FC Groningen
1:5
0 : 1 Torinfos in de Ticker Oussama Idrissi 13. / Schot met rechts
0 : 2 Torinfos in de Ticker Oussama Idrissi 44. / Schot met rechts
1 : 2 Torinfos in de Ticker Richairo Živković 60. / Schot met links  (Sofyan Amrabat)
1 : 3 Torinfos in de Ticker Danny Hoesen 66. / Schot met rechts  (Oussama Idrissi)
1 : 4 Torinfos in de Ticker Tom van Weert 80. / Schot met rechts
1 : 5 Torinfos in de Ticker Danny Hoesen 90. / Schot met rechts  (Hans Hateboer)

90'
90'
Doelpunt voor FC Groningen, 1:5 door Danny Hoesen
Het is typerend voor de avond. Eenvoudig mag FC Groningen combineren en met een voorzet van Hateboer op Hoesen wordt de eindstand op 1-5 gezet.
84'
Wissel in bij FC Groningen -> Etiënne Reijnen
84'
Wissel uit bij FC Groningen -> Ruben Jenssen
83'
De fans van FC Utrecht laten duidelijk merken dat ze niet tevreden zijn met het spel van de Domstedelingen. Is hier een serieuze crisis op komst?
82'
Wissel in bij FC Groningen -> Albert Rusnák
82'
Wissel uit bij FC Groningen -> Mimoun Mahi
80'
Doelpunt voor FC Groningen, 1:4 door Tom van Weert
Wederom slordig verdedigen van FC Utrecht. Tom van Weert mag tot twee keer toe op doel schieten. Bij de tweede poging is het raak. Het eerste doelpunt van Tom van Weert in dienst van FC Groningen.
78'
Een sterke poging van Haller. De Fransman ontvangt de bal op de rand van het strafschopgebied en schiet meteen snoeihard op doel. Helaas voor Utrecht treft hij het zijnet.
75'
Beide clubs wisselen. Willem Janssen is nu toch in het veld gekomen. Utrecht lijkt daarmee wat aanvallender te gaan voetballen, want verdediger Leeuwin heeft voor hem het veld verlaten.
75'
Wissel in bij FC Utrecht -> Willem Janssen
75'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Ramon Leeuwin
75'
Wissel in bij FC Groningen -> Tom van Weert
75'
Wissel uit bij FC Groningen -> Bryan Linssen
73'
Ayoub en Barazite lijken elkaar goed te vinden op het middenveld, maar veel rendement levert het nog niet op.
70'
Bizar! Hateboer krijgt op de rechterflank de bal, halverwege het veld. Hij mag zomaar opstomen zonder aangepakt te worden door een verdediger van FC Utrecht. Hateboer schiet vanaf de rand van het strafschopgebied op doel, maar mist.
66'
Doelpunt voor FC Groningen, 1:3 door Danny Hoesen
Een prachtige counter van FC Groningen. Idrissi stuurt Hoesen weg met een lange bal. Hoesen blijft koeltjes, omspeelt de keeper en maakt er 1-3 van.
65'
Wissel in bij FC Utrecht -> Tafari Moore
65'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Robin van der Meer
61'
Doelpunt voor FC Utrecht, 1:2 door Richairo Živković
Een mooie combinatie door het hart van de verdediging van FC Groningen. Zivkovic krijgt een fijne pass van Amrabat en hoeft alleen nog maar de keeper te passeren. Utrecht weer terug in de wedstrijd.
58'
De eerste wissel van de wedstrijd is aan de kant van de thuisploeg. Joosten verlaat het veld voor Barazite.
58'
Wissel in bij FC Utrecht -> Nacer Barazite
58'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Patrick Joosten
57'
Živković wil richting Padt, maar raakt de bal met zijn arm en wordt teruggefloten door Higler.
54'
Padt bokst een hoekschop van Utrecht zijn strafschopgebied uit. FC Utrecht gaat op jacht naar de aansluitingstreffer.
51'
Jenssen met een actie richting het doel van Ruiter. Hij verslikt zich uiteindelijk in de zijn eigen bewegingen en de Utrecht-doelman mag en doeltrap nemen.
50'
Weer stoomt Hateboer op en Van der Meer moet in actie komen. Hij geeft wel een hoekschop weg aan de bezoekers.
47'
Inmiddels lopen er wel een aantal spelers warm. Onder meer Willem Janssen en Nacer Barazite melden zich aan de zijlijn namens FC Utrecht.
46'
De tweede helft is begonnen in Utrecht. Beide trainers hebben nog niet gewisseld.
46'
45'
FC Groningen is bijzonder effectief. De bezoekers leiden bij de rust met 0-2 in Utrecht. Idrissi maakte al vroeg gebruik van een fout van Leeuwin en zorgde voor de 0-1. Even later was Linssen met een hakje dicht bij de tweede treffer, maar zijn poging vloog tegen de lat. Vlak voor de pauze maakte Idrissi zijn tweede goal. Hij passeerde drie verdedigers en schoot hard raak.
45'
44'
Doelpunt voor FC Groningen, 0:2 door Oussama Idrissi
BOEM! Wat een goal van Idrissi! Hij wordt niet aangepakt door de verdediger van FC Utrecht en schiet bijzonder fraai raak. 0-2!
41'
Nu kegelt Hateboer de bal van ver richting het Utrecht-doel. Doelman Ruiter hoeft echter niet in actie te komen.
39'
Hateboer met een rush over de rechterkant, maar zijn voorzet bereikt geen ploeggenoot. Mahi probeert er nog het beste van te maken, uiteindelijk wordt het een doeltrap.
36'
En daar is zo'n tegenaanval! Mahi loopt drie man zomaar voorbij en haalt hard uit. Doelman Ruiter bokst de bal weg.
36'
FC Groningen houdt het veld klein en laat FC Utrecht aan de bal. De bezoekers loeren op de counter via hun snelle buitenspelers.
32'
Strieder met een schuiver! Haller legt de bal klaar voor de middenvelder, maar zijn poging laat doelman Padt niet zweten.
30'
FC Groningen is plotseling weg met drie man. Idrissi probeert mee te geven aan de mee opgekomen Hateboer, maar zijn pass laat te wensen over.
29'
De Galgenwaard schreeuwt om een vrije trap als Ayoub een beuk krijgt. Scheidsrechter Higler wuift het voorval wederom weg.
27'
Daar is Troupée weer. De rechtsback stoomt keer op keer richting het doel van Padt en besluit nu maar eens uit te halen. Zijn poging met links vliegt ruim naast het doel.
24'
Op de lat! Davidson haalt uit en Linssen verlengt die poging met de hak. Ruiter ziet de bal tot zijn grote opluchting bovenop de lat terechtkomen.
22'
Larsen grijpt goed in met Haller in zijn rug. De spits komt niet bij de bal en de verdediger van FC Groningen ramt het leder hard weg.
20'
Nu slingert Leeuwin de bal voor richting Haller. De aanvoerder van FC Utrecht duwt opzichtig in de rug en wordt teruggefloten door arbiter Higler.
19'
FC Utrecht gaat op zoek naar de gelijkmaker. Met name rechtsback Troupée wordt vooralsnog veel gezocht door zijn ploeggenoten. Veel gevaar levert dat nog niet op.
16'
De supporters in Utrecht zijn niet blij met Leeuwin. De verdediger wordt bij ieder balcontact uitgefloten door zijn eigen fans.
13'
Doelpunt voor FC Groningen, 0:1 door Oussama Idrissi
Plotseling is daar de 0-1! Leeuwin levert de bal zomaar in bij Idrissi en de aanvaller van FC Groningen weet daar wel raad mee! Oog in oog met Ruiter faalt hij niet. 0-1!
11'
Haller wint in de lucht en bezorgt de bal bij Ayoub. Zijn poging gaat huizenhoog over het doel van Padt.
9'
Mahi draait goed weg in de zestien van FC Utrecht. Voordat de buitenspeler op doel kan schieten glijdt Troupée de bal over de achterlijn. De corner belandt uiteindelijk in de handen van Ruiter.
6'
Živković denkt weg te zijn, maar wordt aangetikt door Davidson. Scheidsrechter Higler ziet er echter geen vrije trap in en geeft een doeltrap aan FC Groningen.
5'
Nu melden de bezoekers zich op de helft van FC Utrecht. Troupée is slordig achterin en geeft een hoekschop weg. Die corner levert niets op voor FC Groningen.
3'
En daar is de eerste poging van FC Utrecht. Živković draait zich vrij en schiet de bal in de handen van FC Groningen-doelman Padt.
3'
De thuisploeg gaat direct op zoek naar het doel van Padt. FC Groningen wordt vastgezet op de eigen helft.
1'
We zijn begonnen in Utrecht! FC Utrecht en FC Groningen gaan op jacht naar hun eerste zege van dit seizoen.
1'
FC Utrecht en FC Groningen gaan vrijdagavond op jacht naar hun eerste overwinning van dit seizoen. De thuisploeg treedt in eigen huis aan met Sébastien Haller en Richairo Živković in de voorhoede. Achterin spelen onder meer Robin van der Meer en Menno Koch. De bezoekers uit Groningen spelen met veel creatieve spelers. Zo hebben Mimoun Mahi, Oussama Idrissi en Bryan Linssen een basisplaats.
De zesde speelronde in de Eredivisie wordt vanavond geopend door FC Utrecht en FC Groningen. Beide teams zijn bijzonder matig begonnen aan het nieuwe seizoen en gaan in Utrecht op zoek naar hun eerste overwinning van het seizoen. Welke spelers er door trainers Erik ten Hag en Ernest Faber het veld in worden gestuurd, wordt ongevuur een uur voor aanvang van het duel bekendgemaakt. De opstellingen zullen dan verschijnen onder het kopje wedstrijddetails.

Slechte start
FC Utrecht en FC Groningen zijn zoals gezegd slecht begonnen aan het nieuwe seizoen in de Eredivisie. Na vijf speelronde zijn beide clubs nog op zoek naar hun eerste zege. FC Utrecht heeft drie keer gelijk gespeeld en staat met drie punten op de vijftiende plaats. Tegenstander FC Groningen staat nog wat lager. De ploeg van Faber verloor drie keer en speelde twee keer gelijk. Zodoende staan zij met twee punten op de zeventiende plaats. De vorige speelronde speelden beide ploegen met 1-1 gelijk. FC Utrecht pakte in blessuretijd een punt op bezoek bij PEC Zwolle terwijl FC Groningen in eigen huis genoegen moest nemen met een gelijkspel tegen promovendus Sparta Rotterdam.

Sébastien Haller
Ondanks de matige competitiestart gloort er licht aan de horzin bij FC Utrecht. Sterspeler Sébastien Haller is namelijk nog altijd actief in de Domstad. Hij stond afgelopen zomer in de belangstelling van meerdere buitenlandse clubs, maar is nog altijd speler van FC Utrecht. In de eerste duels van de nog jonge competitie liet Haller direct van zich spreken. Hij scoorde in de eerste vijf duels al vier doelpunten. De rest van zijn ploeggenoten scoorden bij elkaar nog twee doelpunten. FC Groningen scoorde in de eerste vijf wedstrijden ook vier goals. De ploeg uit het noorden moest wel al twaalf doelpunten slikken, het meeste van alle clubs tot nu toe.