06.03.2017 12:30

SvdW: Siem de Jong laat zijn voeten spreken

Siem de Jong is bezig aan een moeizaam seizoen bij PSV. De middenvelder hoopte op meer speelminuten bij de Eindhovense ploeg, maar staat zelden in de basis. Tegen Roda JC was De Jong er wel vanaf de aftrap bij en was direct belangrijk voor zijn club. Hij scoorde tweemaal en had daarmee een groot aandeel in de 4-0 winst. Hij is onze Speler van de Week.

Het was zijn eerste basisplaats sinds december. De oud-Ajacied profiteerde van de afwezigheid van de geblesseerde Marco van Ginkel. De oudste van de gebroeders De Jong liet zijn voeten spreken tegen Roda JC. Op aangeven van Jetro Willems zorgde hij voor de 2-0. Na rust was hij vanaf de penaltystip ook trefzeker. Penalty's zijn dit seizoen geen garanties voor doelpunten voor PSV, maar De Jong bewees koelbloedig te zijn. Zijn gescoorde pingel bepaalde de 4-0 eindstand.

Het waren doelpunt nummer drie en vier van het seizoen voor Siem, ondanks zijn beperkt aantal speelminuten. Daarmee is hij effectiever dan broer Luuk, die bijna alles speelt, maar slechts zeven keer het net vond. "Ik had liever meer minuten gehad en dat het gemiddelde wat lager was", legt hij uit in gesprek met De Telegraaf. "Maar ik ben natuurlijk blij, dat ik belangrijk kan zijn voor de ploeg, als ik mag invallen of zoals nu in de basis mag beginnen."

De Jong is dit seizoen verhuurd aan de Eindhovense club. Hij hoopt volgend seizoen bij een gepromoveerd Newcastle United zijn kans te grijpen: "Ik hoop dat ze promoveren. Dat ga ik terug om met de club te praten over wat ze willen. Ik hoop dat ik daar kansen ga krijgen. Ik wil me daar laten zien en ga er hopelijk zoveel mogelijk wedstrijden spelen. Het is de eerste twee jaar niet gegaan zoals ik zou willen. Maar hopelijk kan ik vanaf de voorbereiding opnieuw beginnen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner