13.08.2015 15:29

Vitesse-aanwinst niet fit voor duel met Roda

Vitesse moet het in de competitiewedstrijd tegen Roda JC nog even zonder verdediger Maikel van der Werff doen. Hij ontbreekt, net als Sheran Yeine en de geschorste Denys Oliinyk.

"Het gaat weliswaar steeds beter met Maikel, maar voor vrijdag wil ik nog geen risico met hem nemen", zei trainer Peter Bosz donderdagmiddag. "Sheran heeft maandag na enkele weken weer wedstrijdminuten in de benen. Voor hem geldt hetzelfde. Hij komt er aan, maar tegen Roda JC nog niet."

Vitesse staat bekend om het goede positiespel en goede voetbal. Bosz geeft echter aan dat hij zijn team opnieuw moet opbouwen. "Vorig seizoen speelden we zeer dominant voetbal, maar ook dat kostte tijd. Het is niet reeël om dit nu al te verlangen van deze spelersgroep. We willen zeker weer zo dominant en aanvallend voor de dag komen. Daar werken we dagelijks hard aan. Per wedstrijd willen we toe naar een hoger niveau."

Bij Roda acht trainer Darije Kalezić zijn ploeg zeker niet kansloos. "Zij zijn een ploeg die weer vanaf nul moet beginnen, er zijn veel veranderingen in het elftal. Anderzijds hebben ze een ander kaliber spelers dan de meeste clubs in Nederland. Het barst bij hun van de kwaliteit.'' Kalezić kan, net als in de gewonnen seizoensopener tegen Heracles Almelo, niet beschikken over Bart Biemans en Nayib Lagouireh.

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner