Heracles Almelo Zondag, 28. Februari 2016
12:30 uur
Roda JC Kerkrade
0:5
0 : 1 Torinfos in de Ticker Georgiy Zhukov 28. / Schot met links  (Kristoffer Peterson)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Mike van Duinen 43. / Schot met links  (Kristoffer Peterson)
0 : 3 Torinfos in de Ticker Rydell Poepon 49. / Schot met rechts
0 : 4 Torinfos in de Ticker Rydell Poepon 79. / Kopbal  (Arjan Swinkels)
0 : 5 Torinfos in de Ticker Maecky Ngombo 90. / Schot met rechts

90'
Sensatie in Almelo. Roda JC heeft geen kind aan Heracles, dat overklast werd door de ploeg uit Limburg. Meteen na rust maakte Rydell Poepon er 0-3 van dankzij zijn alertheid. Heracles had weinig in te brengen en zag Poepon met een kopbal de 0-4 maken. In de blessuretijd werd het nog erger toen invaller en supersub Maecky Ngombo de 0-5 op het scorebord zette. Hij bleef zeer koeltjes en schoof de bal langs Bram Castro.
90'
90'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 0:5 door Maecky Ngombo
Hij doet het weer!! Maecky Ngombo scoort zijn vierde doelpunt als invaller. Hij gelooft nog in een hoge pass van achteren en blijft daarna zeer koelbloedig. Hij schuift de bal langs doelman Castro. Wat een monsterzege is dit.
90'
Toch nog een kans voor Heracles. Eindelijk een mooie aanval. Weghorst passt naar Bel Hassani, die de bal met een hakje bij Bruns krijgt. Maar Bruns schiet het leder ver over.
90'
De laatste minuut van de wedstrijd is ingegaan. Heracles zal het liefst zo snel mogelijk het veld aflopen.
86'
De laatste wissel aan de kant van Roda. Doelpuntenmaker Zhukov verlaat het veld voor Hicham Faik.
86'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Hicham Faik
86'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Georgiy Zhukov
84'
Jordy Buijs schiet een vrije trap op een veelbelovende plek in de muur. Toch nog iets wat goed staat bij de thuisploeg: de muur.
81'
47 minuten heeft hij gemiddeld nodig om een doelpunt te maken, Maecky Ngombo. Nu krijgt hij een kleine tien minuten. Hij vervangt spits Mike van Duinen.
81'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Maecky Ngombo
81'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Mike van Duinen
79'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 0:4 door Rydell Poepon
Ongelooflijk, maar waar! 0-4 voor Roda JC. Een hoekschop vanaf links wordt verlengd door Arjan Swinkels en komt daarna op het hoofd van Rydell Poepon, die zijn tweede van de middag maakt. Hij hoeft er weinig moeite voor te doen, want hij stond al bijna in het doel.
78'
De eerste wissel aan de kant van de bezoekers. Ugur Inceman krijgt nog een paar minuten rust. Hij wordt vervangen door Marcos Gullón.
78'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Marcos Gullón
78'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Uğur İnceman
75'
De paal voor Van Hyfte! Bijna een hilarisch doelpunt van Tom Van Hyfte. De Belg ziet de bal ineens tegen zijn linkerschoen komen en die eindigt zomaar op de paal. Pech voor hem, al was het ook een gelukje.
74'
Gele kaart voor Rydell Poepon (Roda JC Kerkrade)
Poepon houdt Bel Hassani vast zonder dat hij de bal heeft. Het is zijn tweede kaart van het seizoen.
72'
Een schotje van Mark-Jan Fledderus belandt over het doel van Van Leer. De doelman hoeft vooralsnog zijn visitekaartje nog niet af te geven.
71'
Peter van Ooijen is de laatste wissel aan de kant van Heracles. Hij vervangt de flets spelende Brahim Darri.
70'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Peter van Ooijen
70'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Brahim Darri
68'
Poging van Van Duinen gaat net naast, maar bij Roda zijn de zorgen om Henk Dijkhuizen, die in botsing kwam met Navratil.
66'
Net als in de eerste helft een ingestudeerde vrije trap. Jordy Buijs passt de bal strak naar de ingezakte Poepon, die schiet vervolgens hard naast.
65'
Roda JC verloor dit seizoen slechts twee van de acht Eredivisie-duels met de huidige top vijf. Bij een overwinning komt Roda nog maar op zeven punten achterstand van Heracles.
62'
Thomas Bruns schiet van grote afstand richting het doel van Van Leer. Zijn schot is in ieder geval hard, maar gaat een klein metertje over het doel. Het is tenminste 'iets'.
58'
Wat kan Heracles Almelo nog proberen met een 0-3 achterstand? Nouja, alles eigenlijk. Veel erger kan het niet, vindt ook het publiek. Dat zit constant te morren.
55'
Het is tevens de tweede keer dit seizoen dat Roda drie keer in een wedstrijd scoort. De vorige keer dat de Limburgers dat voor elkaar kregen, was, tegen Heracles.
53'
Het doelpunt van Poepon is alweer de negende tegentreffer in de laatste twee thuisduels. Tegen AZ kreeg Heracles er ook al zes tegen.
49'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 0:3 door Rydell Poepon
En het wordt alsmaar erger voor Heracles! Rydell Poepon is alert nadat Bram Castro de bal in eerste instantie nog keert na het schot van Van Duinen. De spits tikt met zijn rechter eenvoudig binnen. Maar de manier waarop Roda telkens die bal in het zestienmetergebied krijgt, is stof tot nadenken voor de thuisploeg.
49'
Dit lijkt op een hamstringblessure voor Gonzalo. Pech voor hem. Paul Gladon komt er voor hem in. Vlak daarvoor was Robin Gosens al in de kleedkamer achtergebleven voor Jaroslav Navratil.
49'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Paul Gladon
49'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Gonzalo
46'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Jaroslav Navratil
46'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Robin Gosens
46'
We zijn weer onderweg in het Polman Stadion. Kan Heracles de achterstand nog ombuigen?
46'
45'
Roda JC leidt na 45 minuten spelen met 0-2. Heracles speelt ontzettend slordig, creëert vrijwel niks en staat terecht op achterstand. Zhukov zette Roda via een fraaie counter op voorsprong, in de slotfase van de eerste helft verdubbelde Mike van Duinen de voorsprong. De spits schoot vanuit een moeilijke hoek schitterend raak.
45'
45'
Pech voor Heracles! In eerste instantie schiet Mike te Wierik de bal op de paal, waarna vervolgens Garcia Garcia via Van Leer overschiet.
43'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 0:2 door Mike van Duinen
Wat een beauty! Een strakke voorzet van Peterson belandt voor de voeten van Mike van Duinen. De spits neemt aan, draait wat naar buiten en schiet vervolgens vanuit een lastige hoek snoeihard raak. Bijna in de kruising!
40'
Dit was hem bijna! De gevaarlijkste aanval van de thuisploeg tot nu toe. Garcia Garcia ziet Brahim Darri volledig vrijstaan, maar die schuift de bal net niet langs doelman Van Leer. In de rebound komt Wout Weghorst net te laat, waardoor Heracles een hoekschop krijgt.
38'
Daar was eindelijk eens een mogelijkheid voor de thuisploeg. Mark-Jan Fledderus zette voor op Gonzalo Garcia Garcia, maar die weet de bal geen richting mee te geven.
35'
Gele kaart voor Henk Dijkhuizen (Roda JC Kerkrade)
Domme gele kaart voor Henk Dijkhuizen. Thomas Bruns wil snel een vrije trap nemen, maar de verdediger gaat er vlak voor staan.
31'
Het is ook wel verdiend, gezien het slordige spel van de thuisploeg tot dusver. Misschien leidt deze achterstand wel tot een omschakeling bij de Heraclieden.
28'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 0:1 door Georgiy Zhukov
De bezoekers nemen een voorsprong dankzij een loeischerpe counter! Een zeer fraaie actie van Kristoffer Peterson, die helemaal vanaf de middenlijn naar de achterlijn loopt, vervolgens laag voorzet op de inlopende Gerogiy Zhukov en die kan van dichtbij simpel binnentikken. Het is zijn eerste competitiedoelpunt.
26'
Weer bijna Poepon! Een gevaarlijke indraaiende voorzet belandt bijna voor de voeten van de spits, maar Ramon Zomer houdt hem voldoende vast, waardoor Poepon de bal net niet kan aantikken.
24'
Gevaarlijke voorzet van Thomas Bruns, die over doelman Benjamin van Leer valt. Maar helaas voor Heracles staat daar niemand achter om de bal in te koppen.
23'
Poef! Wat een heerlijke pegel van Rydell Poepon! Jordy Buijs legt een vrije trap opzij voor de uitglijdende Poepon, maar die weet het leder nog zoveel kracht te geven, dat de bal uiteindelijk op de bovenkant van de lat eindigt. Prima poging.
22'
Gele kaart voor Thomas Bruns (Heracles Almelo)
Het gaat maar door met fouten aan de kant van de thuisploeg. Heracles levert een vrije trap zomaar weer in, waarna Mike van Duinen onderschept en door kan lopen, maar Thomas Bruns houdt hem tegen.
19'
John Stegeman zit er niet heel ontspannen bij. De trainer ziet zijn ploeg veel fouten maken en weinig creëren. Roda profiteert nog niet van de fouten, maar staat achterin in ieder geval goed.
16'
Roda JC staat op 49 Eredivisie-doelpunten tegen Heracles Almelo; Cambuur is de enige huidige Eredivisie-ploeg waartegen de Limburgers minder doelpunten maakten.
13'
Prima aanval van Roda! Rydell Poepon legt de bal met een fraai hakje terug op de instormende Van Hyfte, maar die raakt de bal niet helemaal lekker. Wederom hoeft Castro weinig inspanning te leveren.
12'
Er gebeurt nog weinig in het Polman Stadion, dat bij lange na niet is uitverkocht. En dat terwijl de ploeg van John Stegeman historisch hoog staat op de ranglijst (vijfde).
9'
Heracles heeft al meer punten (38) dan de ploeg in 2013/14 (37) en 2014/15 (37) behaalde en kan tegen Roda JC de totalen van 2011/12 (40) en 2012/13 (38) overtreffen.
6'
Het eerste schotje is van Roda. Kristoffer Peterson krijgt de bal zomaar in zijn voet, dribbelt het strafschopgebied in en haalt vervolgens uit. Maar Bram Castro kan de bal makkelijk vangen.
4'
Van Hyfte is behandeld en lijkt toch verder te kunnen. Het zag er ernstig uit, ondanks dat de botsing zeer licht was.
3'
Een kleine botsing tussen Iliass Bel Hassani en Tom Van Hyfte, waarna Van Hyfte last krijgt van zijn schouder. Hij heeft veel pijn.
2'
Heracles en Roda namen het tien keer eerder tegen elkaar op in de Eredivisie. Zes keer won de thuisploeg, twee keer Roda en twee keer eindigde het duel in een gelijkspel.
1'
En de bal rolt in Almelo! Roda JC heeft zojuist afgetrapt. Veel plezier bij het volgen van deze wedstrijd.
1'
Roda JC speelt met dezelfde elf als vorige week; bij Heracles Almelo is er één wijziging in de basisopstelling. Robin Gosens vervangt de geblesseerde Wout Droste, die vorige week tegen PSV met een hamstringblessure uitviel. Daardoor schuift Joey Pelupessy één plekje naar achteren, naar de rechtsback. Gosens staat daardoor op het middenveld.
Goedemorgen! Welkom bij het duel tussen Heracles Almelo en Roda JC Kerkrade. Ook wel het duel tussen de nummer vijf en de nummer vijftien van de Eredivisie. Om 12.30 uur zal er in het Polman Stadion worden afgetrapt. Benieuwd welke spelers er spelen? Bekijk de opstellingen hier.

Heracles Almelo
Hoewel Heracles nog altijd op een nette vijfde plek staat, is de ploeg van John Stegeman de laatste weken niet meer zo op dreef. Van de laatste vijf duels werd er nog maar eentje gewonnen (tegen PEC Zwolle, 2-0). De laatste twee wedstrijden tegen AZ (3-6) en PSV (2-0) gingen verloren.

Vorige week zaterdag was Heracles op bezoek bij koploper PSV kansloos. De Eindhovenaren kwamen al binnen drie minuten op voorsprong en die ‘klap’ kwamen de Heraclieden niet meer te boven. Hoewel het daarna nog maar één doelpunt tegen kreeg (strafschop Gaston Pereiro) waren de kansen aan Almelose zijde schaars. Als Heracles vandaag wint van Roda kan het zo maar weer stijgen naar de derde stek.

Roda JC
Roda zal zo snel mogelijk de aansluiting naar de ploegen boven hen moeten zoeken. Anders dreigt de nacompetitie, aangezien Excelsior (16e) drie puntjes achter staat. Het gat met de nummer dertien, sc Heerenveen is vijf punten, terwijl de nummer veertien Willem II evenveel punten heeft al Roda. De Limburgers zullen in ieder geval vertrouwen hebben geput uit de wedstrijd van vorige week in de Kuip, toen het Feyenoord op 1-1 hield. Dirk Kuyt zette Feyenoord weliswaar op voorsprong, maar supersub Maecky Ngombo maakte opnieuw als invaller een zeer belangrijke treffer.

Roda heeft van de laatste vier wedstrijden slechts één keer verloren, uit bij FC Twente. Maar de overige drie duels behaalde de ploeg van Darije Kalezic telkens maar één puntje. En dat schiet niet echt op in de strijd tegen degradatie. Tegen Heracles Almelo zullen de spelers alle zeilen moeten bijzetten om eindelijk weer eens die drie punten te pakken. De laatste keer dat dat lukte, was op 28 januari tegen FC Utrecht (1-0).