12.03.2017 15:37

Jans baalt van slechte eerste helft Zwolle

PEC Zwolle verloor zondagmiddag met 2-0 van Willem II en daar was PEC Zwolle-trainer Ron Jans allesbehalve tevreden mee. Jans vond zijn ploeg voornamelijk in de eerste helft maar matig spelen.

Vanaf de eerste minuut drong Willem II veelvuldig aan bij het doel PEC Zwolle-goalie Mickey van der Hart. Het duurde echter tot de 24ste minuut dat de Tilburgers op voorsprong kwamen door een doelpunt van Erik Falkenburg. Omdat Willem II-spits Obbi Oularé erg gevaarlijk was, greep Jans nog voor rust in met een dubbele wissel: Ted van de Pavert en Younes Mokthar kwamen in de ploeg voor Mustafa Saymak en Kingsley Ehizibue. Maar ook zij konden het tij niet meer keren.

"Ik vond dat ik ook echt moest ingrijpen, want het dreigde alleen maar erger te worden. In de tweede helft hebben we laten zien dat we goed kunnen voetballen, maar waren we niet effectief. Als je de hele wedstrijd zo speelt, dan had de uitslag ook anders kunnen zijn", aldus Jans tegenover RTV Oost.

"Het belangrijkste is dat voor een wedstrijd in een soort trance moet zijn, waardoor je alles uit jezelf haalt. Dat betekent dat je scherp bent, snel handelt, tweede ballen wint en duels wint. Daar waren we niet klaar voor. Daar heb ik de hele week zo op gehamerd en ik baal ervan dat het niet gelukt is. Het was in de eerste helft veel te mak en te tam. We lieten ons echt een beetje onder de voet lopen door Willem II."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner