23.09.2014 22:35

Wanvertoning SC Heerenveen tegen Roda JC

Eerstedivisionist Roda JC heeft voor een stunt gezorgd door SC Heerenveen uit de beker te knikkeren. In een zwakke wedstrijd van de Friezen ging Roda JC uiteindelijk na een spannende slotfase met de overwinning aan de haal.

Hoewel de eerste helft minuten van de wedstrijd nog veelbelovend waren voor de Friezen, was het vervolg van Dwight Lodeweges en zijn manschappen op zijn zachtst gezegd bedroevend. De bezoekers stapelden fout op fout, met het doelpunt van Regino Cicilia als toppunt. De jarige spits van de Limburgers kreeg de bal panklaar voor zijn voeten na een zwakke uittrap van doelman Kristoffer Nordfeldt. Voor Cicilia was het vervolgens een koud kunstje de bal tegen de touwen te jagen.

Niet de enige dwaling van de goalie van SC Heerenveen overigens. De bekerpot was niet de wedstrijd van Nordfeldt. Na de misstap bij de openingstreffer kreeg de sluitpost het voor elkaar elke uittrap over de zijlijn te krijgen of in te leveren bij een speler van Roda JC. Dit terwijl de Limburgers de eredivisionist alle ruimte gaven om op te bouwen en het spel te maken. Na de openingstreffer in de 24e minuut bouwde de thuisploeg een ware vesting op rond het eigen strafschopgebied. SC Heerenveen kreeg het niet voor elkaar ook maar een klein kansje te creëren.

Een donderspeech van oefenmeester Dwight Lodeweges moet dan ook ongetwijfeld door de kleedkamer van de bezoekers hebben gegalmd in de rust. Effect had het echter niet. Na de rust was er maar één ploeg die aanspraak maakte op de overwinning. Via uitblinker Cicilia was het Roda JC dat de kansen creëerde. Tweemaal dribbelde de lange spits langs zijn directe tegenstanders aan de rechter zijlijn. Tweemaal kon de Limburger de bal echter op een haar na niet bij een teamgenoot krijgen, waardoor de spanning nog enigszins in de wedstrijd bleef.

Als er überhaupt van spanning gesproken kon worden. Geen moment kwamen de bezoekers ook maar een beetje in de wedstrijd. Toch was uit een schitterende voorzet van Luciano Slagveer Morten Thorsby die de bal in het doel kon knikken en SC Heerenveen langszij bracht.

Lang konden de Friezen niet genieten van de gelijkmaker. Binnen een halve minuut lag de bal alweer in het net aan de andere kant van het veld. Na gepruts in het Heerenveense strafschopgebied was het Mitchel Paulissen die de bal in drie keer achter Nordfeldt kon werken en Roda JC naar de volgende ronde van de beker schoot.

Door Merten Simons

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner