Telstar Donderdag, 29. Oktober 2015
AZ Alkmaar
0:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Joris van Overeem 68. / Schot met rechts  (Robert Mühren)

90'
Na de rust had AZ meer vat op de snelle uitbraken van Telstar, maar kwam zelf nog steeds moeizaam tot uitgespeelde kansen. Een afstandsschot van Van Overeem bleek uiteindelijk voldoende voor de zege. Zelfs een strafschop was voor AZ vanavond verder te lastig, aangezien Mühren deze binnen bereik van Varkevisser inschoot. De doelman pakte deze inzet dan ook, maar door die ene tegentreffer, eindigt het bekeravontuur van Telstar vanavond alsnog.
90'
90'
Van Essen schiet de bal keihard in de muur.
90'
Gele kaart voor Celso Ortíz (AZ Alkmaar)
Ortiz maakt net buiten zijn eigen zestien een onhandige overtreding. De gele kaart is zijn minste zorg, gezien de gevaarlijke positie van de vrije trap.
88'
De tijd begint te dringen voor de thuisploeg. Een echt slotoffensief is er nog steeds niet gekomen.
85'
Gele kaart voor Crescendo van Berkel (SC Telstar)
Het gaat ineens hard met de kaarten. Van Berkel vangt zijn tegenstander te hard op en belandt ook in het boekje van Higler.
83'
Een opstootje op het veld. Uit het niets is iedereen ineens boos op elkaar. Beide aanstichters van dit geduw en getrek hebben van scheidsrechter Higler een gele kaart ontvangen.
83'
Gele kaart voor Thom Haye (AZ Alkmaar)
83'
Gele kaart voor Fabian Serrarens (SC Telstar)
82'
Alles of niets voor de thuisploeg. Verdedigende middenvelder Knol gaat eraf en aanvaller Uiterloo komt binnen de lijnen.
81'
Wissel in bij SC Telstar -> Rafael Uiterloo
81'
Wissel uit bij SC Telstar -> Edo Knol
78'
Gele kaart voor Wesley Zonneveld (SC Telstar)
Reservedoelman (!) Zonneveld reageert te uitbundig na de gemiste strafschop en krijgt daarvoor een gele kaart.
78'
Penalty gemist door Robert Mühren, AZ Alkmaar
Het is niet zijn wedstrijd! Een korte aanloop oogt nonchalant. Varkevisser duikt naar links en zit daarmee in de goede hoek. De bal is op een heerlijke hoogte voor een doelman ingeschoten, waardoor Varkevisser de held van het moment is.
77'
Penalty voor AZ! Rechtsback Lilipaly gaat in de fout en haalt Haps neer binnen de lijnen van het strafschopgebied.
77'
Wissel in bij SC Telstar -> Damiano Schet
77'
Wissel uit bij SC Telstar -> Jordy Tutuarima
74'
Na de treffer heeft Telstar het andere vaatje om uit te gaan tappen nog niet gevonden. Het lijkt er niet op dat de thuisploeg het ineens over een hele andere boeg gaat gooien.
70'
Het doelpunt is meteen de laatste actie van Joris van Overeem. Zijn wissel stond al gepland en dus mag hij op de bank verder genieten van zijn doelpunt.
69'
Wissel in bij AZ Alkmaar -> Dabney dos Santos
69'
Wissel uit bij AZ Alkmaar -> Joris van Overeem
68'
Doelpunt voor AZ Alkmaar, 0:1 door Joris van Overeem
De ban is gebroken! Van Overeem zet een goede combinatie op met Mühren. De één-twee wordt afgerond met een schot in de verre hoek, die via de binnenkant van de paal binnen valt.
67'
Marko Maletić mag weer eens koppen uit een hoekschop van de thuisploeg. De spits moet echter ver achteruitlopen om bij de bal te komen. Dat lukt hem maar net, maar mikken zit er daarna niet meer in. Zijn kopbal gaat de lucht in en vormt geen enkel gevaar.
64'
Daar was Tissoudali bijna alleen op weg naar de doelman, maar de aanvaller wordt teruggefloten wegens buitenspel. Onterecht, zo blijkt uit de beelden.
60'
Na een kwartier in de tweede helft heeft AZ duidelijk beter vat op het aanvalsspel van Telstar. De uitbraken van de thuisploeg zijn na de rust zeer spaarzaam en AZ voert beetje bij beetje de druk verder op.
57'
Net niet. Dat begint bij AZ een beetje het verhaal van de avond te worden. Alle aanvallen kennen in de eindfase net niet de juiste precisie, net niet een goede aanname of net niet een bal die uit een kluts goed valt.
53'
Wat een kans voor Telstar! Wie anders dan Tissoudali staat weer aan het einde van de aanval. Van net buiten de zestien probeert hij met een geplaatst schot de bal in de kruising te krullen. Hij mikt net te hoog, waardoor Coutinho de bal over zijn doel ziet gaan.
49'
Na de rust komt AZ wederom feller uit de kleedkamer, maar tot grote kansen komen de bezoekers nog steeds niet.
46'
Rienstra is na de pauze niet meer teruggekeerd en lijkt een lichte hersenschudding te hebben overgehouden aan zijn verkeerde kopbal. Luckassen neemt zijn plek in de verdediging over.
46'
46'
Wissel in bij AZ Alkmaar -> Derrick Luckassen
46'
Wissel uit bij AZ Alkmaar -> Ben Rienstra
45'
AZ heeft ruimschoots het meeste balbezit maar heeft met Gino Coutinho ook de beste man van de eerste helft in de ploeg. Dat zegt alles over de eerste drie kwartier. Telstar laat de bezoekers aan de bal en loert op snelle gevaarlijke uitbraken. Het is dat Coutinho op zijn hoede is, anders had AZ al in grote problemen gezeten.
45'
45'
Met een gebaar dat hij misselijk is gaat Rienstra alvast richting de kleedkamer. Of hij na de rust nog terugkomt is de grote vraag.
44'
Rienstra is er ondertussen weer bij gaan zitten. Hij lijkt nu toch wel veel last van zijn hoofd te hebben na de verkeerde kopbal.
43'
Gouweleeuw ontsnapt aan een gele kaart, nadat hij halverwege zijn eigen helft een veelbelovende aanval van de thuisploeg opbreekt.
39'
Langzaam kruipt de eerste helft richting het einde. AZ heeft pas één keer op doel geschoten. En dat ondanks bijna zeventig procent balbezit.
35'
Mühren schiet recht op Varkevisser! AZ komt er via een snelle omschakeling gevaarlijk uit met een aantal mensen. Robert Mühren is het eindstation van deze aanval en vuurt met rechts. Hij vergeet echter een hoek uit te kiezen en ziet Varkevisser de bal klemvast pakken.
33'
Rienstra kreeg een paar minuten geleden bij een aanvallende corner een bal ongelukkig op zijn hoofd, maar is volledig hersteld. Dat is maar goed ook voor AZ, want met een prima ingreep halverwege zijn eigen helft voorkomt hij dat Marko Maletić gevaarlijk kan worden voor Telstar.
30'
Na een half uur spelen is het nog steeds wachten op AZ. Op de grote kans van Mühren na, die vroeg in de wedstrijd over schoot, komen de bezoekers nauwelijks tot doelkansen. Telstar speelt brutaal en is het gevaarlijkst in de eerste dertig minuten.
27'
AZ weet maar moeizaam gevaarlijk te worden. De grootste mogelijkheden deze wedstrijd zijn vooralsnog voor Telstar.
23'
Weer een goede poging van Telstar! Stefano Lilipaly komt aan de rechterkant van de zestien mee op. De back bedenkt zich niet wanneer hij de bal krijgt en haalt hard uit. Doelman Coutinho let goed op en weet het schot te pareren.
20'
Na twintig minuten is AZ nog steeds de bovenliggende partij, maar de bezoekers merken wel dat Telstar zichzelf meer in de wedstrijd weet te spelen.
17'
Weer een hoekschop voor Telstar. Tarik Tissoudali krijgt in een snelle uitbraak de bal en probeert het van net binnen de zestien met een schot. Zijn poging wordt nog aangeraakt. De corner die volgt levert geen gevaar op.
15'
Een voorzet van Van Overeem valt heel lastig bij de tweede paal. Telstar komt goed weg wanneer Mühren daar niet vol voor de bal gaat en de kans aan zich voorbij laat gaan.
13'
Voor het eerst in dertien jaar staat deze wedstrijd weer eens op het programma en voor het eerst in bijna vijf jaar speelt Telstar voor een uitverkocht huis. Op voorhand waren er signalen genoeg voor een memorabele avond, maar het eerste kwartier verloopt vooralsnog vrij rustig.
9'
Marko Maletić kopt uit die hoekschop maar net naast de verre paal. Telstar laat merken dat ze deze wedstrijd ook gewoon mee gaan doen!
8'
Na een slimme loopactie van Tarik Tissoudali lijkt er een kans voor de thuisploeg te ontstaan. Zijn schot wordt geblokt, maar levert nog wel een corner op.
6'
Zoals verwacht is het AZ dat de eerste minuten het spel bepaalt. De bezoekers zijn zo goed als continu aan de bal.
3'
Direct een grote kans voor AZ! Mühren krijgt zomaar de bal nadat Van Berkel wegglijdt. De lage voorzet wordt door de spits uit de draai ingeschoten, maar vanaf iets meer dan tien meter schiet hij hoog over het doel van Varkevisser.
1'
De wedstrijd is begonnen. De winnaar van deze ontmoeting plaatst zich als zestiende en laatste ploeg voor de volgende ronde.
1'
Middenvelder Ben Rienstra start bij AZ in de bekerwedstrijd tegen SC Telstar als centrale verdediger. Hij neemt daar de plek van Jop van der Linden over, die met een blessure ontbreekt.

Ten opzichte van de wedstrijd tegen Feyenoord (3-1 verlies) van afgelopen zondag heeft AZ nog drie wijzigingen doorgevoerd in de basisopstelling. Een van hen is Robert Mühren, die start in de aanval in plaats van Dabney dos Santos.

Bij SC Telstar is alleen de doelman gewijzigd ten opzichte van de 3-0 zege tegen Achilles'29. Cor Varkevisser staat tegen AZ onder de lat en wisselt daarmee van positie met Wesley Zonneveld, die op de bank plaats neemt. Ook in de eerste bekerwedstrijd van dit seizoen keepte Varkevisser, terwijl Zonneveld alle competitiewedstrijden onder de lat stond.
Een bekerronde die al voor veel mooie verhalen heeft gezorgd wordt vanavond afgesloten met een Noord Hollandse confrontatie. AZ gaat als Eredivisionist op bezoek bij Jupiler League vertegenwoordiger Telstar. Wordt de laatste wedstrijd van deze bekerronde weer een mooi verhaal voor in de boeken, of pakt AZ ‘gewoon’ een reguliere zege? Mijn naam is Dennis Korpel en ik zal live verslag doen van deze wedstrijd.

SC Telstar
Telstar kent vooralsnog een vrij anoniem seizoen. In de Jupiler League vindt de ploeg zichzelf terug in de middenmoot. Met veertien punten uit elf wedstrijd en een licht negatief doelsaldo, is het vooralsnog geen seizoen wat in Velsen massaal in het collectieve geheugen zal blijven hangen. De eerste bekerwedstrijd van dit seizoen was daar geen uitzondering op, aangezien SC Telstar pas na strafschoppen de amateurs van Scheveningen op de knieën wist te krijgen. Toch heeft de ploeg aan die wedstrijd tegen Scheveningen wel een goed gevoel overgehouden. Het veldspel was in orde, alleen de kansen werden niet omgezet in doelpunten. Dat AZ eenvoudig de volgende ronde zal gaan bereiken is in Velsen dan ook zeker nog geen uitgemaakte zaak, mede ook gezien het uitverkochte stadion vanavond.

AZ Alkmaar
Het seizoen van AZ kent vooralsnog ups en downs die elkaar afwisselen. Tegenover de prachtige Europa League zege tegen Athletic Bilbao (2-1) staat bijvoorbeeld ook een gelijkspel tegen SC Cambuur. De ploeg van trainer John van den Brom wist de eerste vier competitiewedstrijden niet in winst om te zetten en is inmiddels ook weer bezig aan een reeks van drie wedstrijden in alle competities waarin niet tot winst werd gekomen. Door die wisselvalligheid is AZ vooralsnog ook een anonieme middenmoter. Afgelopen zondag speelde de ploeg in de Rotterdamse Kuip helemaal geen onaardige wedstrijd, maar stapten de Alkmaarders na negentig minuten wel met een 3-1 nederlaag de bus weer in. Aan die wedstrijd heeft Van den Brom nog een officiële waarschuwing overgehouden, wegens commentaar op de scheidsrechter. Gezien de ontwikkelingen in de competitie, kan het bekertoernooi dit seizoen wel eens uitermate belangrijk gaan worden voor AZ. De kortste weg naar Europa kan voor de bezoekers van vanavond wel eens de enige weg naar Europees voetbal gaan worden. Mede daarom is er dan ook absoluut geen sprake van onderschatting. Rust geven zit er niet in, dit toernooi is voor AZ zeer belangrijk, aldus de trainer.

De wedstrijd staat vanavond onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler. De opstellingen van beide teams zijn vanaf ongeveer een uur voor aanvang van de aftrap hier te vinden.