NAC Breda
5:4 d.p.
1 : 0 Torinfos in de Ticker Marcel Ritzmaier 5. / Schot met links
2 : 0 Torinfos in de Ticker Alexander Cristovão 45. / Schot met rechts
2 : 1 Torinfos in de Ticker Mats Seuntjens 58. / Schot met rechts  (Danny Verbeek)
2 : 2 Torinfos in de Ticker Anouar Hadouir 84. / Schot met rechts  (Danny Verbeek)

5 : 4 Lucas Bijker raakt

120'
120'
Penalty SC Cambuur -> Lucas Bijker
120'
Penalty gemist NAC Breda -> Anthony Lurling
120'
Penalty gemist SC Cambuur -> Mart Dijkstra
120'
Penalty gemist NAC Breda -> Kees Kwakman
120'
Penalty SC Cambuur -> Martijn van der Laan
120'
Penalty NAC Breda -> Jordy Buijs
120'
Penalty SC Cambuur -> Ramon Leeuwin
120'
Penalty NAC Breda -> Mats Seuntjes
120'
Penalty SC Cambuur -> Jody Lukoki
120'
Penalty NAC Breda -> Rydell Poepon
120'
Penalty SC Cambuur -> Erik Bakker
120'
Penalty NAC Breda -> Anouar Hadouir
120'
penalty's
120'
Einde 2e helft verlenging
120'
Lurling heeft de beslissing op zijn schoen, maar schiet de bal hard tegen doelman Nienhuis op.
117'
Beide ploegen zijn uitgeput en lijken niet meer de kracht te hebben om nog aan te vallen. Penalty's lijken onafwendbaar.
113'
Hooi schopt zijn tegenstander onderuit en moet op gesprek komen bij Vink. De arbiter dreigt met een gele kaart, maar spaart de invaller voorlopig.
111'
Wissel in bij NAC Breda -> Elson Hooi
111'
Wissel uit bij NAC Breda -> Danny Verbeek
110'
Gele kaart voor Anouar Hadouir (NAC Breda). De invaller schopt Lukoki onderuit en verschijnt in het boekje van arbiter Vink.
109'
Cambuur-speler Van der Laan mikt een vrije trap vanaf een kleine twintig meter net over de lat.
106'
Aanvang 2e helft verlenging
105'
Einde 1ste helft verlenging
105'
NAC mag Ten Rouwelaar weer dankbaar zijn. Opnieuw blijkt de doelman een sta-in-de-weg voor Christovao. Sluitpost tikt een hard schot over.
104'
Een afgeslagen voorzet komt terecht bij De Roover. De rechtsachter neemt de bal vol op de slof, maar ziet het leder naast het doel van Nienhuis vliegen.
103'
Gele kaart voor Mart Dijkstra (SC Cambuur). Invaller houdt Hadouir vast.
101'
Wissel in bij SC Cambuur -> Mart Dijkstra
101'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Paco van Moorsel
97'
Weer een kans voor Poepon. Ditmaal maakt hij zich goed vrij van tegenstander Leeuwin, die het kan herstellen door het schot van de aanvaller te blokken.
93'
Megakans is niet aan Poepon besteed. Een indraaiende bal van Hadouir kan bij de tweede paal worden binnengetikt door de spits, maar die plaatst de bal langs de verkeerde kant van de paal.
91'
Wissel in bij NAC Breda -> Kenny van der Weg
91'
Wissel uit bij NAC Breda -> Boldiszar Bödör
91'
Aanvang 1ste helft verlenging
90'
Stand na negentig minuten voetbal tussen Cambuur en NAC ongelijk: 2-2. Daardoor volgt een verlenging.
90'
Einde tweede helft
90'
Razendsnelle counter levert net geen doelpunt voor Cambuur op. Lukoki sprint zijn tegenstander voorbij en legt breed op de instormende Feldballe, die doelman Ten Rouwelaar op zijn weg treft.
90'
Extra speeltijd bedraagt drie minuten.
88'
Lukoki dribbelt vanaf de rechterflank naar binnen en vergeet daarna af te spelen. Zijn schot mist kracht en wordt simpel gepakt door Ten Rouwelaar.
87'
Nog drie minuten te spelen. Bij deze stand wordt het verlengen.
84'
Doelpunt voor NAC Breda, 2:2 door Anouar Hadouir. Na een goede combinatie schiet de invaller de bal met rechts in de korte hoek achter Nienhuis.
83'
Verbeek met een heerlijke actie. Passeert twee man en probeert Nienhuis daarna te verschalken met een lobje. Doelman kan de bal nog net tot corner tikken.
81'
Doelpuntenmaker Seuntjens probeert het vanuit een lastige hoek, maar doelman Nienhuis staat goed opgesteld en vangt de bal. NAC wordt sterker.
79'
Daar was dan dé kans op de gelijkmaker. Na een prima één-twee met Seuntjens heeft Verbeek de hoek voor het uitzoeken, maar hij schiet over.
76'
Gele kaart voor Anthony Lurling (NAC Breda). Zijn sliding mist de bal en raakt Bijker.
76'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Oliver Feldballe
76'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Kevin Brands
75'
Van Moorsel probeert het met een stiftje, maar de uitvoering is niet goed genoeg. Zijn inzet gaat over.
71'
Langdurig balbezit van NAC leidt tot niets. Derde treffer van de thuisploeg hangt meer in de lucht dan de gelijkmaker.
68'
Ten Rouwelaar blijft op de been en kan daardoor een kopbal bij de tweede paal van Brands keren. Ging een prima actie van de bij vlagen ongrijpbare Lukoki aan vooraf.
66'
Wissel in bij SC Cambuur -> Erik Bakker
66'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Marcel Ritzmaier
64'
Gele kaart voor Mats Seuntjes (NAC Breda). Ritzmaier wordt gevloerd door de doelpuntenmaker, die voor die overtreding een gele kaart krijgt.
62'
Wissel in bij NAC Breda -> Anouar Hadouir
62'
Wissel uit bij NAC Breda -> Jeffrey Sarpong
60'
Lukoki kan de marge weer naar twee tillen, maar heeft iets te veel tijd nodig. Daardoor wordt zijn inzet van dichtbij geblokt.
58'
Doelpunt voor NAC Breda, 2:1 door Mats Seuntjens. De gasten zij terug in de wedstrijd! Verbeek slingert de bal met links voor, waarna Seuntjens de bal verlengt.
57'
Ondanks dat er meerdere spelers warmlopen besluit zowel Lodeweges als Gudelj voorlopig niet te wisselen.
53'
En weer een prima redding van Ten Rouwelaar. Ditmaal is het Christovao die de sluitpost test met een hard schot.
52'
Omdat de verdediging van NAC maar achteruit blijft lopen, besluit middenvelder Van Moorsel maar eens voor eigen succes te gaan. De huurling van FC Groningen jaagt de bal vanaf een meter of twintig de tribunes in.
51'
Lukoki verzuimt de wedstrijd te beslissen! De huurling van Ajax wordt alleen voor keeper Ten Rouwelaar gezet door ploeggenoot Christovao. De doelman maakt zich groot en redt daardoor op de inzet van de buitenspeler.
48'
Cambuur laat NAC aan de bal en wacht rustig op wat komen gaat. Voorlopig is dat nog vrij saai, want de Bredanaars ontberen de creativiteit en kwaliteit om het de thuisploeg lastig te maken.
46'
45'
Cambuur gaat aan de leiding door een vroege (Ritzmaier) en late (Christovao) treffer. NAC stelt in de eerste helft zwaar teleur en heeft nog geen echte kansen gehad.
45'
45'
Doelpunt voor SC Cambuur, 2:0 door Alexander Christovao. De aanvaller zet de thuisploeg in de blessuretijd van de eerste helft op 2-0. Een rebound valt voor de rechtervoet van de spits, die de bal met enig fortuim achter een kansloze doelman Ten Rouwelaar schiet. Daarmee noteert de Angolees zijn eerste officiële doelpunt in het shirt van Cambuur.
42'
Nienhuis schrikt wakker, want hij wordt eindelijk weer eens aan het werk gezet. De doelman van Cambuur hoeft zich echter niet heel erg in te spannen. Een voorzet van Sarpong wordt simpel gevangen.
39'
Tweede kopkans voor Alexander Christovao en voor de tweede keer over. Lucas Bijker wordt op de linkerflank vrijgespeeld en zet de bal hoog en hard voor. De inlopende spits komt prima voor zijn man, maar mikt over.
38'
Amusementswaarde daalt met de minuut. Veel slechte passes over en weer.
35'
..schot smoort in de muur. Had de middenvelder meer mee moeten doen.
34'
Cambuur krijgt een vrije trap op een meter of 25 van het doel van NAC. Ritzmaier gaat aanleggen..
32'
NAC combineert makkelijk op eigen helft, maar zodra de bal op de helft van Cambuur belandt, gaat het mis. Echt grote kansen hebben de gasten uit Brabant daardoor nog niet gehad.
28'
Thuispubliek laat zich goed horen en heeft daar ook reden toe. Cambuur speelt prima voetbal en heeft tot op heden weinig te duchten van NAC, dat apathisch oogt.
25'
Verdediger Buijs van NAC zet goed door na een mislukte actie van Verbeek en speelt de bal vervolgens af op De Roover. Uit de draai schiet de rechtsachter het speeltuig voorlangs.
23'
NAC geeft de middenvelders van de thuisploeg de ruimte om te combineren. Daardoor kan Brands nu uithalen, maar net als Ritzmaier een paar minuten eerder, mist zijn schot de juiste richting.
21'
Een open schietkans voor Cambuur-middenvelder Ritzmaier. Wederom zoekt de middenvelder de linkerbovenhoek, maar ditmaal mist zijn schot de juiste richting.
20'
Tussen twee verdedigers in kan Poepon een lange bal van achteruit controleren. De aanvaller neemt de bal op de borst aan, maar stuit vervolgens op doelman Nienhuis.
17'
Na een actie van Lurling belandt de bal voor de rechtervoet van Sarpong. De voormalig Ajacied twijfelt niet en haalt uit, maar ziet zijn schot geblokt worden.
16'
Een van de toeschouwers is vanavond Ronald Koeman, trainer van Feyenoord. De Rotterdammers spelen zondagmiddag in competitieverband tegen SC Cambuur in Leeuwarden.
13'
Lurling oogt geïrriteerd door het spel van zijn ploeg. De kleine buitenspeler is al twee keer erg stevig het duel aangegaan, maar scheidsrechter Vink houdt de kaarten voorlopig nog op zak.
10'
Alexander Christovao bijna met de 2-0. Een voorzet van verdediger Leeuwin is net iets te hoog, waardoor de aanvaller zijn hoofd niet goed tegen de bal kan zetten. Zijn inzet gaat daarom over.
8'
NAC heeft het lastig op het kunstgrasveld van Cambuur. De bezoekers hebben moeite om de bal naar een teamgenoot te spelen en hebben veel balverlies.
5'
Doelpunt voor SC Cambuur, 1:0 door Marcel Ritzmaier. De Oostenrijkse huurling van PSV zet de thuisploeg op voorsprong. Na een prima actie van Lukoki op de rechterflank krijgt de verdediging van NAC de bal niet goed weg, waardoor Ritzmaier vanaf een meter of achttien kan uithalen. Met links jaagt hij de bal in de kruising.
3'
Cambuur begint prima aan het duel en heeft met Kevin Brands een creatieve man binnen de lijnen. De zoon van de technisch directeur van PSV heeft al twee keer zijn tegenstander te kijk gezet, maar een kans leverde dat niet op.
1'
De spelers staan inmiddels op het veld. Het stadion is niet uitverkocht. Ook het uitvak zit lang niet vol.
De spelers wachten op het teken om het veld te betreden. Scheidsrechter is Pieter Vink.
Goedenavond en welkom bij het duel tussen SC Cambuur en NAC Breda in de derde ronde van de KNVB Beker. Mijn naam is Joep van Run en ik doe vanavond verslag van deze wedstrijd. Onder de knop ‘opstelling’ zijn de opstellingen van beide elftallen te vinden.
Eerder dit seizoen speelden beide ploegen ook al tegen elkaar in Friesland. Het treffen op speeldag één eindigde zoals-ie begon: 0-0. In de vorige bekerronde kende SC Cambuur weinig problemen. Op bezoek bij topklasser Katwijk werd het 1-6. De bezoekers uit Brabant hadden meer moeite om de volgende ronde te bereiken. Het uitduel met Smitshoek, dat uitkomt in de hoofdklasse, eindigde in 1-2.
Cambuur kende een rumoerige voorbereiding voor het duel tegen NAC. De training op maandag werd noodgedwongen ingekort, toen in het stadion door de storm enkele reclameborden naar beneden kwamen. “We waren nagenoeg klaar, maar toen hoorde ik gekraak en gepiep en zag ik borden door de lucht vliegen. Toen was het tijd om in te rukken”, reageerde trainer Dwight Lodeweges tegenover de Leeuwarder Courant.
De gasten beginnen vanavond vol vertrouwen aan het duel met de Leeuwarders. Afgelopen zaterdag werd Go Ahead Eagles in eigen huis met ruime cijfers aan de kant gezet (5-0). Trainer Nebojsa Gudelj houdt daarom vast aan de elf spelers die tegen de club uit Deventer uitblonken. “Ik zie weinig reden om te wisselen. Voor de ontwikkeling van het team is het het beste om zoveel mogelijk aan hetzelfde team vast te houden. Het is juist goed voor ze om drie wedstrijden in een week tijd te spelen”, liet hij weten aan BN/De Stem.