04.03.2016 15:40

Update: NEC vecht schorsing Santos aan

Christian Santos is voor vier wedstrijden geschorst, waarvan één voorwaardelijk. De aanvaller vocht deze straf aan en ging naar de tuchtcommissie van de KNVB. De commissie honoreerde echter vrijdagochtend het verzoek van de aanklager betaald voetbal.

In de 2-0 verloren wedstrijd tegen Excelsior maakte de Venezolaan een slaande beweging richting tegenstander Khalid Karami. Deze overtreding werd door het arbitrale trio niet waargenomen, waardoor Santos alsnog gestraft kan worden voor de fout. Beide spelers kregen wel geel, maar dat was om een andere reden dan de slaande beweging. Karami ging namelijk verhaal halen bij Santos.

Alle tv-beelden zijn door de tuchtcommissie bekeken en alle verklaringen omtrent de hoofdrolspelers doorgenomen. Op basis daarvan is besloten dat Santos een slaande beweging maakte richting Karami. Tegen Heracles, Ajax en ADO Den Haag moet de aanvaller vanaf de tribune toekijken.

 

UPDATE: NEC gaat in beroep tegen schorsing Santos

NEC Nijmegen is het niet eens met de straf van Christian Santos en de club heeft besloten om in hoger beroep te gaan. Dat laat de club weten op de officiële website. Santos kreeg vier wedstrijden schorsing opgelegd waarvan één voorwaardelijk.

NEC ging al eerder niet akkoord met het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal. Nu de tuchtcommissie heeft laten weten de strafmaat te behouden, treedt NEC hiertegen in hoger beroep. Santos mag nu aankomend weekend wel in actie komen tegen Heracles Almelo.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner