20:00 uur
NEC Nijmegen
2:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Tom van Weert 13. / Schot met rechts
2 : 0 Torinfos in de Ticker Tom van Weert 81. / Schot met rechts  (Adil Auassar)

90'
NEC kon in de tweede helft niet brengen wat men voor de rust wel kon. Excelsior speelde juist een tandje beter, waardoor de ploeg ook de beste kansen kreeg. Uiteindelijk was het Tom van Weer die ruim tien minuten voor tijd de wedstrijd op slot kon gooien door zijn tweede van de avond binnen te schieten.
90'
90'
Er komen nog minimaal drie extra minuten bij op Woudestein.
90'
Een publiekswissel voor de man van de wedstrijd vanavond. Met twee treffers bezorgd de spits hoogstpersoonlijk zijn ploeg weer eens drie punten.
89'
Wissel in bij SBV Excelsior -> Daryl van Mieghem
89'
Wissel uit bij SBV Excelsior -> Tom van Weert
85'
Wissel in bij SBV Excelsior -> Kevin Vermeulen
85'
Wissel uit bij SBV Excelsior -> Brandley Kuwas
81'
Doelpunt voor SBV Excelsior, 2:0 door Tom van Weert
Dit meot de beslissing zijn! Een slimme steekbal van Auassar in de zestien zet Van Weert alleen voor de doelman. De spits blijft koelbloedig, speelt Jones uit en knalt de bal daarna hard tegen de touwen.
80'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Jay-Roy Grot
80'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Wojciech Golla
78'
Santos heeft een slaande beweging richting Karami, waarna een heus opstootje ontstaat voor het uitvak. Kuipers heeft de slaande beweging niet gezien en bestraft beide aanstichters met een gele kaart.
77'
Gele kaart voor Christian Santos (NEC Nijmegen)
77'
Gele kaart voor Khalid Karami (SBV Excelsior)
75'
Excelsior staat al ruim een uur op voorsprong en telt de minuten af naar de eerste zege in dertien wedstrijden. Gaat de thuisploeg dit volhouden of weet NEC alsnog een gaatje te vinden in de goed staande defensie van de thuisploeg?
72'
Eindelijk weer wat actie! Nadat Ritzmeier wegglijdt, kan Kuwas zomaar doorlopen richting de zestien van NEC. Deze counter wordt bijna goed benut, maar het schot van Kuwas mist het doel van Jones op een haar.
67'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Marcel Ritzmaier
67'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Todd Kane
63'
Gele kaart voor Daan Bovenberg (SBV Excelsior)
Bovenberg breekt een snelle uitbraak van NEC op, nadat een aanval van de thuisploeg stuk is gelopen. Deze professionele overtreding komt hem op zijn tweede gele kaart van dit seizoen te staan.
62'
Het eerste kwartier van de tweede helft is wederom leuk om naar te kijken. Excelsior speelt beter dan in de laatste fase voor de rust, maar krijgt het wel beetje bij beetje weer lastiger. Een treffer kan momenteel aan beide kanten vallen.
59'
Wissel in bij SBV Excelsior -> Jeff Stans
59'
Wissel uit bij SBV Excelsior -> Stanley Elbers
56'
Van Weert komt net te laat inlopen op een lage bal van Bruins. De middenvelder draait de bal laag de zestien in, maar mikt de voet van zijn spits op een paar centimeter.
53'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Sam Lundholm
53'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Janio Bikel
48'
Excelsior komt goed uit de kleedkamer. Na een goed schot van Kuwas is nu Bovenberg met een kopbal gevaarlijk voor de thuisploeg. Beide spelers treffen echter geen doel, waardoor er voor NEC niet veel aan de hand is.
46'
45'
Het verschil tussen Excelsior en NEC is in deze eerste helft dat de thuisploeg in haar sterke fase wel tot scoren wist te komen, terwijl NEC niet verder kwam dan enkele afstandsschoten die het doel misten. De thuisploeg gaat dan ook met een voorsprong van de thee genieten.
45'
42'
Het is voor Excelsior momenteel alleen nog maar een kwestie van tegenhouden. NEC dringt aan, maar komt nog niet echt door de defensie heen. Een gelijkmaker zou echter wel recht doen aan het spelbeeld.
39'
Excelsior is in de eerste helft veel doelgerichter. NEC heeft het merendeel van de doelkansen, maar weet amper een schietpoging tussen de palen te krijgen. Alle schoten op doel van Excelsior waren ook daadwerkelijk een poging binnen het houtwerk.
37'
Santos mag een vrije trap nemen vanaf een interessante positie. Ondanks dat hij drie eigen mensen in de muur weet te poseren, krijgt hij zijn schot niet door de muur heen. Het Excelsior blok stopt de inzet en verdedigt daarna eenvoudig uit.
33'
Na het schot van Sleegers van ruim tien minuten geleden is het aanvallend gezien wat stil gevallen aan de kant van de bezoekers. Limbombe probeert het nu weer met een schot van afstand, maar de aanvaller mikt over het doel van Excelsior.
29'
Langzaam zakt de wedstrijd momenteel een beetje terug naar het niveau van de openingsfase. De slordigheden bij beide ploegen nemen weer toe, waardoor er over en weer veel balverlies is.
25'
Excelsior controleert de partij in eigen huis grote gedeeltes van het laatste kwartier. De thuisploeg loert op de ruimtes, maar geeft daardoor NEC zo nu en dan ook wat ruimte. Hierdoor blijft het een leuke wedstrijd om naar te kijken.
22'
Een heerlijk schot van Sleegers! Vanaf links trekt de buitenspeler naar binnen. Met rechts mikt hij de bal naar de verre hoek. Doelman Muyters moet zich strekken, maar weet met een mooie zweefduik de bal uit zijn doel te houden.
20'
Na tien matige openingsminuten is de wedstrijd de laatste tien minuten wel goed op gang gekomen. Excelsior speelt, geholpen door de voorsprong, een goede wedstrijd, maar ook NEC laat zich veelvuldig aan de bal zien en verstopt zich niet.
16'
Weer van Weert! Kuwas laat de bal met een slim overstaptje lopen, waardoor zijn spits in de zestien aan de bal komt. Hij wordt kort gedekt, waardoor hij snel moet handelen. Zijn schot is wel op doel, maar niet moeilijk genoeg voor Jones.
13'
Doelpunt voor SBV Excelsior, 1:0 door Tom van Weert
Op het middenveld springt de bal van de voet bij Santos. Van Weert pikt de bal op rond de cirkel en sprint ermee naar voren. Met teamgenoten links en rechts van hem verwacht iedereen een pas, maar de spits schiet de bal er met rechts fantastisch in.
12'
De eerste corner van Excelsior is een makkelijke prooi voor doelman Jones. De bal draait bij de tweede paal in, waar de keeper deze eenvoudig uit te lucht kan plukken.
10'
Na tien minuten spelen is daar de eerste echte kans deze wedstrijd. Leiwakabessy komt aan de linkerkant mee op zetten en trekt de bal goed terug naar Limbombe. De spits kan met rechts de bal vrij inschieten, maar schuift de bal te scherp naar de tweede paal en ziet deze naast rollen.
7'
De openingsfase van deze belangrijke wedstrijd is erg rommelig. Verliezen is voor beide partijen vandaag eigenlijk geen optie en dat heeft zijn weerslag op het spel.
4'
De eerste hoekschop van de wedstrijd is voor de bezoekers. Een voorzet vanaf de rechterkant van de vort van Appiah wordt door Bovenberg over zijn eigen achterlijn gewerkt. De corner die volgt is ongevaarlijk.
1'
De rookdampen van de sfeeractie zijn nog niet allemaal uit het stadion getrokken, maar de wedstrijd is wel netjes op tijd begonnen in Rotterdam.
1'
Bij Elkaar opgeteld kwamen Excelsior en NEC Nijmegen al zestien wedstrijden niet tot winst. De laatste vier speelrondes kwamen beide ploegen niet verder dan twee gelijke spelen en twee nederlagen. Allebei snakken ze duidelijk naar een zege. Wie weet op Woudestein weer eens de drie punten te pakken vanavond? Mijn naam is Dennis Korpel en ik zal live verslag doen van deze wedstrijd.

Excelsior
7 november. Op bezoek bij Willem II. Dat was de laatste wedstrijd waarin de ploeg uit Rotterdam voor het laatst tot winst wist te komen. De Kralingers spelen echt niet wekelijks minder goed dan de tegenstanders, maar het maken van doelpunten is zo’n probleem dat de zege maar niet binnen gehengeld kan worden. Trainer Alfons Groenendijk heeft echter nog altijd goede hoop. De oefenmeester is dan ook vastberaden het degradatiespook te verjagen. “Ons doel is het om ons de komende weken veilig te gaan spelen. Het wordt mentaal zwaar, maar daarom is het belangrijk dat we achter elkaar blijven staan”. Excelsior moet het in eigen huis doen zonder Bas Kuipers, die door zijn vijfde gele kaart in de competitie geschorst is tegen NEC. Naast de verdediger zijn ook de doelmannen Filip Kurto en Alessandro Damen niet van de partij. Beide keepers kampen met blessures.

NEC heeft het dit seizoen lastig in uitwedstrijden. In het eerste deel van de competitie kwam de ploeg buitenshuis nog drie keer tot een zege, maar de laatste zes uitwedstrijden lukte dat niet. Na drie nederlagen speelde de ploeg de laatste drie uitwedstrijden gelijk in de Eredivisie. In die reeks van zes wedstrijden kwam de ploeg van trainer Ernst Faber slechts tot drie treffers. Faber erkent dit probleem ook. “Vooral in uitwedstrijden moeten we het beter gaan doen. In dat opzicht is deze wedstrijd dan ook zeer belangrijk voor ons. Deze wedstrijd is voor ons cruciaal. Hierna weten we of we nog ergens om kunnen strijden, of dat we gaan afhaken”.

De wedstrijd staat vanavond onder leiding van scheidsrechter Björn Kuipers. De opstellingen van beide teams zijn vanaf ongeveer een uur voor aanvang van de aftrap hier te vinden.