1 : 0 Torinfos in de Ticker Lewis Baker 45. / Penalty
2 : 0 Torinfos in de Ticker Abiola Dauda 68. / Schot met rechts  (Kevin Diks)
3 : 0 Torinfos in de Ticker Nathan 80. / Schot met rechts  (Rochdi Achenteh)

90'
Uiteindelijk werd het een makkelijke avond voor Vitesse. Ondanks dat de ploeg ook in de tweede helft soms wat ruimte weg gaf, bleef Vitesse continu de bovenliggende partij. Na de 2-0 van Dauda was de wedstrijd ook beslist. De bezoekers die aanwezig waren werden uiteindelijk nog verwend met een leuke invalbeurt van Nathan. De behendige Braziliaan beloonde zichzelf met de mooiste treffer van de avond, door de bal uitstekend in de verre hoek te krullen.
90'
90'
Na overleg met de medische staf besluit Leerdam niet verder te spelen. In de blessuretijd dus ook Vitesse met een man minder.
90'
Leerdam laat zich buiten het veld behandelen. Tien tegen tien nu dus binnen de lijnen.
90'
Ook bij Vitesse een blessuregeval. Leerdam heeft last van zijn hamstring. Vitesse heeft al wel drie maal gewisseld. Kan de verdediger de wedstrijd nog wel uitspelen?
88'
Dijkhuizen is in een verdedigende actie door zijn enkel gegaan en kan niet verder. Gelukkig heeft Roda nog een wissel achter de hand, waardoor het numerieke ondertal niet nog groter wordt.
87'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Daryl Werker
87'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Henk Dijkhuizen
85'
De bal komt nu niet in de buurt van Kashia maar wordt door een van zijn ploeggenoten vanuit een kleine ruimte over het doel gekopt.
84'
Maar weer eens een hoekschop voor Vitesse. Gaan we nog een kop doelpunt van Kashia zien vanavond?
81'
Wissel in bij Vitesse -> Mohammed Osman
81'
Wissel uit bij Vitesse -> Marvelous Nakamba
80'
Doelpunt voor Vitesse, 3:0 door Nathan
Dit schot van Nathan is wel goed. Ongeveer vanaf dezelfde plek krult hij de bal nu met zijn rechterbeen wel om Van Leer heen.
77'
Nathan speelt Paulissen door de benen op rechts en schiet vervolgens op doel. Hij is echter zo onder de indruk van zijn actie, dat zijn schot matig is.
76'
Bij Vitesse is de aanvalsdrang na de 2-0 een beetje gaan liggen. De slordigheidjes uit de eerste helft keren ook weer terug bij de thuisploeg.
73'
Wissel in bij Vitesse -> Arnold Kruiswijk
73'
Wissel uit bij Vitesse -> Kevin Diks
73'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Nathan Rutjes
73'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Rostyn Griffiths
71'
Met deze tweede treffer is de wedstrijd wel binnen voor Vitesse. Het is aan alles te merken dat het vertrouwen bij Roda op een goede afloop nu verdwenen is.
69'
Wissel in bij Vitesse -> Nathan
69'
Wissel uit bij Vitesse -> Milot Rashica
68'
Doelpunt voor Vitesse, 2:0 door Abiola Dauda
Na een aantal goede kansen in de eerste helft scoort Dauda nu wel! Een goed steekbal van Diks wordt op waarde geschat door de spits. Hij loopt goed en schiet de bal met rechts in één keer achter Van Leer.
64'
Weer een schot van Rashica. Ditmaal met links. Hij raakt hem te vol, waardoor de bal niet naar de verre hoek krult, maar voorlangs gaat.
63'
Ondanks dat Roda met een man minder speelt, krijgt de ploeg opvallend vaak de ruimte in de omschakeling. Vooralsnog doen de bezoekers er echter niets mee.
60'
Rashica krijgt een goede kans op de 2-0. Hij wordt aan de rechterkant weggestuurd en heeft veel ruimte. Hij mikt echter recht op de doelman, waardoor het slechts 1-0 blijft.
57'
Room stopt een schot met zijn gezicht! Een venijnig stuiterend schot verrast de doelman van Vitesse bijna. De bal komt tegen zijn gezicht aan waarna hij door zijn verdedigers verder wordt geholpen.
54'
Nu kopt Kashia tegen de lat! Na de uitverdedigde corner geeft Baker de bal weer perfect voor op Kashia. De verdediger, die daar toch nog stond, laat Van Leer nu wel kansloos, maar kopt hard tegen de lat.
53'
Weer een goede kopbal van Kashia uit een corner. En weer weer Van Leer zijn handen achter de bal te krijgen.
50'
In de eerste vijf minuten trekken beide ploegen het tempo van het laatste kwartier voor rust door. Het is nog niet heel sprankelend na de rust.
47'
Dijkhuizen speelt bij Roda nu op de linksback positie en Noor neemt zijn plek aan de rechterkant over. De ingevallen Paulissen gaat op het middenveld spelen.
46'
Roda haalt er een spits af en probeert daarmee de organisatie achterin te herstellen, na het rood voor Van Peppen.
46'
46'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Mitchel Paulissen
46'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Anco Jansen
45'
Een zeer aantrekkelijke eerste helft. Voornamelijk de eerste 25 minuten waren spectaculair. Roda begon goed met een snelle kans waarin het de paal raakte. Daarna nam Vitesse direct het initiatief over. De thuisploeg verdiende ook de voorsprong, maar verkregen die uiteindelijk in de blessuretijd pas. Op de doellijn haalde Van Peppen in een reflex de bal uit het doel, waardoor hij met rood naar de kant moest. Baker bleef rustig en scoorde zijn eerste doelpunt voor Vitesse.
45'
45'
Gele kaart voor Henk Dijkhuizen (Roda JC Kerkrade)
Drukke minuten voor Braamhaar. Rashica is Dijkhuizen voorbij, maar de verdediger vangt hem en en incasseert geel.
45'
Doelpunt voor Vitesse, 1:0 door Lewis Baker
Baker mikt de bal laag in de hoek, de doelman duikt de andere kant op en is kansloos. Vitesse verdient op voorsprong.
45'
Rode kaart voor Ard van Peppen (Roda JC Kerkrade)
Kashia kopt een hoekschop goed in, maar Van Leer redt. De bal wordt vervolgens door Van Peppen met zijn hand uit het doel getikt. Rood en een strafschop.
41'
Gele kaart voor Anco Jansen (Roda JC Kerkrade)
Tijdens een veelbelovende aanval van Roda staat scheidsrechter Braamhaar in de weg en breekt de aanval op. Jansen is woest en gaat tekeer tegen de leidsman, wat hem op een gele kaart komt te staan.
38'
Nog ruim vijf minuten in de eerste helft. Komt er voor de rust nog een doelpunt, die deze wedstrijd ook absoluut heeft verdiend?
35'
Doordat Vitesse nog steeds iets rustiger aan doet en ook iets onzorgvuldiger wordt, komt Roda meer in de wedstrijd. De thuisploeg blijft wel de betere ploeg, maar het overwicht is niet meer zo groot als aan het begin van de wedstrijd.
33'
Rashica, die al een tijdje niet bij het spel betrokken was, probeert het nu eens van afstand, Hij raakt de bal teveel met zijn buitenkant, waardoor deze afzwaait.
31'
Leerdam gaat bij de eerste paal net onder de bal door. Waar de voorzet prima is, vergeet de verdediger naar de bal te springen.
30'
Ondertussen voetbalt Vitesse de laatste minuten enkele corners bij elkaar. Kan de thuisploeg uit deze hoekschop gevaarlijk worden?
29'
Vitesse lijkt even een versnelling terug te hebben geschakeld, Na het overweldigende begin doet de thuisploeg het nu iets rustiger aan, wellicht om weer even op kracht te komen.
25'
Het is heel even rustig in Arnhem. Beide ploegen weten al een paar minuten niet gevaarlijk te worden, wat uitzonderlijk is in dit eerste half uur.
22'
Na een kwart wedstrijd is het nog altijd 0-0. Wat eigenlijk onbegrijpelijk is, gezien de kansen die er zijn geweest voor beide ploegen.
20'
Uit het niets lijkt Roda ineens weer gevaarlijk te worden. De ploeg komt er sporadisch uit, maar doet dan dan wel met veel man. Ook hier was de laatste bal net niet zorgvuldig, anders staan de bezoekers met vier man vrij in de zestien van Vitesse.
17'
Vitesse blijft heer en meester in eigen huis. De Arnhemmers komen er in de laatste fase nog wat moeilijk doorheen, maar de 1-0 lijkt een kwestie van tijd.
13'
De poging van Baker is niet onaardig, maar de jongeling mikt de bal net te hoog. Van Leer hoeft niet in te grijpen.
12'
Vitesse mag op een kleine 25 meter een vrije trap nemen na een overtreding op Brown. Baker staat achter de bal.
10'
Weer een grote kans voor Dauda! Wederom komt hij op een voorzet vanaf rechts goed weg bij zijn man. Hij schiet dit keer ook aardig in, maar mikt recht op de doelman.
7'
Vitesse jaagt na de snelle kans van Roda nadrukkelijk op de eerste treffer. Roda is er na die bliksemstart niet meer aan te pas gekomen.
4'
En ook meteen een goede kans voor Vitesse. Dauda komt in een soortgelijke positie, maar heeft meer last van de verdediger in zijn rug. Dauda krijgt de bal niet goed op zijn voet en ziet de bal over het doel heen gaan.
2'
Roda raakt de paal! Wat een kans direct voor Noor. Jansen komt op links makkelijk zijn man voorbij en voor het doel komt Noor voor zijn man. Hij lijkt de bal simpel binnen te tikken, maar raakt de binnenkant van de paal. Pech voor Roda.
1'
Vitesse heeft afgetrapt en heeft daarmee de tweede speelronde van dit seizoen in gang gezet.
1'
Opstellingen:
Abiola Dauda start op vrijdagavond in de spits bij Vitesse. De basisplaats van de aanvaller is opvallend, aangezien eerder deze week de berichten naar buiten kwamen dat hij mag vertrekken uit Arnhem. Door de schorsing van Denys Oliynyk krijgt Dauda in de tweede wedstrijd van het seizoen toch weer een kans.

Roda JC start exact hetzelfde als in de eerste wedstrijd van het seizoen tegen Heracles. Zowel de elf spelers in de basis als de zeven spelers op de bank komen exact overeen. Voor trainer Darije Kalezić was er ook geen reden om te wisselen, gezien de goede prestatie en knappe overwinning van zijn team.
Voetbalminnend Nederland is nog aan het bijkomen van al het moois wat men in de eerste speelronde kreeg voorgeschoteld, maar vanavond gaat speelronde twee alweer van start. Kan Roda JC als promovendus direct de tweede zege van het seizoen bijschrijven, of weet Vitesse de drie punten in eigen huis te houden? Mijn naam is Dennis Korpel en ik zal live verslag doen van deze wedstrijd.

Vitesse
Na de twee leerzame wedstrijden in de Europa League tegen Southampton, was de competitiestart van de ploeg uit Arnhem toch enigszins teleurstellend. Ondanks dat de ploeg een 1-0 achterstand wist om te buigen in een gelijkspel, was trainer Peter Bosz niet helemaal tevreden over het verloop van de wedstrijd. Volgens de trainer kon er een deel van zijn onvrede worden afgeschoven op de jeugdigheid en het feit dat de jonge jongens nog veel te leren hebben. Een nieuwe les in die opleiding wacht vanavond, wanneer het gepromoveerde Roda JC op bezoek komt. Vitesse moet het in ieder geval doen zonder Denys Oliynyk, die zijn schorsing na de elleboogstoot heeft geaccepteerd. Ook kan Bosz nog niet beschikken over nieuweling Maikel van der Werff, die nog niet volledig is hersteld van zijn blessure

Roda JC
Statistisch gezien gaat dit een hele moeilijke avond worden voor Roda JC. Vitesse is in eigen huis met een sterke reeks bezig, terwijl Roda JC de laatste drie eerste uitwedstrijden van het seizoen in de Eredivisie niet wist te winnen. In het seizoen dat de ploeg uit Kerkrade degradeerde scoorde het in de laatste zeven uitwedstrijden slechts drie doelpunten. Maar de eerste drie punten van dit seizoen moeten de ploeg van trainer Darije Kalezić het nodige vertrouwen geven. In de seizoensopener draaide zijn ploeg een vroege achterstand knap om in een 3-1 overwinning. Vooral Edwin Gyasi, die afgelopen wintert overkwam van Heracles Almelo, maakte bij de Limburgers een uitstekende indruk.

De wedstrijd staat vanavond onder leiding van scheidsrechter Eric Braamhaar. De opstellingen van beide teams zijn vanaf ongeveer een uur voor aanvang van de aftrap hier te vinden.