03.12.2016 21:36

PSV verkwanselt punten op bezoek bij Roda JC

PSV heeft slechte zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap. De regerend landskampioen kwam zaterdagavond op bezoek bij Roda JC Kerkrade niet verder dan een doelpuntloze 0-0.

Trainer Phillip Cocu zag in Kerkrade geen reden om zijn elftal te wijzigen. Na de 3-1 thuiszege op ADO Den Haag van vorige week besloot de coach dezelfde elf spelers het veld op te sturen. Zo was er opnieuw een basisplaats voor middenvelder Siem de Jong en aanvaller Oleksandr Zinchenko. Jetro Willems ontbrak in Limburg. Daniel Schwaab speelde centraal achterin en Héctor Moreno nam de positie van linksback op zich. Roda JC trad in eigen huis aan zonder Tom Van Hyfte. Abdul Ajagun stond wel op het middenveld. Voorin was een basisplaats voor aanvaller David Boysen. Farshad Noor begon net als Van Hyfte op de reservebank.

De bezoekers uit Eindhoven begonnen sterker in het koude Kerkrade. Na een slordige beginfase kreeg PSV de eerste kans. Een fraaie pass van Zinchenko werd door Bart Ramselaar over het doel gewerkt. Even later was ook Luuk de Jong dicht bij de 0-1. Hij frommelde zich langs Daryl Werker en Christian Kum, maar vond uiteindelijk de vuisten van doelman Benjamin van Leer. Aan de overkant kreeg Roda JC de beste kans van de eerste helft. Davy Pröpper werkte de bal slecht weg en Ajagun zag zijn daaropvolgende schot van de lijn worden gehaald door Santiago Arias. Ook werden de Koempels gevaarlijk via enkele afstandsschoten van Mikhail Rosheuvel. PSV leek echter toch op voorsprong te komen. Luuk de Jong promoveerde een lange bal van achteruit knap tot doelpunt, maar die treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Direct na de pauze kreeg de thuisploeg een enorme kans. Een fraaie aanval belandde via Rosheuvel bij Ajagun, maar opnieuw was de poging van de Nigeriaan niet hard genoeg. PSV probeerde daarna aan te zetten, maar de Eindhovense formatie bleek aanvallend onmachtig tegen de Limburgse muur. Roda JC kwam er sporadisch uit met snelle counters via Rosheuvel en Ajagun. Grote kansen leverde dat echter ook niet op voor de ploeg van Yannis Anastasiou. PSV meldde zich vervolgens weer met een harde knal van Arias op de vuisten van Van Leer. In de absolute slotfase volgde nog een enorme kans. Op aangeven van Rosheuvel mocht invaller Mitchel Paulissen vrij inschieten, maar hij raakte de bal helemaal verkeerd.

Door het gelijkspel komt PSV op drie punten van koplopers Feyenoord en Ajax. De Rotterdammers ontvangen zondagmiddag Sparta Rotterdam, terwijl de Amsterdammers bezoek krijgen van FC Groningen. Roda JC pakt weer een puntje in de strijd tegen degradatie. De Limburgers staan nu op twaalf punten uit vijftien wedstrijden.

Door: Bob van Dijk

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner