechter Jeroen Sanders wuift het weg.
17'
Morten Thorsby speelt Mark Uth vrij, die teveel ruimte krijgt van de Heracles defensie. Hij besluit om te schieten, maar het wordt een rolletje met zijn mindere rechterbeen. Geen probleem voor Telgenkamp.
14'
Linssen wordt in de diepte gestuurd aan de rechterkant en haalt de achterlijn, zijn voorzet bereikt alleen niemand van zijn teamgenoten. En dat terwijl Nordfeldt er hier niet goed uit zag en de bal niet goed verwerkte. Hier hadden de bezoekers meer uit kunnen halen.
13'
Als het eerste kwartier een voorbode is voor de hele wedstrijd, dan krijgen we een leuk duel te zien. Het spel golft op en neer.
10'
Bryan Linssen is weg aan de rechterkant en geeft de bal voor, maar de bal komt niet bij Wout Weghorst, omdat Nordfeldt attent is en de bal pakt. Een leuk begin van deze wedstrijd!
9'
Marten de Roon met een lekker schot! De middenvelder van Heerenveen met een volley op twintig meter van het doel, maar zijn goede poging wordt gepareerd door Dennis Telgenkamp.
6'
Iliass Bel Hassani had zelf moeten schieten! De aanvallende middenvelder krijgt de bal op kniehoogte aangespeeld in de zestien en legt de bal opzij, maar daar staat niemand van Heracles. Hij had niet in de gaten hoe groot de kans was.
4'
Opnieuw gevaar voor het doel van Heerenveen! Een voorzet van Linssen wordt met moeite weg gestompt door Nordfeldt. Heracles begint goed in Friesland!
2'
Kristoffer Nordfeldt voorkomt een vroege 0-1! Een goed aangesneden vrije trap van Simon Cziommer wordt door Jeroen Veldmate verlengd met zijn linkerbeen, maar de doelman van Heerenveen voorkomt dat de bezoekers op voorsprong komen.
1'
Meteen een stevige overtreding van Stefano Marzo op Fahd Aktaou. Dit had de eerste gele kaart al kunnen zijn.
1'

Welkom! De tweede wedstrijd van de veertiende speelronde in de Eredivisie gaat tussen SC Heerenveen en Heracles Almelo. Beide ploegen staan er toch wat teleurstellend voor in de competitie en kunnen een overwinning goed gebruiken! Mijn naam is Jari Wesselink en ik doe verslag van deze wedstrijd. Onder de knop wedstrijddetails kunt u de opstellingen voor deze wedstrijd bekijken.

SC Heerenveen al zes wedstrijden zonder overwinning
De laatste zes wedstrijden heeft Heerenveen niet in een overwinning om kunnen zetten. Er werd drie keer gewonnen en drie keer gelijk gespeeld. De laatste overwinning dateert van 28 september. Toen won de ploeg van Dwight Lodeweges thuis van PSV (1-0). Momenteel bezet Heerenveen de tiende plek in de Eredivisie, toch wat teleurstellend. Na vanavond wachten de Friezen twee uitwedstrijden bij FC Groningen en NAC Breda, dus een overwinning tegen Heracles is een must. Bij een overwinning weet Heerenveen aansluiting te houden bij de subtop. Bij de thuisploeg zullen ze weer hopen op doelpunten van Mark Uth. De Duitser maakte al acht competitietreffers dit seizoen. Dat is hetzelfde aantal als waar hij vorig seizoen op eindigde bij de tegenstander van vanavond, Heracles Almelo. Voor hem is het dus een pikant duel.

Heracles laatste twee jaar winnaar in Heerenveen
De bezoekers zullen goede herinneringen bewaren aan de twee voorgaande edities. Beide keren ging Heracles met drie punten richting Almelo. Een nieuwe overwinning vanavond zal Heracles heel goed uitkomen. De ploeg van John Stegeman houdt op dit moment alleen FC Dordrecht onder zich en heeft punten hard nodig om weg te komen uit de onderste regionen. Vorige week wonnen de Almeloërs in eigen huis van een andere laagvlieger, ADO Den Haag (3-1). De supporters van Heracles zullen hopen op ingevingen van Bryan Linssen. De aanvaller maakte vier goals en gaf twee assists in zijn laatste drie wedstrijden.