19:45 uur
Roda JC Kerkrade
4:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Héctor Moreno 27. / Kopbal  (Davy Pröpper)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Siem de Jong 32. / Schot met rechts  (Jetro Willems)
3 : 0 Torinfos in de Ticker Héctor Moreno 62. / Kopbal  (Andrés Guardado)
4 : 0 Torinfos in de Ticker Siem de Jong 71. / Penalty

90'

Het bleef slechts bij zestien doelpunten voor PSV. De laatste hoekschop ging net als hoekschop nummer zeven identiek in het net. Net als in de eerste helft mocht Héctor Moreno de bal vrij binnenkoppen. Vanaf de stip zorgde Siem de Jong voor de 4-0-eindstand.
90'
90'
Slechts twee minuten extra speeltijd in Eindhoven.
90'
Niet veel minuten te spelen nog, maar Gnjatić wordt uit voorzorg toch maar naar de kant gehaald. Marcos Gullón komt hem aflossen.
90'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Marcos Gullón
90'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Ognjen Gnjatić
87'
Kramp aan de kant van Roda JC. Gnjatić snakt naar het einde van deze wedstrijd. Hij is erbij gaan liggen en wordt door zijn ploeggenoten verzorgd.
86'
Zinchenko! Invaller Oleksandr Zinchenko laat zien dat hij ook over voetbalkwaliteiten beschikt. Hij passeert de zeer tegenvallende Ard van Peppen, maar zijn schot gaat vervolgens ruim naast de paal van Van Leer.
83'
Gaat PSV ook nog de vijfde van de avond scoren? Als het aan invaller Locadia ligt wel. Hij is de enige PSV'er die gretig op zoek is naar de vijfde treffer van de avond. Nu nog wachten op de inzet van zijn teamgenoten.
81'
En ook maar de derde wissel aan de kant bij PSV. Pereiro verlaat het veld voor Oleksandr Zinchenko.
81'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Oleksandr Zinchenko
81'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Gastón Pereiro
78'
Onmachtig. Zo kan het spel van Roda JC na de tweede minuut worden getypeerd. De Limburgers zijn nergens te bekennen en als ze eenmaal de bal hebben, dan zijn ze die binnen een paar tellen weer kwijt.
75'
En ook Roda JC wisselt een speler. Schahin, bijna goed voor de 0-1, wordt vervangen door Thanasis Papazoglou. De Griek moet nog wel vier keer scoren, wil Roda JC nog een punt overhouden aan dit duel.
75'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Thanasis Papazoglou
75'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Dani Schahin
74'
Siem de Jong heeft het veld verlaten. De man van twee doelpunten moet zijn plaats afstaan voor Jorrit Hendrix.
74'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Jorrit Hendrix
74'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Siem de Jong
73'
Jorrit Hendrix is bezig met het uittrekken van zijn trainingspak. De middenvelder wordt al minutenlang toegezongen door het PSV-publiek en trainer Phillip Cocu lijkt er gehoor aan te geven.
71'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 4:0 door Siem de Jong
Raak! Siem de Jong blijft kalm en mikt de bal in de rechteronderhoek. Roda JC-goalie Van Leer zit weliswaar in de goede hoek, maar komt net te kort tegen deze inzet van De Jong.
70'
Gele kaart voor Frederic Ananou (Roda JC Kerkrade)
Ananou was de onfortuinlijke verdediger die Locadia naar de grond trok. Hij ontvangt hiervoor een gele kaart van scheidsrechter Janssen.
70'
Penalty PSV! Een sterke invalbeurt voor Locadia. Nu versiert hij een strafschop voor PSV.
67'
Op de lat! Daar is Jürgen Locadia direct heel belangrijk voor zijn ploeg. Locadia onderschept de bal van de voeten van Werker en geeft af aan Pereiro. De Uruguayaan legt de bal voor op het hoofd van Luuk de Jong. De bal spat vervolgens uiteen op de lat.
66'
Een wissel aan de kant bij PSV. Jürgen Locadia vervangt aan de linkerkant voorin de ietwat onzichtbare Ramselaar.
66'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Jürgen Locadia
66'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Bart Ramselaar
63'
Pereiro! Gastón Pereiro krijgt alle tijd van zijn directe tegenstander Ard van Peppen om te bedenken wat hij met de bal wil doen. De Uruguayaan plaatst de bal maar net naast het doel van Van Leer.
62'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 3:0 door Héctor Moreno
Wie hoort daar Moreno te dekken? Uit hoekschop nummer zestien weet de Mexicaan volledig vrijstaand de 3-0 binnen te koppen. Net als bij het eerste doelpunt van de avond knikt Moreno de bal naar de tweede paal, waar opnieuw niemand staat om de bal weg te werken.
59'
Ramselaar neemt in een beweging de bal mee langs Ananou en stormt richting het doel van Roda JC. De rechtsachter van de Limburgers is echter sneller en weet de bal over de achterlijn te tikken. De hoekschop wordt vervolgens zeer slecht getrapt door Pröpper.
57'
Bijna de 3-0. Na minutenlang geen enkele actie te hebben gezien in het Philips Stadion is daar plotsklaps bijna de 3-0 voor PSV. Een vrije trap van Pröpper wordt bijna tegen de touwen gekopt door Moreno. De Mexicaan kopt maar rakelings langs de paal.
53'
Weinig te melden hier in Eindhoven. PSV heeft de volledige controle over de wedstrijd en speelt de bal achterin rond. Nicolas Isimat-Mirin en Moreno lijken geen haast te maken om de bal naar voren te spelen.
50'
Pas toch op, Van Hyfte! Net krijgt aanvoerder Tom Van Hyfte zijn eerste gele kaart en nu solliciteert hij alweer naar de tweede gele kaart. Luuk de Jong kan op tijd wegspringen, waardoor het voor beide spelers met een sisser afloopt.
49'
Gele kaart voor Tom Van Hyfte (Roda JC Kerkrade)
Scheidsrechter Janssen vindt het nu welletjes geweest. Na meerdere spelers te hebben gewaarschuwd, krijgt nu Van Hyfte de eerste gele kaart van de wedstrijd. De Belg moet nu op zijn tellen passen.
49'
PSV krijgt hoekschop nummer dertien nadat Daryl Werker een schot van Siem de Jong weet te kraken. Deze hoekschop levert eveneens niets op.
48'
Paulissen! Een snelle aanval van Roda JC aan de rechterkant van het veld. Invaller Mikhail Rosheuvel snelt weg en zet voor op Paulissen. De middenvelder mikt de bal vanaf het zestienmetergebied maar net naast het doel van Jeroen Zoet.
46'
Roda JC trapt af voor de tweede helft en doet dat met één nieuwe speler. Van Velzen is in de kleedkamer achtergebleven. Voor hem speelt Mikhail Rosheuvel.
46'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Mikhail Rosheuvel
46'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Gyliano van Velzen
46'
45'

Hoekschoppen genoeg in Eindhoven voor PSV. Na zo’n 27 minuten was corner zeven wél raak voor de thuisploeg. Héctor Moreno kopte de bal naar de tweede paal, waar niemand van Roda JC was om de bal tegen te houden. Vijf minuten later verdubbelde Siem de Jong de voorsprong naar twee doelpunten door tegen de voorzet van Jetro Willems aan te lopen. Vooral Ard van Peppen liet hier steken liggen door niet nauwkeurig zijn tegenstander te dekken.
45'
45'
Een aanval zowaar van Roda JC. Frederic Ananou is mee opgekomen, maar wordt aan de kant gezet door Willems. Scheidsrechter Janssen fluit direct af voor rust.
44'
De laatste minuten van de eerste helft zijn voor beide ploegen niet de beste minuten van het seizoen. Genoeg balletjes breed belanden over de zijlijn.
41'
Opnieuw een crosspass op maat van Guardado. Dit keer weet Luuk de Jong zijn hoofd eronder te zetten en krijgt hem tot bij Ramselaar. De vleugelaanvaller versiert vervolgens de twaalfde hoekschop voor PSV deze wedstrijd.
40'
Een boogballetje van Arias dwarrelt over Van Peppen op de linkerschouder van Pereiro. De Uruguayaan worstelt wat met de bal, waarna hij de bal per ongeluk over de achterlijn tikt.
39'
PSV krijgt de ultieme kans opgelegd voor de 3-0. Na een slippertje op het middenveld van Roda JC krijgt PSV een countermogelijkheid voorgeschoteld. De Eindhovenaren gaan echter slordig met de kans om.
36'
Laatste waarschuwing voor Pröpper. De middenvelder moet zich melden bij scheidsrechter Janssen, maar krijgt geen gele kaart.
34'
Een vrije trap van Tom Van Hyfte belandt in de handen van Jeroen Zoet.
32'
Siem de Jong kon optimaal profiteren van de slapende Ard van Peppen. De linksachter van Roda JC laat zijn directe man volledig vrijlopen.
32'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 2:0 door Siem de Jong
Na een half uur lijkt het beslist in Eindhoven in het voordeel van PSV. Willems is vanaf de linkerkant mee opgekomen en lepelt de bal het strafschopgebied in. Luuk de Jong duikt onder de bal door waarna broer Siem de Jong de bal in zijn kielzog achter Van Leer kan plaatsen.
29'
Roda JC meldt zich na lange tijd weer eens op de helft van PSV. Gyliano van Velzen begint aan een solo, maar wordt al snel van de bal gezet.
27'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 1:0 door Héctor Moreno
Uit de hoekschop vanaf de linkerkant van Pröpper kopt Héctor Moreno de 1-0 binnen voor PSV. De Mexicaanse verdediger torent boven alles en iedereen uit en kopt de bal slim richting de tweede paal in het net.
26'
Nee, geen strafschop voor PSV. Luuk de Jong krijgt weliswaar een duw in de rug van Ognjen Gnjatić, maar gaat volgens scheidsrechter Janssen te gemakkelijk liggen. PSV houdt er wel een hoekschop aan over.
25'
Roda JC, dat met elf man op haar eigen helft staat, is niet in staat om te counteren. Na balverlies van Guardado lijkt Abdul Ajagun de tegenaanval in te kunnen zetten, maar zijn pass verdwijnt over de zijlijn. Heel slordig gespeeld van de Limburgers.
22'
Ramselaar! Een moment van opwinding in Eindhoven. Uit een voorzet vanaf de rechterkant van Arias komt in de voeten bij Bart Ramselaar. De vleugelaanvaller omspeelt zijn directe man, maar schiet naast het doel van Van Leer.
20'
Luuk de Jong mist! Alweer de vijfde hoekschop voor PSV die tot niets lijkt uit te lopen. Siem de Jong weet hem echter bij zijn broer Luuk te krijgen. Luuk de Jong controleert de bal, maar schiet via een Roda-speler naast het doel. Deze had de spits wel mogen scoren.
19'
Typerend voor het begin van deze wedstrijd. Moreno sprint met de bal vanuit de achterhoede naar de middellijn, vanuit waar hij de opties voor het uitzoeken heeft. Moreno kiest er voor om te wachten, waarna de aanvallers van Roda JC weer ver terug kunnen zakken.
17'
Doodse stilte op de tribunes van het Philips Stadion. De supporters van de thuisploeg hebben nog niet veel spectaculairs gezien in het eerste kwartier van de wedstrijd. De grootste kans was zelfs voor Roda-spits Schahin.
16'
Een smerige overtreding van Jetro Willems aan de linkerkant van het veld. Hij vangt Paulissen op met een bodycheck, waarna hij een preek krijgt van scheidsrechter Ed Janssen.
15'
Een nagenoeg schitterende crosspass van Andrés Guardado belandt in de voeten bij Santiago Arias. De verdediger doet er vervolgens veel te weinig mee.
13'
Kum laat zich bijna foppen op zijn eigen achterlijn. De verdediger weet de bal maar ternauwernood te verwerken tot een hoekschop. De corner levert vervolgens niets op voor PSV.
12'
Siem de Jong, invaller van de geblesseerde Marco van Ginkel, komt vooralsnog niet in het stuk voor. De middenvelder schat een voorzet vanaf de linkerkant verkeerd in, waardoor hij een stap te ver naar voren staat om zijn hoofd achter de bal te krijgen.
10'
Goede redding Van Leer Uit het niets kan Gastón Pereiro de bal op het doel schieten van Roda JC. Zijn uithaal vanaf bijna twintig meter wordt knap gekeerd door Van Leer. De daaruitvolgende hoekschop levert niets op.
8'
De hoekschop kan makkelijk worden weggekopt door Héctor Moreno. In de counter wordt PSV gevaarlijk via Davy Pröpper. De middenvelder lijkt oog-in-oog te komen met Van Leer, maar komt op zijn weg Christian Kum tegen.
8'
Hoekschop voor Roda JC na gehaast verdedigen van Jetro Willems. Dit had de linksachter beter kunnen verwerken.
7'
Een steekpass van Santiago Arias op de vrijstaande Davy Pröpper is iets te scherp. De bal gaat achter voor een doeltrap voor Roda JC. Voormalig PSV-doelman Benjamin van Leer mag de bal weer in het spel brengen.
5'
Eerder dit seizoen eindigde het duel tussen beide ploegen in een gezapige 0-0. Ook nu is het nog wachten op de eerste serieuze aanval van PSV.
2'
Schahin! Oh, oh, oh. Roda JC had hier op voorsprong moeten komen. De vrije trap van Mitchel Paulissen komt bij de tweede paal op het hoofd van Schahin. De Duitse spits kopt voor het lege doel naast de paal. PSV is gewaarschuwd.
1'
Roda JC krijgt direct een vrije trap op een hele gevaarlijke postie. Nicolas Isimat-Mirin omarmde Dani Schahin die vervolgens gretig naar de grond ging.
1'
Aftrap. Bart Ramselaar heeft de eerste bal van de wedstrijd laten rollen.
1'
Roda JC heeft de toss gewonnen en kiest ervoor om de zijde van PSV over te nemen.
De hypermoderne LED-show in het Philips Stadion zit er weer op. Beide ploegen betreden het veld.
Opstellingen:

De opstellingen zijn binnen! PSV-trainer Phillip Cocu heeft zijn ploeg op één plaats noodgedwongen gewijzigd ten opzichte van het debacle in Rotterdam. De geblesseerde Marco van Ginkel staat zijn plaats af aan Siem de Jong. Verder houdt Cocu het vertrouwen in de ploeg die verloor in Rotterdam.

Achterin blijft de onfortuinlijke doelman Jeroen Zoet onder de lat staan. Zijn achterhoede voor hem bestaat verder uit Santiago Arias, Héctor Moreno, Nicolas Isimat-Mirin en Jetro Willems. Het middenveld bestaat uit Davy Pröpper, Andrés Guardado én Siem de Jong. Voorin spelen Gastón Pereiro, Luuk de Jong én Bart Ramselaar.

Aan de kant van Roda JC is er eveneens één noodgedwongen wijziging. Mohamed el Makrini werd afgelopen zaterdag van het veld gestuurd op bezoek bij sc Heerenveen. Zijn vervanger heet Abdul Ajagun.

PSV hoopt zaterdagavond de klap die het afgelopen speelweekend kreeg in Rotterdam te boven te komen. In eigen huis neemt de ploeg het op tegen Roda JC, dat op haar beurt weer strijdt tegen nacompetitie. Mijn naam is Maarten Elst en ik doe verslag van PSV – Roda JC Kerkrade.

Tweede plaats nieuwe doelstelling PSV
PSV heeft na het debacle in Rotterdam het geloof in de derde landstitel op rij opgegeven. Volgens PSV-trainer Phillip Cocu is de tweede plaats de enige realistische doelstelling voor de rest van dit seizoen. “We hebben een tik gehad. Aan ons om te laten zien dat we genoeg mentaal vermogen hebben om de wedstrijd te winnen.”
De succescoach ziet daardoor dat de tweede plaats, wat alleen dit seizoen nog recht geeft op een plaats in de voorronde van de Champions League, als het uiterst haalbare. “Als we een goede serie neerzetten, is dat nog mogelijk, ja. Al besef ik dat we het niet in eigen hand hebben.”
PSV begint haar serie zaterdagavond tegen Roda JC Kerkrade. Daarna volgen onder meer duels tegen Vitesse (thuis), FC Twente (uit) en Ajax (thuis).

Roda JC niet bang voor PSV
Tegenstander Roda JC lijkt na de winterstop als herboren en jaagt op direct lijfsbehoud. De ploeg van de Griekse oefenmeester Yannis Anastasiou pakte in de eerste zeven wedstrijden na de winterstop zeven punten. Ook scoorde de ploeg al bijna even veel als in de gehele eerste seizoenshelft.
Anastasiou geeft aan het PSV moeilijk te willen maken. “Het kan altijd. We hebben begin dit seizoen ook in de ArenA een puntje gepakt tegen Ajax. We willen ze het zeker niet al te gemakkelijk maken. We gaan er alles aan doen om het ze heel moeilijk te maken”, aldus Anastasiou tegenover Roda JC TV.
De trainer blijft wel realistisch. “We gaan echt niet vijf keer scoren en creëren ook geen tien, twintig kansen. We moeten er gewoon op het juiste moment staan. Een speler als Mitchel Paulissen heeft al laten zien genoeg kansen te kunnen krijgen. Nu nog afmaken.”

Roda JC wint niet makkelijk tegen PSV
In de fase van het seizoen waar PSV naar een overtuigende overwinning smakt, treft het Roda JC. Van de 44 ontmoetingen wonnen de Eindhovenaren maar liefst 31 keer. De laatste overwinning van Roda JC in het Philips Stadion was in het seizoen 2013/2014. In de derde ronde van de KNVB Beker wonnen de Limburgers overtuigend met 1-3.
Dit seizoen troffen PSV en Roda JC elkaar al tweemaal. In de eerste ronde van de KNVB Beker liet PSV de bezoekers kansloos met 4-0. Doelpunten waren er van Davy Pröpper (twee), Gastón Pereiro en Luciano Narsingh. Op bezoek in Kerkrade bleven beide ploegen doelpuntloos tijdens een Eredivisiewedstrijd haken op 0-0.

Rond 19:45 uur blaast Ed Janssen voor het begin van de wedstrijd. Ongeveer een uur daarvoor maken Phillip Cocu en Yannis Anastasiou hun basiself bekend. Deze zijn te vinden onder het kopje wedstrijddetails.