05.11.2016 13:42

Smaakmaker PEC kampt met scheurtje in lies

Youness Mokhtar zet PEC Zwolle vlak voor rust op 1-1 tegen FC Twente. (16-10-2106)
Youness Mokhtar zet PEC Zwolle vlak voor rust op 1-1 tegen FC Twente. (16-10-2106)

PEC Zwolle kan voorlopig niet beschikken over Youness Mokhtar. De aanvaller raakte in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles geblesseerd aan zijn lies en staat daardoor de komende weken aan de kant.

De 25-jarige aanvaller viel in de IJsselderby, die met 3-1 werd gewonnen door PEC Zwolle, vroegtijdig uit met liesklachten. Trainer Ron Jans moest Mokhtar noodgedwongen al in de negentiende minuut laten vervangen. Uit onderzoek is gebleken dat hij een scheurtje in zijn linkerlies heeft opgelopen, zo bevestigt PEC Zwolle aan FOX Sports.

Daardoor kan Mokhtar sowieso niet in actie komen in het thuisduel met Roda JC van zaterdagavond. Jans kan wel weer beschikken over Wout Brama en Dirk Marcellis, die de IJsselderby vanwege blessures moesten missen. Naar verwachting beginnen beide spelers op de bank. Verdediger Philippe Sandler ontbreekt in ieder geval in de wedstrijdselectie van PEC. Hij heeft last van zijn onderbeen en trainde vrijdag apart van de spelersgroep.

PEC Zwolle kende geen indrukwekkende competitiestart, maar heeft de weg naar boven inmiddels weer ingezet. De ploeg van Jans pakte in de laatste vier wedstrijden tien punten en staat momenteel op een tiende plaats. Roda JC is de hekkensluiter in de Eredivisie. De Limburgers wonnen dit seizoen pas eenmaal, maar speelden wel vijf keer gelijk.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner