Roda JC Kerkrade
0:0
geen

90'
Een teleurstellende tweede helft in Zwolle. Roda JC zal met een goed gevoel teruggaan naar Kerkrade want een punt was voor hen het hoogst haalbaren. De Limburgers kwamen in het tweede bedrijf amper op de helft van PEC en zullen een punt prima vinden. De thuisploeg wist tevens weinig te forceren. Speldenprikjes van Ehizibue en Menig leverden niets op voor de Zwollenaren.
90'
90'
De extra speeltijd van de tweede helft bedraagt tenminste vier minuten.
90'
Beide ploegen wisselen voor de derde keer. Bij PEC Zwolle komt Thanasis Karagounis voor Ryan Thomas en bij Roda JC verlaat Abdul Ajagun het veld voor Daniel De Silva.
90'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Thanasis Karagounis
90'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Ryan Thomas
90'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Daniel De Silva
90'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Abdul Ajagun
88'
Gele kaart voor Bram van Polen (PEC Zwolle)
Van Polen gaat hard door op Ajagun en gaat in het boekje van arbiter Kuipers.
83'
Ook een dubbele wissel aan de kant van de bezoekers. Mikhail Rosheuvel en David Boysen verlaten het veld en worden vervangen door de nog frisse Farshad Noor en Mitchel Paulissen.
83'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Mitchel Paulissen
83'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Mikhail Rosheuvel
83'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Farshad Noor
83'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> David Boysen
81'
Nicolai Brock-Madsen denkt de 1-0 te maken nadat hij een duel met doelman Van Leer wint. Scheidsrechters Kuipers heeft echter een overtreding van de spits gezien en geeft een vrije trap aan Roda JC.
79'
Warmerdam probeert het nu met een voorzet op Brock-Madsen. Opnieuw is het echter Kingsley Ehizibue die uiteindelijk weet te koppen, maar zijn poging gaat opnieuw over.
75'
Ehizibue schudt Van Peppen van zich af en zoekt naar Thomas. De aanvaller krijgt de bal niet goed onder controle en ziet de Limburgers uitverdedigen.
71'
Nog een kleine twintig minuten in Zwolle. PEC is op zoek naar de openingstreffer, maar moet waken voor de tegenstoot van Roda JC.
67'
Ehizibue met zijn eerste actie. De invaller kopt over uit een hoekschop. Het Zwolse publiek laat zich nog maar een keer horen.
62'
Ron Jans grijpt in. De trainer van PEC Zwolle haalt Anass Achahbar en Mustafa Saymak naar de kant. Kingsley Ehizibue en Nicolai Brock-Madsen nemen hun plaatsen in.
62'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Kingsley Ehizibue
62'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Mustafa Saymak
62'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Nicolai Brock-Madsen
62'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Anass Achahbar
60'
Milec ziet Saymak volledig over het hoofd en kopt de bal terug op zijn doelman. Gelukkig voor de Koempel kan de middenvelder van PEC er net niet bij.
58'
Rosheuvel met een poeier! De spits haalt hard uit en Van der Hart neemt geen risico. Hij bokst de bal uit zijn doel en geeft een corner weg. Die plukt hij wel uit de lucht.
54'
Holla met een fraaie vrije trap richting de bovenhoek. Doelman Van Leer weet stijlvol redding te brengen en houdt zijn doel schoon.
52'
Roda JC counter snel via Auassar en Ajagun. Laatstgenoemde draait de zestien in en krult de bal naast het doel van PEC.
50'
Uit de hoekschop is Ted van de Pavert dicht bij de 1-0! De centrale verdediger staat helemaal vrij, maar krijgt zijn voet niet goed tegen de bal.
49'
Daar is PEC Zwolle alweer! Eerst probeert Menig het met spectaculaire omhaal. Even later vindt hij de bal opnieuw voor zijn voeten en haalt Marcos Gullón de bal van de lijn.
46'
De tweede helft is van start gegaan. Zowel PEC Zwolle als Roda JC heeft nog niet gewisseld.
46'
45'
Het houtwerk in Zwolle is flink getest tijdens de eerste helft. Eerst schoot Rosheuvel tegen de paal en aan de overkant raakte ook Menig het houtwerk. Niet veel later ramde Saymak ook nog eens op de lat, maar doelpunten vielen er niet. De grootste kans was voor Adil Auassar. Oog in oog met Van der Hart faalde de topscorer van Roda JC.
45'
45'
De extra speeltijd van de eerste helft bedraagt tenminste een minuut.
40'
Ineens een goede kans voor Roda JC! Adil Auassar is er vandoor en stuit uiteindelijk op doelman Van der Hart. De hoekschop levert vervolgens niets op.
36'
Gele kaart voor Calvin Verdonk (PEC Zwolle)
Verdonk is de eerste speler die vanavond op de bon gaat. Hij voorkomt een counter van Roda JC en krijgt geel van scheidsrechter Kuipers.
35'
PEC Zwolle heeft het heft nu weer stevig in handen. De ploeg van Jans speelt bijzonder slordig en weet niet gevaarlijk te worden.
31'
Verdonk met een fraaie voorzet op Saymak. De middenvelder staat helemaal vrij en krijgt zijn hoofd tegen de bal, maar kopt ver naast het Limburgse doel.
30'
En daar is Thomas opnieuw! Hij kapt zich fraai vrije en schuift de bal laag in de handen van doelman Van Leer.
29'
Holla met een subtiele pass richting Thomas, maar de aanvaller krijgt zijn hoofd niet voldoende tegen de bal om Van Leer tot actie te dwingen.
27'
Boem! Wat een knal van Saymak. De middenvelder krijgt veel ruimte en haalt verwoestend uit, maar raakt de lat boven Van Leer.
25'
Roda JC kruipt iets meer uit de schulp. De Limburgers hebben vaker de bal en proberen de weg naar het doel van Van der Hart te vinden. Dat lukt vooralsnog niet.
21'
Even een adempauze in Zwolle. PEC speelt de bal geduldig rond terwijl Roda JC afwacht en de thuisploeg uit de tent probeert te lokken.
17'
De ploeg van trainer Ron Jans zoekt nu steeds meer de aanval. Roda JC loert op de tegenaanval met hun snelle buitenspelers.
14'
We zijn los in Zwolle! Via Verdonk komt de bal bij Menig. Uit de draai schiet de aanvaller via Van Leer op de paal.
12'
Op de paal! Een razendsnelle counter van Roda JC belandt bij Rosheuvel, die hard op de paal schiet. In de rebound grijpt Van der Hart goed in op een schot van Ajagun.
11'
De thuisploeg breekt opnieuw snel uit via Menig. De linksbuiten ziet zijn schot gekraakt worden en in tweede instantie schiet ook Holla tegen een Limburgs lichaam aan.
9'
PEC Zwolle wil graag het initiatief in handen nemen, maar weet vooralsnog niet dicht bij doelman Van Leer te komen.
6'
Menig ontsnapt aan de aandacht van Roda JC en zet voor. Niemand van de Zwollenaren reageert attent en de bezoekers weten uiteindelijk weg te werken.
3'
Aan de overkant verdient Roda JC de eerste hoekschop. Bij de tweede paal knikt Nestoras Mitidis de bal over het doel van Mickey van der Hart.
2'
De eerste voorzet komt van de voet van Ryan Thomas. De bal draait scherp voor, maar is een prooi voor Roda JC-doelman Benjamin van Leer.
1'
We zijn begonnen in Zwolle. Middenmoter PEC Zwolle heeft afgetrapt tegen hekkensluiter Roda JC Kerkrade. Het verschil op de ranglijst bedraagt vier punten.
1'
De thuisploeg heeft te maken met een flinke lijst aan blessures. Zo kan onder meer Youness Mokhtar niet spelen vanwege een liesblessure. Hij wordt vervangen door Ryan Thomas.

De bezoekers uit Limburg treden aan met bekende namen. In de spits staat Mikhail Rosheuvel. Simon Church is nog altijd niet fit bij de ploeg uit Kerkrade.
De laatste wedstrijd van zaterdagavond is die tussen PEC Zwolle en Roda JC Kerkrade. Beide ploegen zijn bezig aan een aardige reeks en willen deze sterke lijn doortrekken en afscheid nemen van de onderste plaatsen. Om 20:45 uur zal scheidsrechter Björn Kuipers het beginsignaal geven in het MAC³PARK stadion. De opstellingen van trainers Ron Jans en Yannis Anastasiou zullen ongeveer een uur voor aanvang van het duel verschijnen onder het kopje wedstrijddetails.

Matige competitiestart
PEC Zwolle en Roda JC Kerkrade begonnen bijzonder zwak aan de competitie, maar hebben inmiddels een goede reeks neergezet. Nadat de thuisploeg uit de laatste vier wedstrijden liefst tien punten wist te halen, staan de Zwollenaren op de tiende plaats in de Eredivisie. Het team van trainer Jans heeft twaalf punten behaald in elf wedstrijden. De bezoekers uit Limburg verloren niet in hun laatste drie duels. Wel is Roda JC Kerkrade nog altijd hekkensluiter van de Eredivisie. De Koempels wonnen pas een wedstrijd en hebben acht punten uit elf duels. Het gat met tegenstander PEC Zwolle is echter maar vier punten en een overwinning kan Roda JC uit de degradatiezone halen.

Waslijst aan blessures
De thuisploeg mist een eigen huis flink wat spelers tegen Roda JC. Stef Nijland en Wout Brama kampen met een hamstringblessure terwijl Nicolai Brock-Madsen last heeft van zijn bovenbeen. Daarnaast zijn ook Rick Dekker (knie) en Wouter Marinus (enkel) niet van de partij. Ook Youness Mokhtar kan niet spelen, hij zal worden vervangen door Ryan Thomas. Verder zal trainer Jans aantreden met dezelfde namen die tijdens de vorige speelronde wisten af te rekenen met rivaal Go Ahead Eagles (3-1). Bij Roda JC zijn de blessureproblemen minder aanwezig. Coach Anastasiou kan in Zwolle niet beschikken over Dani Schahin en Jens van Son (beiden knie). Ook spits Simon Church is vanwege een heupblessure niet van de partij.

"We gaan onze momenten krijgen"
Roda JC Kerkrade is vooralsnog de hekkensluiter van de Eredivisie. Het spreekt voor zich dat de Limburgers zo snel mogelijk afscheid willen nemen van die laatste plaats. Dat de laatste drie wedstrijden niet werden verloren, geeft vertrouwen in Kerkraden. "We zien dat het team groeit", zei trainer Anastasiou op de clubwebsite. "PEC Zwolle wil graag voetballen dus moeten wij weinig ruimte geven. Ze zijn sterk en hebben veel snelheid. Als wij met discipline en vol focus spelen, gaan wij onze momenten krijgen. Dan moeten wij ervoor zorgen dat wij onze kansen gaan benutten", besloot de coach.