1 : 0 Torinfos in de Ticker Rigino Cicilia 24. / Schot met rechts
1 : 1 Torinfos in de Ticker Morten Thorsby 84. / Kopbal  (Luciano Slagveer)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Mitchel Paulissen 85. / Schot met rechts

90'
Wat een slotfase! Volledig tegen de verhouding in kon Morten Thorsby de bal vijf minuten voor tijd langs doelman Benjamin van Leer koppen. Lang kon SC Heerenveen echter niet genieten van de gelijkmaker. Binnen een halve minuut lag de bal er aan de andere kant van het veld al weer in door een doelpunt van Mitchel Paulissen. Waardoor de Limburgse thuisploeg alsnog terecht met de overwinning aan de haal ging.
90'
90'
Een deceptie voor SC Heerenveen lonkt. Nog één hoekschop te nemen. Kan het nog?
90'
SC Heerenveen heeft nog vijf minuten om een gelijkmaker te forceren. Kunnen de bezoekers nog een keer langszij komen? Het lijkt er niet op.
89'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Nayib Lagouireh
89'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Danny Schreurs
85'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 2:1 door Mitchel Paulissen
Nee hoor! Hij zit er alweer in aan de andere kant! Paulissen heeft er drie keer voor nodig maar werkt de bal uiteindelijk na gepruts in het Heerenveense strafschopgebied achter Nordfeldt in het doel.
84'
Doelpunt voor sc Heerenveen, 1:1 door Morten Thorsby
Wat een schitterende voorzet van Slagveer. Thorsby hoefde alleen zijn hoofd maar te knikken om de bal in het Limburgse doel te werken. Wordt het dan toch een wedstrijd?
82'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Morten Thorsby
82'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Pelle van Amersfoort
81'
René Trost kan de spanning even niet meer aan. De oefenmeester van Roda JC is even naar de kleedkamers geweest om zijn jas te pakken.
79'
Gele kaart voor Jukka Raitala (sc Heerenveen)
Hier kan je een rode kaart voor geven hoor. Een schandalige overtreding van de Fries op de middenlijn. Met gestrekt been komt Raitala in op Dijkhuizen.
77'
Twee omhooggeslagen armen van Luciano Slagveer zeggen genoeg als hij de bal over de achterlijn speelt. SC Heerenveen is onmachtig.
74'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Guy Ramos
74'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Hicham Faik
73'
Gele kaart voor Kenneth Otigba (sc Heerenveen)
Wat een domme kaart voor de centrale verdediger. Na een lichte overtreding maakt de Fries een wegwerpgebaar.
71'
Ondertussen vermaakt het publiek van de thuisploeg zich opperbest op de tribunes. SC Heerenveen weet weinig tot niets te creëren en een overwinning komt steeds dichterbij.
68'
Gele kaart voor Joey van den Berg (sc Heerenveen)
De frustraties nemen toe bij SC Heerenveen. Van den Berg creëert een opstootje met Ard van Peppen en solliciteert volledig terecht naar een gele prent.
65'
Lodeweges grijpt dan toch maar in. Van Anholt gaat op het middenveld spelen en met Schmidt gaat er een verdediger naar de kant. SC Heerenveen zoekt de aanval dus!
64'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Pele van Anholt
64'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Doke Schmidt
64'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Mark Uth
64'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Thomas Dalgaard
62'
Bijna weer Roda JC! Opnieuw wordt de thuisploeg gevaarlijk via Cicilia. De uitblinker aan Limburgse kant stoomt op aan de rechterkant van het veld en geeft de bal voor op Tom Van Hyfte. De aanvaller van Roda JC trapt echter langs de bal en laat het na de 2-0 te maken.
58'
Gele kaart voor Hicham Faik (Roda JC Kerkrade)
De middenvelder van Roda JC komt te laat met zijn sliding. Een gele kaart is misschien wat overdreven. Maar een overtreding is het zeker.
56'
Oef! Daar gooide Roda JC de wedstrijd bijna in het slot. Cicilia krijgt zijn voorzet echter niet bij Danny Schreurs doordat Nordfeldt de bal nog maar net kan onderscheppen.
53'
Nou Lodeweges? Volgens mij wordt het nu wel tijd om in te grijpen hoor. Het doet pijn aan de ogen om de hoge foutenlast van de Friezen te zien.
50'
Als we afgaan op de openingsfase van de tweede helft, hoeft Roda JC zich nog niet druk te maken. Het spelbeeld vergeleken met het eerste bedrijf is nog niet veranderd. Roda JC leunt achteruit en SC Heerenveen weet niet om te gaan met de ruimte om op te bouwen.
47'
Zonder wijzigingen heeft Roda JC de bal weer aan het rollen gebracht. Ook de Friezen zijn in dezelfde formatie van start gegaan. Kan SC Heerenveen nog iets forceren of gaat Roda JC met de winst aan de haal?
46'
45'
Het spel van SC Heerenveen in de eerste helft kan in één woord samengevat worden. Bedroevend. De eredivisionist begon de clash tegen eerste divisionist Roda JC nog aardig. Maar het niveau van de Friezen zakte na enkele minuten ver weg, met het doelpunt Regino Cicilia als toppunt. De jarige spits van de Limburgers kreeg de bal panklaar voor voeten na een zwakke uittrap van doelman Kristoffer Nordfeldt. Voor Cicilia was het vervolgens een koud kunstje de bal tegen de touwen te jagen. Als SC Heerenveen nog wat wil, zal het in de tweede helft uit een ander vaatje moeten tappen.
45'
44'
Rommelig. Iets anders valt er niet van het spel van SC Heerenveen te maken. Roda JC lacht daarbij in zijn vuistje. Een volgende ronde komt op deze manier dichtbij voor de Limburgers.
42'
Opbouwend verloopt het spel van de bezoekers nog niet eens heel slecht. Maar de afrondingsfase van de Friezen is zeer belabberd te noemen. Dit keer vliegt een voorzet van Luciano Slagveer mijlenver over het strafschopgebied van Roda JC.
39'
Nee, SC Heerenveen maakt niet de indruk dat het er in de eerste helft vol voor gaat. De eerste minuten waren nog veelbelovend. Maar in het vervolg stapelen de Friezen fout op fout.
37'
Daar is dan toch nog een klein kansje voor SC Heerenveen. Na een goede combinatie tussen Thomas Dalgaard en Daley Sinkgraven, krijgt Sinkgraven het echter voor elkaar zijn schot richting de cornervlag te mikken.
35'
Het is duidelijk niet de wedstrijd van Kristoffer Nordfeldt vanavond. De doelman van de Heerenveense formatie schuttert keer op keer. Eerder leidde de goalie al het tegendoelpunt in en nu trapt hij voor de tweede keer mis met een uittrap.
32'
Bij de Limburgers wordt daarentegen achterin een vesting opgebouwd. Bart Biemans pegelt de bal letterlijk het stadion uit als SC Heerenveen gevaarlijk dreigt te worden. Blijven de manschappen van René Trost nu een uur lang voor het eigen strafschopgebied hangen?
29'
SC Heerenveen moet aan de bak vanavond. Op deze manier hangt er een stuntje in de lucht vanavond. Roda JC staat volkomen terecht op voorsprong.
27'
Gele kaart voor Marten de Roon (sc Heerenveen)
Sjongejonge, hier komt De Roon goed weg. Spijkerhard komt de Fries inglijden op de benen van Hicham Faik. Met een gele kaart wordt de middenvelder gespaard!
24'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 1:0 door Regino Cicilia
Wat een blunder van Kristoffer Nordfeldt. De doelman van SC Heerenveen heeft alle ruimte om de bal naar voren te poeieren. Maar legt de bal panklaar neer voor de voeten van Cicilia. Voor de jarige spits van Roda JC is het vervolgens een koud kunstje de bal tegen de netten te jagen.
21'
Hoewel er nog weinig grote kansen zijn geweest, is de wedstrijd zeker wel vermakelijk. Het spel golft op en neer en er wordt allerminst op de defensie geleund door beide ploegen.
18'
Wat dat betreft gaat Jordy Buijs beter om met de kansen. Zijn vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied kan nog maar net gekeerd worden door doelman Benjamin van Leer.
15'
Slagveer toch! SC Heerenveen is er met drie man uit, terwijl Roda JC met één verdediger de boel moet tegenhouden. De rechtsbuiten krijgt het echter voor elkaar de bal te verspelen, als hij Thomas Dalgaard probeert uit te spelen.
12'
Toch SC Heerenveen! Het uitvak springt al op maar Pelle van Amersfoort raakt het zijnet. De linksbuiten kapt zichzelf op de rand van het strafschopgebied knap vrij. Maar weet het doel niet te vinden. SC Heerenveen doet ook mee. We zijn los!
10'
Sterker nog. De Kerkraders blinken in de eerste tien minuten uit met technische hoogstandjes. Zelfs linksback Ard van Peppen dribbelt nu op schitterende wijze langs drie Heerenveen-verdedigers.
9'
Langzaam maar zeker neemt Roda JC het heft in handen. De Limburgers zijn duidelijk niet naar de thuishaven gekomen om achteruit te leunen.
6'
Wat een heerlijke poging van Regino Cicilia! De lange spits van Roda JC waagt vanaf de rand van het strafschopgebied een poging richting het Friese doel met de buitenkant van zijn voet. Zijn schot zeilt rakelings over de lat.
4'
Het begin van de wedstrijd is in ieder geval veelbelovend. Beide teams trekken in balbezit vroeg ten aanval. Tot grote kansen heeft het nog niet geleid. Maar die kansen kunnen op deze manier niet lang uitblijven.
2'
Daar gaan we! Laten we hopen op een vermakelijk duel. Naar de eerdere onderlinge wedstrijden kijkend komt dat wel goed. Een onderonsje tussen Roda JC en SC Heerenveen staat garant voor veel doelpunten!
1'
Meteen een topper op de eerste speeldag van de tweede speelronde in de beker. Roda JC en SC Heerenveen starten het bekertoernooi gelijk met een noemenswaardige tegenstander. Waar de meeste betaald voetbalclubs het kunnen doen met een amateurploeg staat er voor de gedeelde koploper van de Jupiler League en de nummer vier van de Eredivisie gelijk een zware kluif te wachten. Mijn naam is Merten Simons en vanaf 20.45 uur zal ik verslag doen van deze clash in de KNVB beker. Rond een uur of 19.45 uur zullen hier alvast de opstellingen verschijnen en vanaf 20.45 uur branden we los met het live verslag van deze wedstrijd.

Roda JC
De Limburgers zijn het seizoen goed gestart. Na de degradatie uit de Eredivisie van afgelopen seizoen deelt het team van René Trost samen met mededegradant NEC de koppositie in de Jupiler League. Slechts éénmaal werd er door Roda JC verloren. Tegen FC Volendam kregen de Kerkraders met 3-0 klop. De laatste drie wedstrijden werden daarentegen gewonnen zonder een tegendoelpunt te hoeven incasseren. Achtereenvolgend gingen MVV, Fortuna Sittard en Jong Ajax onderuit. Daarnaast zal Roda JC vertrouwen putten uit het bekertoernooi van afgelopen seizoen. Hoewel de competitie afgelopen jaar in een deceptie uitdraaide, werd in de nationale beker de kwartfinale gehaald. In deze kwartfinale was AZ weliswaar met 0-2 te sterk. Maar in de twee rondes daarvoor werd er afgerekend met Vitesse en PSV.

SC Heerenveen
Vertrouwen hebben de Friezen echter ook. Achter PSV, Ajax en PEC Zwolle staat het team van Dwight Lodeweges op een keurige vierde plaats in de Eredivisie. Nadat het seizoen werd begonnen met een nederlaag tegen het gepromoveerde FC Dordrecht, klom SC Heerenveen op naar de top van de Eredivisie. De laatste vijf wedstrijden werd er geen enkele keer verloren. Slechts tweemaal werden er punten verspeeld na de openingswedstrijd. Alleen Feyenoord en Vitesse kwamen tot een gelijkspel tegen de Heerenveense trots. Qua vertrouwen uit het bekertoernooi van vorig seizoen, zal het bij SC Heerenveen gelijk staan met de spelers van Roda JC. Ook de Friezen verlieten het toernooi na een nederlaag tegen AZ. In de achtste finales werd er na strafschoppen verloren, nadat eerder in onder meer werd gewonnen van FC Twente.

Historie
Qua onderlinge wedstrijden valt er weinig te zeggen, wie er als favoriet kan worden aangewezen. Beide teams troffen elkaar 44 keer eerder. Zeventien keer met winst van SC Heerenveen tot gevolg en dertien keer met Roda JC als sterkste. In het nationale bekertoernooi troffen beide ploegen elkaar slechts eenmaal eerder. In 2006 waren de Kerkraders in de eerste ronde met 0-2 te sterk voor de Heerenveeners. Wat bijna wel met zekerheid gezegd kan worden is dat ons een doelpuntrijk onderonsje staat te wachten. In de laatste vijf ontmoetingen werd er maar liefst 26 keer gescoord.