15.08.2015 12:53

Verliezend Roda JC ziet aanknopingspunten

De nieuwe trainer van Roda JC, Darije Kalezić (m.), staat klaar met zijn spelers op de eerste training van Roda JC. (29-06-2015)
De nieuwe trainer van Roda JC, Darije Kalezić (m.), staat klaar met zijn spelers op de eerste training van Roda JC. (29-06-2015)

Darije Kalezić ziet dat er aanknopingspunten zijn na de nederlaag van Roda JC Kerkrade tegen Vitesse (3-0). De club uit Kerkrade verloor op het oog kansloos, maar de oefenmeester raakt niet in paniek.

Vlak voor rust kreeg linksback Ard van Peppen de rode kaart en mede daardoor kon Roda nooit echt een vuist maken. Van Peppen maakte hands in de eigen zestien. Een penalty en met tien man de wedstrijd uitspelen was het gevolg. Kalezić neemt zijn spelers niks kwalijk. "Als je nu een half uur na de wedstrijd analyseert dan klopt het dat hij het beter niet had kunnen doen, maar op dat moment moet je in een split second handelen. Het was een reflex", aldus de trainer tegen de NOS.

De trainer van de Limburgers was tevreden met het spel van zijn team. "Al met al concludeer ik dat ik weer een Roda heb gezien waar ik, en de fans waarschijnlijk ook, me mee kan identificeren. Ik heb zeker genoeg aanknopingspunten gezien", aldus de oefenmeester. "Zelfs met tien man hebben we na rust nog wel wat kansjes gehad, maar uiteindelijk heeft de individuele klasse van Vitesse het verschil gemaakt. Ik heb een paar heel mooie doelpunten gezien. Zeker die 3-0", aldus de oud-PSV trainer die zag dat Nathan een bal in de verre hoek krulde. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner