16.12.2014 20:24

PEC Zwolle met minimale cijfers langs VVV

VVV'er Guus Joppen is chagrijnig na de 1-0 van PEC tijdens het bekerduel VVV-Venlo - PEC Zwolle. (16-12-2014)

Bekerhouder PEC Zwolle is dinsdagavond doorgedrongen tot de kwartfinales van de KNVB Beker. In Limburg werd het zwakke VVV-Venlo simpel opzij gezet. Door een doelpunt van Tomáš Necid werd het 0-1.

Heel flitsend begonnen VVV-Venlo en PEC Zwolle niet aan de wedstrijd. De kat werd uit de boom gekeken en kansen waren schaars. Het eerste echte wapenfeit leverde echter wel meteen een doelpunt op. Bart van Hintum werd aan de linkerkant vrijgespeeld en zijn strakke, lage voorzet werd binnengetikt door Tomáš Necid, die alweer zijn tiende doelpunt in dienst van PEC Zwolle maakte. Daarna zakte de wedstrijd qua amusementswaarde weer in. Vito van Crooy zette Bram van Polen goed onder druk, waardoor Randy Wolters Warner Hahn van dichtbij kon testen, maar verder kwamen beide ploegen niet meer in de eerste helft.

Ook in de tweede helft werd het eigenlijk nooit een wedstrijd. VVV-Venlo moest het hebben van bevliegingen van Melvin Platje en Randy Wolters en die bevliegingen waren er weinig. 25 minuten voor tijd leek de 0-2 te vallen, nadat Thomas Lam collega Jesper Drost vond met een voorzet, maar Niki Mäenpää tikte de inzet mooi onder zijn lat vandaan. Maurice Steijn liet de aanvallende intenties wel blijken, door aanvallende wissels in te brengen na een uur spelen, maar de verdediging van PEC Zwolle raakte er niet van onder de indruk. De ploeg deed weinig met de geboden ruimte in het laatste kwartier, waardoor de 0-1 stand op het scorebord bleef staan in Limburg.

PEC Zwolle gaat door de overwinning verder in het bekertoernooi. De ploeg versloeg vorig jaar Ajax in de bekerfinale en heeft dus nog steeds kans op titelprolongatie. De wedstrijden in de kwartfinale worden op 27, 28 en 29 januari 2015 gespeeld.

Door: Jos Boesveld