Roda JC Kerkrade Donderdag, 30. Oktober 2014
Sparta Rotterdam
4:2 n.v.
0 : 1 Torinfos in de Ticker Paul Gladon 7. / Penalty
1 : 1 Torinfos in de Ticker Marc Höcher 30. / Schot met rechts  (Danny Schreurs)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Paul Gladon 51. / Kopbal  (Youri Loen)
2 : 2 Torinfos in de Ticker Marc Höcher 90. / Schot met rechts  (Ard van Peppen)
3 : 2 Torinfos in de Ticker Guy Ramos 115. / Kopbal  (Frank Demouge)
4 : 2 Torinfos in de Ticker Marc Höcher 119. / dir. vrije trap

120'
Samenvatting verlenging:
In de eerste helft van de verlenging viel er voetballend weinig te beleven. Maar na de tweede gele kaart van Jeremy de Nooijer was de wedstrijd toch eigenlijk al wel gespeeld. Toch duurde het tot aan de 115e minuut totdat Roda de wedstrijd naar zich toe kon trekken. Ramos kon van dichtbij binnenkoppen uit een corner. De man van de avond, Marc Höcher, schoot daarna nog een prachtige vrije trap binnen, om de wedstrijd definitief mee te beslissen.
120'
119'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 4:2 door Marc Höcher
Het is nu echt gedaan. Een prachtige vrije trap van de hoofdrolspeler van vanavond gooit de wedstrijd definitief op slot.
115'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 3:2 door Guy Ramos
Paul Gladon geeft totaal onnodig een corner weg. Nadat de eerste inzet wordt weggewerkt, kan Demouge de tweede poging terugleggen op Guy Ramos. De aanvoerder van Roda kopt vervolgens van dichtbij makkelijk binnen.
114'
Gele kaart voor Nathan Rutjes (Roda JC Kerkrade)
Maar weer eens een gele kaart. Rutjes probeert de bal op te jagen, maar komt met zijn noppen vooruit invliegen op Hiwat.
112'
Een heerlijke nonchalant getrapte bal van Paulissen. Vanaf 25 meter haalt hij lekker uit met links, maar de bal zweeft over het doel van Kortsmit.
111'
Bij Roda lijkt iedereen redelijk vermoeid te zijn. De mogelijkheid op een snelle uitbraak wordt amper benut door de thuisploeg.
108'
Na de rode kaart is het voor Sparta echt een kwestie van overleven tot aan de strafschoppen. Maar ook Roda krijgt de laatste minuten maar weinig klaargespeeld.
106'
Aanvang 2e helft verlenging
105'
Einde 1ste helft verlenging
103'
Op de vele kaarten na gebeurd er weinig spannends in deze eerste helft van de verlening.
100'
Demouge krijgt de voorzet van van Peppen niet op goal gemikt. De stevige aanvaller vraagt nog om een corner, maar heeft de bal echt zelf naast geschoten.
98'
De eerste gele kaart van De Nooijer was ook al voor een overtreding op Jansen. Die was vlak voor tijd, toen hij op zijn voet ging staan bij het doorjagen.
97'
Geel-rode kaart voor Jeremy de Nooijer (Sparta Rotterdam)
Het gaat ineens hard met de kaarten. De Nooijer pakt zijn tweede gele kaart voor een stevige tackle op Jansen.
96'
Gele kaart voor Daniël Breedijk (Sparta Rotterdam)
Nu krijgt Breedijk zelf geel, voor het onderbreken van een snelle uitbraak van Anco Jansen.
96'
Gele kaart voor Ard van Peppen (Roda JC Kerkrade)
Van Peppen heeft geen oog voor de bal, wel voor Breedijk. Deze charge levert hem terecht geel op.
94'
Weer een goede kans voor Gladon. In de combinatie met Hiwat valt de bal weer voor zijn voeten. Met links haalt hij uit, maar schiet ruim over vanaf een meter of tien.
93'
Anco Jansen trekt vanaf links naar binnen en haalt met rechts uit. Hij raakt de bal alleen totaal verkeerd en schiet hem bijna het stadion uit.
91'
Aanvang 1ste helft verlenging
90'
Samenvatting tweede helft: Lange tijd leek Sparta de koker in te gaan, maar we mogen ons opmaken voor een verlenging. kort na rust kopte Gladon weer op voorsprong, na een goede voorzet van Loen. Lange tijd leek deze kopbal Sparta de koker in te helpen voor de loting, totdat Ard van Peppen in de blessuretijd de bal bij Höcher bezorgde. Die haalde ineens uit en schoot in de lange hoek prachtig binnen.
90'
Einde tweede helft
90'
Dijkhuizen kopt net over. Demouge stond er in zijn rug misschien iets beter voor, maar de back probeert het zelf en mist het doel nipt.
90'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 2:2 door Marc Höcher
Daar is hij dan toch nog. In de blessuretijd haalt Höcher ineens uit met buitenkant rechts. De bal is buiten bereik van de keeper en valt heerlijk binnen.
90'
Er komen nog minimaal vier minuten bij.
89'
Gele kaart voor Jeremy de Nooijer (Sparta Rotterdam)
De Nooijer jaagt stevig door op Jansen en staat daarbij boven op zijn voet.
87'
Wissel in bij Sparta Rotterdam -> Robert van Boxel
87'
Wissel uit bij Sparta Rotterdam -> Steef Nieuwendaal
86'
Roda krijgt op een kleine twintig meter van de goal een vrije trap. De bal ligt recht in het midden van het goal. De poging van Marc Höcher belandt echter in de muur.
82'
Roda JC heeft vanavond inmiddels tien hoekschoppen gekregen, meer wist er nog geen een keer echt gevaarlijk uit te worden.
80'
Precies een jaar geleden won Roda JC met 1-3 in de beker, op bezoek bij PSV. Nu hebben de Limburgers nog ruim tien minuten om een verlenging te forceren.
79'
Gele kaart voor Henk Dijkhuizen (Roda JC Kerkrade)
Dijkhuizen laat zijn been hangen wanneer Loen hem probeert te passeren.
78'
Wissel in bij Sparta Rotterdam -> Pieter Nys
78'
Wissel uit bij Sparta Rotterdam -> Thomas Verhaar
76'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Tom Van Hyfte
76'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Crescendo van Berkel
73'
Een snelle uitbraak van Sparta brengt de bal uiteindelijk bij Verhaar. Vanaf iets meer dan twintig meter mikt hij met zijn linkerbeen net over de goal.
71'
Met het inbrengen van Plat en Demouge geeft Roda een signaal af dat ze deze wedstrijd toch wel graag winnend willen afsluiten.
70'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Frank Demouge
70'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Regino Cicilia
70'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Johan Plat
70'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Danny Schreurs
69'
Wissel in bij Sparta Rotterdam -> Giovanni Hiwat
69'
Wissel uit bij Sparta Rotterdam -> Denis Mahmudov
68'
Dijkhuizen heeft weer alle ruimte op de rechterkant. Hij geeft de bal voor bij de tweede paal, maar Mitchel Paulissen kan de bal niet met genoeg kracht op goal koppen.
64'
Een heerlijk schot van Dijkhuizen.De back is mee opgekomen aan de rechterkant. Hij haalt vanaf de rand van het strafschopgebied vol uit met zijn wreef. De bal gaat in een rechte lijn, net naast het doel van Kortsmit.
62'
Gladon blijft maar loeren op zijn Hattrick. De spits, die de positie van Voskamp vanavond heeft overgenomen, staat nu net buitenspel.
58'
Wat een kans voor Verhaar! Denis Mahmudov stuur Thomas Verhaar goed weg, maar hij houdt Roda in de wedstrijd door in het zijnet te schieten.
57'
Gladon krijgt DE kans op zijn derde van de avond. De spits staat helemaal vrij rond de strafschopstip, maar krijgt de voorzet niet onder controle.
55'
Sparta kan deze corner eenvoudig wegwerken.
54'
Van Peppen stoomt op aan de linkerkant van het veld. Dat doet de back zo enthousiast, dat hij vergeet voor te geven. Wel sleept hij er nog een corner uit.
51'
Doelpunt voor Sparta Rotterdam, 1:2 door Paul Gladon
Roda komt fanatiek uit de kleedkamer, maar bij de eerste aanval van Sparta is het raak voor de bezoekers. Youri Loen geeft vanaf links goed voor. Gladon maakt zich klein en verlengt de bal perfect, waardoor die bij de tweede paal binnen ploft.
49'
Marc Höcher mikt van kort binnen het strafschopgebied vrij ver naast het doel van Sparta. Schreurs stond echter in de baan van het schot en probeert deze in de juiste richting te veranderen. Helaas voor Roda treft zijn poging geen doel.
46'
Beide ploegen starten ongewijzigd aan de tweede helft.
46'
45'
Ondanks dat Roda de sterkere ploeg oogt, is de 1-1 ruststand een redelijk juiste afspiegeling van de eerste helft. Sparta kwam al snel op voorsprong via Paul Gladon, die een zelf versierde strafschop wist te benutten. Daarna was het vooral Roda wat de bal had en op zoek ging naar de ruimtes. Lange tijd stond Sparta die niet toe, totdat de organisatie ineens weg was bij een corner van de Rotterdammers. In de tegenstoot kon Höcher vrij doorlopen richting keeper Kortsmit en eenvoudig de gelijkmaker aantekenen.
45'
44'
We wedstrijd kabbelt rustig naar de rust toe. Beide ploegen lijken tevreden te zijn met een 1-1 ruststand.
41'
Breuer! De verdediger komt mee naar voren bij een hoekschop. Hij krijgt de ruimte om te koppen maar mikt net over de lat.
39'
Eindelijk weer iets wat op een aanval lijkt van Sparta. Via een aantal schuiven komt de bal bij Gladon. In het strafschopgebied krijgt de spits weinig ruimte. Hij ziet zijn inzet dan ook vrij eenvoudig geblokt worden door zijn directe tegenstander.
36'
Sparta probeert snel uit te breken na een overtreding op het middenveld. De keeper van Roda is alert en komt snel zijn goal uit, om deze poging op tijd onschadelijk te maken.
32'
En na deze treffer is het ineens weer Sparta wat aanzet. Rutjes verdedigt voor Roda niet helemaal sterk uit waarna Nieuwendaal uit kan halen. Zijn schuiver vanaf een kleine twintig meter gaat echter naast.
30'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 1:1 door Marc Höcher
Daar is de meer dan terechte gelijkmaker. Na een corner van Sparta, vergeten de bezoekers massaal te verdedigen bij een snelle uitbraak./ Danny Schreurs behoudt goed het overzicht en ziet Höcher helemaal vrij opkomen. Voor hem is het afwerken vervolgens een koud kunstje.
28'
Na de benutte strafschop is Sparta nauwelijks meer aan aanvallen toegekomen. Het is Roda wat het spel maakt en blijft zoeken naar gaatjes in de hechte defensie van de Rotterdammers.
25'
Gele kaart voor Paul Gladon (Sparta Rotterdam)
De aanvaller van Sparta loopt vervelend door op Guy Ramos, terwijl de verdediger van Roda probeerde op te bouwen. Een terechte gele kaart.
22'
Dit had hem moeten zijn! Danny Schreurs speelt zichzelf goed vrij in de zestien. Met de punt probeert hij de bal binnen te prikken, maar hij mikt naast.
20'
Roda blijft op zoek naar de gelijkmaker. Regino Cicilia probeert uit een corner binnen te koppen, maar komt niet helemaal lekker achter de bal. Zijn poging gaat dan ook over het doel.
18'
Weer een afstandsschot van Jansen. Ditmaal mikt hij recht op de vuisten van Roy Kortsmit, die de bal makkelijk weg kan boxen.
17'
Anco Jansen! Nadat hij goed wordt vrijgespeeld door Rutjes, probeert Jansen het met een geplaatste bal. Vanaf de rechterkant van het strafschopgebied mikt hij echter net voorlangs.
15'
Door de snelle goal van Sparta hebben we nu al een hele andere wedstrijd dan afgelopen zondag. Toen werden de bezoekers echt de hele wedstrijd niet gevaarlijk.
11'
Na de strafschop probeert Roda snel wat terug te doen. De thuisploeg pakt het initiatief maar is voor het doel van Sparta slordig met de laatste bal.
7'
Doelpunt voor Sparta Rotterdam, 0:1 door Paul Gladon
Gladon schiet de strafschop simpel binnen. Hij schiet de bal recht door het midden, terwijl de keeper voor de rechterhoek kiest.
7'
Gele kaart voor Crescendo van Berkel (Roda JC Kerkrade)
Sparta krijgt een strafschap nadat Gladon wordt vastgehouden. Van Berkel krijgt ook nog geel voor het vasthouden van Gladon.
5'
De openingsfase is erg rommelig. Simpele ballen bereiken de ploeggenoten niet. Dit geldt zowel voor Roda als voor Sparta.
2'
Het eerste schot richting goal komt voor rekening van Sparta. Jeremy de Nooijer ziet zijn poging echter ruim voorlangs gaan.
1'
Sparta heeft de bal aan het rollen gebracht in de laatste wedstrijd uit deze derde bekerronde.
1'

Welkom bij de laatste wedstrijd van de derde ronde van de KNVB Beker. Roda JC en Sparta Rotterdam sluiten deze bekerspeelronde af in Kerkrade. Afgelopen weekend stonden beide ploegen nog tegenover elkaar voor de beker. De 3-0 zege van Roda JC biedt geen garantie voor vanavond, zeker ook gezien het feit dat trainer René Trost heeft aangegeven dat zijn prioriteiten liggen bij de competitie. Mijn naam is Dennis Korpel en ik zal voor u live verslag doen van deze wedstrijd.

Roda JC
Om zijn woorden kracht bij te zetten heeft Trost zijn basiselftal vanavond op zeer veel plekken veranderd, ten opzichte van de wedstrijd van enkele dagen geleden. Trost heeft aangegeven dat hij blij is met zijn brede selectie, zodat hij in staat is om een aantal spelers rust te geven. Maar, aldus de trainer, ook de spelers die donderdag aan de aftrap zullen verschijnen, zijn in staat om van Sparta te winnen. In de vorige bekerronde schakelde Roda JC nog zeer verrassend SC Heerenveen uit en dat gebeurde destijds ook niet met de vaste basiself. Een late treffer van Mitchel Paulissen bracht destijds de beslissing. De meest opvallende naam die zal starten vanavond is die van Anco Jansen. Na acht maanden blessureleed start de aanvaller eindelijk weer eens in de basis.

Net als Roda JC probeert Sparta Rotterdam met man en macht terug te keren naar de Eredivisie. Waar Roda daarin dit seizoen al direct met een succesvolle campagne bezig lijkt, duurt de strijd van de Rotterdammers al een heel stuk langer. Met een voorlopige zesde plek doet Sparta het dit seizoen niet heel slecht, maar staat de ploeg van trainer Gert Kruys toch al wel weer op een redelijke achterstand van de koplopers. Voor de mannen van Kruys zal het vanavond dus wel een wedstrijd zijn waar men vol voor wil gaan. Ondanks dat de Spartanen zondag geen enkele kans wisten te creëren, is er wel vertrouwen in de wedstrijd van vanavond. Kruys liet al snel na de wedstrijd weten dat hij vanavond revanche wil nemen over de kansloze nederlaag. Dat kan hij gaan doen met weer de beschikking over Daniël Breedijk en Michiel Breuer, die beiden terugkeren van een schorsing.

De wedstrijd staat vanavond onder leiding van scheidsrechter Kevin Blom. De opstellingen van beide teams zijn vanaf ongeveer een uur voor aanvang van de aftrap hier te vinden.