25.10.2016 17:43

FC Utrecht wil in beker sportieve revanche

In Utrecht is men de 1-5 nederlaag tegen FC Groningen nog niet vergeten. De Groningers gaven FC Utrecht een maand geleden in de Eredivisie een flink pak slaag. Woensdag nemen de clubs het weer tegen elkaar op, maar dan in de KNVB beker. FC Utrecht verkeert nu in betere doen en aast op sportieve wraak.

Trainer Erik ten Hag vertelt op de clubwebsite van de Domstedelingen dat alles valt of staat met de goede attitude. "Die was de vorige keer tegen FC Groningen aanvankelijk goed, maar niet meer nadat we een tegenslag kregen. Dat was een les. Dat hebben we sindsdien goed omgezet", begint de oefenmeester van de Domstedelingen. "Al zitten we op dat vlak nog niet aan ons limiet, we maken wel stappen."

FC Utrecht verloor sinds het duel met FC Groningen alleen nog maar van Ajax (3-2). Het afgelopen weekend werd door een late goal van Sébastien Haller met 0-1 van Willem II gewonnen. "We dwongen het af. Het gaat om alles of niks. Dat is morgen in de bekerwedstrijd tegen FC Groningen net zo", aldus Ten Hag. "We weten dat we morgen (woensdag, red.) negentig, of honderdtwintig, minuten hebben om die partij te winnen. Alles wat telt, is dat we die pot naar ons toetrekken. Als het kan, graag met mooi voetbal. Maar als het niet mooi kan, dan maar lelijk."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner