PSV Dinsdag, 19. April 2016
Vitesse
2:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Davy Pröpper 12. / Schot met links  (Santiago Arias)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Luuk de Jong 71. / Penalty

90'
Een benutte strafschop van Luuk de Jong bezorgde PSV uiteindelijk een 2-0 zege. De marge had veel groter uit kunnen vallen, maar veel spelers misten de absolute scherpte voor het doel. Of deze gemiste kansen PSV nog gaan opbreken, zal in de laatste twee speelrondes nog moeten gaan blijken.
90'
90'
Er komen nog drie minuten extra bij.
90'
Wissel in bij Vitesse -> Thomas Oude Kotte
90'
Wissel uit bij Vitesse -> Kosuke Ota
88'
Ook Narsingh maakt de 3-0 niet! Arias gunt zijn collega de bal nadat hij Room uit heeft gespeeld. Narsingh schiet de bal in, maar raakt met zijn inzet het lichaam van Diks, die daarmee een nieuwe tegentreffer voorkomt.
87'
Luuk de Jong is heel dichtbij de 3-0. Bij de tweede paal lijkt de spits de bal binnen te kunnen koppen, maar al duikend kopt hij de bal naast het doel.
86'
Gele kaart voor Maikel van der Werff (Vitesse)
Van der Werff komt er zeer hard in bij Locadia en is vervolgens nog ontevreden ook met zijn gele kaart. De verdediger is geschorst voor de volgende wedstrijd, wat een deel van zijn onvrede zal verklaren.
85'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Nicolas Isimat-Mirin
85'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Stijn Schaars
83'
Zoet is op zijn hoede bij een diepe bal. Solanke kan net niet bij de bal, waarna deze hoog op stuitert. De doelman let goed op en kan met zijn uitgestrekte arm nog net bij de bal komen.
80'
Wissel in bij Vitesse -> Lewis Baker
80'
Wissel uit bij Vitesse -> Shiran Yeini
77'
Gele kaart voor Jeffrey Bruma (PSV Eindhoven)
Bruma vangt op twintig meter van het doel de opstormende Ibarra op. Ook Bruma komt door deze actie in het boekje van Vink.
74'
Eindelijk een lekkere redding voor Zoet. Nakamba haalt vanaf de rand van de zestien heerlijk uit, maar de doelman zweeft goed naar de bal en klemt deze in twee keer.
72'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Joshua Brenet
72'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Jetro Willems
71'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 2:0 door Luuk de Jong
Room duikt naar links, maar De Jong schiet de bal recht door het midden binnen voor de beslissing in deze wedstrijd.
70'
Gele kaart voor Kevin Diks (Vitesse)
Lestienne snelt Diks voorbij op de rand van de zestien. De verdediger ziet geen andere optie dan hem op te vangen. Of dit binnen of buiten de zestien gebeurt is lastig te beoordelen, maar vink is duidelijk. Geel voor Diks en een strafschop voor PSV.
70'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Maxime Lestienne
70'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Jürgen Locadia
68'
De hoekschop van Pröpper valt bij de tweede paal. De Jong moet heel veel moeite doen om alsnog bij die bal te komen. Het lukt de spits wel, maar meer dan een simpele kopbal in de handen van Room weet hij daarna er niet meer uit te persen.
66'
PSV vergeet de wedstrijd op slot te gooien. Luuk de Jong legt de bal achter de verdediging in de loop van Van Ginkel. Die onderschat echter de uitkomende Room en neemt iets te veel tijd. Room kan de intikker daardoor nog keren en houdt deze wedstrijd nog in leven.
61'
Gele kaart voor Davy Pröpper (PSV Eindhoven)
Pröpper maakt een handsbal, zoals Kashia die even hiervoor ook op het middenveld maakte. De aanvoerder van Vitesse kwam ermee weg, de doelpuntenmaker van PSV niet. Hierdoor is Pröpper de volgende wedstrijd ook nog eens geschorst.
58'
Door het inbrengen van Ibarra verhuist Rashica van de rechter naar de linkerflank in de voorhoede bij Vitesse.
57'
Wissel in bij Vitesse -> Renato Ibarra
57'
Wissel uit bij Vitesse -> Denys Oliynyk
53'
Gele kaart voor Jetro Willems (PSV Eindhoven)
Willems werkt Rashica naar de grond en nu vind Vink het genoeg. De back heeft een aantal overtredingen kort achter elkaar moeten maken en gaat daardoor nu op de bon.
52'
Schaars splijt met een heerlijke steekbal de hele verdediging open. Pröpper is de ontvanger van deze bal, maar neemt hem niet goed aan. Hierdoor moet hij van te ver uit een te lastige hoek direct schieten. Hij mikt te hoog en ziet de bal over het doel vliegen.
51'
In de tweede helft probeert Vitesse het initiatief meer naar zich toe te trekken. PSV laat dit ook gebeuren en hoopt via de counter van de ruimtes die hierdoor ontstaan te kunnen profiteren.
48'
Het eerste gevaar van de tweede helft komt van de voet van Locadia, die het met een schot van afstand probeert. Deze inzet is een makkie voor Room, doordat de bal snelheid en scherpte mist.
46'
Zonder wissels aan beide kanten is de tweede helft in gang gebracht door PSV.
46'
45'
PSV begon sterk aan deze wedstrijd.Zeker in de fase rondom de 1-0 van Davy Pröpper was de thuisploeg de bovenliggende partij. Vitesse deed in de openingsfase goed mee, maar moest gedurende de eerste helft het initiatief steeds meer aan PSV laten. PSV heeft weinig haast met het verdere uitbouwen van de voorsprong.
45'
42'
Pröpper probeert van net buiten de zestien op doel te schieten. De bal blijft wat onder hem liggen waardoor kracht zetten lastig is. Ook het mikken lukt niet helemaal, aangezien zijn lage schuiver naast gaat.
40'
De rust is in zicht. Met nog ruim vijf minuten te gaan lijken de meeste spelers daar ook wel aan toe te zijn. De razend enthousiaste openingsfase eist nu zijn tol een beetje.
37'
De wedstrijd zit in een slordige fase. Zowel PSV als Vitesse zijn niet zo scherp als in het begin, met vaak onnodig balverlies tot gevolg.
34'
De spits van PSV doet weer mee. De Jong lijkt gewoon verder te kunnen.
32'
Luuk de Jong is bijna knock-out. Room komt zijn doel uit en stompt de bal weg. Daarbij raakt hij De Jong vol op zijn neus. De spits heeft verzorging nodig aan zijn (bloed)neus.
31'
Vink is niet kinderachtig vanavond. De scheidsrechter laat veel doorgaan en maakt er een volwassen wedstrijd van. Ook nu, wanneer De Jong neergaat in een duel, laat Vink, terecht, gewoon door voetballen.
29'
Het spel ligt even stil door een blessure van Diks. De verdediger komt met zijn knie hard in aanraking met Schaars, maar hij kan na een paar keer goed op de grond stampen gewoon weer verder.
25'
Het hoge tempo van het eerste kwartier is er een beetje uit. PSV bepaalt, maar temporiseert ook. Dit seizoen doen de Eindhovenaren dat wel vaker, om over de hele wedstrijd voldoende energie over te houden.
22'
Na een kwart wedstrijd heeft PSV de wedstrijd totaal onder controle. In de beginfase mocht Vitesse nog meedoen van de thuisploeg, maar sinds de 1-0 is het slechts PSV wat de klok slaat.
18'
Narsingh komt aan de linkerkant goed naar binnen en haalt venijnig uit met zijn linker. In de korte hoek is Room op zijn hoede en ligt goed in de baan van het schot.
17'
Gele kaart voor Shiran Yeini (Vitesse)
Yeini vangt in de cirkel met zijn arm de bal op, om een nieuwe counter te voorkomen. Scheidsrechter Vink staat er bovenop, beoordeelt het goed en trekt de eerste kaart van de wedstrijd.
16'
PSV drukt direct door, wederom met Arias in een hoofdrol. Vanuit een counter komt een pass niet bij De Jong, maar pikt Arias de afvallende bal in zijn loop op. Zijn schot, met een stuit, is lastig zat voor Room, maar in tweede instantie heeft de doelman hem alsnog onder controle.
12'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 1:0 door Davy Pröpper
Daar is de treffer dan alsnog! Op rechts komt Arias mee op. De verdediger legt de bal terug naar Pröpper, die met zijn linker de bal prachtig achter Room krult, in de verre hoek.
12'
Eindhoven juicht, maar de vlag is omhoog wegens buitenspel. Bruma kopt een vrije trap in geheel vrijstaande positie binnen, maar de verdediger doet dat vanuit buitenspelpositie. De treffer wordt dan ook terecht afgekeurd.
10'
De openingsfase van deze wedstrijd kent een hoog tempo. Beide ploegen zoeken snelle omschakelingen en spelen alles behalve afwachtend.
8'
Van Ginkel schiet deze poging in de muur tegen Luuk de Jong aan. Kans verkeken.
7'
Van der Werff ontsnapt aan geel na een grove tackle van achter op Locadia. PSV krijgt nog wel een vrije trap op een zeer interessante positie, net buiten de zestien.
6'
PSV zet hoog druk. De thuisploeg geeft Vitesse weinig ruimte in de opbouw en hoopt op die manier snel het balbezit terug te krijgen.
3'
Precies een jaar na de kampioenswedstrijd van vorig seizoen zijn de verwachtingen hooggespannen in Eindhoven. De supporters lieten op Social Media weten dat ze een ruime zege verwachten vanavond.
1'
Vitesse heeft afgetrapt in Eindhoven. Beide ploegen moeten winnen vanavond, wat op voorhand een prima signaal is voor een leuke wedstrijd.
1'
Middenvelder Andrés Guardado keert bij PSV terug in de wedstrijdselectie. De Mexicaanse middenvelder, die een maand niet heeft kunnen spelen, zit dinsdagavond in de thuiswedstrijd tegen Vitesse weer op de bank.

Naast de terugkeer van de Mexicaan kent PSV veel wisselingen in de basisopstelling ten opzichte van de 0-3 zege bij Roda JC van het afgelopen weekend. In de verdediging keert Jeffrey Bruma terug in de basis, op het middenveld neemt Stijn Schaars de plek van de geblesseerde Jorrit Hendrix over en voorin moet Gastón Pereiro plaatsmaken voor Jürgen Locadia op de vleugel.

Bij Vitesse starten dezelfde elf namen aan de aftrap. Trainer Rob Maas kent na de wedstrijd tegen Heracles van afgelopen zaterdag geen aanleiding om aan zijn basisopstelling te sleutelen. DE enige wissel in de wedstrijdselectie van de Arnhemmers is terug te vinden op de bank. Zaterdag mocht Mohammed Osman daar nog plaatsnemen, op dinsdagavond neemt Isaiah Brown zijn plaats daar over.
Heel kort zal PSV zich afgelopen zondag de nieuwe koploper van de Eredivisie hebben gevoeld. Tot aan de meest besproken strafschop van dit seizoen leken de Eindhovenaren op Pole Position te komen in de eindsprint voor de titel in de Eredivisie. Maar de knop moet om en PSV zit weer in de rol van achtervolgers. Kan de regerend kampioen vanavond de druk weer verder opvoeren? Mijn naam is Dennis Korpel en ik zal live verslag doen van deze wedstrijd.

PSV Eindhoven
Met nog drie wedstrijden te gaan is het goed mogelijk dat de titel op doelsaldo gaat worden beslist. PSV staat wat dat betreft nog zes treffers achter koploper Ajax. Als beide ploegen de laatste drie wedstrijden winnen, gaat dat de beslissende factor zijn. Met Vitesse als tegenstander treft PSV vanavond een tegenstander die zelf ook nog volop in de strijd is, dus cadeau zal de thuisploeg het niet gaan krijgen. Toch liggen de Arnhemmers PSV wel goed, gezien de vier overwinningen in de laatste vier onderlinge confrontaties. In de aanloop naar deze wedstrijd had trainer Philip Cocu goed en slecht nieuws rondom zijn middenvelders. Andrés Guardado traint weer mee met de groep en kan vanavond weer bij de wedstrijdselectie aansluiten. Daar tegenover staat het wegvallen van Jorrit Hendrix. Tegen Roda JC viel hij geblesseerd uit met een knieblessure. Hendrix zal dit seizoen niet meer in actie komen.

Vitesse
Vitesse lijkt te snakken naar het einde van het seizoen. Na de winterstop kwam de ploeg slechts drie keer tot winst. Door de mindere reeks is de ploeg weggezakt naar de achtste plek, waarmee deelname aan de play-offs in gevaar komt. Niet alleen PEC Zwolle hijgt in de nek van Vitesse, ook ADO Den Haag, FC Groningen en sc Heerenveen loeren op misstappen van de Arnhemmers. Met een gat van slechts vier punten naar de drie laatstgenoemden, kan dit seizoen best nog wel eens in een grote deceptie eindigen. Ondanks dat sterke tegenstander is trainer Rob Maas niet van plan om zich te gaan verstoppen in Eindhoven. “Ik heb er zin in om een goed resultaat mee te nemen uit Eindhoven. Elke wedstrijd is voor ons nu een finale”. De finale van vandaag zal Vitesse moeten spelen zonder Arnold Kruiswijk (liesblessure) en Nathan (rugblessure).

De wedstrijd staat vanavond onder leiding van scheidsrechter Pieter Vink. De opstellingen van beide teams zijn vanaf ongeveer een uur voor aanvang van de hier te vinden.