15.09.2016 16:40

Ten Hag eist progressie: "Pro-actiever zijn"

Erik ten Hag, kersvers trainer van het jaar in de Eredivisie, zit vol met spanning voor de laatste competitiewedstrijd van het seizoen tegen AZ. (08-05-2016)
Erik ten Hag, kersvers trainer van het jaar in de Eredivisie, zit vol met spanning voor de laatste competitiewedstrijd van het seizoen tegen AZ. (08-05-2016)

Erik ten Hag is het seizoen teleurstellend begonnen bij FC Utrecht. De oefenmeester weigert voorlopig veel waarde te hechten aan de plaats op de ranglijst. Ten Hag wil de komende tijd verbetering zien bij zijn ploeg.

Vrijdagavond ontmoet FC Utrecht in de eigen Galgenwaard FC Groningen. Beide ploegen hebben na vijf speelronden nog geen overwinning geboekt. "Ik kijk veel verder dan die ranglijst. Daarvan worden we niet onrustig. We hebben de potentie, maar we moeten het zelf afdwingen. Niemand gaat ons erbij helpen. Daarvan moeten we doordrongen zijn. We moeten doortastender zijn", aldus de oefenmeester.

"Het gaat erom dat we pro-actiever zijn. We zijn nog te reactief. Neem bijvoorbeeld PEC Zwolle-uit, de eerste helft. We controleerden de wedstrijd. Dan moet je het ook afdwingen. In het topvoetbal krijg je niet vijf, zes kansen. Je moet scherp zijn als het moment daar is", vervolgt de oud-trainer van Go Ahead Eagles en Bayern München II.

Ten Hag hoopt snel verbetering te zien in het spel van zijn elftal. Te beginnen met de wedstrijd tegen FC Groningen. "We moeten onverstoorbaar blijven, onze verantwoordelijkheid pakken en kei- en keihard blijven werken. Die laatste paar procenten geven. Dat is de essentie van topsport. Over grenzen heen kunnen stappen. Barrières doorbreken. Doe je dat, dán dwing je het af."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner