13.03.2016 14:40

Groenendijk: "Zal heel spannend worden"

Alfons Groenendijk kijkt vanavond de kant toe hoe zijn SBV Excelsior het doet in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. (27-09-2015)
Alfons Groenendijk kijkt vanavond de kant toe hoe zijn SBV Excelsior het doet in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. (27-09-2015)

De strijd om degradatie is nog lang niet gestreden volgens Alfons Groenendijk. Zijn ploeg won zaterdagavond met 2-1 van FC Groningen en zag het gat met Roda JC en Willem II verkleinen. Beide ploegen verloren namelijk eerder dit weekend van respectievelijk De Graafschap (3-0) en AZ (0-2).

"Het is een opluchting, wederom. Altijd als je daar staat waar wij staan, doe je goeie zaken als je wint. Willem II heeft verloren, Roda heeft verloren, dus we hebben weer twee ploegen in het vizier. We gaan het spannend maken", gaf een tevreden Groenendijk aan voor de camera van de NOS.

Excelsior staat op dit moment nog wel aan de verkeerde kant van de streep, maar heeft nu evenveel punten als de Tilburgers. Roda JC staat een plaats daarboven en heeft drie punten meer. "Ik heb steeds gezegd dat we ons rechtstreeks willen handhaven", geeft de trainer van Excelsior zelfverzekerd aan.

Groenendijk besloot zijn pupillen te trakteren na de overwinning. "Wij hebben toch de laatste twee thuiswedstrijden gewonnen en dat geeft vertrouwen. Elke wedstrijd zal heel spannend worden, in die strijd zit je nu eenmaal de komende weken. Ik heb mijn spelers in ieder geval een daggie vrij gegeven. Ik zei: 'Jongens, tot maandag!'."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner