VVV-Venlo Dinsdag, 16. December 2014
18:30 uur
PEC Zwolle
0:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Tomáš Necid 12. / Schot met rechts  (Bart van Hintum)

90'
Een saaie tweede helft levert geen doelpunten op in Limburg. Twee momenten konden een kans opleveren, maar de inzet van Drost werd onder de lat vandaan getikt door Mäenpää en in de slotfase werd een doelpunt van Platje afgekeurd, nadat Balkestein tegen Hahn aansprong rond de vijf meter. PEC Zwolle wint met 0-1 en gaat door naar de kwartfinale.
90'
90'
Doelpunt nog afgekeurd! Hahn laat een hoge bal los als Pim Balkestein tegen hem aanspringt, maar de goalie wordt gered door scheidsrechter Nijhuis. Hij ziet een overtreding in de sprong van Balkestein, waardoor de inzet van Platje in het doel niet wordt geteld.
90'
ONGELOOFLIJK!! Wolters presteert zowaar precies hetzelfde als Platje, maar dan met links. De bal ver over het doel heen, geen gevaar.
90'
Als de blessuretijd is ingegaan, krijgt VVV-Venlo nóg een vrije trap op precies dezelfde plek. Mäenpää gaat mee.
89'
Tja.. dan krijg je vlak voor tijd een gevaarlijke vrije trap en dan doe je dit. Platje gaat achter de bal staan aan de linkerkant van de zestien, maar zijn vrije trap eindigt ver langs de rechterkruising.
85'
Weer een aanvallende wissel van Steijn. Dit kan goed uitpakken, maar het kan ook helemaal verkeerd gaan natuurlijk.
85'
Wissel in bij VVV-Venlo -> Shaquille Simmons
85'
Wissel uit bij VVV-Venlo -> Guus Joppen
83'
VVV-Venlo gaat steeds aanvallender voetballen, maar PEC Zwolle springt heel slordig met de geboden ruimte om. Lukoki stond eerder al buitenspel en de één op één-situaties wordt niet goed uitgespeeld.
80'
Wissel in bij VVV-Venlo -> Pim Balkestein
80'
Wissel uit bij VVV-Venlo -> Robin Buwalda
78'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Stef Nijland
78'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Tomáš Necid
75'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Mustafa Saymak
75'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Ryan Thomas
74'
Lekker dan, zo'n wedstrijd in de beker tussendoor. Thomas helpt mee met verdedigen, maar blesseert zichzelf als hij een sliding legt. De speler van PEC Zwolle moet naar de kant.
70'
Het antwoord is nee. Wolters brengt de bal voor, die wordt weg gekopt en Selman Sevinç schiet de afgeslagen bal heel erg hoog over het doel van Hahn.
69'
Nou, een corner voor VVV-Venlo als een voorzet van Wolters geblokt wordt. Kan het dan hieruit gebeuren?
65'
Dat is bijna de 0-2! PEC Zwolle komt er snel uit en dan is het vier aanvallers tegen twee verdedigers. Lukoki speelt Necid aan in de zijkant van de zestien en die stift de bal richting de tweede paal. Drost kopt de bal met een boogje onder de lat, maar Mäenpää redt stijlvol.
64'
Het is te hopen dat VVV-Venlo aanvallend nu meer een vuist kan maken tegen PEC Zwolle, anders gaat de uitploeg wel heel simpel met de overwinning aan de haal.
61'
Daar is de eerste wissel van de wedstrijd en Maurice Steijn gaat voor een aanvallende wissel. Jeffrey Altheer gaat naar de kant en aanvaller Medy Elito komt in het veld.
61'
Wissel in bij VVV-Venlo -> Medy Elito
61'
Wissel uit bij VVV-Venlo -> Jeffrey Altheer
60'
Een stevige tackle van Lam, die een korte terugspeelbal op Wolters denkt af te pakken. Lam raakt ook de enkels van Wolters, maar van opzet is geen sprake.
59'
VVV-Venlo komt op het middenveld en in de aanval simpelweg kwaliteit te kort om het PEC Zwolle een aantal minuten achter elkaar moeilijk te maken. Het hangt allemaal af van bepaalde momenten waarin Platje of Wolters het opeens op de heupen krijgt.
56'
Er zit maar weinig structuur in deze wedstrijd. VVV-Venlo komt er soms gevaarlijk uit, maar PEC Zwolle heeft vooralsnog het meeste balbezit in dit duel.
52'
Brrr, wat zal Hahn geschrokken zijn! De goalie denkt wel even rustig te kunnen opbouwen met Platje in de buurt, maar de spits zet goed door en probeert met een sliding bij de bal te komen. Als de veters van Platje los zijn, raakt hij daarmee de bal aan, maar de spits kan net niet onderscheppen.
51'
Als Wolters die bal nou beter raakt!! Melvin Platje laat zich voor het eerst deze wedstrijd echt zien en dan krijgt hij aan de rechterkant ook meteen veel vrijheid. Het contact met Wolters is er en de voorzet komt dan ook precies op maat. Wolters komt voor zijn man, maar de aanvaller maait op de penaltystip over de bal heen.
49'
Het lukt de formatie uit Overijssel echter niet om gevaarlijk te worden uit de hoekschoppen.
48'
PEC Zwolle begint fel aan de tweede helft. Via Necid en Jody Lukoki verdiende de uitploeg al twee corners.
46'
45'
Op het doelpunt van Necid na is VVV-Venlo - PEC Zwolle nog geen heel spannende wedstrijd. In de twaalfde minuut kwam de ploeg op 0-1 na een mooie aanval via links. Van Hintum legde de bal laag voor en Necid tikte de bal in. Voor VVV-Venlo was alleen Wolters gevaarlijk, maar zijn inzetten van ver en dichtbij werden gekeerd door Hahn.
45'
42'
Dom, dom, dom van Wolters. VVV-Venlo is niet heel veel aan de bal op de helft van PEC Zwolle en als de thuisploeg dan een keer gaat counteren, staat Wolters knullig buitenspel. De linksbuiten heeft de verdedigende lijn van PEC Zwolle voor zich, maar blijft toch in buitenspelpositie staan.
39'
Uit het niets toch weer Necid! De spits is maar weinig aan de bal in deze wedstrijd, maar bijna scoort ij zijn tweede treffer. Van een kleine twintig meter zoekt hij met een schuiver de linkerhoek, maar Mäenpää strekt zich en redt.
38'
Geen bloed meer, dus Lam is inmiddels terug in het veld. Het feit dat een bloedneus op dit moment het spannendste om te vermelden is, zegt genoeg over de wedstrijd.
36'
Lam verkijkt zich op een bal die doorschiet en daardoor krijgt hij het leer recht in zijn gezicht. De middenvelder grijpt naar zijn neus en daar komt ook bloed uit. Lam moet even behandeld worden.
35'
Het is erg, erg rustig in De Koel vanavond. Maar weinig toeschouwers zitten op de tribune tijdens dit bekerduel.
31'
In de verdediging heeft PEC Zwolle de zaakjes aardig op orde. Van Polen leed gevaarlijk balverlies, waarna Wolters een aardige kans kreeg, maar verder is VVV-Venlo niet heel gevaarlijk.
28'
Prima schot van Ryan Thomas, maar recht in de handen van Mäenpää. Thomas combineerde snel met Drost en haalde uit vanaf de rand van de zestien, maar de inzet mist dus richting.
27'
PEC Zwolle probeert nu wat meer controle te krijgen over de wedstrijd door de bal in de ploeg te houden.
24'
De wedstrijd kan nog wel alle kanten op. Omdat het bekervoetbal is heeft VVV-Venlo niets te verliezen als ploeg en kan het op de aanval spelen. De ploeg heeft de laatste minuten wat meer balbezit, maar kan nog niet gevaarlijk worden.
20'
Weer Wolters die een kans krijgt voor de thuisploeg! De nummer elf van VVV-Venlo profiteert van balverlies bij Bram van Polen en haalt op de rand van de zestien uit met links. Hij zoekt de korte hoek, maar Hahn ligt daar in de weg.
18'
Een aardige krul van Maikel van der Werff, die vanuit een vrije trap op de rand van de zestien de linkerkruising zoekt. Mäenpää kijkt de bal echter over.
16'
Jerold Promes bijna met een eigen doelpunt! De verdediger gaat achter een lange bal van achteruit aan en ziet niet dat Mäenpää uit zijn doel komt. Promes schiet de bal al vallend over zijn eigen achterlijn, maar de bal gaat vervelend dicht langs de linkerpaal heen.
14'
Voor Necid is het zijn tweede doelpunt in het bekertoernooi. In de tweede ronde maakte hij ook al een doelpunt, tegen HHC Hardenberg in de derde ronde niet.
12'
Doelpunt voor PEC Zwolle, 0:1 door Tomáš Necid
Nu is het al wel raak! Een prachtige aanval van PEC Zwolle wordt afgerond door Tomáš Necid. Bart van Hintum loopt goed vrij aan de linkerkant, krijgt een goede bal en zijn lage voorzet bereikt Necid perfect. De spits tikt binnen en PEC Zwolle vroeg op een 0-1 voorsprong.
11'
Zo is er al wat vuurwerk neergezet in Venlo, maar et is nog niet aangestoken door één van de spelers op het veld.
9'
Nou, een flinke afstandspegel! Randy Wolters besluit van dertig meter maar eens de rechterhoek te zoeken met een knal van afstand en Warner Hahn heeft daar nog genoeg moeite mee. De goalie werkt de bal uiteindelijk uit de hoek, maar kan niet klemmen. Er ontstaat verder geen gevaar.
8'
Deze dan, een beetje. Jesper Drost houdt beter zicht op de bal na een voorzet vanaf links en neemt de bal aan op zijn borst. Het schot van Drost gaat echter ruim voor het doel van Niki Mäenpää langs.
7'
Een rustig begin in Limburg, waar nog geen kansen gecreëerd zijn.
4'
Gek genoeg is verdediger/middenvelder Thomas Lam topscorer bij PEC Zwolle in het bekertoernooi. Hij maakte drie doelpunten. Vito van Crooy en Melvin Platje zijn topscorer bij VVV-Venlo met beide één doelpunt.
1'
Voor het eerst in de historie wordt er afgetrapt tussen VVV-Venlo en PEC Zwolle in het bekertoernooi. Veel plezier bij deze wedstrijd.
1'
De trappen in het stadion De Koel worden betreden. De spelers moeten een flink aantal treden trotseren voordat ze op het veld komen. We gaan wel bijna beginnen dus.
Finales van de Champions League, Wereldkampioenschappen, binnenlandse en buitenlandse competities, allemaal even spannend. Maar bekervoetbal, ongeacht in welk land en met welke teams, is ook aantrekkelijk om te zien. Bekervoetbal is als dat vervelende broertje dat je zondagmorgen verpest door veel te vroeg veel te hard te schreeuwen. Als het er niet is, dan mis je het stiekem toch wel een beetje. Mijn naam is Jos Boesveld en ik voorzie jullie vanavond van commentaar bij de eerste bekerwedstrijd in de achtste finale van de KNVB Beker: VVV-Venlo – PEC Zwolle.

Road to the achtste finales
De thuisploeg trof dit seizoen alleen nog maar ploegen uit de Jupiler League in de KNVB Beker. In de tweede ronde werd er na strafschoppen pas gewonnen van FC Eindhoven, terwijl in ronde drie VVV-Venlo een maatje te groot was voor MVV. PEC Zwolle wacht ook nog steeds op een tegenstander uit de Eredivisie. De Zwollenaren hadden geen probleem met FC Oss in de tweede ronde en in de derde ronde werden de amateurs van HHC Hardenberg met 6-1 aan de kant gezet.

Prestaties in de eigen competitie
VVV-Venlo is een echte middenmoter in de Jupiler League. De ploeg staat elfde met een negatief doelsaldo van zeven. Toch schijnt er licht aan het einde van de tunnel, want de ploeg uit Limburg staat slechts twee punten achter op de nummers negen en acht. Die plekken geven aan het einde van het seizoen recht op promotievoetbal.

PEC Zwolle presteert al weken prima en dat levert de ploeg een hele knappe derde plek op in de Eredivisie. De achterstand op de nummers twee en één (Ajax en PSV) bedragen weliswaar zeven en acht punten, maar zelfs dat is al een prima prestatie voor de club uit Overijssel. Het gaan nog wel moeilijke tijden worden voor PEC Zwolle, want het goed presterende Feyenoord hijgt de formatie al in de nek.

In deze wedstrijd gaat het om het directe knock-outsysteem en daarom gaat de winnaar van dit duel rechtstreeks door naar de kwartfinale van het bekertoernooi. Voor beide ploegen dus zaak om alles op alles te zetten in Venlo. De opstellingen zijn rond 17.30 hier te vinden.