28.02.2016 14:25

Roda JC geeft zwak Heracles flink pak slaag

Roda JC komt in het uitduel met Heracles Almelo na een klein halfuur spelen op voorsprong. Het is Georgiy Zhukov die namens de Limburgers de 0-1 tegen de touwen schiet. (28-02-2016)

Roda JC Kerkrade heeft zondagmiddag op bezoek bij Heracles Almelo een overtuigende zege geboekt. De ploeg van Darije Kalezic had geen enkele moeite met het zwak spelende Heracles. Het werd 0-5.

De openingsfase was een foutenfestijn. Met name de thuisploeg maakte ontzettend veel fouten, waarvan Roda een paar keer van kon profiteren. Een vrije trap van Rydell Poepon, die in eerste instantie leek te mislukken, belandde snoeihard op de lat. Niet veel later straften de Limburgers wel een fout af, dankzij een schitterende counter. Kristoffer Peterson kon heel ver doorlopen, gaf laag voor op Georgiy Zhukov en die tikte van dichtbij binnen.

Roda zakte hierna wat in en liet Heracles het spel maken, maar de ploeg van Stegeman creerde nauwelijks kansen. Brahim Darri was er nog het dichtste bij, maar doelman Benjamin van Leer redde goed. Roda kreeg twee minuten voor rust de bal ineens weer voorin. Peterson bereikte Mike van Duinen, die nam aan en schoot uit een moeilijke hoek schitterend raak. Het was zijn eerste doelpunt namens Roda JC.

Stegeman wisselde 'slechts' één keer in de rust. Robin Gosens werd vervangen door Jaroslav Navratil. Maar ook hij kon er niet voor zorgen dat de achterstand werd omgebogen. Sterker nog, Roda kwam zelfs op 0-3 via Poepon. Bram Castro voorkwam in eerste instantie nog dat Van Duinen zijn tweede maakte, maar was daarna kansloos op de inzet van Poepon.

Het vertrouwen bij de thuisploeg was ver te zoeken. Stegeman wisselde nog maar eens twee keer, maar ook die wissels maakten het verschil niet. Roda wilde best nog wel een doelpuntje erbij en Tom Van Hyfte kreeg dat, zonder dat hij er weet van had, bijna voor elkaar. Hij zag zijn inzet via zijn schoen op de paal belanden.

Niet veel later werd het toch 0-4. Een hoekschop van Jordy Buijs kwam op het hoofd van Arjan Swinkels. De verdediger verlengde de bal die vervolgens op het hoofd van Poepon terecht kwam. De spits hoefde de bal alleen nog maar met zijn hoofd aan te raken: 0-4. In de blessuretijd zorgde wie anders dan invaller Maecky Ngombo voor het slotakkoord. Hij schoof de bal knap langs doelman Castro: 0-5.

En zo kreeg Heracles dus een flink pak slaag van Roda, dat nog maar zeven punten achter staat op de ploeg van John Stegeman. Roda moest ook wel winnen, aangezien al zijn concurrenten afgelopen weekend ook wisten te winnen. Heracles blijft in ieder geval nog even vijfde staan, maar Feyenoord kan er vanmiddag overheen gaan.

Door: Rijcko Treep