1 : 0 Torinfos in de Ticker Tom van Weert 49. / Schot met rechts  (Rick Kruys)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Jeff Stans 54. / Penalty
2 : 1 Torinfos in de Ticker Michael de Leeuw 71. / Kopbal

90'
Zo vervelend als de eerste helft was, zo leuk was de tweede helft. Excelsior scoorde tien minuten na de rust twee keer en had daarna een half uur nodig om deze zege over de streep te trekken. Het inbrengen van De Leeuw bracht heel wat te weeg bij de bezoekers, maar dichterbij dan de aansluitingstreffer kwam FC Groningen niet meer.
90'
90'
Er komen nog minimaal drie minuten bij.
90'
Rusnák mag op de rand van de zestien een vrije trap nemen. Hij probeert het met een bal onder de muur door. Dat lukt, maar de bal gaat ook net naast het doel van Muyters langs.
86'
Gele kaart voor Oussama Idrissi (FC Groningen)
De tweede kaart uit frustratie. Idrissi maakt een aanvallende overtreding en wordt daarna heel erg boos. Net als De Leeuw eerder, krijgt hij geel voor protesteren.
85'
Wissel in bij SBV Excelsior -> Daryl van Mieghem
85'
Wissel uit bij SBV Excelsior -> Brandley Kuwas
84'
De Leeuw heeft de gelijkmaker op zijn schoen! De doelpuntenmaker krijgt de bal van Drost, die aan de linkerkant het gat in is gedoken. De Leeuw probeert de bal laag in de verre hoek te schuiven, maar mikt niet ver genoeg in de hoek, waardoor Muyters een kans heeft en de bal stopt.
82'
Wissel in bij FC Groningen -> Alexander Sørloth
82'
Wissel uit bij FC Groningen -> Danny Hoesen
82'
Wissel in bij SBV Excelsior -> Kevin Vermeulen
82'
Wissel uit bij SBV Excelsior -> Jeff Stans
79'
Gele kaart voor Michael de Leeuw (FC Groningen)
De Leeuw is furieus wanneer er weer een beslissing in het nadeel van zijn ploeg uitvalt. De scheidsrechter is het nu zet en geeft hem een kaart.
78'
Groningen heeft de volle druk erop bij Excelsior. De thuisploeg komt er niet meer uit en durft ook niet eens aan een counter te denken.
76'
Van Weert is er een paar minuten geleden uit het niets bij gaan zitten en kan niet meer verder. Hasselbaink, die afgelopen maandag nog twee keer trefzeker was voor Jong Excelsior, mag het laatste kwartier vol gaan maken voor de thuisploeg.
75'
Wissel in bij SBV Excelsior -> Nigel Hasselbaink
75'
Wissel uit bij SBV Excelsior -> Tom van Weert
71'
Doelpunt voor FC Groningen, 2:1 door Michael de Leeuw
Niet geheel verrassend komt deze treffer tot stand voor de invallers. Idrissi haalt van iets meer dan zestien meter goed uit en krult de bal tegen de paal. De rebound wordt door De Leeuw al vallend in het lege doel gekopt.
66'
Groningen is meer aanvallend gaan voetballen sinds de komst van Ce Leeuw. Nog altijd komende de bezoekers niet tot kansen, maar Groningen is wel veelvuldig aan de bal rondom de zestien van Excelsior.
62'
Gele kaart voor Luigi Bruins (SBV Excelsior)
Wanneer Rusnák op hoge snelheid voorbij Bruins snelt op het middenveld, ziet de middenvelder van Excelsior maar één oplossing en dat is vasthouden. De eerste gele kaart van de wedstrijd wordt daarna gelaten geaccepteerd.
58'
Wissel in bij FC Groningen -> Michael de Leeuw
58'
Wissel uit bij FC Groningen -> Juninho Bacuna
58'
Wissel in bij FC Groningen -> Oussama Idrissi
58'
Wissel uit bij FC Groningen -> Mimoun Mahi
56'
Gezien het lastige programma wat Excelsior voor de boeg heeft, is deze tussenstand zeer welkom. De drie punten die deze overwinning met zich mee zouden kunnen brengen, zorgen ervoor dat Excelsior in punten op gelijke hoogte met Willem II kan komen.
54'
Doelpunt voor SBV Excelsior, 2:0 door Jeff Stans
Stans is dit seizoen een zekerheidje vanaf elf meter. Hij schiet ze al het hele seizoen in dezelfde hoek. Laag in de rechter. Padt duikt de andere kant op en is dus kansloos.
53'
Kuwas krijgt een strafschop! Kuwas houdt de bal knap binnen en wordt daarna door Bacuna gehaakt. Dit kon niet anders dan een strafschop zijn.
49'
Doelpunt voor SBV Excelsior, 1:0 door Tom van Weert
Wie anders dan Tom van Weert scoort er voor Excelsior! Kruys snijdt de bal dwars door het centrum van de verdediging heen en zet daarmee Van Weert alleen voor de doelman. Met een snelle voetbeweging tikt hij de bal onder doelman Padt door voor de openingstreffer.
48'
De tweede helft kent al snel een potentieel gevaarlijke vrije trap voor Groningen, maar Mahi schiet deze veelbelovende bal in de muur.
46'
45'
Dit was een eerste helft waar bijna niemand zich over een week nog iets van zal kunnen herinneren. Twee zeer slordige ploegen die te langzaam spelen. Dit leverde amper kansen op en uiteraard daardoor ook geen treffers.
45'
42'
De ruimtes blijven enorm klein op het veld. Met name op het middenveld, waar het spel zich voornamelijk afspeelt, staat er amper iemand in een vrije ruimte.
38'
Gaat een van beide ploegen voor de rust nog iets aanvallends laten zien? Excelsior heeft qua mogelijkheden een voorzichtig overwicht, maar overtuigend is het allemaal nog niet vanavond.
34'
Bovenberg kopt uit een hoekschop maar net over het doel van Padt! Groningen komt hier goed weg.
32'
Twee van de drie ploegen die dit seizoen inmiddels al meer dan vierhonderd schoten tegen kregen, staan in deze wedstrijd op het veld. Maar hun reputatie doen ze in deze wedstrijd nog geen eer aan. De Graafschap is overigens de derde ploeg in dit rijtje.
28'
De eerste doelpoging van Groningen is daar! Mahi krijgt de val van Drost en besluit vanaf de rand van de zestien te schieten. De bal dwarrelt een beetje, maar is te recht op de doelman af om Muyters te verschalken.
27'
De wegdraaiende bal van Rusnák komt uit bij Bacuna. Hij weet zijn hoofd wel tegen de bal te krijgen, maar kracht en richting ontbreken. Uiteindelijk heeft Muyters een makkelijke vangbal.
26'
Groningen krijgt een hoekschop. Weten de bezoekers hier wel gevaar uit te stichten?
22'
Halverwege de eerste helft krijgt het publiek op Woudestein het ongetwijfeld nog niet warm van het vertoonde spel. De angst blijft regeren en risico's worden enorm vermeden.
17'
Ondanks het ogenschijnlijke overwicht heeft Groningen nog altijd geen kans weten te creëren. Excelsior weet Tom van Weert zo nu en dan wel te vinden, maar ook de thuisploeg is nog amper gevaarlijk geweest.
13'
Groningen begint steeds vroeger met druk zetten. Voornamelijk Rusnák is een enorme stoorzender voor de opbouw van de thuisploeg. Excelsior heeft er no geen antwoord op gevonden en komt hierdoor meer en meer onder druk.
10'
Excelsior probeert zo nu en dan tempo te maken, maar weet ondanks dat geen ruimte in de goede organisatie van FC Groningen te vinden. De thuisploeg is de bal op die momenten ook vaak snel weer kwijt.
7'
De openingsfase van deze wedstrijd kent weinig momenten die de samenvatting zullen gaan halen. Beide ploegen willen vandaag absoluut niet verliezen en nemen daardoor ook nog maar weinig risico.
3'
Na een rommelig begin lijkt Excelsior de eerste aanval op te gaan zetten. Bovenberg komt met een goede voorzet vanaf de vleugel, maar Van Weert kan voor het doel niet goed koppen. Zijn poging gaat hoog over.
1'
Nadat Mimoun Mahi in de wedstrijd tegen PSV vorig week al mocht invallen, maakt de aanvaller zaterdagavond tegen Excelsior na maandenlang blessureleed zijn rentree in de basis bij FC Groningen. Voor het eerst sinds de uitwedstrijd tegen NEC, eind oktober van het vorige jaar, start de oud-Spartaan weer aan de aftrap van een Eredivisie-wedstrijd.

Het inbrengen van Mahi is niet de enige verandering in de basisopstelling van FC Groningen. Ten opzichte van de wedstrijd tegen PSV zijn Simon Tibbling en Oussama Idrissi teruggezet naar de bank. Naast Mahi keert ook Albert Rusnák terug in de basis bij Erwin van der Looi.

Bij Excelsior zijn er twee wijzigingen in de basisopstelling terug te vinden. Aanvoerder Sander Fischer kreeg tegen AZ een rode kaart en wordt tegen Groningen vervangen door Jurgen Mattheij. In de aanval werd spits Tom van Weert vorige week nog geassisteerd door Stanley Elbers, vanavond is Brandley Kuwas zijn partner in de aanval.
Met het einde van het seizoen wat langzaam in zicht begint te komen, is de positie van Excelsior per week lastiger aan het worden. Met drie punten achterstand op de veilige plek 15, moet de ploeg uit Rotterdam De punten zijn broodnodig, maar Groningen zal ze vanavond niet cadeau gaan geven. Groningen heeft zelf namelijk nog uitzicht op een plek om play-off voetbal. Mijn naam is Dennis Korpel en ik zal live verslag doen van deze wedstrijd.

Excelsior Rotterdam
De knappe overwinning tegen NEC kon vorige week geen vervolg worden gegeven in het treffen met AZ. Naast de 2-0 nederlaag kreeg de ploeg ook te maken met een rode kaart van aanvoerder Sander Fischer, die vanavond dan ook vanaf de tribune zijn ploeg moet ondersteunen. Jurgen Mattheij zal zeer waarschijnlijk zijn plek over gaan nemen. Afgelopen maandag maakte Mattheij zijn rentree bij het tweede en is zodoende klaar voor zijn rentree bij de hoofdmacht. Trainer Alfons Groenendijk is duidelijk in wat hij vanavond van zijn ploeg verwacht. “Vorige week tegen AZ hebben we te weinig lef getoond in balbezit, dat moet tegen Groningen beter. Als je wilt scoren, moet je naar voren voetballen. Als we ons direct willen handhaven, wat nog steeds onze doelstelling is, moeten we nu echt punten gaan pakken.”

Bij Excelsior loopt het dit kalenderjaar nog niet op rolletjes, maar FC Groningen zit ook niet in een goede fase. De ploeg verloor de afgelopen vier wedstrijden op rij en gleed daardoor van de subtop af naar de middenmoot. Afgelopen week zette de club wel een belangrijke stap voor volgend seizoen, door Ernst Faber aan te stellen als de nieuwe hoofdcoach. Maar zulke beslissingen kunnen heen weerslag hebben op de prestaties in het huidige seizoen. Volgens trainer Erwin van der Looi heeft zijn ploeg de afgelopen week uitstekend getraind en ligt de focus volledig op de wedstrijd van vanavond. “We strijden voor de play-offs en Excelsior wil zich handhaven. We krijgen dus waarschijnlijk wel een hele mooie wedstrijd te zien”, aldus Van der Looi.

De wedstrijd staat vanavond onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük. De opstellingen van beide teams zijn vanaf ongeveer een uur voor aanvang van de aftrap hier te vinden.